Guia de 5 passos per contractar un gestor independent de mitjans de comunicació social

Aquest és un missatge de convidat de Maggie Aland de Fit Small Business.


Hi ha més de 3.000 milions d’usuaris actius mensuals a Facebook, Instagram i Twitter combinats. La popularitat de les xarxes socials i la rendibilitat de publicitat en mitjans socials fan que sigui una atractiva plataforma de màrqueting per a tot tipus de negocis. Com a resultat, es preveu que els llocs de treball de gestió de mitjans socials als Estats Units creixeran un 9 per cent en la propera dècada. Hi haureu de competir si voleu contractar el millor gestor autònom de mitjans socials.

És per això que hem elaborat aquesta guia completa per contractar un gestor de mitjans de comunicació social autònom.

En aquest article, tractem com:

 1. Creeu un anunci de feina fabulós per atraure un gestor de xarxes socials autònom
 2. Desenvolupar una entrevista de cribratge autònom
 3. Organitzar un concurs o període de prova per triar la persona adequada
 4. Eviteu les estafes
 5. Escriu un contracte autònom

Comencem.

Guia de 5 passos per contractar un gestor independent de mitjans de comunicació social

1. Creeu un anunci de feina fabulós

Els directius de contractació no sempre saben com elaborar la millor descripció de feina ni on publicar-la. L’optimització del vostre anunci laboral i la publicació en un lloc com Effectivement, que obté molt trànsit de sol·licitants d’ocupació augmentarà la probabilitat que els candidats responguin a la vostra publicació en lloc d’una altra.

Sortir del mar de les publicitats laborals. Seguiu els nostres consells a continuació i atrau autònoms de mitjans de comunicació social de qualitat.

Compartiu publicacions interessants sobre la vostra empresa o equip

El vostre lloc de treball en taulers externs de treball independent serveix com a anunci, no només de la feina, sinó de la vostra marca d’empresa. Aprofiteu l’oportunitat per vendre la vostra empresa. Resisteix la voluntat d’incloure només informació bàsica com ara la ubicació, el nom i la indústria. En lloc d’això, introduïu la vostra empresa de manera que entusiasmi els candidats. Alguns llocs com Monster fins i tot et permeten publicar imatges per mostrar el teu lloc de treball, membres de l’equip i activitats divertides de l’equip. Vegem un exemple d’AirBnB.

Visió general de l'empresa AirBnB

(Introducció d’AirBnB en un anunci de treball d’administrador de xarxes socials)
Font: Buffer Social

Al vostre anunci laboral, com el que es mostra més amunt, incloure detalls sobre què fa que la vostra empresa sigui un lloc divertit o atractiu per treballar, què feu per millorar el món o la vida dels vostres clients i quins són els valors de la vostra empresa. Com a mínim, la vostra descripció hauria de suscitar l’interès dels sol·licitants i pot ser suficient per obligar-los a llegir la resta de la vostra feina i sol·licitar-la

Manteniu el títol del treball senzill

Tot i que moltes empreses intenten fer que les coses siguin interessants mitjançant la publicació de títols de treballs creatius com ara “Rockstar Social Media Manager”, us recomanem que conserveu el títol de forma clara perquè es pugui trobar el vostre anunci laboral. Per exemple, el títol de la feina, Social Media Manager, és més habitual i és més probable que els sol·licitants puguin trobar el vostre anunci si tenen un títol comú.

El títol “Social Media Manager” inclou més de 2.000 publicacions de treballs a Effects. En canvi, “Social Media Rockstar” presenta només 18 publicacions de treballs a Effective.

Els títols de treballs exclusius són més propensos a situar-se sota dels títols que coincideixin exactament amb les paraules clau cercades. Per tant, utilitzeu un títol de treball senzill com “Administrador de xarxes socials” per augmentar la vostra probabilitat de trobar autònoms de qualitat. Els candidats sovint utilitzen un conjunt de paraules clau habituals quan cerquen una feina específica a les taules de treball en línia. Per tant, els facilita trobar el vostre anunci.

Descriviu els membres de l’equip divertit amb què treballaran

Incloeu breument informació sobre el vostre equip. Molts especialistes en xarxes socials són altament sociables. De fet, potser han triat aquesta línia de treball perquè els encanta connectar amb la gent. Saber que formaran part d’un equip i que no funcionen per si soles pot afegir l’atractiu de la vostra publicitat laboral independent.

