E-postmarknadsföringsguide del 4: Enkla trick för 40% öppen ränta

Om du någonsin har skickat en e-postkampanj, vet du “rädsla” för att trycka på “skicka” -knappen.


Du håller på att skicka tusentals e-postmeddelanden där ute, men kommer någon att öppna dem?

Enligt en ny rapport är den genomsnittliga öppna kursen för e-post 22,87%. Men det är möjligt att få detta mycket högre med några smarta trick och tweaks.

Här är resultaten från en kampanj som jag nyligen körde för en klient i musikbranschen som fick en öppen hastighet på 40,7%:

MailChimp-kampanj

Det är mer än dubbelt branschgenomsnittet. Det var kulminationen på massor av test och fel, men jag gjorde det genom att använda de flesta av dessa 19 tips. De är testade och testade.

I slutet av den här artikeln har du alla de trick du behöver för att öka din öppna takt.

Tänk bara om du har 2 000 prenumeranter, som min klient gjorde på listan ovan och ökar din öppna ränta med 5%, det är 50 fler potentiella kunder.

Tips: Det här är den fjärde artikeln i min definitiva e-postmarknadsserie, så om du har missat de andra delarna kan du kolla in dem här:

 • Del 1: De 11 högsta konverteringsformulärerna
 • Del 2: Uppgraderingar av innehåll – det snabbaste sättet för fler prenumeranter
 • Del 3: Öka engagemanget & intäkter med en välkomstserie via e-post
 • Del 4: 19 enkla knep för att få 40% öppen hastighet via e-post
 • Del 5: Den perfekta ämnesraden: 18 knep för att spika det
 • Del 6: Fungerar din e-postmarknadsföring? 14 viktiga mätvärden att mäta

Låt oss hoppa rakt in:

Del I: Prenumeranter

Innan vi börjar finjustera ämnesrader eller tima leveranserna, är det första steget att titta på dina prenumeranter.

E-post öppen kurs

(Bildkälla)

1. Ta bort inaktiva prenumeranter, de dödar din öppna ränta

Du kan ha 100 000 prenumeranter, men det numret betyder ingenting om de inte öppnar dina e-postmeddelanden. Att ha ett stort antal prenumeranter ser bra ut, men det är tyvärr bara ett “fåfängsmätvärde”.

I stället för kvantitet, fokusera på kvaliteten på din lista. Fokusera på de aktiva prenumeranter som regelbundet öppnar dina e-postmeddelanden. Det är de som vill höra från dig.

Om en prenumerant inte har öppnat dina e-postmeddelanden på sex månader är det dags att ta bort dem. Detsamma gäller för alla “hårda studsningar” (dvs. e-postmeddelandet kan inte levereras). Det kostar dig pengar att skicka till dem, och det drar ned öppen kurs.

Som ni ser har den här abonnenten inte öppnat ett e-postmeddelande eller klickat på ett e-postmeddelande i över tre år och 23 kampanjer.

inaktiva prenumeranter

Det betyder inte nödvändigtvis att dina e-postmeddelanden suger! De kanske inte längre behöver de tjänster du erbjuder eller kanske de helt enkelt inte kontrollerar den e-postadressen längre.

Det handlar om att se till att din lista endast har högkvalitativa prenumeranter. Kvalitet över kvantitet.

Ett trick du kan använda är ett e-post med sista diket. Skicka ett e-postmeddelande till alla som inte har öppnat på sex månader med ämnesraden: “Vi har inte hört från dig på ett tag …” och fråga dem om de vill stanna på listan. Du kan erbjuda en rabatt eller incitament för att bo också.

2. Rensa felstavade e-postadresser

Detta är ett snabbt och enkelt sätt att få några fler öppningar. Kör igenom din prenumerationslista och korrigera eventuella stavfel.

Det är nästan alltid ett fåtal som skickade in “[e-postskyddad]” eller “[e-postskyddad]”. Ändra adressen och be dem bekräfta rätt e-postadress.

3. Låt prenumeranter välja vilka e-postmeddelanden de får och när

Vissa prenumeranter är glada att höra från dig två gånger i veckan. Andra föredrar månatliga uppdateringar.

