NordVPN Review: 9 Πλεονεκτήματα και 4 Μειονεκτήματα της Χρήσης NordVPN

NordVPN


NordVPN

https://nordvpn.com/

tl; δρ

Το NordVPN είναι ένας τρομακτικά ισχυρός υποψήφιος. Πιέζει όλα τα σωστά κουμπιά σε βασικούς τομείς ασφάλειας, απορρήτου και ταχύτητας, αλλά τα προσφέρει όλα σε σκληρές τιμές μακροπρόθεσμων συνδρομών. Ένα σίγουρο must-buy για όποιον ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει το απόρρητό του!

NordVPN Review: 9 Πλεονεκτήματα & 4 Μειονεκτήματα της χρήσης του NordVPN

Το NordVPN είναι ένα άλλο μεγαλοπρεπές στην επιχείρηση VNP και βασίζεται στον Παναμά. Ξεκινώντας το 2012, η ​​εταιρεία έχει διανύσει πολύ δρόμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Από το 2018, διαχειρίζεται περισσότερους από 4.000 διακομιστές που βασίζονται σε 62 χώρες.

Τι μας αρέσει για το NordVPN

1. Κορυφαίο απόρρητο και ασφάλεια

Το NordVPN έχει την έδρα του στον Παναμά, το οποίο αν και δεν είναι συνήθως σημαντικό για τους περισσότερους παρόχους υπηρεσιών, είναι σημαντικό για τις υπηρεσίες VPN. Ο Παναμάς δεν έχει νόμους διατήρησης δεδομένων και η κυβέρνησή τους δεν (όσο γνωρίζουμε) δεν πραγματοποιεί επιτήρηση στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι νόμιμα, το NordVPN δεν χρειάζεται να διατηρεί αρχεία καταγραφής των δραστηριοτήτων των χρηστών του – ιδανικό για το απόρρητό σας!

Εκτός από την εξαιρετική τους τοποθεσία για προστασία της ιδιωτικής ζωής, το NordVPN χρησιμοποιεί επίσης υψηλά πρότυπα κρυπτογράφησης. Όπως όλοι οι κορυφαίοι πάροχοι υπηρεσιών VPN γύρω, χρησιμοποιούν 256-bit Advanced Encryption Standard (AES).

Περιμένετε – υπάρχουν περισσότερα – Για να προστατεύσετε περαιτέρω το απόρρητό σας, το NordVPN χρησιμοποιεί τα κλειδιά PGP στην επαφή των πελατών και για να προστατεύσει τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Τα κλειδιά PGP μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κρυπτογράφηση επικοινωνιών μεταξύ εσάς και του NordVPN και είναι πρακτικά άθραυστα.

Kill-switch: Έχουν δύο διαφορετικά είδη kill-switches: ένας χρήστης μπορεί τώρα να επιλέξει εάν θα κλείσει μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή θα τερματίσει εντελώς τη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε περίπτωση απροσδόκητης εγκατάλειψης (kill-switch σε όλο το σύστημα).

2. Το Kill Switch αποτρέπει το συμβιβασμό απορρήτου

Εάν αναρωτιέστε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η σύνδεσή σας με έναν διακομιστή NordVPN τερματιστεί, τότε το Kill Switch είναι η απάντησή σας. Εάν ένας διακομιστής NordVPN διακόψει τη σύνδεσή σας, αυτή η δυνατότητα διακόπτει όλες τις επικοινωνίες σας στο Διαδίκτυο.

Χρησιμοποιούνται δύο εκδόσεις του NordVPN Kill Switch, ανάλογα με την πλατφόρμα σας. Η έκδοση Windows ή Mac σάς επιτρέπει να επιλέξετε ποιες εφαρμογές σταματούν να επικοινωνούν εάν συμβεί κάτι, ενώ η έκδοση της εφαρμογής για κινητά σταματά τα πάντα.

Όλα αυτά χρησιμεύουν στην αποφυγή διαρροής δεδομένων.

