När det gäller data, statistik och siffror är jag en nörd.

Jag älskar att kamma igenom mina Google Analytics-siffror. Jag är besatt av att mäta mina e-postmarknadsföringskampanjer. Jag älskar grafer och tabeller och siffror.

Med marknadsföringsmätningar via e-post kan jag direkt se vem som öppnar mina nyhetsbrev. Jag kan se mina bästa kunder och jag kan ta reda på vilka ämnesrader som fungerar bäst.

E-postmarknadsföringsmetoder

(bildkälla)

Fånga upp vår definitiva e-postmarknadsföringsguide

  • Del 1: De 11 högsta konverteringsformulärerna
  • Del 2: Uppgraderingar av innehåll – det snabbaste sättet för fler prenumeranter
  • Del 3: Öka engagemanget & intäkter med en välkomstserie via e-post
  • Del 4: 19 enkla knep för att få 40% öppen hastighet via e-post
  • Del 5: Den perfekta ämnesraden: 18 knep för att spika det
  • Del 6: Fungerar din e-postmarknadsföring? 14 viktiga mätvärden att mäta

Jag kan också se vad som inte fungerar. Vad kunde jag göra bättre nästa gång?

Det är därför statistik och data är så viktiga. De är inte bara intressanta, de är väsentliga för att förbättra din verksamhet.

Det finns en annan anledning till att jag lägger så mycket tid på att titta på e-postanalys också:

De personer som öppnar dina e-postmeddelanden är dina mest engagerade och viktiga följare. De värdesätter ditt företag. De engagerar och interagerar med dig.

Varför skulle du inte vilja veta mer om dem?

e-postkampanjdata

En snabb ordlista över villkor för e-postmätningar

Första saker först, låt oss se till att vi alla är på samma sida. Jag kommer att prata om olika e-postmarknadsföringsvillkor i det här inlägget, inklusive:

Öppen kurs – Procentandelen av dina totala prenumeranter som öppnade din e-post.

Klickafrekvens – Procentandelen av dina totala prenumeranter som klickade på en länk inom e-postmeddelandet.

otecknade – Hur många personer som tecknar sig från din lista efter en e-postkampanj.

Om du hittills har följt vår e-postmarknadsföringsserie, har du skapat ett formulär för anmälan via e-post på din webbplats, skapat en välkomstserie via e-post och spikat ämnesraden.

Men hur mäter vi exakt hur bra din e-postmarknadsföring presterar?

Svaret är e-postanalys. Och massor av dem!

Under hela denna e-postserie har vi använt MailChimp som en demonstration. Idag är det inte annorlunda, eftersom MailChimp erbjuder en mängd statistik och siffror om dina kampanjer.

För att komma åt din, logga in i MailChimp och gå till “rapporter”.

mailchimp-rapporter

Redo? Låter oss dyk in i de väsentliga statistiken.

1. Framsteg mot dina övergripande affärsmål

Innan vi tittar på öppna priser och klickfrekvenser vill jag att du tänker på dina bredare affärsmål.

Statistik och siffror är avgörande, men om de inte leder dig mot ett större mål är de bara “fåfängsmetriker”. Med andra ord kan de se bra ut, men hjälper de dig att nå något?

Tänk på om din e-postmarknadsföring ökar lojaliteten, genererar mer försäljning och tar ditt företag till nästa nivå.

Det verkliga måttet på framgång för alla e-postmarknadsföringskampanjer är om det driver ditt företag ytterligare.

2. Öppen hastighet

Genomsnittlig öppen ränta för e-handelsföretag – 16,71%

Den öppna räntan är ofta den siffra som marknadsförare fokuserar på. Det representerar hur många som öppnade din e-post.

Naturligtvis letar vi efter det högsta möjliga antalet här. Ju fler människor som öppnar dina e-postmeddelanden, desto fler chanser att konvertera dem eller köra dem tillbaka till din webbplats.

öppen ränta

En hög öppen kurs antyder också en viss lojalitet. Det betyder att dina prenumeranter är angelägna om att öppna dina e-postmeddelanden och se vad som finns inuti.

Den genomsnittliga öppna kursen för ett e-handelsföretag är 16,71%, så om du slår ovanför så fungerar bra arbete!

MEN, lita inte på den öppna kursen ensam. Vi måste gräva djupare för att se om dessa abonnenter vidtar åtgärder.

Vill du ha tips om att förbättra din öppna ränta? Läs del 4 i vår definitiva e-postmarknadsföringsguide.

3. Klicka på Rate

Genomsnittlig klickfrekvens för e-handelsföretag – 2,3%

Klickfrekvensen är ofta en mycket bättre indikator på din kampanjframgång. En hög klickfrekvens innebär att människor inte bara öppnar dina e-postmeddelanden, de klickar faktiskt igenom till din webbplats.

klickfrekvens

Det betyder att de är intresserade och intresserade av innehållet i din e-post. Det betyder också att din uppmaning fungerar och att du engagerar rätt publik.