Vissa är bara intresserade av rabatter. Andra vill höra om varje ny blogg du publicerar.

Du kan undvika överbelastning av dina prenumeranter genom att låta dem välja hur ofta de får e-postmeddelanden och vilken typ av innehåll de vill läsa. Det är bäst att ge dem dessa alternativ när de registrerar sig. Titta på hur reseföretag Skift låter dig välja mellan dagliga, veckovisa och andra alternativ.

Låt prenumeranter välja

4. Segmentera din lista så att prenumeranter får relevanta e-postmeddelanden

En av de största orsakerna till en låg öppen hastighet är att e-postmeddelanden helt enkelt inte är relevanta för abonnenten.

En prenumerant i Seattle är till exempel inte intresserad av de “10 bästa kaféerna i New York”. I det här fallet kan du separera din abonnentlista efter plats. Nu kan du skicka platsspecifikt innehåll till din publik.

Med ett pro MailChimp-konto kan du segmentera din lista efter demografi, intressen eller köpbeteende. Till exempel skickar företaget Asos olika e-postmeddelanden baserat på ditt kön, klädpreferens och inköpshistorik.

För att göra detta i MailChimp använder du helt enkelt taggar och “anpassade fält” för att segmentera din publik i olika kategorier. En rapport antyder att 39% av de människor som gjorde detta såg högre öppna priser. 20% såg också högre försäljning.

Del II: Innehållet i dina e-postmeddelanden

Hittills har vi skärpt upp din abonnentlista. Låt oss nu titta på hur ditt innehåll kan öka öppen hastighet.

5. Lägg till värde med varje e-post

Den svåra sanningen är att prenumeranter bara kommer att öppna ett e-postmeddelande om det kommer att ge mervärde till deras liv. Du måste ge folk en god anledning att öppna dina e-postmeddelanden.

Det bästa sättet att göra det? Ge materiella värden varje gång.

Vox till exempel skickar e-post till dig med korta, snygga nyhetsuppdateringar av dagen. Du kan inte få den på deras webbplats, och det är mycket användbart om du har haft en hektisk dag.

Lägg till värde

Om en prenumerant börjar associera dina nyhetsbrev med enormt värde öppnar de det varje gång. De kommer till och med att börja se upp för det.

Detta är en långsiktig strategi. Snabba vinnare och tricks som smarta ämnesrader kan fungera för engångskampanjer, men det verkliga sättet att få konsekvent höga öppna priser är helt enkelt genom att bygga lojalitet och ett rykte genom stort innehåll. Försök se till att det är något de inte kan få någon annanstans.

6. Skapa en lysande, direkt ämnesrad

Ämnesrader gör eller bryter dina öppna priser. Faktum är att de är så viktiga, jag ägnar del fem av den här e-postserien åt dem.

Kort sagt tenderar ämnena direkt till punkten att fungera bäst. MailChimp körde numren på 40 miljoner ämnesrader i e-post och de bästa utövarna var förvånansvärt tråkiga:

 • [företagsnamn] försäljning & marknadsföringsnyhetsbrev eller
 • [företagsnamn] maj 2005 nyhetsbulletin,

vilket kritiserade en öppen hastighet på 60%.

Naturligtvis skadar det inte att slänga in några nyfikna ämnesrader i clickbait-stil då och då. Denna enkla från företagaren Yaro Stark var särskilt spännande:

Yaro intriger clickbait

Men för det mesta fokuserar man på att berätta för prenumeranter exakt vilket värde de kommer att få inuti.

7. Tala direkt till din abonnent, få den att känna sig personlig

Ett nyhetsbrev via e-post går ofta ut till tusentals prenumeranter. Men tricket är att få det att se ut som en personlig e-post direkt till en person.

Vilket e-postmeddelande är det mer troligt att du öppnar:

“Vi erbjuder 20% rabatter till våra kunder” … eller

“Sarah, det finns 20% rabatt för dig inuti”

Antar att ditt namn är Sarah, kommer du att öppna den andra! Du skickar till tusentals, men prata med varje abonnent individuellt. Använd också den här personliga rösten i e-postmeddelandet.

Du känner din publik bättre än någon annan. Prata med dem på ett sätt som kommer att anslutas.

