De 3 bästa (+2 bonusen) sociala mediesidorna för B2B-företag (och hur man utnyttjar dem)

Om du kämpar för att upprätthålla en närvaro på alla sociala medier som finns ute för din B2B-verksamhet, slösar du din tid. Troligtvis är din publik koncentrerad på en eller två webbplatser, och de andra är bara extra arbete för dig. Genom att fokusera dina ansträngningar på följande sociala kanaler packar du en större stans och engagerar potentiella kunder.

Jag pratade med B2B-marknadsförare för att få den scoop på vilka webbplatser som gav den största knallen för deras pengar och stal till och med deras hemligheter för hur man maximerar insatsen på varje social kanal.

LinkedIn: Vinnare, Vinnare, Kycklingmiddag

Det överlägset mest populära sociala medieverktyget för B2B-marknadsföring var LinkedIn. Eftersom LinkedIn lockar fler proffs än tonåringar som delar kattvideor är det det naturliga valet för nätverksnätverk online. Här är de tips jag fick.

Gå med och engagera dig i grupper

LinkedIn-grupper

Det finns en grupp på LinkedIn för alla möjliga bransch-, nisch- eller jobbfunktioner, från innehållsmarknadsföring till brandpumpsarbetare.

Julie Graff, socialt innehållskontakt för marknadsföring av poliser, säger att det bästa sättet att lyckas med att använda grupper är att hitta de där medlemmarna i din målgrupp är aktiva och överväga dina aktier noggrant.

Julie Graff från Pole Position Marketing

Var försiktig så att du inte är alltför självreklam i dessa grupper. Du borde leta efter samtal, ge expertråd och svara på frågor.

Hon säger att om gruppen tillåter det bör du lägga in länkar till ditt eget innehåll, men gör det med försiktighet:

Se till att innehållet du länkar till är mycket värdefullt. Försök att inleda en diskussion med det. Till exempel publicerade jag nyligen en artikel om den idealiska längden för ett blogginlägg, så jag frågade gruppen vad de tyckte att den perfekta längden var. Återigen, se till att du gör mer än bara publicera länkar. Delta i de andra konversationerna i gruppen.

LinkedIn för Leads

Tillbaka till dagen måste du göra mycket uppringning och kalla samtal för att nå en beslutsfattare. Men nu är en anslutning bara ett klick bort. Jodie Cook, verkställande direktör för JC Social Media Limited, också författaren till boken # Vinnande på sociala medier: Det handlar om interaktionen, säger att LinkedIn-ledgenerering är en kraftfull taktik för B2B-affärer.

Jodie Cook

Om du känner till den typiska titeln på beslutsfattaren i ett företag, kanske det är seniorköpare, marknadschef eller finansdirektör, till exempel kan LinkedIn-sökningar hjälpa dig att skapa en lista över framtidsutsikter att kontakta. Vi har haft stor framgång med att arbeta för en klient som levererar sten för landskapsarkitektur – vårt jobb är att hitta landskapsarkitekter runt om i världen och starta en konversation.

Hon säger att det är viktigt att inte skicka tomma anslutningsförfrågningar eftersom de kommer att ignoreras. Istället:

Skapa ett mallmeddelande som du kan replikera för de hundratals människor du kommer att kontakta men se till att det betonar vad som finns i det för dem – till exempel en gratis broschyr om dina prisbelönta produkter. Se till att du försöker två eller tre gånger per kontakt, [och] att din uthållighet kommer att betala sig.

En företagssida kan öka SEO

LinkedIn-sida för företag

Vem visste att att en sida för ditt företag på LinkedIn faktiskt kan hjälpa dig att hitta på sökmotorer? Randy Mitchelson, APR, som är Vice President of Sales & Marknadsföring på iPartnerMedia säger att affärssidor på LinkedIn genomsöks av sökmotorer, vilket gör det till ett värdefullt verktyg i jakten på bättre sökmotoroptimering.

Randy Mitchelson

Faktum är att en av våra kunder kom till oss eftersom de var frustrerade över att deras webbplats inte rankades. Ironiskt nog rankade deras LinkedIn-företagssida på sidan en av Google men deras webbplats var ingenstans att hitta.

Han föreslår också att alla anställda i ett företag som har personliga LinkedIn-profiler ska länka sin personliga profil till företagssidan.

Förvandla LinkedIn till en blogg (med en enorm läsekrets)

LinkedIn gör så mycket mer än bara ger fantastiska nätverksmöjligheter. Det fungerar också en innehållspubliceringsplattform genom Pulse. Graff of Pole Position Marketing säger att syndikering av blogginlägg som publicerats på företagets webbplats på Pulse har gett stor framgång:

Vår process är att publicera en del av artikeln i LinkedIn med en “Fortsätt läsa” -länk som tar dem till vår blogg. Detta har resulterat i en dramatisk ökning av trafiken till vår webbplats från LinkedIn.

