Quan es tracta de dades, estadístiques i números, sóc un friki.

M’encanta combinar-me a través de les meves xifres de Google Analytics. Estic obsessionat amb mesurar les meves campanyes de màrqueting per correu electrònic. M’encanten els gràfics i les taules i els números.

Amb les mètriques de màrqueting per correu electrònic, puc veure de seguida qui obre els meus butlletins. Puc veure els meus millors clients i puc esbrinar quines línies d’assignatures funcionen millor.

Mètriques de màrqueting per correu electrònic

(font de la imatge)

Poseu-vos al punt de la nostra guia definitiva de màrqueting per correu electrònic

  • Primera part: Els onze formularis de registre més elevats
  • 2a part: millores de contingut: la manera més ràpida de més subscriptors
  • Part 3: Impuls de la participació & ingressos amb una sèrie de benvinguda per correu electrònic
  • 4ª part: 19 trucs senzills per obtenir una tarifa d’obertura de correu electrònic del 40%
  • 5a part: La línia de tema perfecta: 18 trucs per clavar-la
  • 6a part: funciona el vostre màrqueting per correu electrònic? 14 mètriques essencials a mesurar

També veig què no funciona. Què podria fer millor la propera vegada?

És per això que les estadístiques i les dades són tan importants. No només són interessants, sinó que són essencials per millorar el vostre negoci.

Hi ha un altre motiu perquè dedico tant temps a analitzar les analítiques de correu electrònic:

Les persones que obren els vostres correus electrònics són els vostres seguidors més implicats i importants. Valoren la vostra empresa. Es relacionen i interactuen amb tu.

Per què no voldríeu saber-ne més sobre ells??

dades de campanya per correu electrònic

Un glossari ràpid de termes de mètriques de correu electrònic

Primer de tot, assegurem-nos que anem tots a la mateixa pàgina. En aquesta publicació parlaré de diversos termes de màrqueting per correu electrònic, inclosos:

Tarifa oberta – El percentatge del total de subscriptors que heu obert el vostre correu electrònic.

Percentatge de clics – El percentatge de subscriptors totals que han fet clic en un enllaç al correu electrònic.

No subscrit – Quantes persones es van donar de baixa de la vostra llista després d’una campanya de correu electrònic.

Si fins ara heu seguit les nostres sèries de màrqueting per correu electrònic, haureu creat un formulari d’inscripció per correu electrònic al vostre lloc web, creat una sèrie de benvinguda de correu electrònic i clavat la vostra línia d’assumpte..

Però, com mesurem exactament el rendiment del vostre correu electrònic?

La resposta és l’analítica de correu electrònic. I molts d’ells!

Al llarg d’aquesta sèrie de correu electrònic, hem utilitzat MailChimp com a demostració. Avui no és diferent, ja que MailChimp ofereix una àmplia gamma de estadístiques i xifres de les vostres campanyes.

Per accedir al vostre, inicieu sessió a MailChimp i aneu a “informes”.

informes de mailchimp

A punt? Permet aprofundir en les mètriques essencials.

1. Avança cap als teus objectius generals de negoci

Abans d’examinar les tarifes obertes i les tarifes de clics, vull que penseu en els vostres objectius comercials més amplis.

Les estadístiques i els números són crucials, però si no us orientaran cap a un objectiu més gran, són només “mètriques de vanitat”. És a dir, poden semblar bons, però t’estan ajudant a aconseguir qualsevol cosa?

Penseu sobre si el vostre màrqueting per correu electrònic augmenta la fidelització, generant més vendes i porteu la vostra empresa al següent nivell.

La veritable mesura d’èxit per a qualsevol campanya de màrqueting per correu electrònic és si empeny la vostra empresa encara més.

2. Tarifa oberta

Taxa oberta mitjana de l’empresa de comerç electrònic – 16,71%

El tipus obert és sovint la xifra en què es concentren els comercialitzadors. És el nombre de persones que han obert el correu electrònic.

Naturalment, busquem el màxim nombre possible aquí. Quanta més gent obri els vostres correus, més possibilitats de convertir-los o conduir-los de nou al vostre lloc web.

tarifa oberta

Una taxa oberta elevada també suggereix una certa lleialtat. Significa que els vostres subscriptors tenen ganes d’obrir els vostres correus i veure què hi ha dins.

La tarifa oberta mitjana d’una empresa de comerç electrònic és del 16,71%, així que si esteu superant per sobre d’això, feu un bon treball!

PERUT no confieu només en la tarifa oberta. Hem de cavar més a fons per veure si aquests subscriptors estan actuant.

Voleu consells per millorar la vostra tarifa oberta? Llegiu la part 4 de la nostra Guia de màrqueting per correu electrònic definitiu.

3. Feu clic a Rate

Taxa de clic mitjana de l’empresa de comerç electrònic – 2,3%

El percentatge de clics és sovint un indicador molt millor de l’èxit de la vostra campanya. Un percentatge de clics alt significa que la gent no acaba d’obrir els vostres correus electrònics, sinó que ja fan clic al vostre lloc web.

percentatge de clics

Significa que estan intrigats i interessats pel contingut del vostre correu electrònic. També significa que la vostra crida a l’acció funciona i estàs implicant el públic adequat.

