E-postmarknadsföringsguide del 3: Öka intäkterna med välkomstserien via e-post

Du skulle inte be någon att gifta sig med dig på första dejten, rätt?


Enligt alla standarder kommer det att bli lite starkt!

Du måste göra ett bra första intryck och bygga upp en relation över tiden. Då kan du ställa upp den stora frågan.

Internetmarknadsföring är likartad.

Du kan inte tvinga någon att köpa produkter från dig direkt. Och om du försöker för hårt kan du till och med köra dem bort.

Det är där “välkomstserien för e-post” kommer in.

Välkommen e-post

Det är ett e-postmarknadsförings trick som har visat sig öka det långsiktiga engagemanget med 33% och generera 3 gånger så mycket intäkter.

I den här e-postmarknadsföringsserien del en och del två visade jag dig hur du kan öka dina abonnentnummer. I den här delen förklarar jag hur du kan få ut så mycket som möjligt av dina prenumeranter, vårda dem och förvandla dem till betalande kunder.

Låt oss först svara på den uppenbara frågan.

Fånga upp vår definitiva e-postmarknadsföringsguide

 • Del 1: De 11 högsta konverteringsformulärerna
 • Del 2: Uppgraderingar av innehåll – det snabbaste sättet för fler prenumeranter
 • Del 3: Öka engagemanget & intäkter med en välkomstserie via e-post
 • Del 4: 19 enkla knep för att få 40% öppen hastighet via e-post
 • Del 5: Den perfekta ämnesraden: 18 knep för att spika det
 • Del 6: Fungerar din e-postmarknadsföring? 14 viktiga mätvärden att mäta

Vad är en välkomstserie via e-post?

När du prenumererar på en webbplatss nyhetsbrev via e-post får du vanligtvis en e-postbekräftelse. Vissa webbplatser går ett steg längre och skickar ett “välkomstmeddelande”. Du kan till och med få en gratis e-bok eller något liknande.

Virgin-Amerika-välkommen-post

Men det är där det slutar. Efter det är det bara gamla nyhetsbrev och kampanjer.

En välkomstserie via e-post sträcker sig över den första kommunikationen över fem till sex e-postmeddelanden. Kanske mer. Skickat över några veckor matar e-postserien din information långsamt till din nya abonnent.

(Bildkälla)

Det ger dig en längre tid att bygga en relation och skapar en större sannolikhet för att förvandla dem till betalande kunder.

Varför är det så effektivt?

Det första välkomstmeddelandet är superkraftigt. Statistik visar att din första e-post har potential att göra 320% mer intäkter än någon annan.

Så varför inte sträcka ut det?

Dina senaste prenumeranter är de mest aktiva, mest påslagen och mest intresserade. Det är mer troligt att de öppnar dina e-postmeddelanden och mer troligt att de köper från dig.

Men efter det första e-postmeddelandet tenderar open-rate att minska. Prenumeranter glömmer dig, de har gått vidare till andra saker. Däremot fortsätter välkomstserien att främja lead medan de fortfarande är heta.

“Nurturing” -prenumeranter på detta sätt utvecklar 50% fler kunder som är “redo att köpa”. Skötslade kunder gör också större inköp.

Här är några fler skäl till att välkomstserien fungerar:

 1. Upprepning Det finns en marknadsföringsteori på gamla skolan som säger att kunder måste se ditt varumärke och ditt meddelande sju gånger innan de litar på dig eller köper från dig. En välkomstserie får ditt namn och ditt märke framför dem upprepade gånger. Det är särskilt viktigt om du är en ny verksamhet.
 2. En chans att berätta din historia En stor anledning till att vi tvingas mot vissa märken (och så småningom köper från dem) är att vi kopplar ihop deras historia och deras etos. En välkomstmeddelande ger dig chansen att berätta för dina prenumeranter mer om dig.