Var en kikande Tom

Vem har sett din profil?

LinkedIn har en intressant funktion som berättar för användare att människor har tittat på sin profil. Betalda medlemmar, säger Austen Allred, Senior Growth Manager på LendUp.com, kan se en lista över alla som checkar ut dem.

Austen Allred

Vi är naturligtvis nyfiken på att göra det. Det visar sig att du kan bygga ett skript för att göra ingenting annat än att klicka från profil till profil, få ditt namn och ansikte framför tiotusentals människor. Jag gjorde det en gång, någon såg min profil och rekommenderade det jobb jag nu har.

Gör LinkedIn till uppföljningen

När du träffar människor på mässor eller affärshändelser kan det vara svårt att komma ihåg att följa upp när du kommer tillbaka till kontoret. Men att integrera LinkedIn i din uppföljningsprocess är ett kraftfullt sätt att hålla kontakten.

Mitchelson från iPartnerMedia använder denna strategi efter varje händelse han deltar i:

Till exempel, efter att ha samlat visitkort på ett evenemang, kontaktar jag inom 24 timmar med dessa personer på LinkedIn och använder den anslutningsbegäran för att låta dem veta att jag uppskattade träffa dem. Just idag kontaktade jag med 5 nya personer kort efter att ha haft kvalitetssamtal med dem.

Genom att ansluta online är det så mycket mer troligt att du stärker det förhållandet snabbare än via e-post eller telefon.

Twitter: Perfekt för en-mot-en-engagemang

LinkedIn är inte det enda verktyg som B2B-marknadsförare utnyttjar. Twitter är bra för i realtid engagemang, specifikt för att dyka in i en-mot-en konversationer. Här är några tips från experterna.

Använd Sök klokt

Twitter Stream på TweetDeck

Om du använder en social media-instrumentpanel som Hootsuite eller TweetDeck, kan du enkelt ställa in strömmar för att följa tweets med specifika sökord eller söktermer. Mary Cochran, marknadschef för sömn använder lätt denna strategi för att få kontakt med människor inom sin målgrupp:

Mary Cochran

Jag har haft tur i affärsutveckling genom att använda Hootsuite för att skapa ett sökord i branschen och ping utsikterna på Twitter.

På en sidoanteckning: Jag använder också denna strategi. Eftersom många av mina kunder är mjukvaruföretag, spårar jag termerna “programvara” och “småföretag.” Jag har till och med fått en klient genom att övervaka dessa sökord och svara på rätt sätt!

Delta i en-mot-en-dialog

Eftersom Twitter (tillsammans med Instagram) är en “dubbelriktad” plattform där du kan interagera med en eller många människor åt gången, säger Matthew Mercuri, Digital Marketing Manager på Dupray att det finns ännu mer marknadsföringsguld att upptäcka.

Matthew Mercuri

På Twitter / Instagram kan du också interagera med klienter på sätt som Facebook inte gör. Facebook är en-dimensionell. Du kan inte gå ut och leta efter människor att prata individuellt till människor som du kan på dubbla riktningar. Den andra fördelen är dessutom att Twitter / Instagram ger omedelbara, snabba och vittiga svar, som i vissa miljoner är mycket värdefulla för en marknadsförare.

Han säger också att om du interagerar med människor du redan har gjort affärer med kommer dina kunder att vara mer benägna att följa dig tillbaka, vilket gör det enkelt att engagera dem.

Facebook: Inte bara för B2C

Tror Facebook är bara för att titta på kattvideor istället för att arbeta? Tänk om. Det är ett verkligt smörgåsbord av affärsmöjligheter.

Utnyttja smart reklam

Facebook är känt för sin enkla, riktade annonsplattform. Tracy Willis, innehållsstrateg för N2Q Consulting älskar sina reklamfunktioner:

Tracy Willis

Mitt favorit sätt att använda Facebook som B2B-plattform är genom betald reklam. Med Facebook-annonsverktyget kan du välja din målkund från en extremt detaljerad lista över alternativ.

Att kunna rikta in sig på till exempel chefer inom mjukvaruindustrin, som tjänar $ 200 000 eller mer hjälper dig att rikta in dig exakt mot vem du vill nå med din annons.

Öka ett inlägg

Öka ett inlägg

En specifik form av reklam på Facebook är Boost a Post-funktionen. I stället för att visas som en annons kan du ta en regelbunden post eller uppdatera och förstärka den till en bredare publik. Adaf Darash, VD för Regpack, har sett en ökning av leads som ett resultat av att öka blogginlägg:

Adaf Darash

Det bästa svaret för oss har varit att öka ett inlägg på vår företagssida, särskilt när vi publicerar om vår senaste blogginlägg. Vi ägnar mycket tid åt att arbeta med innehållsmarknadsföring och att öka på Facebook har varit det bästa sättet vi har funnit för att inte bara få vårt innehåll framför många människor, utan vi ser en topp i ledningar strax efter våra blogginlägg på Facebook förstärks!