La taxa de clics mitjana és bastant baixa, per la qual cosa no us desanimem. Però pren nota dels que fan clic a través. Són els vostres clients més compromesos.

4. Percentatge de conversions a la pàgina de destinació

Moltes persones pensen que un bon percentatge de clics significa que la seva feina s’ha realitzat. Però, la veritable prova d’una bona campanya de correu electrònic és si aquest clic condueix una conversió o una venda.

Suposem que dirigiu un curs de màrqueting en línia. Envia un correu electrònic als vostres subscriptors que promouen el curs i els dirigiu a una pàgina de destinació.

El cinc per cent dels vostres subscriptors accedeixen a la pàgina de destinació, però quantes d’aquestes persones s’inscriuen al vostre curs?

Taxa de conversió

(font de la imatge)

Aquesta és la veritable mesura de l’èxit de la vostra campanya.

Podeu fer el seguiment de les vostres conversions de correu electrònic creant un URL de seguiment des de Google Analytics i col·locant aquest enllaç als vostres butlletins.

5. Taxa de rebot a la pàgina de destinació

A més del tipus de conversió, també vull mesurar el percentatge de rebots. És a dir, quantes persones van arribar a aquesta pàgina i van desaparèixer sense fer res?

Aquí, un percentatge de rebots alt significa que he convençut que la gent faci clic a la pàgina, però no he fet prou perquè les converteixin.

Es tracta de trobar aquestes petites debilitats en el viatge i esbrinar què es pot fer millor. Per a mi, el percentatge de rebots em diu que necessito reforçar alguna cosa.

6. Taxa d’ingressos i vendes

Això és similar a un tipus de conversió, però dissenyat específicament per a comandes en línia i ingressos per vendes. MailChimp té una forma intel·ligent de calcular això. Us indica quantes comandes heu generat mitjançant una campanya de correu electrònic.

També es desglossa en ingressos per comanda i ingressos totals generats per la campanya.

Per configurar-lo, haureu d’enllaçar el vostre lloc de comerç electrònic amb MailChimp (que és una funció de pagament). Un cop hàgiu connectat la vostra botiga a MailChimp, els resultats es mostren així:

campanya de correu electrònic mailchimp

És ideal per als llocs web de comerç electrònic per veure si una campanya de correu electrònic genera vendes reals.

7. Taxa de baixa de subscripció

Taxa mitjana de baixa de l’empresa de comerç electrònic – 0,23%

És natural esperar que algunes persones es donin de baixa de les vostres butlletines o actualitzacions. Hi ha tot tipus de raons per això. Potser van oblidar que es van inscriure, o potser ja van solucionar el seu problema.

No n’hi ha per tant.

PERUT, si observeu que el vostre percentatge de baixa baixa més gran que la mitjana, pot ser que hi hagi alguna cosa malament. És possible que publiqueu butlletins i actualitzacions massa sovint. És possible que el seu contingut sigui irrellevant per a l’audiència.

Si el percentatge de baixa de subscripció comença a augmentar, trigueu un temps a valorar la vostra estratègia.

8. Subscriptors no compromesos

Els subscriptors no compromesos són tan importants com donar-se de baixa. Aquestes són les persones que queden a la vostra llista, però mai no obriu els vostres correus electrònics ni interactuen amb vosaltres.

Per exemple, diguem que teniu 10.000 subscriptors, però 5.000 ni tan sols han obert un correu electrònic. Són subscriptors “sense compromís”. Pagueu per enviar correus electrònics a persones que mai no les obrin.

El millor que podeu fer aquí és eliminar-los de la vostra llista. Per descomptat, es pot sentir malament tallar els números de subscriptors a la meitat, però és millor.

HubSpot ha eliminat recentment 250.000 subscriptors de la seva llista per aquest motiu!

9. Freqüència de rebot

Rebot mitjà “suau” de la companyia de comerç electrònic: 0,3%
Rebot mitjà “dur” per a una empresa de comerç electrònic: 0,24%

Un correu electrònic “rebot” és un correu electrònic que no es pot enviar. Hi ha dos tipus de rebot: un rebot dur i un rebot suau.

Percentatge de rebot

Un rebot suau és un correu electrònic que no es pot enviar només temporalment. Potser l’abonat té un problema al servidor o la seva safata d’entrada està plena.

Un rebot dur significa que normalment no existeix l’adreça de correu electrònic. Ja sigui fals, introduït incorrectament o suprimit.

Els rebots suaus estan bé, però voleu eliminar les adreces de correu electrònic de rebot dur. Per què? Perquè semblen signes de correu brossa, i això reflecteix malament a la vostra llista de correu electrònic. La vostra llista podria ser en la llista negra.

Després de cada campanya, netegeu els correus electrònics de rebot dur, sobretot si el percentatge és superior a la mitjana.

