NordVPN

Contents

NordVPN

https://nordvpn.com/

tl; dr

NordVPN je zastrašujuće jak kandidat. Gura sve prave gumbe u ključnim područjima sigurnosti, privatnosti i brzine, a sve to nudi po teško svladavajućim cijenama dugoročne pretplate. Svakako zainteresiran za kupnju svih koji žele osigurati svoju privatnost!

NordVPN pregled: 9 pros & 4 nedostatka upotrebe NordVPN

NordVPN je još jedan behemoth u VNP poslu i temelji se izvan Paname. Počevši od 2012. godine, tvrtka je u vrlo kratkom vremenu prešla dug put. Od 2023. godine upravlja s više od 4.000 poslužitelja sa sjedištem u 62 zemlje.

Što nam se sviđa kod NordVPN-a

1. Vrhunska privatnost i sigurnost

Sjedište tvrtke NordVPN je u Panami, ali iako nije obično važno za većinu pružatelja usluga, značajno je za VPN usluge. Panama nema zakone o čuvanju podataka i njihova vlada (koliko znamo) ne vrši internetski nadzor. To znači da, zakonski, NordVPN ne treba voditi evidenciju aktivnosti svojih korisnika – što je sjajno za vašu privatnost!

Pored sjajne lokacije za privatnost, NordVPN koristi i vrhunske standarde šifriranja. Kao i svi dobavljači vrhunskih VPN usluga, oni koriste 256-bitni napredni standard šifriranja (AES)..

Čekajte – postoji još – Za daljnju zaštitu privatnosti, NordVPN koristi PGP ključeve u kontaktu s kupcima i radi zaštite podataka vašeg računa. PGP ključevi mogu se koristiti za šifriranje komunikacije između vas i NordVPN i praktički su neraskidivi.

Kill-switch: Postoje dvije različite vrste prekidača za ubijanje: korisnik sada može odabrati hoće li zatvoriti određenu aplikaciju ili potpuno prekinuti internetsku vezu u slučaju neočekivanog prekida (prekidač za ubijanje na cijelom sustavu).

2. Prekidač za zaustavljanje sprečava kompromitiranje privatnosti

Ako se pitate što bi se moglo dogoditi ako veza s NordVPN serverom padne, tada je odgovor Kill Switch vaš odgovor. Ako NordVPN poslužitelj prekine vezu, ova značajka zaustavlja sve vaše internetske komunikacije.

Koriste se dvije verzije prekidača Kill Switch NordVPN, ovisno o vašoj platformi. Verzija za Windows ili Mac omogućuje vam da odaberete koje će aplikacije prestati komunicirati ako se nešto dogodi, dok inačica mobilne aplikacije zaustavlja sve.

Sve to služi za sprečavanje curenja podataka.

2.1. Nema curenja DNS-a

Kao i uvijek prilikom testiranja VPN-a, osim instalacije i testova brzine, jedna od najvažnijih stvari je osigurati da vaš pravi IP-ov bude maskiran. Napokon, to je jedna od glavnih svrha, zar ne? Standardni testovi mogu se provesti na dnsleak.com ili dnsleaktest.com.

Sve što trebate učiniti je usporediti svoj stvarni IP s onim prikazanim na te dvije web lokacije – sve dok se ne podudaraju, u redu ste.

NordVPN test propuštanja DNS-a* U Maleziji sam, pa moj klijent NordVPN očito dobro radi!

3. Dvostruko zaštitite s dvostrukim VPN-om

Do sada ćete biti upoznati s osnovnim konceptima VPN-a, pa razgovarajmo o nečemu dodatnom što dolazi uz NordVPN, a to je Double VPN. Povezivanjem dva VPN poslužitelja u osnovi dobijate dodatni sloj zaštite.

Dodatna sigurnost s dvostrukim VPN-om

Vaše računalo / uređaj prvo se povezuje na jedan VPN poslužitelj, koji se zatim povezuje na drugi VPN poslužitelj prije nego što konačno stigne do željenog odredišta. Na ovaj način, vaš odredišni IP prolazi kroz dvije promjene i vaši se podaci također dvaput kriptiraju. Kao što rekoh, dvostruka zaštita!