8. Använd en välkomstserie för att fastställa långsiktiga öppna priser

Dina senaste prenumeranter är dina mest engagerade och kommer troligen att öppna dina e-postmeddelanden. Utnyttja det genom att ge dem massor av värde redan i början.

Upprätta dig själv i de första e-postmeddelandena, medan dina nya prenumeranter är heta, och du kommer att bilda ett starkt band. Att göra detta garanterar öppna priser på lång sikt och bildar en vana.

Välkomstserie

En välkomstserie är det bästa tricket här. Genom att skicka fem eller sex e-postmeddelanden i rad direkt efter att de prenumererar, ansluter du till din läsare. Din abonnent vet vad du kan förvänta sig och de bildar en vana. De börjar leta efter dina e-postmeddelanden.

Del 3 av denna e-postmarknadsföringsserie fokuserade på välkomstserien, så kör tillbaka och kolla in den.

9. Skicka det från en riktig person, inte från ett företagsnamn

Statistik visar att e-postmeddelanden från ett riktigt namn får bättre öppen takt än de som skickas från ett företag.

Anledningen är ganska enkel. Vi har kommit att ignorera e-postmeddelanden från en affärsadress när vi kopplar dem till marknadsföring eller reklam. Genom att använda ditt riktiga namn känns det mer personlig och mindre försäljnings-ey.

Personligen tycker jag att det är bäst att blanda de två. Till exempel skulle jag skicka mina e-postmeddelanden från ‘Daren, på Bitcatcha’.

Genom att göra det gör jag den personliga anslutningen, men jag påminner dig också om var du registrerade dig.

10. Lämna dina e-postmeddelanden på en cliffhanger

Vi vet alla att de bästa böckerna slutar sina kapitel med en lockande klipphanger. Du kan inte vänta med att läsa nästa kapitel! Du kan göra samma sak med dina nyhetsbrev via e-post. Löfte dem något speciellt eller väva en berättelse över flera nyhetsbrev.

När de nästa ser din e-post dyka in i sin inkorg, kommer de gärna att öppna den och ta reda på vad du ska lära dem nästa!

Del III: Tidtagning

Om du vill ha en hög öppen hastighet är det avgörande att du får rätt kampanjers frekvens och regelbundenhet. Den exakta tid och dag du skickar ärenden också. Låt oss ta reda på varför:

E-posttid

(Bildkälla)

11. Välj den perfekta tiden och dagen för din publik

Att välja rätt ögonblick för att skicka ditt nyhetsbrev är ett hett ämne bland e-postmarknadsförare.

Efter att ha analyserat sina egna uppgifter fann MailChimp att öppna priser var som högst på tisdagar, onsdagar och torsdagar runt kl. Vid denna tidpunkt har vi rensat inkorgen från helgen, lagt oss till veckan och en e-postadress kl. 10 fungerar som en välkommen distraktion från jobbet.

Experion genomförde emellertid en liknande studie och upptäckte att deras e-postpriser var högre på helgen – när människor hade färre e-postmeddelanden som kom in. De höll med om att mitt på morgonen var den mest effektiva tiden.

Min misstank är att e-postmeddelande från företag till företag får den högsta öppna räntan i mitten av veckan, medan hobbies, e-handel och fritidsmeddelanden öppnas under helgen.

Det är bara en suck, och jag råder dig att experimentera med din publik för att hitta den bästa tiden för dig.

Skicka i alla fall e-postmeddelandet mitt på morgonen i mottagarens respektive tidszon. Du kan göra detta i MailChimp med deras ‘timewarp’-funktion.

Timewarp-funktion i Mailchimp

12. Skicka e-post med jämna mellanrum

Välj ett schema och håll dig fast vid det. Om det är en gång i veckan på en torsdagsmorgon, se till att det alltid är en gång i veckan på en torsdagsmorgon.

Att släppa in och ut från dina prenumerants inkorg slumpmässigt är förvirrande och desorienterande. Genom att göra dina nyhetsbrev regelbundna och konsekventa börjar abonnenterna förvänta sig dem och bilda en vana att öppna dem.

13. Inte för ofta, men inte för ofta …

Endast du kan bestämma hur ofta du ska skicka kommunikationer, men se upp för två saker: e-trötthet och glömska!