10. Actuació 24 hores

El gràfic de rendiment de MailChimp durant les 24 hores és divertit i útil. És divertit perquè es pot veure en temps real com els subscriptors obren els vostres correus i interactuen amb ells.

Actuació de correu electrònic 24 hores

La majoria dels subscriptors obriran els vostres correus dins de la primera hora, de manera que la resposta inicial sigui un bon indicador de la salut de la vostra llista de correu electrònic.

La resta del període de temps també és útil. Us mostra pics d’activitat en determinades hores del dia. Per exemple, pot mostrar-vos que una gran part dels vostres subscriptors van obrir el correu electrònic a les 22:00.

Si aquest és un patró habitual a les vostres campanyes, ja sabeu que el públic es dedica generalment a la tarda. És informació útil per conèixer sobre els vostres clients.

11. Subscriptors amb la majoria d’obertura

Aquesta taula us mostra quantes vegades els vostres subscriptors van obrir el vostre correu electrònic i els classifica. Com podeu veure a continuació, un subscriptor va obrir el meu correu electrònic 73 vegades.

s'obre el correu electrònic

Això és bastant fora del normal, així que sé que aquest és un client clau per a mi. Estan tan interessats en el meu butlletí que l’han obert 73 vegades! Aquesta persona és un usuari. En el futur, podria enviar a aquest subscriptor un correu electrònic especial amb un descompte o una oferta.

Essencialment, puc fer el seguiment dels meus subscriptors més actius i compromesos.

12. Ubicació

Aquest mapa us mostra exactament on la gent va obrir el vostre correu electrònic. Saber on viuen els vostres clients i subscriptors més compromesos és important per tants motius.

ubicacions principals per obrir

En primer lloc, us proporciona una indicació del millor moment per enviar el vostre proper butlletí de correu electrònic, en funció de la franja horària dels vostres subscriptors.

Però fa més que això. Et diu on són els productes més coneguts i els negocis. Dóna una informació demogràfica clara que podeu utilitzar per a promocions i anuncis posteriors a Facebook, per exemple, a Facebook.

Us permet adaptar el vostre màrqueting i el vostre SEO local.

També són útils altres mapes d’analítica (com a Facebook Insights o Google Analytics). Però el vostre mapa de correu electrònic és molt més específic, perquè aquests són els vostres seguidors més compromesos.

13. Reenviament

No considerem sovint la importància de “compartir” un correu electrònic, tant com una publicació de bloc o una pàgina web. Però pot ser increïblement potent.

Per exemple, si un amic us reenvia un correu electrònic, gairebé el 100% el llegireu, oi? És una recomanació personal. És per això que presto molta atenció a la meva taxa de “futur”.

En primer lloc, vol dir que el meu contingut arriba a un nou lector, que podria convertir-se en un nou client.

En segon lloc, vol dir que el meu subscriptor va trobar alguna cosa realment útil al correu electrònic. Van ser commoguts per transmetre-ho a algú altre. Vol dir (espero) que estic fent bé.

Intenteu demanar explícitament als vostres subscriptors que enviïn el correu electrònic a un amic la propera vegada que envieu un butlletí.

14. Rendibilitat de la inversió

Com he esmentat al començament d’aquest article, les estadístiques no signifiquen res si la vostra estratègia de correu electrònic no fa que el vostre negoci avanci.

Retorn de la inversió

(font de la imatge)

Una de les maneres més senzilles de mesurar-ho és la rendibilitat sobre inversió o el ROI. Això és la quantitat de diners que genera en comparació amb la inversió que invertiu.

Per exemple, diguem que teniu 5.000 subscriptors, que costa 50 dòlars al mes amb MailChimp. També invertiu 50 dòlars al mes en publicitat de Facebook per aconseguir que la gent es registri a la vostra llista de correu electrònic.

En total, esteu gastant 100 dòlars al mes en màrqueting per correu electrònic. Per generar el cost, heu de generar 100 dòlars cada mes, directament a partir de correus electrònics.

Si obteniu 200 dòlars de vendes mitjançant màrqueting per correu electrònic, duplicareu el ROI. Si feu 500 dòlars, tindreu un ROI 5X. Si voleu conèixer el vostre ROI, podeu utilitzar la calculadora de ROI de Sleeknote.

Quan s’acosta a una gran escala, el màrqueting per correu electrònic pot proporcionar fins a 4.300X devolució de la inversió.

Les dades, les xifres i les analítiques us indiquen tot el que heu de saber sobre les vostres campanyes de correu electrònic. Funcionen? Qui són els teus millors clients? Què podríeu fer millor?

Tot i això, no us centreu només en les “mètriques de la vanitat”. Assegureu-vos que esteu profunditzant en les xifres que importen.

Quines mètriques considereu més importants amb les vostres campanyes de correu electrònic?

Aquest post em porta al final de la nostra sèrie de sis parts sobre màrqueting per correu electrònic. Espero que us hagi resultat útil! Voleu una altra sèrie en profunditat sobre un aspecte concret del màrqueting o del desenvolupament web? Aviseu-me als comentaris.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me