  Revisão do NordVPN: 9 prós e 4 contras do uso do NordVPN

4. Spojite 6 uređaja na mnogim vrstama platforme

Najbolji VPN za više uređaja

Za većinu nas možemo očekivati ​​da će VPN koristiti na nekoliko uređaja odjednom. Barem na jednom računalu i mobilnom uređaju. Onda su tu oni koji su ludi za uređajima i imaju računalo, laptop, dva pametna telefona, dva tableta i dobrota zna što još.

NordVPN zadovoljava sve i podržava do šest istodobnih veza istovremeno. To znači da sve svoje uređaje možete zasebno osigurati i za dobru mjeru baciti na usmjerivač.

Podržavan je dobar broj vrsta platforme, tako da sve što imate možete vjerojatno biti u redu. Jedina iznimka je kada su u pitanju usmjerivači, jer su oni sitniji.

Upozorenje

Ne podržavaju svi usmjerivači VPN-ove. Prije kupnje usluge provjerite podržava li vaš NordVPN zajedno s vašom internetskom vezom. Inače pogledajte naš najbolji bežični usmjerivač za VPN.

5. Brze brzine – osim u Maleziji!

Isprobao sam pet različitih geografskih lokacija i dok sam uočio uobičajeno povećanje vremena pinganja što dalje od fizičkih lokacija, ukupne brzine su bile vrlo impresivne. Moja ispitivanja su provedena na 50Mbps liniji iz koje redovito dobivam više od 45Mbps.

S većine lokacija uspio sam dostići prosjek od 40Mbps – što je do sada najbolje što sam naišao tijekom upotrebe VPN-a (imajte na umu da je moja linija tehnički 50Mbps s maksimalnom stvarnošću od oko 45Mbps). Jedina iznimka koju sam zatekao u performansama bio je malezijski poslužitelj.

Ispitivanje brzine Azija - Malezijski poslužiteljAzija – Malezija

Ispitivanje brzine Australija - Perth ServerAustralija – Perth

Ispitivanje brzine Sjeverna Amerika - Washington ServerSjeverna Amerika – Washington

Ispitivanje brzine Afrike - Johannesburg ServerAfrika – Johannesburg

Ispitivanje brzine Europa - London ServerEuropa – London

Kako su većinom brzine bile tako impresivne, YouTube streaming za 2k i 4k HD je također bio u redu, a opet je bio uglađen i bezbolan. Uspio sam strujati 4k videozapise bez ikakvih problema. Međutim, opet kao što smo primijetili ranije, veza u Maleziji jedva je uspjela pokupiti tok od 720p, tako da je bila loša brzina.

6. Više od 4.000 poslužitelja u 62 zemlje

NordVPN poslužitelji* NordVPN-ova aplikacija za Windows koristi sliku mape svijeta za odabir mjesta vašeg poslužitelja

S više od 4.000 poslužitelja u 62 zemlje, nema sumnje da je NordVPN jedan od najvećih dobavljača VPN usluga danas. Čak i ako njih nekoliko možda i nije tako sjajno, ima nas na hiljade drugih koje možete odabrati.

Gotovo polovina tih poslužitelja je sa sjedištem u SAD-u, a pomno ih prati sličan broj poslužitelja u Europi. Jedina mana koju vidim je da imaju mnogo više ograničenja u svojim azijsko-pacifičkim i afričkim lokacijama.