Först om prenumeranter får för många e-postmeddelanden för ofta blir de frustrerade. E-postmeddelanden lämnas sedan olästa.

Men om du lämnar det för länge mellan e-postmeddelanden kan abonnenterna glömma vem du är eller varför de registrerade sig. De kanske bara ignorerar e-postmeddelandet, ta bort det eller avsluta prenumerationen.

Det finns undantag från denna regel. Vissa dagliga nyhetsbrev fungerar bra, men om du väljer den här rutten, se till att prenumeranter vet vad de har registrerat sig för!

Om prenumeranter börjar drabbas av trötthet via e-post, använd ett sista-dich-meddelande för att hindra dem från att avsluta prenumerationen helt. Thrillist, till exempel, fråga de som håller på att avsluta prenumerationen om de vill få färre e-postmeddelanden istället.

ta emot färre e-postmeddelanden

14. Skicka den två gånger!

Detta är ett lurvigt trick, och jag använder inte det här själv. Men jag känner till några marknadsförare som gör det, så jag låter dig bestämma.

När ditt nyhetsbrev har gått ut, vänta en vecka och titta tillbaka på din öppna ränta. Samla alla e-postadresser som inte öppnade den första gången och skicka dem till dem igen.

Du kan prova att justera ämnesrubriken den här gången för att uppmuntra fler att öppna den. En marknadsförare, Neal Taparia, lyckades med 55% ytterligare räckvidd med denna teknik.

Del IV: Bonustrick

Tricks som inte riktigt passade någon annanstans!

15. Håll dig borta från skräppostfilter

E-postklienter är välutbildade i att upptäcka skräppostmeddelanden. Ämnesrader med uppenbar reklamkopia kommer förmodligen att avvisas, så stäng av locklåset och håll dig borta från utropstecknet!

Ta en titt på den här listan över ord som skickar ut skräppost och undvik dem till varje pris.

16. Ha en konsekvent design

De med de högsta klickfrekvenserna har behärskat konsten att abonnentlojalitet. De öppnar e-postmeddelanden eftersom avsändaren är bekant och pålitlig. En konsekvent layout och design hjälper till att bygga denna lojalitet och bekanta.

MailChimp har massor av olika designmallar, men motstår lusten att ändra den för varje kampanj.

17. Se till att det fungerar på en mobil enhet

Arbeta med smartphone och mobila enheter

66% av e-postmeddelanden öppnas nu på en smartphone, så se till att ditt nyhetsbrev ser fantastiskt ut på en iPhone, surfplatta eller någon annan mobil enhet.

De flesta e-posttjänster använder “responsiv design” för att automatiskt se till att din e-post fungerar på en mobil enhet, men kör ett test innan du skickar till alla.

18. Fråga abonnenterna varför de lämnade

Om du vill veta varför människor inte läser dina e-postmeddelanden, fråga dem som har avslutat prenumerationen. Frank och ärlig feedback är inte alltid lätt att höra, men du lär dig det mesta av det.

När en användare prenumererar, ha en kryssruta för att fråga dem varför de lämnar. Skickar du e-post för ofta? Har din information blivit irrelevant?

Att besvara den här frågan hjälper dig att förbättra din tjänst till befintliga prenumeranter.

19. Testa, testa, testa! Och testa igen

Den svåra delen med marknadsföring är att det inte finns något rätt svar. Det finns ingen “bästa” ämnesrad eller “perfekt” tid att skicka ett nyhetsbrev.

Om du är osäker, kör ett delat test för att ta reda på det. Kan du inte välja mellan ämnesrader? Kör ett delat test med ett litet underavsnitt av din abonnentlista. Oavsett vad som utlöser den högsta öppna takt är din bästa ämnesrad.

Prova att köra ett delat test på olika dagar och vid olika tidpunkter. När är din publik mest lyhörd?

Det är allt för del 4 av min e-postserie! Glöm inte att kolla tillbaka till del 1, del 2 och del 3, och leta efter det kommande avsnittet om att skapa den perfekta ämnesraden.

Har du testat och justerat din e-post med öppen hastighet? Vad är din upplevelse och vad fungerar bäst för dig? Låt mig veta i kommentaravsnittet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map