Tingueu clar on es farà la feina

És important que indiqueu clarament si la feina requereix una deslocalització o si la feina s’ha de fer en un lloc determinat. La reubicació pot ser un interruptor per a molts sol·licitants qualificats, especialment aquells que tenen una família. D’altra banda, si la feina és remota, anuncia-la. Els llocs de treball al 100% remots atrauen molts més sol·licitants, per tant, aviseu-los si és opcional treballar fora de lloc.

Proporciona una visió general de la posició

Una llarga llista avorrida de les tasques laborals i de les tasques quotidianes per si soles pot desencadenar qualsevol emoció que hàgiu aconseguit despertar. En comptes d’això, ofereu una visió d’ocell del que s’espera d’un gestor de xarxes socials. Definiu el propòsit de la posició i com ajuda la companyia a assolir els seus objectius. Els millors candidats són prou hàbils per obtenir inferències sobre tasques diàries, així com sobre les eines que es fan servir només en funció de la visió general. A continuació es mostra un bon exemple de visió general de la feina.

Visió general de l'exemple de treball

(Visió general de la mostra)
Font: Llent

El vostre anunci laboral ha de proporcionar un resum ràpid de les tasques mitjançant paraules d’acció, com ara:

 • Punta de llança campanyes i estratègies de màrqueting de xarxes socials
 • Manté el missatge de marca a les plataformes de xarxes socials
 • Crea contingut en diversos formats multimèdia per impulsar conversió i interacció
 • Usos mètriques i eines d’anàlisi per millorar i maximitzar les campanyes
 • Conductes investigació sobre competidors
 • Obres a tota l’organització amb gestors de marques, dissenyadors gràfics i altres creadors de contingut

La clau aquí és mantenir breu la llista de vinyetes per evitar aclaparadors candidats. Podeu discutir els aspectes específics de cadascuna d’aquestes funcions laborals durant una entrevista de projecció.

Definiu clarament els requisits laborals

Un conjunt de requisits clarament definit ajuda els candidats a valorar amb precisió si tenen allò que es necessita per tenir èxit. Per exemple, necessiteu que l’autònom tingui una titulació de màrqueting? Els requisits clars ajuden a eliminar els sol·licitants de treball no qualificats i reduir les aplicacions irrellevants que, d’altra manera, hauríeu de mirar. Com a resultat, obté una piscina saludable de sol·licitants qualificats. Vegeu un exemple de requisits clars de feina a continuació.

Definiu clarament els requisits laborals

(Descripció de la feina amb requisits clars)
Font: LinkedIn

També ajuda si teniu clar quins requisits es requereixen i quins són simplement preferits o agradables. No voleu que els sol·licitants pensin que cal tenir una bona habilitat, com la familiaritat amb Hootsuite, ja que és possible que no s’apliquin si no ho tenen. Si afegiu una secció d’habilitats preferides, crideu als candidats ideals i us donaran més raons per prémer el botó d’aplicació, però no es prescindeixen dels autònoms qualificats d’una altra manera.

Anuncieu el sou i els beneficis

L’eina salarial efectivament demostra que els gestors de xarxes socials guanyen uns 17,84 dòlars per hora. Tanmateix, voldreu anunciar una tarifa per hora, ja que és més habitual quan treballeu amb un autònom.

Més del 50 per cent de les empreses nord-americanes no proporcionen detalls salarials als anuncis laborals. Si voleu millorar els números de sol·licitants, considereu la possibilitat de publicar informació salarial com a part del vostre anunci per a un autònom. La investigació revela que incloure detalls salarials als anuncis laborals comporta un augment del 30 per cent dels candidats.

Anuncieu el sou i els beneficis

(Tarifa horaria del gestor de mitjans socials de mitjana)
Font: Effet.com

A més, considereu incloure uns quants avantatges com a part del vostre paquet de compensació general. A
L’enquesta de Glassdoor informa que prop del 60 per cent dels enquestats afirmen que consideren fortament els avantatges en acceptar una oferta. Els avantatges i els avantatges són especialment atractius per als autònoms, ja que saben que la llei no requereix que ofereixi avantatges. Dóna la impressió que és un empresari generós.