Den genomsnittliga klickfrekvensen är ganska låg, så var inte olycklig. Men notera de som klickar igenom. De är dina mest engagerade kunder.

4. Konverteringsfrekvens på din målsida

Många tycker att en bra klickfrekvens betyder att deras arbete är gjort. Men det verkliga testet med en bra e-postkampanj är om det klicket driver en konvertering eller en försäljning.

Låt oss säga att du kör en online marknadsföringskurs. Du skickar ett e-postmeddelande till dina prenumeranter som marknadsför kursen och riktar dem till en målsida.

Fem procent av dina prenumeranter klickar vidare till målsidan, men hur många av dessa människor registrerar sig på din kurs?

Omvandlingsfrekvens

(bildkälla)

Det är det verkliga måttet på hur framgångsrik din kampanj var.

Du kan spåra dina e-postkonverteringar genom att skapa en spårnings-URL från Google Analytics och placera den länken i dina nyhetsbrev.

5. Avvisningsfrekvens på din målsida

Förutom konverteringsfrekvensen gillar jag också att mäta avvisningsfrekvensen. Med andra ord, hur många som landade på den här sidan och försvann utan att göra något?

En hög avvisningsfrekvens här betyder att jag har övertygat folk att klicka igenom till sidan, men jag har inte gjort nog för att få dem att konvertera.

Det handlar om att hitta dessa små svagheter i resan och ta reda på vad du kan göra bättre. För mig säger avvisningsfrekvensen att jag måste strama åt något.

6. Intäkter och försäljningsgrad

Detta liknar en konverteringsfrekvens, men speciellt utformad för onlineorder och intäkter från försäljning. MailChimp har ett smart sätt att beräkna detta. Den berättar exakt hur många order du har genererat från en e-postkampanj.

Det delas också upp i intäkter per order och totala intäkter från kampanjen.

För att konfigurera detta måste du länka din e-handelswebbplats till MailChimp (som är en betald funktion). När du har anslutit din butik till MailChimp visas resultaten så här:

mailchimp e-postkampanj

Det är idealiskt för webbplatser med e-handel att se om en e-postkampanj driver verklig försäljning.

7. Avregistreringsgrad

Genomsnittlig abonnemangsgrad för e-handelsföretag – 0,23%

Det är naturligt att förvänta sig att några personer kommer att prenumerera på dina nyhetsbrev eller uppdateringar. Det finns alla möjliga anledningar till detta. Kanske glömde de att de registrerade sig, eller kanske löste de redan problemet.

Ingen stor grej.

MEN, om du märker att din prenumerationshastighet trycker högre än genomsnittet, kan det vara något fel. Du kanske drar ut nyhetsbrev och uppdateringar för ofta. Ditt innehåll kan vara irrelevant för publiken.

Om din abonnentfrekvens börjar krypa upp, ta lite tid för att ompröva din strategi.

8. Obegränsade prenumeranter

Obegränsade prenumeranter är lika viktiga som abonnenter. Det här är de som stannar kvar på din lista men öppnar aldrig dina e-postmeddelanden eller interagerar med dig.

Låt oss till exempel säga att du har 10 000 prenumeranter, men 5 000 har aldrig ens öppnat ett e-postmeddelande. Dessa är “oangripna” prenumeranter. Du betalar för att skicka e-post till personer som aldrig öppnar dem.

Det bästa du kan göra här är att ta bort dem från din lista. Visst kan det känna fel att skära abonnentnumret i hälften, men det är till det bästa.

HubSpot tog nyligen bort 250 000 prenumeranter från sin lista av detta skäl!

9. Avvisningsfrekvens

Genomsnittligt “mjukt” studs för e-handelsföretag: 0,3%
Genomsnittligt “hårt” studs för e-handelsföretag: 0,24%

En e-post “studsa” är ett e-postmeddelande som inte kan levereras. Det finns två typer av studs: en ‘hård studs’ och en ‘mjuk studs’.

avvisningsfrekvens

En mjuk avvisning är ett e-postmeddelande som inte bara kan levereras tillfälligt. Kanske abonnenten har ett serverproblem eller deras inkorg är full.

En hård studs betyder vanligtvis att e-postadressen inte finns. Den är antingen falsk, har matats in felaktigt eller raderats.

Mjuka studsar är bra, men du vill ta bort alla e-postadresser med hårt studs. Varför? Eftersom de ser ut som ett tecken på skräppost, och det återspeglar dåligt i din e-postlista. Din lista kan i slutändan svartlistas.

Rengör eventuella e-postmeddelanden efter varje kampanj, särskilt om din procentsats är högre än genomsnittet.

