Att bygga en e-postlista är det viktigaste du kan göra för din online-verksamhet.

Jag säger inte detta lätt. När allt kommer omkring vet jag hur viktiga sociala medier, SEO och andra digitala marknadsföringstrick kan vara.

Men ingen av dem kommer nära kraften i e-post.

De högsta konverteringsformulärerna

E-postmarknadsföring returnerar $ 38 för varje $ 1 som spenderas. Det driver 174% fler konverteringar än sociala medier och skapar 40 gånger fler kunder än Facebook och Twitter tillsammans.

Att samla e-postadresser och konvertera prenumeranter bör vara ditt nummer ett prioriterat. Men det är inte lätt.

Hur kommer du igång? Hur övertygar du människor att lämna in sin e-postadress? Och hur använder du det för att sälja produkter? Den här serien tar dig igenom hela processen från att fånga så många e-postmeddelanden som möjligt till att spika din ämnesrad.

Innan vi börjar är här två väsentliga källor för bakgrundsläsning:

En mailchimp-tutorial för att styra dem alla – Detta förklarar mekaniken för att ställa in en e-postlista och skicka ditt första nyhetsbrev.

Hur man skapar en oemotståndlig blymagnet – En “blymagnet” är den lockande gåvan du kommer att erbjuda i utbyte mot en e-postadress. Det kan vara en e-bok, en rapport eller en kostnadsfri testversion. Du behöver bra för att locka in massor av prenumeranter.

Med den informationen inlåst, låt oss börja med det viktigaste steget: bygga din e-postlista. I del 1 visar jag dig de mest effektiva anmälningsformulären där ute och var du kan placera dem på din webbplats för ultimat konverteringskraft.

Låt oss hoppa rätt in.

Fånga upp vår definitiva e-postmarknadsföringsguide

  • Del 1: De 11 högsta konverteringsformulärerna
  • Del 2: Uppgraderingar av innehåll – det snabbaste sättet för fler prenumeranter
  • Del 3: Öka engagemanget & intäkter med en välkomstserie via e-post
  • Del 4: 19 enkla knep för att få 40% öppen hastighet via e-post
  • Del 5: Den perfekta ämnesraden: 18 knep för att spika det
  • Del 6: Fungerar din e-postmarknadsföring? 14 viktiga mätvärden att mäta

1. Pop-up för Lightbox

Jag börjar med det mest kontroversiella alternativet: pop-up-lightboxen. Om du regelbundet bloggar om digital marknadsföring har du definitivt sett en av dessa.

Pop-up för Lightbox

Anledningen till att de konverterar så bra är att det är omöjligt att missa dem. Resten av skärmen blir mörk och registreringsformen dominerar skärmen. 100% av dina besökare ser det. Det tar bort alla möjliga distraktioner och fokuserar besökaren på en sak: att registrera sig.

Mall Monster ökade enligt uppgift sina abonnenter med 600% när de började använda en. Deras omvandlingsfrekvens hoppade från 0,4% till 2,4%!

Proffstips: Pop-up för lightbox är inte alltid effektiv. Det kan irritera nya besökare som inte ens haft en chans att läsa ditt innehåll. Försök att placera en timer på popup-fönstret så att besökarna har en chans att bläddra först.

Hur man installerar det: OptinMonster är en av mina favorittjänster för e-postfångst, och de hjälper dig att designa och installera en lightbox-popup. Mailchimp har också en liknande funktion.

2. Splash-sidan, alias Feature Box

I likhet med popup-fönstret för ljusboxar dominerar en ‘stänk sida’ eller ‘funktionsruta’ hela skärmen och fokuserar besökaren på ett enkelt mål. Återigen ser du ofta detta på bloggar med digital marknadsföring. Det ser ut så här:

Backlinko Splash-sida

Det tar helt över den övre halvan av skärmen, så det är det första som alla besökare ser. Vanligtvis rullar du sedan nedåt för att hitta innehållet nedan.

En webbplats rapporterade en ökning med 51,7% av abonnenter över natten med hjälp av detta trick, så det fungerar verkligen. Den stora frågan är om det kommer på bekostnad av användarupplevelse.

Vissa besökare föredrar att utforska din webbplats och innehåll innan de gör en e-postadress, så följ dina analyser för att se om funktionsrutan har någon negativ inverkan.

Hur man installerar det: PlugMatter har byggt ett enkelt plugin som inte kräver någon kodning för att implementera. De har också en 200% ökning av prenumeranter, men jag har inte testat det personligen.