Si el vostre pressupost ho permet, aquí teniu els avantatges típics que es donen als treballadors autònoms:

 • Bonificació de rendiment en efectiu per completar un projecte anticipadament o superar els objectius del projecte
 • Temps de retribució desprès de treballar durant un període específic de temps, com ara 90 o 120 dies
 • Entrades gratuïtes, viatges, àpats i / o allotjaments locals

Publica la teva feina

Per obtenir la màxima exposició a la publicació laboral, publiqueu-la a diversos llocs. Inclou llocs de publicació de feines principals, com Effective, Monster i CareerBuilder. També obtindreu la publicació de la vostra feina a llocs que s’adrecin a autònoms, com Upwork, Freelancer.com i PeoplePerHour.

2. Desenvolupar una entrevista eficaç de selecció de freelancer

L’entrevista és la vostra oportunitat per avaluar possibles autònoms i proporcionar més informació sobre la vostra empresa i el lloc de treball. En una entrevista típica amb els empleats, l’entrevistador fa preguntes que permeten conèixer el candidat sobre l’empresa. Tot i això, això rarament passa en una entrevista amb un autònom. A no ser que sigui una empresa coneguda i que tingui diverses ubicacions, mantingueu-vos en qüestions que avaluen els antecedents i les habilitats tècniques del candidat.

Aquí teniu quatre preguntes que podeu utilitzar o modificar. Això proporcionarà una bona imatge de l’experiència i competència del candidat en la gestió de les xarxes socials.

1. Quina estratègia utilitzeu per atraure seguidors a les xarxes socials?

Si pregunteu sobre els últims èxits del candidat a les xarxes socials, probablement obtindreu respostes que impliquin una millora en diverses mètriques clau, com ara gustos, seguidors i abast. L’experta en gestió de marques, Emad Abou Elgheit, escriu que els nombres sols no reflecteixen el nivell d’habilitats real, ja que el creixement pot ser degut a una gran quantitat d’altres factors, com ara forts PR, pressupostos publicitaris enormes i una forta marca personal..

En canvi, demaneu l’estratègia general del candidat. Voleu algú que sàpiga com:

 • Investiga i cerca les paraules clau adequades
 • Connectar-se amb els influencers
 • Identificar i aprofitar les tendències
 • Anoteu els hashtags rellevants

Aquests són els fonaments bàsics per fer créixer la vostra base de fans.

2. Quines mètriques utilitzeu per determinar si les vostres campanyes tenen un bon èxit?

El candidat ideal se centrarà en mètriques relacionades amb la participació, com ara el nombre d’accions, comentaris i mencions. L’individu també estudiarà el trànsit de llocs web procedents de canals de mitjans socials.

A més, el candidat ideal hauria d’esmentar la mètrica final: la taxa de conversió. Afterall, estàs aportant diners al màrqueting de xarxes socials per impulsar la teva línia de fons. Per tant, aquesta pregunta ajuda a separar els principiants dels professionals reals. Tingueu en compte que invertiu en un gestor de xarxes socials per implicar clients i generar conversions. Un bon autònom us portarà milers de seguidors i centenars de likes, però un gran implicarà clients i els convertirà en clients.

3. Com podeu arribar als influents del nostre domini??

Els candidats amb experiència coneixen la importància de connectar-se amb els influencers de la indústria per atraure més seguidors. Són capaços d’identificar ràpidament personalitats de mitjans socials que siguin valuoses per a la vostra audiència. L’estratègia també és senzilla:

 • segueix l’influenciador
 • compartir de tant en tant les publicacions de l’influencer
 • No oblideu esmentar l’influenciador de cada publicació
 • espereu que l’influenciador expressi el seu agraïment per compartir
 • envieu un missatge directe o un correu electrònic
 • proposar esforços de col·laboració

Si el candidat proporciona una resposta amb més o menys la mateixa estratègia, estarà parlant amb algú adequat per a la posició. Això demostra que la persona pot créixer una xarxa social des de zero.

Mentre que els candidats amb manca d’experiència en la gestió de les xarxes socials lluitaran definitivament per respondre a aquesta pregunta. Pot ser que el pensament de connectar-se amb els influencers per fer créixer el seu públic, perquè no requereix habilitats més sofisticades que la programació habitual, la resposta de comentaris i la publicació de contingut..

4. Descriviu com heu ajudat a una marca a millorar la seva presència en xarxes socials?

Aquesta pregunta permet al candidat reflexionar i ampliar les seves respostes a les preguntes anteriors. Desitgeu que el sol·licitant autònom parli de la seva experiència, de manera que pugueu determinar si realment han executat aquestes habilitats en un entorn professional o només heu de llegir sobre ells en línia. Aquesta pregunta hauria d’incentivar els candidats a parlar sobre l’atracció de seguidors, la connexió amb els influencers i l’anàlisi dels KPIs adequats.

