Guia de màrqueting per correu electrònic Part 3: Potenciar els ingressos amb les sèries de benvinguda per correu electrònic

No demanaríeu a algú que es casés amb vosaltres en la primera cita, oi?


Segons qualsevol nivell, està sent una mica fort!

Haureu de fer una bona primera impressió i crear una relació amb el pas del temps. Aleshores, podeu aparèixer la gran pregunta.

El màrqueting a Internet és similar.

No podeu obligar algú a comprar-vos immediatament productes. I si ho intenteu massa, fins i tot podríeu allunyar-los.

És aquí on entra la “sèrie de benvinguda del correu electrònic”.

Correu electrònic de benvinguda

És un truc de màrqueting per correu electrònic que s’ha demostrat que pot impulsar la participació a llarg termini en un 33% i genera tres vegades més ingressos.

En aquesta sèrie de màrqueting per correu electrònic, la primera part i la segona part, us vaig mostrar com millorar els números de subscriptors. En aquesta part, explicaré com aprofitar al màxim els vostres subscriptors, nodrir-los i convertir-los en clients de pagament.

Primer, responem a la pregunta òbvia.

Poseu-vos al punt de la nostra guia definitiva de màrqueting per correu electrònic

 • Primera part: Els onze formularis de registre més elevats
 • 2a part: millores de contingut: la manera més ràpida de més subscriptors
 • Part 3: Impuls de la participació & ingressos amb una sèrie de benvinguda per correu electrònic
 • 4ª part: 19 trucs senzills per obtenir una tarifa d’obertura de correu electrònic del 40%
 • 5a part: La línia de tema perfecta: 18 trucs per clavar-la
 • 6a part: funciona el vostre màrqueting per correu electrònic? 14 mètriques essencials a mesurar

Què és una sèrie de benvinguda per correu electrònic?

Quan us subscriviu al butlletí de correu electrònic d’un lloc web, normalment rebreu una confirmació per correu electrònic. Alguns llocs van un pas més enllà i us envien un “correu electrònic de benvinguda”. Fins i tot, podeu obtenir un llibre electrònic gratuït o alguna cosa similar.

Correu electrònic de Virgínia-Amèrica-Benvinguda

Però aquí és on s’acaba. Aleshores, només queda publicar butlletins i promocions antigues.

Una sèrie de benvinguda per correu electrònic estén aquesta primera comunicació entre cinc i sis missatges de correu electrònic. Potser més. Enviada al cap de poques setmanes, la sèrie de correu electrònic goteja la informació lentament al vostre nou subscriptor.

(Font de la imatge)

Et proporciona un període més llarg per crear una relació i crea una major probabilitat de convertir-los en clients de pagament.

Per què és tan eficaç??

El primer missatge de benvinguda és molt potent. Les estadístiques mostren que el vostre primer missatge de correu electrònic té el potencial de fer un 320% més d’ingressos que cap altre.

Per què no estirar-ho?

Els seus subscriptors més recents són els més actius, els més activats i els més intrigats. És més probable que obrin els vostres correus electrònics i que més probablement en comprin.

Però després d’aquest primer missatge de correu electrònic, la tarifa oberta tendeix a disminuir. Els subscriptors s’obliden de tu, han passat a altres coses. Per contra, la sèrie de benvinguda manté els avantatges de nutrició mentre encara estan calents.

D’aquesta manera, els subscriptors de “nodrir” desenvolupen un 50% més de clients que estan “a punt per comprar”. Els clients cuidats fan compres més grans.

A continuació, es detallen algunes raons per les quals funciona la sèrie de benvinguda:

 1. Repetició: hi ha una teoria del màrqueting de la vella escola que diu que els clients han de veure la vostra marca i el missatge set vegades abans que ells confiïn en vostè o que comprin. Una sèrie de benvinguda rep diverses vegades el vostre nom i marca. És especialment important si sou un negoci nou.
 2. La possibilitat d’explicar la vostra història Una gran raó per la qual gravitem cap a certes marques (i finalment comprem d’elles) és que connectem amb la seva història i el seu ethos. Un correu electrònic de benvinguda us permet informar-vos més als vostres subscriptors.