7. NordVPN nudi fantastične cijene!

MonthlyYearlyBi-godišnji
Cijena / mj $ 11,95 6,99 $ $ 4,99
Ukupni račun 11,95 USD 83,88 $ 95,75
Ciklus naplate1-mjesec12-mjesec24-mjesec
Jamstvo povrata novca30-dan30-dan30-dan

Nakon što sam istražio ExpressVPN koji za 6,67 dolara košta najjeftinije, ostao sam zapanjen ludogodišnjim trogodišnjim planom ugovora za 2,75 USD mjesečno (3-godišnji plan je obustavljen: [) 2,99 USD mjesečno dvogodišnji plan ugovora. Na istim razinama od jednog mjeseca do jednogodišnjeg trajanja, cijene su gotovo iste, ali dvogodišnji plan NordVPN-a jednostavno je zapanjujuća vrijednost za novac..

  NordVPN 검토 : NordVPN 사용의 9 가지 장점과 4 가지 단점

Razmislite na ovaj način – oni imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca i nude jeftinu cijenu prljavštine za dugoročne planove – što ima savršen potrošački smisao. Gledajući njihov jednogodišnji plan, cijena se kreće do ukupno 83,88 dolara. Ako to možete napuniti za samo 12 dolara i otići na dvije godine, zašto ne?

Nažalost, ovdje je samo „ali“, NordVPN također naplaćuje porez na dodanu vrijednost (PDV), ovisno o tome iz koje ste države. Neće vam se svi naplaćivati ​​PDV, ali neki će se možda nadoplatiti do 20% (od onoga što sam vidio).

NordVPN PDV

8. Kripto valute i NOVCI Prihvaćeni kao plaćanje

Za VPN-ove me toliko ne zanimaju ako prihvaćaju plaćanje čekom, kreditnom karticom ili bankovnom računom, ali impresioniran sam da, osim kripto valute, NordVPN prihvaća i gotovinsko plaćanje na nekim lokacijama. Ako živite u SAD-u, možete platiti gotovinom u Fry’s Electronics ili Micro Centru.

Za kripto valute tvrtka prihvaća tri vrste – Bitcoin, Ethereum i Ripple.

Ova dva načina plaćanja važna su jer ih je nemoguće pratiti. Na kraju krajeva, vaša je privatnost upravo zato u potrazi za dobavljačem VPN-a?

9. Netflix podrška se ažurira

Stvar u Netflixu je što izgleda mrzi korisnike koji koriste VPN-ove kako bi pokušali zaobići regionalna ograničenja sadržaja. Tvrtka pokušava blokirati VPN korisnike, a NordVPN to shvaća i neprestano radi na tome da pomogne svojim korisnicima da pristupe Netflixovim sadržajima.

U stvari se održava i cijela stranica s uputama o pristupu regionalnom sadržaju. Upute se s vremena na vrijeme mijenjaju, pa ako ustanovite da imate probleme s Netflixom dok koristite NordVPN, a zatim ne zaboravite provjeriti tu stranicu!

Što nam se nije sviđalo u vezi sa NordVPN-om

1. Torrenting se podržava samo na nekim poslužiteljima

U početku je Torrenting bio pomalo enigma sa NordVPN-om. Tada sam se prisjetio da nisu svi njihovi poslužitelji podržavali peer-to-peer dijeljenje datoteka. Postavke za to pronađene su u odjeljku “Automatsko povezivanje pri pokretanju” gdje možete odabrati da se izbor izvrši automatski ili odaberete određenu vrstu poslužitelja na koji ćete se povezati..

Za NordVPN oni su kategorizirani u Namjenski, DoubleVPN, Luk preko VPN ili P2P. Iako nije baš prilagođen korisnicima, smatram da to omogućava puno veću fleksibilnost u kontroli.

Torrenting samo na nekim poslužiteljima* Ako ne odaberete P2P poslužitelj, vjerovatno je da će vas bujica ravnati – poput ove

Iako sam sretan što NordVPN podržava torrenting, može biti razočaravajuće biti ograničen na samo određene servere ako ste obožavatelj bujice. Također sam primijetio da brzine Torrenta nisu baš tako dobre kako sam očekivao, na temelju ispitivanja brzine koje sam provodio.