2.1. Χωρίς διαρροές DNS

Όπως πάντα κατά τη δοκιμή ενός VPN, εκτός από τις δοκιμές εγκατάστασης και ταχύτητας, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να βεβαιωθείτε ότι η πραγματική σας IP είναι καλυμμένη. Σε τελική ανάλυση, αυτός είναι ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς, σωστά; Οι τυπικές δοκιμές μπορούν να διεξαχθούν στο dnsleak.com ή στο dnsleaktest.com.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συγκρίνετε την πραγματική σας IP με αυτήν που εμφανίζεται σε αυτούς τους δύο ιστότοπους – εφόσον δεν ταιριάζουν, είστε εντάξει.

Δοκιμή διαρροής DNS NordVPN* Είμαι στη Μαλαισία, οπότε ο πελάτης μου NordVPN λειτουργεί προφανώς καλά!

3. Διπλασιάστε την προστασία με διπλό VPN

Μέχρι τώρα θα εξοικειωθείτε με τις βασικές έννοιες των VPN, οπότε ας μιλήσουμε για κάτι επιπλέον που συνοδεύει το NordVPN και αυτό είναι το Double VPN. Συνδέοντας δύο διακομιστές VPN, λαμβάνετε ουσιαστικά ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.

Επιπλέον ασφάλεια με διπλό VPN

Ο υπολογιστής / η συσκευή σας συνδέεται πρώτα με έναν διακομιστή VPN, ο οποίος στη συνέχεια συνδέεται με έναν δεύτερο διακομιστή VPN πριν φτάσετε τελικά στον επιθυμητό προορισμό σας. Με αυτόν τον τρόπο, η διεύθυνση IP προορισμού περνά από δύο αλλαγές και τα δεδομένα σας κρυπτογραφούνται επίσης δύο φορές. Όπως είπα, διπλασιάστε την προστασία!

4. Συνδέστε 6 συσκευές σε πολλούς τύπους πλατφόρμας

Καλύτερο VPN για πολλές συσκευές

Για τους περισσότερους από εμάς, μπορούμε να περιμένουμε να χρησιμοποιούμε ένα VPN σε μερικές συσκευές κάθε φορά. Τουλάχιστον σε έναν υπολογιστή και μια κινητή συσκευή. Στη συνέχεια, υπάρχουν εκείνοι που είναι τρελοί στη συσκευή και έχουν υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, δύο smartphone, δύο tablet και η καλοσύνη ξέρει τι άλλο.

Το NordVPN εξυπηρετεί όλους και υποστηρίζει έως και έξι ταυτόχρονες συνδέσεις κάθε φορά ανά λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ασφαλίσετε όλες τις συσκευές σας ξεχωριστά και να τις ρίξετε στο δρομολογητή σας για καλό μέτρο.

Υποστηρίζεται ένας μεγάλος αριθμός τύπων πλατφόρμας, οπότε ό, τι έχετε είναι πιθανό να είναι καλό. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν πρόκειται για δρομολογητές, καθώς αυτοί είναι πιο ακριβείς.

Προειδοποίηση

Δεν υποστηρίζουν όλοι οι δρομολογητές VPN. Ελέγξτε εάν η δική σας υποστηρίζει το NordVPN μαζί με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο πριν αγοράσετε την υπηρεσία. Διαφορετικά, ελέγξτε τον καλύτερο ασύρματο δρομολογητή μας για VPN.

5. Γρήγορες ταχύτητες – Εκτός από τη Μαλαισία!

Δοκίμασα πέντε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες και ενώ παρατήρησα τον συνηθισμένο αυξανόμενο χρόνο πινγκ τόσο πιο μακριά πήρα από τις φυσικές τοποθεσίες μου, οι συνολικές ταχύτητες ήταν πολύ εντυπωσιακές. Οι δοκιμές μου διεξήχθησαν σε μια γραμμή 50Mbps από την οποία λαμβάνω τακτικά πάνω από 45Mbps.

Από τις περισσότερες από τις τοποθεσίες, κατάφερα να φτάσω κατά μέσο όρο 40Mbps – που είναι μέχρι στιγμής το καλύτερο που έχω συναντήσει κατά τη χρήση ενός VPN (θυμηθείτε ότι η γραμμή μου είναι τεχνικά 50Mbps με μέγιστο πραγματικό περίπου 45Mbps). Η μόνη εξαίρεση που βρήκα στην απόδοση ήταν ο διακομιστής της Μαλαισίας.