  nastygalscase

 3. Els clients que creen confiança es diferencien de manera natural en els nous llocs web o serveis. Una sèrie de correus electrònics creen confiança, de manera que quan sol·liciteu la venda, és més probable que hi feu clic.
 4. Més probabilitats de vendre Amb un correu electrònic de benvinguda, la pressió és vendre ràpidament alguna cosa, que pot irritar alguns clients. Amb sis o set correus electrònics, podeu introduir els vostres productes de manera lenta, començant per productes petits de baix risc i treballant fins als grans canons.
 5. No desborda els nous subscriptors Els venedors tendeixen a apretar tanta informació com sigui possible al correu electrònic de benvinguda, però no sempre és efectiu. Quan els subscriptors tenen massa opcions o trucades a l’acció, poden sentir-se desbordats. Una sèrie de benvinguda elimina aquest problema, de manera que us podeu centrar en una cosa alhora. Molt més efectiu.
 6. Planta de promoció Una sèrie de benvinguda us dóna la possibilitat de nodrir un nou subscriptor lentament amb el pas del temps. A la llarga, es tracta d’una tècnica de màrqueting molt més forta.
 7. Construcció d’hàbits Com veureu en els meus exemples a continuació, una sèrie de benvinguda condiciona als nous subscriptors per mirar activament els vostres correus. En comptes d’ignorar les vostres actualitzacions, els nous subscriptors tindran el costum de mirar-les. Aquesta és la recepta de tarifes obertes altes en el futur.

Una sèrie de benvinguda en acció

El primer lloc web que vaig trobar mitjançant la sèrie de benvinguda del correu electrònic va ser Pinterest (estic segur que d’altres ho feien primer, però Pinterest m’ha rebutjat). Així, anem a fer una ullada a la seva detallada.

Pinterest utilitza les seves sèries de benvinguda per obtenir consells i trucs útils sobre el consum de goteig sense demanar massa al subscriptor. El primer correu electrònic sembla:

1r correu electrònic de Pinterest

Haureu de notar que la seva temàtica diu “Primer pas” 1. Immediatament, ja sabeu que hi ha una sèrie de correus electrònics.

El contingut comença molt bàsic: “Què és un passador?” Camina els usuaris nous a través dels passos i acaba amb una crida a l’acció no massa exigent:

“Per ara, intenteu iniciar la sessió i trobar contingut per a vosaltres mateixos.”

No és empenta. No és aclaparador. I els nous subscriptors han après una mica sobre el servei.

El millor de tot són els que diuen a l’abonat què ha d’esperar a continuació: “Durant els propers cinc dies, us enviarem més informació …”

És una manera subtil de demanar als subscriptors que busquin més correus electrònics en els propers dies. El subscriptor està buscant activament el següent correu. Geni.

El segon correu electrònic sembla:

2n Correu electrònic de Pinterest

Aquesta vegada, us presenta uns quants detalls més i us animarà a començar a crear el vostre perfil. De nou, hi ha una secció “què hi ha a continuació” per recordar-li que n’hi haurà una altra demà.

Aquí teniu el tercer correu electrònic:

3r Correu electrònic de Pinterest

Aquesta té una crida a l’acció molt més forta. Per ara, Pinterest ha tractat els fonaments bàsics i ja coneixeu la plataforma.

Però ara està pressionant realment la crida a l’acció que importa: afegir un botó “fixar-lo” al vostre lloc web.

Aquesta és la proposta de primera cita. Si Pinterest hagués demanat als subscriptors que afegissin el botó “fixar-lo” al primer correu electrònic, hauria confós als subscriptors i els hauria espantat.

Pinterest no és l’única empresa que utilitza aquest truc.

Asos utilitza una sèrie de benvinguda més curta, només tres correus electrònics. Però, no pressuposaran una venda difícil fins al tercer correu electrònic.

asoscasa

El primer us indica què espereu del butlletí d’Asos i us animarà a navegar per la botiga. Res empenta o exigent.

El segon us mostra articles concrets que us poden agradar en funció del vostre sexe i posa de manifest els avantatges de comprar (lliurament gratuït i devolucions gratuïtes). Però encara no han demanat per complet la venda.