3. Registreringsrutan för sidofältet

Sidofältet är det naturliga hemmet för registreringsformuläret. Webbplatser har använt denna placering i flera år. Och det finns en god anledning till det: det fungerar!

sidofältet registrerar rutan

Besökare förväntar sig att se det där, så om någon vill registrera sig är det första platsen de kommer att gå till.

Neil Patel – en av de mest framgångsrika digitala marknadsförare på planeten – använder FEM anmälningsformulär (eller registreringslänkar) i sin bloggfält..

Hur man installerar det: Om du använder Mailchimp kommer de att leda dig genom processen och visa dig hur du implementerar nödvändig kod.

4. Registreringsrutan för utgångs-avsikt

Detta är en genial idé som serverar en pop-up- eller stänk-sida precis innan en besökare går för att lämna din sida. Det är en påminnelse om sista diken att registrera dig innan de går.

utgång avsikt erbjudande

Det stör inte användarupplevelsen, eftersom din användare redan lämnar. Programvaran spårar markörens rörelse och visar pop-up- eller splash-sidan precis som din besökare håller på att stänga fliken. Social Media Examiner använde ‘exit-intention technology’ för att lägga till 95 000 prenumeranter på sin lista.

Det är särskilt användbart för webbplatser med e-handel. Låt oss säga att din kund har en kundvagn full av produkter, men glömmer det och går till din webbplats. En enkel pop-up kan påminna dem och uppmuntra dem att registrera sig.

utgångsformulär

Hur man installerar det: Återigen är OptinMonster en av de bästa tjänsterna där ute. Det är mycket anpassningsbart och superlätt.

5. Rullådan

Hittills har vi sett många ‘påträngande’ modeller. Pop-ups och splash-sidor är kraftfulla, men de kan ha en negativ inverkan på användarupplevelsen.

Om du letar efter något lite mer subtilt kan du prova ‘rulla rutan’ eller ‘dra in’. Det är en mindre pop-up som glider i vyn, vanligtvis längst ner till höger på skärmen. Det döljer inte innehållet eller avbryter användarupplevelsen.

Scrollbox

Ännu bättre kan du schemalägga rutan för att glida in när besökaren har rullat ett visst avstånd ner på skärmen. Det väntar tills en besökare visar intresse för din webbplats när de är halvvägs igenom en blogg eller innehållssida. Vid den tidpunkten kan en besökare vara övertygad nog att registrera sig.

Hur man installerar det: SumoMe-appen är ett enkelt och snyggt plugin som fungerar bra.

6. En skräddarsydd målsida

Alla tricks ovan använder registreringsformulär som flyter in på och runt din huvudwebbplats eller innehåll. Men hur är det med att skapa en hel målsida som är avsedd för att fånga e-postmeddelanden?

Landningssida

Jag gillar att använda Facebook-annonser för att driva massor av trafik till en målsida. På den sidan skapar jag övertygande innehåll som inspirerar och övertygar människor att skicka in sin e-postadress.

Landningssidor är en vetenskap för sig, så kolla in min guide till optimering av målsidor för att lära dig hur du kan öka konverteringarna.

Hur man installerar det: Leadpages är den bästa skaparen av målsidor, men du kan också använda ett gratis plugin för målsida på WordPress.

7. Efter ett blogginlägg

Du kommer ihåg att jag skrev en artikel nyligen om hur ingen verkligen läser online. Faktum är att mindre än 20% av människorna klarar av i slutet av ett blogginlägg … Så varför skulle jag föreslå att ange en registreringsformulär där?

Tja, de få människor som gör det till slutet av ditt blogginlägg är superintresserade. De läser varje ord, helt till slutet. Det är någon du definitivt vill ha på din e-postlista! Och det är någon som är mycket mer benägen att prenumerera – de tyckte tydligt om ditt innehåll.

Som den här grafen (med tillstånd av Slate.com) visar, händer det mesta av din webbplats engagemang (dvs tidsförbrukning, klick, registreringar osv) under veckan. Det kan finnas färre besökare i det här området, men de som gör det är mycket mer aktiva och därför mer benägna att prenumerera. Se till att du ger dem chansen.

Engagemangskarta

Hur man installerar det: De mest enkla registreringsformulärerna fungerar här. MailChimp, Aweber och alla de bästa e-postleverantörerna leder dig genom processen.

8. En “innehållsuppgradering” under blogginlägget

Uppgraderingen av innehåll är förmodligen den senaste formen för e-postinspelning som flyter runt den digitala marknadsföringsblogosfären. Det är också en av de mest kraftfulla där ute.

Backlinko anser att de ökade sin konverteringsfrekvens med 785% med det här lilla tricket. Så hur fungerar det?