Δοκιμή ταχύτητας Asia - Malaysia ServerΑσία – Μαλαισία

Δοκιμή ταχύτητας Αυστραλία - Perth ServerΑυστραλία – Περθ

Δοκιμή ταχύτητας Βόρεια Αμερική - Washington ServerΒόρεια Αμερική – Ουάσιγκτον

Δοκιμή ταχύτητας Africa - Johannesburg ServerΑφρική – Γιοχάνεσμπουργκ

Δοκιμή ταχύτητας Europe - London ServerΕυρώπη – Λονδίνο

Δεδομένου ότι οι περισσότερες ταχύτητες ήταν τόσο εντυπωσιακές, η ροή YouTube για 2k και 4k HD ήταν επίσης μια χαρά, με και πάλι την ομαλή και ανώδυνη. Ήμουν σε θέση να μεταδώσω 4k βίντεο χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, και πάλι όπως παρατηρήθηκε νωρίτερα, η σύνδεση στη Μαλαισία μόλις κατάφερε να πάρει μια ροή 720p, τόσο άσχημη ήταν η ταχύτητα.

6. Περισσότεροι από 4.000 διακομιστές σε 62 χώρες

Διακομιστές NordVPN* Η εφαρμογή Windows NordPN χρησιμοποιεί μια εικόνα παγκόσμιου χάρτη για να επιλέξετε την τοποθεσία του διακομιστή σας

Με περισσότερους από 4.000 διακομιστές σε 62 χώρες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το NordVPN είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών VPN εκεί έξω σήμερα. Ακόμα κι αν μερικά από αυτά μπορεί να μην είναι τόσο υπέροχα, υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες άλλοι για να διαλέξετε.

Σχεδόν το ήμισυ αυτών των διακομιστών βασίζονται στις ΗΠΑ, ακολουθούν στενά έναν παρόμοιο αριθμό διακομιστών με έδρα την Ευρώπη. Το μόνο μειονέκτημα που βλέπω είναι ότι έχουν πολύ περισσότερους περιορισμούς στις τοποθεσίες τους στην Ασία-Ειρηνικό και την Αφρική.

7. Το NordVPN έχει εκπληκτικές προσφορές τιμών!

ΜηνιαίαΕτήσιαΜετή εξάμηνη
Τιμή / μήνα 11,95 $ 6,99 $ 4,99
Συνολικός λογαριασμός 11,95 $ 83,88 $ 95,75 $
Κύκλος χρέωσης 1-μήνας 12-μήνας24-μήνας
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημέρες 30 ημέρες 30 ημέρες

Έχοντας μόλις διερευνήσει το ExpressVPN, το οποίο κοστίζει 6,67 $ στο φτηνότερο του, έμεινα έκπληκτος με το τρελό τριών ετών συμβόλαιο συμβολαίου 2,75 $ ανά μήνα (3 χρόνια πρόγραμμα είχε διακοπεί: [) 2,99 συμβόλαια 2 ετών ανά μήνα. Στις ίδιες βαθμίδες από διάρκειας ενός μηνός έως ενός έτους, οι δύο έχουν σχεδόν την ίδια τιμή, αλλά το 2ετές σχέδιο του NordVPN είναι απλώς εκπληκτική αξία για τα χρήματα.

Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο – έχουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών και προσφέρουν φθηνές τιμές για πιο μακροπρόθεσμα σχέδια – που έχουν τέλειο νόημα για τους καταναλωτές. Κοιτάζοντας το μονοετές πρόγραμμά τους, η τιμή ανέρχεται συνολικά σε 83,88 $. Εάν μπορείτε να το συμπληρώσετε με μόλις 12 $ και να πάτε για δύο χρόνια, γιατί όχι?

Δυστυχώς, υπάρχει μόνο ένα μικρό «αλλά» εδώ – το NordVPN χρεώνει επίσης Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ανάλογα με τη χώρα από την οποία είστε. Δεν θα χρεωθείτε όλοι σε ΦΠΑ, αλλά ορισμένοι ενδέχεται να καταλήξουν σε επιπλέον χρέωση έως και 20% (από αυτό που έχω δει).

ΦΠΑ NordVPN

8. Τα κρυπτονομίσματα και τα μετρητά γίνονται δεκτά ως πληρωμή

Για το VPN δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ εάν δέχονται πληρωμή με επιταγή, πιστωτική κάρτα ή τραπεζικό έμβασμα, αλλά εντυπωσιάζομαι ότι εκτός από την κρυπτογράφηση, το NordVPN δέχεται πληρωμές σε μετρητά σε ορισμένες τοποθεσίες. Εάν ζείτε στις ΗΠΑ, μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά στο Fry’s Electronics ή το Micro Center.