  nastygalscase

 3. Builds trustKunder är naturligtvis försiktiga med nya webbplatser eller tjänster. En serie e-postmeddelanden skapar förtroende, så när du ber om försäljningen är det mer sannolikt att de klickar igenom.
 4. Fler chanser att sälja Med ett välkomstmeddelande är trycket på att sälja något snabbt, vilket kan irritera vissa kunder. Med sex eller sju e-postmeddelanden kan du presentera dina produkter långsamt, börja med små, lågriskprodukter och arbeta upp till de stora kanonerna.
 5. Överväldrar inte nya prenumeranter Marknadsförare tenderar att pressa så mycket information som möjligt i deras välkomstmeddelande, men det är inte alltid effektivt. När prenumeranter står inför för många alternativ eller uppmaningar kan de känna sig överväldigade. En välkomstserie tar bort problemet och låter dig fokusera på bara en sak åt gången. Mycket effektivare.
 6. Lead nurturing En välkomstserie ger dig en chans att vårda en ny abonnent långsamt över tid. På lång sikt är detta en mycket starkare marknadsföringsteknik.
 7. Vänstebyggning Som ni ser i mina exempel nedan förutsätter en välkomstserie nya prenumeranter att aktivt leta efter dina e-postmeddelanden. Istället för att ignorera dina uppdateringar kommer nya prenumeranter att gå in i vanan att se fram emot dem. Det är ett recept för höga öppna priser i framtiden.

En välkomstserie i aktion

Den första webbplatsen jag hittade med välkomstserien via e-post var Pinterest (jag är säker på att andra gjorde det först, men Pinterest tippade bort mig). Så låt oss titta på deras i detalj.

Pinterest använder sina välkomstserier för att droppa till användbara tips och tricks om plattformen utan att fråga för mycket av abonnenten. Det första e-postmeddelandet ser ut så här:

Pinterest 1: e e-post

Du kommer att märka att deras ämnesrad säger “Komma igång # 1”. Strax borta, du vet att det kommer en serie e-postmeddelanden.

Innehållet börjar mycket grundläggande: “Vad är en pin?” Det går nya användare genom springbrädan och slutar med en uppmaning som inte är för krävande:

“För tillfället kan du prova att logga in och hitta innehåll själv.”

Det är inte påträngande. Det är inte överväldigande. Och nya prenumeranter har lärt sig lite om tjänsten.

Det bästa av allt är att de berättar för abonnenten vad de kan förvänta sig nästa: “Under de kommande fem dagarna skickar vi mer information …”

Det är ett subtilt sätt att säga abonnenten att leta efter fler e-postmeddelanden under de kommande dagarna. Abonnenten letar aktivt efter nästa post. Geni.

Det andra e-postmeddelandet ser ut så här:

Pinterest 2: e e-post

Den här gången introducerar det dig några fler detaljer och uppmuntrar dig att börja bygga din profil. Återigen finns det ett “vad är nästa” avsnitt för att påminna dig om att det kommer en annan i morgon.

Här är den tredje e-postmeddelanden:

Pinterest 3: e e-post

Den här har en mycket starkare uppmaning. Nu har Pinterest täckt grunderna och du känner till plattformen.

Men nu trycker det verkligen på uppmaningen som betyder något: att lägga till en ‘pin it’ -knapp på din webbplats.

Detta är det första förslaget igen. Om Pinterest hade bett prenumeranter att lägga till knappen ‘pin it’ i det första e-postmeddelandet, skulle det ha förvirrat prenumeranter och skrämt dem bort.

Pinterest är inte det enda företaget som använder detta trick.

Asos använder en kortare välkomstserie, bara tre e-postmeddelanden. Men de strävar inte efter en hård försäljning förrän den tredje e-postadressen.

asoscase

Den första berättar vad du kan förvänta dig av Asos-nyhetsbrevet och uppmuntrar dig att surfa i butiken. Ingenting påträngande eller krävande.

