Tidigare förra året satte jag mig en liten utmaning.

Att skapa ett Twitter-konto och nå 10 000 följare.

Det måste vara ett helt nytt konto, från noll. Den kopplades inte till någon befintlig webbplats och jag använde inte mitt befintliga nätverk. Bara ett rent experiment från grunden.

10k följare!

Jag kallade Twitter-kontot ‘Impossible’.

Och det tog bara tre månader att nå 10.000.

Fråga mig inte varför jag började det här. Det var helt enkelt nyfikenhet, och jag ville lära mig vad som gör att Twitter kryssar av. Och jag lärde mig mycket.

Det handlar inte bara om siffrorna …

Naturligtvis betyder Twitter-följare på egen hand ingenting. Så en viktig del av min lilla utmaning var engagemang.

Det genomsnittliga Twitter-engagemanget är 0,7%. Jag var tvungen att se till att jag var över detta.

Gissa vad jag fick?

Min engagemangsgrad var 13% (på min bästa tweet. [Och i genomsnitt över 5-6% för varje enskilt inlägg])

13% av engagemangsgraden!

Så hur fick jag 10 000 följare och en engagemangsgrad på 13%?

När jag började hade jag inte riktigt en strategi. Det tog några veckor att komma igång. Men efter det började en tydlig och effektiv rutin ta form. Jag är ingen expert! Men så här fungerade det.

1. Välj ditt ämne noggrant

Först och främst måste du veta hur Twitter fungerar. Jag har tillbringat några år på plattformen med ett personligt konto. Mycket av den tiden ägnades åt att titta på från sidan.

Jag märkte att Twitter är bra för tre saker:

  1. Nyheter
  2. Sakkunnig insikt i specifika ämnen
  3. Lätthjärtad lättnad

Så jag visste att jag var tvungen att välja något som passade åtminstone två av dessa tre saker.

Jag valde äventyrs- / actionsport som enkelt gled in i både “nyheter” och “lätthjärtad lättnad”.

Välj ditt ämne!

Jag visste också att det fanns ett öppet hål för den här typen av saker. Det finns de stora jättarna som Red Bull. Men när det gäller liten konkurrens är det förvånansvärt smala val.

Gör samma sak med din Twitter-process. Leta efter luckorna på marknaden. Leta efter de konversationer som inte har hållits. Och sedan börja de konversationer.

2. Posta engagerande innehåll

Twitter-tillväxten är enkel när du tänker på det.

Du publicerar coola saker. Folk retweetar det. Fler ser det och följer dig.

Du behöver inte göra det mer komplicerat än så. Det betyder att din första prioritet är att posta coola saker!

Examinator för sociala medier förklarar att du får 150% fler återupprepningar om du publicerar en bild. Så jag bestämde mig för att varje tweet måste ha en bild bifogad.

Se till att varje enskild tweet har värde. Gör det till ett intressant fotografi, en användbar data eller en länk till något värdefullt. Om det inte är värt att säga ska du inte säga det.

Du kan också öka engagemanget genom att ställa frågor, hålla dina tweets korta och aktivt fråga om retweets.

3. Tweeta mindre (ja, verkligen)

Det finns en konstig myt att tweeting med hög volym ger en bättre engagemangsgrad. Det är bara fel. (Återigen kommer Social Media Examiner att säkerhetskopiera mig). Att tweeta för mycket drunker de viktiga sakerna du säger. Och det utspäds ditt innehåll. Det kan irritera människor också.

Uttråkade inte dina följare

Jag fastnade på en-två tweets om dagen. Det är allt jag behövde. Totalt skickade jag bara 52 tweets under de tre månaderna. Du kan prova några till, men hålla det till ett minimum. Överväld inte din publik och drunkna inte ditt innehåll.

4. Börja följa människor

Okej, hittills har jag lärt dig vad du ska posta. Men hur får du de första följarna?