10. 24-timmars prestanda

MailChimps 24-timmars resultatdiagram är både roligt och användbart. Det är roligt eftersom du kan titta i realtid när prenumeranter öppnar dina e-postmeddelanden och interagerar med dem.

24 timmars e-postprestanda

De flesta prenumeranter öppnar dina e-postmeddelanden inom den första timmen, så att det första svaret är en bra indikation på din e-postlistas hälsa.

Resten av tidsperioden är dock också användbar. Den visar dig toppar av aktivitet vid vissa tider på dagen. Det kan till exempel visa dig att en stor del av dina prenumeranter öppnade e-postmeddelandet klockan 22.00.

Om detta är ett vanligt mönster i dina kampanjer, vet du att din publik i allmänhet är engagerad på sen kväll. Det är praktiskt att veta om dina kunder.

11. Prenumeranter med flest öppnar

Den här tabellen visar hur många gånger dina prenumeranter öppnade din e-post och rangordnar dem. Som ni kan se nedan öppnade en abonnent min e-post 73 gånger.

e-post öppnas

Det här är ganska ovanligt, så jag vet att det här är en nyckelkund för mig. De är så intresserade av mitt nyhetsbrev att de har öppnat det 73 gånger! Den här personen är en kraftanvändare. I framtiden kunde jag skicka den här abonnenten ett speciellt e-postmeddelande med rabatt eller erbjudande.

I huvudsak kan jag hålla reda på mina mest aktiva och engagerade prenumeranter.

12. Plats

Den här kartan visar exakt var människor öppnade din e-post. Att veta var dina mest engagerade kunder och abonnenter bor är viktigt av så många skäl.

toppplatser genom att öppna

Först och främst ger det dig en indikation på den bästa tiden att skicka ditt nästa nyhetsbrev via e-post, baserat på tidszon för dina abonnenter.

Men det gör mer än så. Det berättar var ditt företag och dina produkter är mest populära. Det ger dig en tydlig demografi som du kan använda för ytterligare marknadsföring och annonser på, säg, Facebook.

Det låter dig veta hur du skräddarsyr din marknadsföring och din lokala SEO.

Andra analyskartor (som på Facebook Insights eller Google Analytics) är också användbara. Men din e-postkarta är långt mer specifik, eftersom dessa är dina mest engagerade följare.

13. Vidarebefordran

Vi anser inte ofta vikten av att “dela” ett e-postmeddelande, lika mycket som ett blogginlägg eller en webbsida. Men det kan vara oerhört kraftfullt.

Om en vän till exempel vidarebefordrar ett e-postmeddelande kommer du nästan 100% att läsa det, eller hur? Det är en personlig rekommendation. Det är därför jag uppmärksammar min “framåt” -ränta.

Först och främst betyder det att mitt innehåll når en ny läsare, som kan bli en ny kund.

För det andra betyder det att min prenumerant har hittat något riktigt användbart i e-postmeddelandet. De flyttades för att vidarebefordra det till någon annan. Det betyder (förhoppningsvis) att jag gör något rätt.

Försök att uttryckligen be dina prenumeranter att vidarebefordra e-postmeddelandet till en vän nästa gång du skickar ut ett nyhetsbrev.

14. Avkastning på investeringen

Som jag nämnde i början av denna artikel betyder statistiken ingenting om din e-poststrategi inte driver ditt företag framåt.

Avkastning på investeringar

(bildkälla)

Ett av de mest enkla sätten att mäta detta är avkastning på investering eller ROI. Det är hur mycket pengar du genererar jämfört med investeringen du lägger in.

Låt oss till exempel säga att du har 5 000 prenumeranter, vilket kostar 50 $ per månad med MailChimp. Du spenderar också $ 50 per månad på Facebook-annonsering för att få människor att registrera sig på din e-postlista.

Totalt spenderar du 100 $ per månad på e-postmarknadsföring. Du måste generera $ 100 varje månad, direkt från e-post, för att täcka kostnaden.

Om du tjänar 200 $ från försäljning via e-postmarknadsföring fördubblar du din ROI. Om du tjänar 500 $ har du ett 5X ROI. Om du vill veta din egen ROI kan du använda Sleeknotes ROI-kalkylator.

När det är i stor skala kan e-postmarknadsföring ge upp till 4 300 X avkastning på investeringar.

Data, siffror och analys berättar allt du behöver veta om dina e-postkampanjer. Jobbar de? Vem är dina bästa kunder? Vad kan du göra bättre?

Fokusera dock inte bara på ‘fåfängsmetriker’. Se till att du gräver djupt i siffrorna som verkligen betyder något.

Vilka statistik anser du vara viktigast med dina e-postkampanjer?

Detta inlägg tar mig till slutet av vår sexdelarserie om e-postmarknadsföring. Jag hoppas att du har hittat det användbart! Vill du ha ytterligare en djupgående serie om en specifik aspekt av marknadsföring eller webbutveckling? Låt mig veta i kommentarerna.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me