Glöm Facebook. Glöm Twitter.

Instagram är nu det viktigaste sociala mediet för återförsäljare online.

Det är inte bara selfies, smoothies och söta kattungar där ute! Detta är en allvarlig avkastning på investeringen. Det gör oberoende onlinebutiker till tusentals.

Varför?

Eftersom Instagram-inlägg samlar mer engagemang än Facebook och Twitter tillsammans. Och det skapar en ny legion av oberoende smakmakare och påverkare.

Historien om 15 000 dollar

Möt Danielle Bernstein. Hon äger ett Instagram-konto med 1,3 miljoner följare. Hon är 22 år och driver en oberoende webbutik och modeblogg. Det heter We Wore What och det är enormt.

Danielle - We Wore What

Det finns inga stora företag eller företagsledare som drar i strängarna. Bara en smart kvinna med en bärbar dator och ett Instagram-konto. Oberoende och boutique.

Hon säljer skor, väskor och kläder direkt via sin webbplats. Hon driver också en filialbutik som säljer kläder via Stella McCartney, Miu Miu och Moda Operandi.

Men här är rubriken. Enligt en intervju i Harper’s Bazaar tjänar hon $ 15 000 varje gång hon laddar upp ett sponsrat inlägg på Instagram.

$ 15.000!!

Detta är den nya affärsmodellen inom online-detaljhandeln.

Varför fungerar det? För det går längre än den traditionella shoppingupplevelsen. ja, hon driver en webbutik. Men Danielle är också en smakmakare. En modeguru och och skarp affärskvinna.

Instagram-effekten

I världen av onlinehandlare tar Instagram över. Det är nu kraftfullare än Facebook och Twitter för oberoende säljare.

Här är fakta:

  • Instagram-inlägg får 58 gånger mer engagemang än Facebook.
  • Och 120 gånger mer engagemang än Twitter!

Instagram är också den snabbast växande sociala medieplattformen. Det har just gått förbi Twitter när det gäller totala användare.

Följden av tillväxt på Instagram är också betydligt snabbare och högre än Facebook.

Instagram är den mest engagerande, snabbast växande, mest socialt relevanta plattformen på planeten just nu.

Instagram sponsring

Låt oss prata mer om Danielle Bernsteins lukrativa Instagram / detaljhandelsmodell. Tack vare hennes onlinebutik, hennes blogg och hennes Instagram-efterföljande anses hon vara en Instagram-influencer.

Det är där de stora pengarna är. Varumärken spenderar mer än 1 miljard dollar varje år för att sponsra Instagram-inlägg. Tack vare sina 1 miljon följare kan hon bekvämt beordra mellan $ 5,000 till $ 15,000 för en sponsrad post.

Till exempel kommer Danielle att publicera en bild med en viss väska. Eller så bär hon solglasögon för ett visst märke mot en avgift. Daniels inlägg är väldigt subtila och väldigt naturliga. Det är nästan subliminal. Samtidigt skickar varje inlägg tusentals människor tillbaka till sin onlinebutik och stärker hennes varumärke.

Daniels räckvidd är enorm, men även Instagram-konton med över 5 000 följare kan börja tjäna lite pengar genom sponsring.

5 000 följare är ganska uppnåelig för det genomsnittliga onlineföretaget, skulle du inte säga?

Din 5-stegs plan för att bygga ett Instagram-imperium

Just nu undrar du förmodligen hur du växer ditt antal! Det är en lång väg till en miljon följare, men vi börjar i det små.

1. Använd livsstilsbilder av produkter

Det finns ett enkelt skäl till varför Instagram regler för onlinehandlare.

Det får deras produkter att se riktiga ut.

Smarta marknadsförare vet att det bästa sättet att sälja en produkt är att sälja en livsstil. Berätta inte vad produkten är, visa oss hur den kommer att förändra vårt liv.

Nike's Motivational Instagram Feed

Titta bara på Nikes motiverande Instagram-flöde. Det är fullt av riktiga människor som springer maraton, spelar basket, simmar. Det är verkligt. Det är relatabelt. Det är en livsstil.

2. Använd kundfoton

Inte många av oss kan relatera till en bild av en modell i en katalog.

Men när kunder publicerar riktiga bilder på dina produkter på Instagram, reagerar det med människor. Det ser riktigt ut. Kunder kan föreställa sig att de bär samma sak. Det är mycket mer effektivt att sälja.

Nätbutiken, Nasty Gal ber sina kunder att ta bilder av sig själva och använda en specifik hashtag på Instagram. De samlar bilderna och markerar dem på sin webbplats.

Nasty Gal Kundbilder

De får enorm social räckvidd och en hel katalog med naturliga produktbilder.

Deras kunder gör allt arbete för dem!

3. Använd sponsrade inlägg

Du kan betala Instagrampåverkare (som Danielle) för att skriva om dig och dina produkter. Inte många av oss har $ 15 000 som ligger runt! Men det finns mindre konton till att börja med.

Detta fungerar verkligen.

Bachlr

Herrmodefirma Bachlr startade från nästan noll Instagram-följare. De betalade olika påverkare för sponsrade inlägg. Svaret var så kraftfullt, det kraschade deras server.

Jag kontaktade och skapade affärer med några konton med 100k + följare som var riktade mot män. Till min överraskning var många av dessa användare villiga att göra reklam-inlägg för cirka $ 50 … fantastisk!

De har nu fått 15 000 följare och haft 20 000 besökare i sin butik på två veckor.

Inte bara det, utan de kan nu ta betalt för sponsrade inlägg själva!

4. Låna följare från dina kamrater

Det svåraste med att bygga ett Instagram-följande är att få bollen att rulla. Hur hittar du de första 100 följarna? De första 1 000?

Den snabbaste och mest effektiva metoden är att jaga aktiva användare som kommer att gilla dina inlägg och produkter. Börja titta på liknande konton som du. Ladda upp deras följelista och börja samarbeta med deras mest aktiva följare.

“Gilla” sina foton, kommentera bilder och följ dem. Det kommer inte att dröja länge innan du får ditt första följa tillbaka. Och sedan en liknande eller två. Upprepa den här processen i små steg varje dag, så börjar du bygga ett bra efterföljande.

5. “Var modet!”

Jag kommer att avsluta med en offert från vår goda vän på Kalen på Bon Bon Boutique. Hon släppte oss nyligen om hemligheterna bakom sin framgång med onlinebutiker.

En av de framträdande citat från intervjun var ”vara modet”. Det är en inställning som har skapat enorm framgång för Danielle Bernstein, som jag talade om i början av artikeln.

För att ta din webbutik till nästa nivå måste du bli mer än bara en säljare. Du måste bli en smakmakare. En influencer. Det handlar om att skapa en 360-affärsmodell som går utöver traditionella köp och försäljning.

Och det är därför Instagram är det bästa sociala mediet för återförsäljare online.

Det är en ny modell som kombinerar försäljning online och magasin / media. Och det är en som du kan behärska för ditt hemföretag.

Får någon där ute bra resultat från Instagram? Jag skulle gärna höra från dig!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me