Jag tyckte också att det var mycket knepigt. Faktum är att de första 100 följarna är de svåraste du någonsin kommer att få. Det tog mig lite tid att ta reda på hemligheten, men det är riktigt enkelt.

Börja bara följa människor. Det är allt.

Börja följa människor!

(Marknadsekspert, Neil Patel, har tagit sig tid att följa 100 000 människor! Han är på något.)

Skapa en lista med Twitter-konton som har en målgrupp du vill ha och spara dem i dina “listor”.

För mig var detta action-sportmags, utomhusklädföretag etc. Jag är säker på att du kan välja många konton från din egen valda nisch.

Ladda upp de senaste tweetsna från dessa konton. Följ sedan alla som gillade, retweetade eller kommenterade det. Dessa är de mest aktiva och engagerande följarna, och du vill ha dem!

Mellan 30% -40% kommer vanligtvis att följa dig tillbaka. Det är Twitterens skönhet – de flesta är glada att följa.

Varning

Gå inte galen här. Om du följer mer än 100 personer på en dag börjar Twitter bli misstänksam. Mer än detta, och du bara spammar människor. Du kan (och kommer) bli avstängd från Twitter om du går för långt.

Men allmänna följer är bra. Det uppmuntras.

5. Spendera 15 minuter på att göra detta varje dag

Att bygga en Twitter som följer är en daglig aktivitet. Du måste vara ganska obeveklig med det här. Schema 15 minuter om dagen för att posta något coolt. Sedan spendera lite tid efter människor i din nisch.

Jag gjorde det varje dag i tre månader och jag slutade följa cirka 8000 personer. Cirka 40% följde tillbaka, och de återstående 7000 kom från retweets och organisk tillväxt.

Om du tycker att det är slöseri med tid, titta på Neil Patels Twitter-konto ovan. Han har följt 100 000 människor sedan han gick med på plattformen. Och ingen skulle anklaga honom för att slösa bort dyrbar marknadsföringstid!

6. Retweet, favorit och kommentera

Twitter är inte bara en enkelriktad gata. Om du inte deltar i konversationen skriker du bara på universum. Twitter är en konversation. Bli involverad.

Retweeta användbar information som du såg på någons tidslinje. Skriv en liten kommentar, eller bara favorit deras tweet. Var inte den killen som bara spränger ut tweets utan svar.

Jag måste applådera Jason, Bitcatchas chef för sociala medier, särskilt för detta. När någon interagerar med Bitcatcha på Twitter svarar han med ett tack. Han driver också deras webbplats genom vår snabbchecker och låter dem veta hur det går.

Hej @clickshiftca!

7. Sätt länkar på din webbplats, Facebook och e-postsignatur

Jag hade inte den här lyxen, men det kommer att vara ett bra sätt för dig att få några hundra följare snabbt. (Jag slutade med att bygga en rudimentär webbplats för att experimentera med att publicera länkat innehåll på Twitter. Men det var inte en faktor i mina 10 000.)

Lägg din Twitter-länk i din e-postsignatur för att fånga alla dina kollegor. Det är ett enkelt sätt att bygga ditt nätverk. Använd sedan Twitter: s API för att sätta en “följ” -knapp på din webbplats. Enkel. Lätt. Effektiv.

8. Sätt ett mål

Ingenting händer förrän du sätter ett mål. Så gå för det. Tänka stort. Varför inte skjuta för 10.000? Eller 100 000? Eller en miljon?

En sak gjorde jag fel …

… misslyckades med att utgå utan en bredare strategi.

Eftersom detta bara var ett experiment hade jag inte en större plan.

Du måste ta reda på hur din Twitter-närvaro passar in i din övergripande affärsmodell. Vill du driva mer försäljning eller webbtrafik? Vill du bygga medvetenhet eller utnyttja en särskilt lukrativ marknad?

Det var en sak jag inte gjorde, och nu måste jag arbeta bakåt för att ta reda på hur jag använder denna resurs.

Prova själv, folkens …

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me