Det är helt enkelt en “uppgradering” anpassad till ett specifikt blogginlägg eller innehåll. Så här ser det ut i naturen:

uppgradering av innehåll

Det här är det jag för närvarande använder på Bitcatcha i ett blogginlägg om målsidor. Lägg märke till hur den “blymagneten” jag erbjuder är mycket specifik för vad som finns i blogginlägget. Det “uppgraderar” innehållet.

Det är mer specifikt än, till exempel, en e-bok eller rapport, så att besökare är mycket mer benägna att ladda ner den och prenumerera. Du kan skapa fem eller sex av dessa mindre “uppgraderingar” och placera dem på dina toppresultat blogginlägg.

Det är inte påträngande, det är mycket relevant för det du läser och det ger extra värde.

Hur man installerar det: Det här är lite svårare att konfigurera, varför “del 2” i den här serien kommer att fokusera specifikt på inställningen för “innehållsuppgradering”.

9. Hello Bar

“Hello Bar” är en vacker liten design som flyter högst upp på din webbplats hela tiden. Det ger en ständig påminnelse om att prenumerera oavsett var besökare är på din webbplats.

hej bar

Derek Halpern på Social Triggers fångade 1 000 extra e-postmeddelanden på 30 dagar med denna plugin. Det vackra med det är att det inte är påträngande eller invasivt. Det är bara där för dina besökare när de är redo att engagera sig.

Proffstips: Konverteringsfrekvensen för Hellobar är mycket beroende av den kopia du använder. Det finns bara ett litet utrymme att spela med, så välj noggrant din formulering och testa, testa, testa tills du hittar det högsta konverteringsalternativet.

Hur man installerar det: Börja på Hellobar.com och följ stegen för att installera det.

10. Innehållsporten

Detta trick är en riskfylld manöver, men det är fortfarande värt att kolla in. Innehållsporten döljer dina bloggar eller videor bakom en registreringsformulär. Med andra ord kan besökare inte få tillgång till den förrän de lämnar in sin e-postadress.

Content Gate i NYTimes

Det används av några av de större namnen i publicering, till exempel The New York Times och Financial Times. På dessa webbplatser kan du ofta läsa fyra eller fem artiklar innan du slår dörren. Då hoppas webbplatsen att du är tillräckligt fascinerad för att ange din e-postadress.

Medan det fungerar för de största webbplatserna, var försiktig med att använda den här tekniken för hårt på din egen webbplats. Det kan ha motsatt effekt och helt enkelt driva besökare bort.

Proffstips: Försök att använda en “innehållsport” för ditt bästa, premiuminnehåll, som åtkomst till artiklar, videor eller rapporter i lång form. Få användaren att känna att de får en upplevelse bakom kulisserna.

Hur man installerar det: En plugin som heter “Före och efter” låter dig gömma innehåll bakom en “grind”.

11. Ytterligare platser för registrering av e-post

Din “About” -sida är förmodligen en av dina mest populära, “vintergröna” sidor. Kontrollera din analys och se själv. Tusentals nya besökare kommer hit för att ta reda på mer om dig, så det är den perfekta möjligheten att fånga några e-postmeddelanden.

Med lite smart formulering, en bra bild och en övertygande “blymagnet” kommer du att fånga nyfikna nya besökare här varje gång.

En annan bra plats är din sidfot. Endast dina mest engagerade och intresserade besökare kommer att hitta sig vid sidfoten. Människor kommer instinktivt att rulla hit för att ta reda på mer information. Det här är människor du vill fånga, så missa inte chansen!

Dessa kommer inte att vara dina högsta konverteringsplatser för omvandling, men du kommer att svepa upp några stragglers, och varje lilla räknas!

Men stanna inte bara på din webbplats. Tänk utanför lådan. Placera registreringsformulär eller länkar på dina sociala medieplattformar och lägg till ett i din e-postsignatur.

Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn är alla områden med hög trafik som kan lägga till hundratals prenumeranter på din lista. Och tänk bara på hur många e-postmeddelanden du skickar ut en dag med din signatur i. Missa inte dessa möjligheter.

Hur man installerar det: Lägg till enkla länkar i din signatur och sociala medier, och använd ett enkelt MailChimp-formulär för din sidfot och “om” -sidor..

Det tar oss till slutet av del 1, folkens. Nu vet du exakt vilka registreringsformulär du ska använda på din webbplats och var du ska placera dem.

Experimentera med de olika alternativen och hitta de högsta konverteringslösningarna åt dig.

I den andra delen av vår serie kommer vi att fördjupa oss med en av de mest effektiva teknikerna – innehållsuppgraderingar – det snabbaste sättet till fler prenumeranter.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me