3. Feu un concurs o executeu un període de prova remunerada

Molts llocs web autònoms com Freelancer i PeoplePerHour ofereixen l’opció d’acollir un concurs per una quantitat fixa de diners. Oferiu un premi i només el pagueu a l’autònom que “guanya” fent la millor feina. És una manera fantàstica de posar a prova moltes habilitats d’autònoms abans de contractar un individu.

O bé considereu la possibilitat d’executar un període de prova de pagament de 30-90 dies, especialment si contracteu un autònom independent. En el món lliure, s’accepta un període de prova que pot tenir problemes en les relacions treballador-empresari. Si bé les preguntes d’entrevistes freelance poden donar una bona idea de les capacitats del candidat, no sabràs si el candidat és el partit perfecte per a tu i el teu equip fins que no treballis amb ells.

Amb un període de prova, podeu fer el següent:

 • observar l’ètica i els valors del treball independent
 • Valoreu la capacitat de l’autònom per aprendre els vostres processos i sistemes
 • Valoreu si l’autònom funciona bé juntament amb vosaltres i el vostre equip
 • avaluar les habilitats tècniques, creatives i de presa de decisions de l’autònom
 • valorar la idoneïtat general dels autònoms per fer la feina

Amb aquests beneficis, val la pena l’esforç per vendre la proposta als millors candidats. Feu-los saber que el període de concurs o prova ofereix avantatges a ambdues parts. Per part seva, poden promoure les seves habilitats i avaluar si la vostra empresa, equip i oportunitat els ajudaran a assolir els seus objectius de carrera. I es beneficia per poder provar abans de comprar.

Els períodes de prova solen oscil·lar entre 30-90 dies. En aquest moment tindreu l’oportunitat més que suficient per conèixer el candidat amb èxit personal i professional.

4. Evitar estafes

Una paraula de precaució mentre cerqueu un autònom. Els llocs web independents solen tenir un petit percentatge de estafadors que semblen tenir grans preus i carteres. Però alguns “treballen el sistema” sol·licitant el pagament per endavant i no enviant-los.

Per exemple, a Guru, un autònom pot reclamar que un projecte estigui completat i enviï una factura de pagament automàtic. Si no esteu atents, els autònoms seran pagats fins i tot si no heu aprovat la seva feina. Sí, es pot solucionar la majoria de les vegades, però per tal de no ser estafats, els clients haurien de sol·licitar referències, veure una cartera i llegir altres ressenyes de clients. Fins i tot les classificacions de cinc estrelles no són aturades, però són un bon començament.

Per tant, utilitzeu els consells del pas 5 per evitar que us estafin les estafes i comproveu les valoracions dels clients i autònoms anteriors abans d’acceptar treballar amb qualsevol persona en concret..

5. Redactar un contracte un cop seleccionat l’autònom freelancer

Un cop escolliu el millor autònom de gestor de xarxes socials per al vostre negoci, assegureu-vos que us protegeu, independentment del lloc web freelance o del programa de pagament que utilitzeu. Considereu:

 • redactar un contracte amb lliuraments clau i fites / mètriques detallades
 • connectar els pagaments a les fites del projecte o a les realitzacions
 • mitjançant un compte prompte (els millors llocs web autònoms ofereixen aquesta opció) per al pagament

D’aquesta manera, com a client, tindreu una millor oportunitat de finalitzar la feina, de realitzar-lo a temps i de no fer-vos estafats. I si teniu una disputa amb l’autònom, tindreu documentació sòlida si necessiteu ajuda per resoldre un producte laboral o un problema de pagament..

Conclusió

L’augment de popularitat i rendibilitat dels mitjans de comunicació social el converteixen en un atractiu canal de màrqueting per a petites, mitjanes i grans empreses. Moltes empreses s’incorporen als serveis d’un mitjà de comunicació social autònom per ajudar-los a augmentar la consciència de la marca, impulsar el consum i generar vendes de combustible. Si voleu fer el mateix, comenceu a escriure un anunci de treball fantàstic, a realitzar una entrevista efectiva, a oferir un concurs o a un període de prova i desenvolupar un contracte sòlid. Per descomptat, no us enganyin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map