Den andra visar specifika artiklar du kanske gillar baserat på ditt kön och belyser köparförmånerna (gratis leverans och gratis returer). Men de har fortfarande inte direkt begärt försäljningen.

Endast i det tredje e-postmeddelandet driver de försäljningen, erbjuder 10% rabatt och en starkare uppmaning – “shoppa nu”.

Det är subtilt, men kraftfullt. Det förstärker långsamt varumärket och vårdar abonnenten till en försäljning.

Hur du skapar din egen e-postserie

För att skapa en välkomst-e-postserie behöver du ett konto med en e-postmarknadsföringstjänst. Detta genomgång kommer att använda MailChimp, men e-posttjänster som Aweber, Constant Contact eller Emma erbjuder alla ett liknande alternativ.

En välkomstserie använder “e-postautomation”. Med automatisering kan du skicka e-postmeddelanden som utlöses av en viss händelse. Som att utlösa en välkomstserie när någon registrerar sig på din e-postlista. (Det är också användbart för supertricks som att påminna kunder om en övergiven vagn, skicka dem en rabatt på sin födelsedag eller använda en kunds köphistorik för att marknadsföra liknande objekt).

Automation är en betald funktion på MailChimp, så om du bara har standardpaketet vill du uppgradera. Om du är helt ny, läs först vår MailChimp-tutorial – Hur man bygger en e-postlista från noll & skicka ditt första nyhetsbrev

Så här fungerar det:

Steg 1. Logga in på MailChimp och klicka på automatisering

mc-automation

MailChimp kallar automatiseringskampanjen för ett “arbetsflöde”, så vi skapar ett automatiseringsarbetsflöde.

mc-automation-arbetsflöde

Steg 2. Välj abonnentlistan som du vill använda

Om du har mer än en lista väljer du rätt!

Steg 3. Välj typ av arbetsflöde

Välkommen-serien

Tryck på alternativet ‘välkomstserie’. Du kommer att märka att det finns många andra e-postmeddelanden du kan automatisera här. Du kan komma tillbaka och kolla in några av dem senare.

Steg 4. Ge arbetsflödet ett namn och sätt in namnet och e-postadressen som välkomstserien kommer från

Pro-tip, vissa bloggare tror att det ökar öppen hastighet att använda ett riktigt avsändarnamn och företaget tillsammans. Till exempel “Daren från Bitcatcha”, snarare än bara “Bitcatcha”.

Steg 5. Tilldela avtryckaren

I detta fall är vår utlösare “när prenumeranten ansluter sig”. Det är när vi vill börja skicka dem välkomstserien.

mc-trigger

Steg 6. Ställ in när e-postmeddelandet utlöses

För bästa resultat, ställ in den första utlösaren på ‘omedelbart’. Med andra ord får din prenumerant det första e-postmeddelandet i serien direkt. De är mycket mer benägna att öppna e-postmeddelandet om det kommer direkt efter att de registrerat sig – innan de blir distraherade!

mc-arbetsflöde

Steg 7. Designa din första välkomstmail

Nu för den roliga delen. Fyll ditt första välkomstbrev med innehåll och använd MailChimp’s mallar för att utforma det. (Fast vid vad du ska lägga i välkomstserien för e-post? Vi har fler tips som kommer nedan).

Steg 8. Ställ in schemat

Hur snart vill du att abonnenten ska ta emot det andra, tredje och fjärde e-postmeddelandet? Detta kommer att skilja sig åt var och en av er. I vissa fall, som Pinterest, fungerar en per dag mycket bra.

För andra – särskilt detaljhandlare och de som säljer programvara eller digitala produkter online – kanske du vill använda längre luckor för att ge prenumeranter chansen att få tillit.

Steg 9. Testa, testa, testa

Nu när din välkomstserie är igång ska du noga följa analysen. Titta på öppna priser och klickfrekvenser. Kan du förbättra dem? Justera ämnesraden, innehållet och schemat tills du har rätt.