Gå med på Facebook-grupper

Precis som med LinkedIn ger Facebooks grupper en fantastisk möjlighet att ansluta till din målmarknad. Willis från N2Q Consulting säger att Facebook kan ge ännu mer möjligheter till engagemang än LinkedIn genom sina grupper:

Att gå med i dessa grupper i din bransch, även bara för att lyssna, kan ge gynnsam inblick i vad dina kunder tycker är viktiga. Dessa liknar LinkedIn-grupper, men kan användas oftare eftersom Facebook har en mycket högre engagerad användarbas.

Andra sociala webbplatser som är värda att nämna

Dessa löpare har kanske inte kraften i LinkedIn, Facebook och Twitter, men de kan fortfarande hjälpa dig att nå din publik.

Slideshare

Slideshare får nästan inte spel av andra sociala verktyg (du måste ju ta dig tid att faktiskt skapa en presentation), men Kent Lewis, president & Grundare av Anvil, säger att det är värt att notera.

Kent Lewis

Inte många varumärken investerar tiden i SlideShare, men eftersom den förvärvades av LinkedIn har dess betydelse (och ranking i Google) bara ökat. Det är en utmärkt forsknings- och marknadsföringsplattform för B2B-företag och det finns mycket mindre konkurrens än andra plattformar som Twitter.

Youtube

Lewis säger att det överraskar honom att bara globala B2B-märken korrekt har utnyttjat kraften i världens näst största sökmotor, YouTube.

Av samma anledning som du kan rekommendera Google+, Facebook eller Instagram för att rikta in sig på B2B-utsikter, är YouTube logiskt av olika skäl. Videon har 5x större återkallelse än det skrivna ordet, så varför berätta historien i text när du kan berätta det med videor?

Få ut det mesta av B2B-marknadsföring på sociala medier

Oavsett vilka sociala webbplatser du använder för att hitta potentiella kunder och kunder för ditt B2B-företag behöver du rätt strategi för att få bra resultat. Det betyder att vara konsekvent i dina uppdateringar, dela relevant innehåll och rikta in sig på din målgrupp. Här är ytterligare tips för att hjälpa dig från Sandip Banerjee, Growth Hacking Specialist på Web3 Solution.

Sandip Banerjee

1. Tidpunkten är allt
När du publicerar är nästan lika viktigt som vad du publicerar. Det kan ta lite experiment för att ta reda på när din publik är mest lyhörd för dina aktier. Med schemaläggningsprogramvara kan du skriva dina uppdateringar i förväg och ställa in dem att gå live i det perfekta ögonblicket.

2. Att känna till din publik är avgörande
Oavsett om du investerar i Facebook- eller LinkedIn-annonser eller hittar nya relevanta personer att följa på Twitter, slösar du din tid på att skicka ditt meddelande till fel personer såvida du inte filtrerar din publik. Vem använder de sökord som är relevanta för din demografiska? Vem pratar om tävlingen? Det är troligt bra kandidater att ansluta till.

3. Anslut punkterna i relevans
Om du skriver en social uppdatering och pratar om en sak och inkluderar en länk, borde den länken inte handla om något annat helt. Människor vill ha konsekvens, och genom att säkerställa att det du delar är relevant för länken du publicerar, kommer du att bevisa ditt värde och pålitlighet för dina följare.

4. Hitta rätt kadens
Varje social kanal fungerar på en annan kadens. Twitter rör sig med ljusets hastighet; vad du publicerar just nu kommer inte att ses av alla bara för att det finns fler användare som strävar efter dina följares uppmärksamhet. Så du kan behöva lägga upp oftare. På LinkedIn-grupper kan det dock finnas lite aktivitet, så var försiktig med att bombardera gruppen med en daglig uppdatering om du är den enda som delar.

5. Var konsekvent
Social media management tar engagemang och konsistens. Folk vill inte se att din senaste uppdatering var för sex månader sedan. Om du inte har tid eller energi att ägna varje vecka uppmärksamhet (om inte dagligen) till dina konton, anställa en social media-konsult för att hjälpa dig. Du får bättre resultat om folk vet att de kan lita på dig för vanligt, användbart innehåll.

Genom att koncentrera dina B2B-marknadsföringsinsatser för sociala medier i dessa kanaler, kommer du bättre att engagera rätt publik, bygga förtroende hos dem och hålla dig i sinnet när de är redo att köpa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map