Για κρυπτονομίσματα, η εταιρεία δέχεται τρία είδη – Bitcoin, Ethereum και Ripple.

Αυτές οι δύο μέθοδοι πληρωμής είναι σημαντικές, επειδή είναι ανιχνεύσιμες. Σε τελική ανάλυση, το απόρρητό σας είναι ο λόγος που ψάχνετε έναν πάροχο VPN, σωστά?

9. Η υποστήριξη του Netflix ενημερώνεται

Το θέμα για το Netflix είναι ότι φαίνεται να μισεί τους χρήστες που χρησιμοποιούν VPN για να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τους περιορισμούς περιεχομένου της περιοχής. Η εταιρεία προσπαθεί να αποκλείσει χρήστες VPN και το NordVPN το αντιλαμβάνεται αυτό και εργάζεται συνεχώς για να βοηθήσει τους χρήστες της να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο Netflix.

Στην πραγματικότητα, διατηρεί και ολόκληρη τη σελίδα που περιέχει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης σε τοπικό περιεχόμενο. Οι οδηγίες αλλάζουν από καιρό σε καιρό, οπότε αν διαπιστώσετε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Netflix κατά τη χρήση του NordVPN, τότε θυμηθείτε να ελέγξετε αυτήν τη σελίδα!

Τι δεν μας άρεσε για το NordVPN

1. Το Torrenting υποστηρίζεται μόνο σε ορισμένους διακομιστές

Αρχικά, ο Torrenting ήταν λίγο αίνιγμα με το NordVPN. Τότε θυμήθηκα ότι δεν υποστηρίζουν όλοι οι διακομιστές τους κοινή χρήση αρχείων peer-to-peer. Οι ρυθμίσεις για αυτό βρέθηκαν στην ενότητα “Αυτόματη σύνδεση κατά την εκκίνηση” όπου μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε μια επιλογή αυτόματα ή να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο τύπο διακομιστή για σύνδεση.

Για το NordVPN, αυτά κατηγοριοποιούνται σε Dedicated, DoubleVPN, Onion Over VPN ή P2P. Αν και δεν είναι ακριβώς φιλικό προς τον χρήστη, θεωρώ ότι αυτό επιτρέπει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στον έλεγχο.

Torrenting μόνο σε ορισμένους διακομιστές* Εάν δεν επιλέξετε διακομιστή P2P, οι πιθανότητες είναι οι torrents σας να είναι επίπεδες – έτσι

Παρόλο που είμαι χαρούμενος που το NordVPN υποστηρίζει torrenting, μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό να περιορίζεται σε συγκεκριμένους διακομιστές μόνο αν είστε οπαδός torrent. Παρατήρησα επίσης ότι οι ταχύτητες του Torrent δεν ήταν τόσο καλές όσο περίμενα, με βάση τις δοκιμές ταχύτητας που διεξήγαγα.

2. Αβυσματικές ταχύτητες στη Μαλαισία

Έπρεπε να προσθέσω και αυτό το μέρος ως απατεώνας, καθώς σοκαρίστηκα με το πόσο άσκησε ο διακομιστής της Μαλαισίας του NordVPN σε δοκιμές ταχύτητας. Για να είμαι ξεκάθαρος, δοκίμασα τον διακομιστή της Μαλαισίας σε τρεις διαφορετικές ημέρες και πολλές φορές την ημέρα – οι ταχύτητες που συνδέει το NordVPN εδώ είναι απλά φοβερές. Συνάντησα με συνέπεια τρομακτικές ταχύτητες 3 έως 11Mpbs, οι οποίες είναι απλώς απαράδεκτες.

3. Αργές συνδέσεις εφαρμογών και διακομιστών

Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή πελάτη όπως αυτή που έχει το NordVPN για Windows, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ότι χρειάζεται λίγο για να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή. Έτρεξα ένα χρονόμετρο στον υπολογιστή-πελάτη των Windows (εκτελώ τα Windows 10 σε μια μονάδα στερεάς κατάστασης) και χρειάζονται κατά μέσο όρο 14-30 δευτερόλεπτα για να δημιουργήσω μια σύνδεση. Αυτό δεν περιλαμβάνει το χρόνο που χρειάζεται ο πελάτης για φόρτωση.