Només al tercer correu electrònic impulsen la venda, oferint un descompte del 10% i una crida a l’acció més forta: “comprar ara”.

És subtil, però potent. Lentament reforça la marca i fomenta l’abonat en una venda.

Com crear les teves sèries de correu electrònic

Per crear una sèrie de correu electrònic de benvinguda, necessitareu un compte amb un servei de màrqueting de correu electrònic. Aquest mètode usarà MailChimp, però els serveis de correu electrònic com Aweber, Constant Contact o Emma ofereixen una opció similar.

Una sèrie de benvinguda fa servir “automatització de correu electrònic”. L’automatització permet enviar correus electrònics activats per un determinat esdeveniment. Com ara activar una sèrie de benvinguda quan algú es registri a la vostra llista de correu electrònic. (També és útil per superar trucs com recordar als clients sobre un carretó abandonat, enviar-los un descompte el dia del seu aniversari o utilitzar l’historial de compres d’un client per promocionar articles similars).

L’automatització és una funció de pagament a MailChimp, de manera que si només teniu el paquet estàndard, voldreu actualitzar-lo. Si ets totalment nou, llegeix primer el nostre tutorial de MailChimp – Com es crea una llista de correu electrònic des de zero & envieu el vostre primer butlletí

Aquí teniu un funcionament:

Pas 1. Accediu a MailChimp i feu clic a Automatització

mc-automatització

MailChimp anomena la campanya d’automatització un “flux de treball”, de manera que creem un flux de treball d’automatització.

mc-automatització-flux de treball

Pas 2. Trieu la llista de subscriptors que voleu utilitzar

Si teniu més d’una llista, escolliu-ne la correcta!

Pas 3. Trieu el tipus de flux de treball

sèrie de benvinguda

Feu clic a l’opció “sèrie de benvinguda”. Notareu que hi ha molts altres correus electrònics que podeu automatitzar aquí. Podeu tornar-ne i comprovar-ne algunes més endavant.

Pas 4. Poseu un nom al flux de treball i inseriu el nom i l’adreça de correu electrònic de la sèrie de benvinguda

Per a propòsits, alguns bloggers creuen que augmenta la tarifa oberta per utilitzar un nom remitent real i l’empresa junts. Per exemple, “Daren de Bitcatcha”, en lloc de “Bitcatcha”.

Pas 5. Assigna el disparador

En aquest cas, el desencadenant és “quan el subscriptor s’uneix”. És llavors quan volem començar a enviar-los la sèrie de benvinguda.

mc-trigger

Pas 6. Estableix quan s’ha activat el correu electrònic

Per obtenir els millors resultats, configura el primer disparador a “immediatament”. Dit d’una altra manera, el subscriptor rep immediatament el primer correu electrònic de la sèrie. És molt més probable que obrin el correu electrònic si arriba immediatament després de registrar-se abans que no es distreguin!

flux de treball mc

Pas 7. Dissenyar el primer correu electrònic de benvinguda

Ara per la part divertida. Ompliu de contingut la primera carta de benvinguda i utilitzeu les plantilles de MailChimp per dissenyar-la. (Consulteu què posar a la sèrie de benvinguda per correu electrònic? Tenim més consells a continuació).

Pas 8. Estableix la programació

Què tan aviat voleu que l’abonat rebi el segon, tercer i quart missatge de correu electrònic? Això diferirà per a cadascun de vosaltres. En alguns casos, com Pinterest, un al dia funciona molt bé.

Per a altres usuaris (especialment els minoristes i els que venen programari o productes digitals en línia), és possible que vulgueu fer servir espais més llargs per donar la possibilitat als subscriptors de crear confiança.

Pas 9. Prova, prova, prova

Ara que la vostra sèrie de benvinguda està en funcionament, vigileu les analítiques. Consulteu les tarifes obertes i els percentatges de clics. Els podríeu millorar? Tireu la línia de l’assumpte, el contingut i la programació fins que no en vinguis bé.

Consells de bonificació

Abans d’anar-hi, anem a buscar alguns consells sobre bonificacions per fer que la vostra sèrie de benvinguda funcioni al màxim.