2. Abysmal ubrzava u Maleziji

Morao sam dodati i ovaj dio kao zavjeru, jer sam bio šokiran kako loše posluje malezijski poslužitelj NordVPN-a na brzinskim testovima. Da budem jasan, pokušao sam malezijski poslužitelj tijekom tri različita dana i više puta dnevno – brzine na koje se ovdje povezuje NordVPN jednostavno su strašne. Dosljedno sam nailazio na nevjerojatne brzine od 3 do 11 Mb / s, što je jednostavno neprihvatljivo.

  NordVPN Review: 9 مثبت و 4 منفی از استفاده از NordVPN

3. Usporeno povezivanje aplikacija i poslužitelja

Ako koristite aplikaciju za klijente, poput one koju NordVPN ima za Windows, morate zabilježiti jednu stvar, a to je da će trebati neko vrijeme kako biste se povezali na poslužitelj. Uključio sam štopericu na Windows klijentu (na solid-state pogonu imam Windows 10) i uspostavljanje veze u prosjeku traje 14-30 sekundi. Ovo ne uključuje vrijeme koje klijent treba učitati.

Sada se to nekim ljudima ne čini mnogo. Ali ako ste poput mene i navikli ste na učitavanje SSD-brzina, tada ćete to možda razumjeti. Ili razmislite o ovome ako ste na standardnom tvrdom disku – tih 14-30 sekundi treba vremena koliko će vam računalo trebati za potpuno podizanje sustava u odnosu na ono s čime se sada suočavate.

Mislim da je jedina iznimka u svemu tome ako pokrenete NordVPN sa vašeg usmjerivača, u tom slučaju će biti “uvijek uključen”.

4. OpenVPN konfiguracija nije prilagođena korisnicima

Ako više volite koristiti OpenVPN nego L2TP ili neki drugi protokol, možda ćete biti u šoku. Prvo, morat ćete preuzeti ZIP datoteku poslužitelja NordVPN-a, koja sadrži konfiguracijsku datoteku za svaki od njihovih poslužitelja. Svaki poslužitelj ima dvije konfiguracije – jednu za TCP i jednu za UDP.

Konfiguracije NordVPN

To znači da se unutar te ZIP arhive nalazi preko 8000 konfiguracijskih datoteka (tačno 9.341, tačno) s imenima poput al1.nordvpn.com.tcp443 ili za12.nordvpn.com.tcp443. Što se tiče svakog poslužitelja konfiguracijskih datoteka, to morate saznati pokušajem i pogreškom.

Ozbiljno, ovo je jedna od najsmješnijih metoda koje je NordVPN mogao smisliti za distribuciju OpenVPN konfiguracija i ogromna je bol u vratu.

Dno crta: Hoću li platiti NordVPN?

Jednom riječju – apsolutno! Kad osobno tražim dobavljača VPN-a, osobno se bavim istim stvarima – privatnost, sigurnost i brzina. NordVPN čini izuzetno dobro u svim tim ključnim područjima.

Izuzetno sam bio impresioniran brzinom od poslužitelja koja je zapravo postigla puno bolje nego što sam očekivao od bilo kojeg davatelja VPN usluga. Istina, postoje i neki padi poput Malezijskih brzina poslužitelja, a to je jedna od 62 države, na kraju krajeva.

Glazura na torti je trogodišnji ugovor NordVPN-a za 3,49 dolara mjesečno, što je prema onome što vidim gotovo nenadmašno u odnosu na vrijednost za novac. Čak i ako netko ponudi nižu cijenu, sumnjam da to rade na razinama usluga koje nudi NordVPN.

Hoću li platiti za ovo? Apsolutno.

Glavne značajke

  • ✓ Nema zapisnika
  • ✓ Dvostruki DNS
  • ✓ Osigurava do 6 uređaja
  • ✓ PGP za comms. privatnost
  • ✓ Višestruka podrška protokola

Preporučuje se za

  • • Vrhunska sigurnost
  • • Jednostavan, ali moćan sučelje
  • • Ogroman broj poslužitelja
  • • Dostupno za gotovo sve platforme

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me