Bonustips

Innan jag går, låt oss springa igenom några bonustips för att din välkomstserie ska fungera som bäst.

1. Vad är dina mål?

Vad är dina tre huvudmål innan du börjar? Det är så du bestämmer vad som går i din e-postserie. Om du är en onlinebutik kan det vara medvetenhet, Instagram-följare och försäljning.

I så fall kommer din första e-post att handla om din berättelse, den andra kommer att innehålla uppmuntran att följa din Instagram, och den tredje kommer att driva på en försäljning.

2. Vem är du?

Se till att ditt första e-postmeddelande fastställer exakt vem du är.

hellofresh

3. Förstärka förmånerna att vara på listan

Använd denna möjlighet för att påminna dem exakt varför de registrerade sig. Ge dem en god anledning att fortsätta leta efter dina e-postmeddelanden. Är det en rabatt eller exklusiv information?

4. Berätta en historia

En av mina favorit välkomstserier var 20 e-postmeddelanden långa! Det var ett finansiellt företag och de använde välkomstserien för att berätta historien om hur de hjälpte en av sina kunder.

Med hjälp av en spännande historia lyckades de helt sammanfatta vem de är, vad de gjorde och hur de tillför mervärde. Längs vägen introducerade de olika produkter, med början på en lågprisbok till hela sin konsultationstjänst.

5. Få en snabb första försäljning

Ju tidigare en kund köper något (vad som helst) desto bättre. När de köper från dig finns det en anslutning. De är mycket mer benägna att öppna e-postmeddelanden i framtiden och köpa från dig igen.

Använd välkomstserien för att säkra en liten försäljning så tidigt som möjligt.

6. Bestäm vad du vill säga först

Bestäm inte bara en serie med fem e-postmeddelanden och ta reda på hur du fyller dem. Bestäm vad du vill säga och dela upp det i individuella e-postmeddelanden.

7. Vad är nästa?

Lämna dem alltid med en klipphängare och låt dem veta när de ska förvänta sig nästa e-post. Se till att de letar efter det.

Läs mer

8. Håll e-postmeddelandena konsekvent

Försök att hålla design och layout konsekvent i serien. Håll en konsekvent ämnesrad också med ett numrerat system eller ett konstant tema. Det är ett litet trick som förstärker ditt varumärke.

9. Be om mer information

På din första registreringsformulär är det bäst att undvika för många frågor. Ett namn och e-postadress är allt du behöver för att få prenumeranter snabbt genom dörren.

En välkomstserie ger dig dock chansen att be om mer information senare. Du kan be om kön, plats och andra preferenser i det tredje eller fjärde e-postmeddelandet. Det hjälper dig att segmentera din abonnentlista och skicka mer lämpliga e-postmeddelanden.

10. Vänta tills välkomstserien är över innan du skickar ditt vanliga nyhetsbrev

Se till att din nya prenumerant inte får ditt vanliga nyhetsbrev eller kampanjmeddelanden förrän efter välkomstserien. Det är lite förvirrande och desorienterande.

I seriens sista e-postmeddelande, låt dem veta att det är över och övergå dem smidigt till de vanliga nyhetsbreven.

11. Om en abonnent använder en kampanjkod ska du inte skicka den igen!

Om du använder en välkomstserie för att trycka på en kampanjkod mer än en gång, se till att du spårar försäljningen. Du vill inte fortsätta skicka en prenumerant samma kampanjkod om de redan har använt den.

Välkomstserien är det perfekta sättet att bygga varumärkeslojalitet och skapa en starkare kundrelation för framtiden. Meddelandena ger dig fler möjligheter att sälja medan din abonnent är mest engagerad och upphetsad för din produkt.

Använder någon där en välkomstserie eller andra former av e-automatisering? Planerar du att göra det i framtiden? Låt mig veta dina tankar och idéer i kommentaravsnittet!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map