Τώρα σε μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να μην μοιάζει πολύ. Αλλά αν είστε σαν εμένα και έχετε συνηθίσει τους χρόνους φόρτωσης με ταχύτητα SSD τότε ίσως να καταλαβαίνετε. Ή σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο εάν χρησιμοποιείτε έναν τυπικό σκληρό δίσκο – ότι 14-30 δευτερόλεπτα είναι πόσος χρόνος θα χρειαστεί ο υπολογιστής σας για πλήρη εκκίνηση σε σύγκριση με αυτό που αντιμετωπίζετε τώρα.

Νομίζω ότι η μόνη εξαίρεση σε όλα αυτά είναι εάν πρόκειται να εκτελείτε το NordVPN από το δρομολογητή σας, οπότε θα είναι “πάντα ενεργό”.

4. Η διαμόρφωση OpenVPN δεν είναι φιλική προς το χρήστη

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN αντί για L2TP ή κάποιο άλλο πρωτόκολλο, ίσως να έχετε λίγο σοκ. Αρχικά, θα πρέπει να κατεβάσετε ένα αρχείο ZIP των διακομιστών του NordVPN, το οποίο περιέχει το αρχείο διαμόρφωσης για καθέναν από τους διακομιστές τους. Κάθε διακομιστής έχει δύο διαμορφώσεις – μία για TCP και μία για UDP.

Διαμορφώσεις NordVPN

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο αρχείο ZIP υπάρχουν πάνω από 8.000 αρχεία διαμόρφωσης (9.341 τελευταίο πλήθος, για να είμαστε ακριβείς) με ονόματα όπως al1.nordvpn.com.tcp443 ή za12.nordvpn.com.tcp443. Όσο είναι ο κάθε διακομιστής αρχείων διαμόρφωσης, πρέπει να το βρείτε από δοκιμή και σφάλμα.

Σοβαρά, αυτή είναι μια από τις πιο γελοίες μεθόδους που η NordVPN θα μπορούσε να σκεφτεί να διανείμει διαμορφώσεις OpenVPN και είναι ένας τεράστιος πόνος στο λαιμό.

Η κατώτατη γραμμή: Θα πληρώσω για το NordVPN?

Με μία λέξη – απολύτως! Σε προσωπική βάση, όταν ψάχνω για έναν πάροχο VPN, είναι πιθανό να ακολουθώ τα ίδια πράγματα με όλους – ιδιωτικότητα, ασφάλεια και ταχύτητα. Το NordVPN κάνει εξαιρετικά καλά σε όλους αυτούς τους βασικούς τομείς.

Ήμουν εξαιρετικά εντυπωσιασμένος με τις ταχύτητες του διακομιστή που στην πραγματικότητα έκαναν πολύ καλύτερα από ό, τι περίμενα από οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών VPN. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα, όπως οι ταχύτητες διακομιστή της Μαλαισίας ήταν μια απογοήτευση, αλλά αυτή είναι μια χώρα από τις 62, τελικά.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η 3ετής συμφωνία της NordVPN για 3,49 $ το μήνα, η οποία από αυτό που βλέπω είναι σχεδόν ασυναγώνιστη από την άποψη της αξίας για τα χρήματα. Ακόμα κι αν κάποιος προσφέρει χαμηλότερη τιμή, αμφιβάλλω ότι το κάνει στα επίπεδα υπηρεσιών που προσφέρει η NordVPN.

Θα πληρώσω για αυτό; Απολύτως.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • ✓ Χωρίς καταγραφή
 • ✓ Διπλό DNS
 • ✓ Ασφαλίζει έως και 6 συσκευές
 • ✓ PGP για comms. μυστικότητα
 • ✓ Υποστήριξη πολλαπλών πρωτοκόλλων

Συνιστάται για

 • • Ασφάλεια υψηλού επιπέδου
 • • Απλό αλλά ισχυρό περιβάλλον εργασίας χρήστη
 • • Μαζικός αριθμός διακομιστών
 • • Διαθέσιμο για σχεδόν όλες τις πλατφόρμες

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map