1. Quins són els teus objectius?

Abans de començar, quins són els teus tres objectius principals? Així decidiu què passa a la vostra sèrie de correu electrònic. Si sou una botiga en línia, pot ser que tingueu consciència, seguidors d’Instagram i vendes.

En aquest cas, el primer missatge de correu electrònic tractarà sobre la vostra història, el segon inclourà ànims per seguir el vostre Instagram i el tercer impulsarà una venda.

2. Qui ets??

Assegureu-vos que el primer correu electrònic estableixi exactament qui sou.

infernal

3. Reforçar els avantatges d’estar a la llista

Utilitzeu aquesta oportunitat per recordar-los exactament el motiu pel qual s’han registrat. Doneu-los una bona raó per seguir buscant els vostres correus electrònics. Es tracta d’un descompte o informació exclusiva?

4. Explica una història

Una de les meves sèries de benvinguda preferides tenia 20 correus electrònics. Era una companyia financera i van utilitzar la sèrie de benvinguda per explicar la història de com van ajudar a un dels seus clients.

Utilitzant una història atractiva, van aconseguir resumir completament qui són, què van fer i com aporten valor afegit. Al llarg del camí, van introduir diversos productes, a partir d’un llibre electrònic de baix preu fins al servei de consultes a mida.

5. Obteniu una primera venda ràpida

Com més aviat un client compra alguna cosa, millor. Un cop us compren, hi ha una connexió. És molt més probable que obrin correus electrònics en el futur i que el tornin a comprar.

Utilitzeu la sèrie de benvinguda per aconseguir una petita venda el més aviat possible.

6. Decidiu què voleu dir primer

No decidiu només una sèrie de cinc correus electrònics i, a continuació, descobreixi com omplir-los. Decidiu què voleu dir, després divideix-lo en correus electrònics individuals.

7. Què hi ha a continuació?

Deixeu-los sempre amb un penjador de penya-segats i aviseu-los quan espereu el següent correu electrònic. Assegureu-vos que el busquen.

Llegeix més

8. Mantingueu els missatges de correu electrònic coherents

Proveu de mantenir coherent el disseny i la disposició al llarg de la sèrie. Mantingueu una línia de tema consistent també amb un sistema numerat o un tema constant. És un truc que reforça la vostra marca.

9. Demana més dades

Al formulari d’inscripció inicial, el millor és evitar massa preguntes. Un nom i una adreça de correu electrònic són tot el que necessiteu per obtenir els subscriptors a través de la porta ràpidament.

Tanmateix, una sèrie de benvinguda us permet demanar més informació més endavant. Podeu demanar preferències de gènere, ubicació i altres en el tercer o quart missatge de correu electrònic. Això us ajudarà a segmentar la vostra llista de subscriptors i a enviar correus electrònics més adequats.

10. Espereu fins que s’acabi la sèrie de benvinguda abans d’enviar el vostre butlletí informatiu estàndard

Assegureu-vos que el vostre nou subscriptor no rebi el vostre butlletí informatiu o missatges de correu electrònic promocionals fins després de la sèrie de benvinguda. És una mica confús i desorientant.

Al darrer missatge de correu electrònic de la sèrie, feu-los saber que ha acabat i transmetre’ls sense problemes als butlletins periòdics.

11. Si un subscriptor utilitza un codi promocional, no l’envieu de nou!

Si utilitzeu una sèrie de benvinguda per impulsar un codi promocional més d’una vegada, assegureu-vos de fer el seguiment de les vendes. No voldreu continuar enviant al subscriptor el mateix codi promocional si ja l’han utilitzat.

La sèrie de benvinguda és la manera perfecta de fidelitzar la marca i crear una relació de clients més forta per al futur. Els missatges us ofereixen més oportunitats de vendre mentre que el vostre subscriptor estigui més interessat i emocionat amb el vostre producte.

Hi ha algú allà que utilitzi una sèrie de benvinguda o altres formes d’automatització de correu electrònic? Teniu previst en el futur? Feu-me saber els vostres pensaments i idees a la secció de comentaris!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map