NordVPN

NordVPN

https://nordvpn.com/

TL; р

NordVPN е плашещо силен претендент. Той натиска всички правилни бутони в ключови области на сигурност, неприкосновеност на личния живот и бързина, но все пак предлага всичко на трудно преодолими дългосрочни цени на абонамента. Определена задължителна покупка за всеки, който се интересува от осигуряване на личния им живот!

Преглед на NordVPN: 9 плюса & 4 минуса на използване на NordVPN

NordVPN е друг бегемот в бизнеса с VNP и е базиран извън Панама. Започвайки през 2012 г., компанията измина дълъг път за много кратко време. Към 2018 г. той управлява повече от 4000 сървъра, базирани в 62 държави.

Какво харесваме в NordVPN

1. Поверителност и сигурност на най-високо ниво

NordVPN е със седалище в Панама, което макар да не е важно за повечето доставчици на услуги, е важно за VPN услугите. Панама няма закони за запазване на данни и тяхното правителство не (доколкото знаем) не осъществява интернет наблюдение. Това означава, че по закон NordVPN няма нужда да запазва регистрационни файлове на дейностите на своите потребители – чудесно за вашата поверителност!

В допълнение към страхотното си местоположение за поверителност NordVPN използва и най-добрите стандарти за криптиране. Подобно на всички доставчици на VPN услуги от най-високо ниво, те използват 256-битов разширен стандарт за шифроване (AES).

Изчакайте – има още – За да защити поверителността си, NordVPN използва PGP ключове при контакт с клиенти и за да защити данните на вашия акаунт. PGP ключовете могат да се използват за криптиране на комуникациите между вас и NordVPN и на практика са нечупливи.

Kill-превключвател: Те имат два различни вида превключватели за убийство: потребителят вече може да избере дали да затвори определено приложение или напълно да прекрати интернет връзката в случай на неочаквано отпадане (цялостна система за убийство).

2. Kill Switch предотвратява компромис с поверителността

Ако се чудите какво може да се случи, ако връзката ви със NordVPN сървър се понижи, то Kill Switch е вашият отговор. Ако NordVPN сървърът прекъсне връзката ви, тази функция преустановява всичките ви интернет комуникации.

Използват се две версии на KV Switch на NordVPN, в зависимост от вашата платформа. Версията за Windows или Mac ви позволява да изберете кои приложения спират да комуникират, ако нещо се случи, докато версията за мобилни приложения спира всичко.

Всичко това служи за предотвратяване на изтичане на данни.

2.1. Без течове в DNS

Както винаги при тестване на VPN, освен тестовете за инсталиране и скорост, едно от най-важните неща е да се уверите, че вашият истински IP е маскиран. В крайна сметка това е една от основните цели, нали? Стандартните тестове могат да се провеждат на dnsleak.com или dnsleaktest.com.

Всичко, което трябва да направите, е да сравните реалния си IP с този, показан на тези два сайта – стига да не съвпадат, вие сте добре.

NordVPN тест за теч на DNS* В Малайзия съм, така че клиентът ми NordVPN очевидно работи добре!

3. Удвоете защитата с Double VPN

Досега ще сте запознати с основните понятия на VPN, така че нека поговорим за нещо допълнително, с което се предлага NordVPN, а това е Double VPN. Свързвайки заедно два VPN сървъра, вие по същество получавате допълнителен слой защита.

Допълнителна сигурност с двоен VPN

Вашият компютър / устройство първо се свързва с един VPN сървър, който след това се свързва с втори VPN сървър, преди накрая да стигнете до желаната от вас дестинация. По този начин вашият IP адрес на дестинация преминава през две промени и вашите данни също се кодират два пъти. Както казах, удвоете защитата!

4. Свържете 6 устройства на много типове платформа

Най-добър VPN за множество устройства

За повечето от нас можем да очакваме да използваме VPN на няколко устройства наведнъж. Най-малкото на един компютър и мобилно устройство. Тогава има такива, които са луди по устройства и имат компютър, лаптоп, два смартфона, два таблета и доброто знае какво още.

NordVPN се грижи за всички и поддържа до шест едновременни връзки наведнъж на акаунт. Това означава, че можете да обезопасите всичките си устройства поотделно и да ги хвърлите на вашия рутер за добра мярка.

Поддържат се голям брой типове платформи, така че каквото и да имате, вероятно ще се оправи. Единственото изключение е, когато става въпрос за рутери, тъй като те са по-фини.

Внимание

Не всички рутери поддържат VPN. Моля, проверете дали вашите поддържа NordVPN заедно с вашата интернет връзка, преди да закупите услугата. В противен случай вижте нашия най-добър безжичен рутер за VPN.

5. Бързи ускорения – освен в Малайзия!

Изпробвах пет различни географски местоположения и докато забелязах обичайното увеличаване на времето за пингване, колкото по-далече стигнах от физическите си местоположения, общите скорости бяха много впечатляващи. Тестовете ми бяха проведени по линия от 50Mbps, от която редовно получавам над 45Mbps пропускателна способност.

От повечето локации успях да достигна средно 40Mbps – което е засега най-доброто, с което се сблъсках при използване на VPN (не забравяйте, че моята линия е технически 50Mbps с максимално действително около 45Mbps). Единственото изключение, което открих в представянето, беше сървърът в Малайзия.

Тест за скорост Азия - Малайзия СървърАзия – Малайзия

Тест за скорост Австралия - Пърт сървърАвстралия – Пърт

Тест за скорост Северна Америка - Вашингтон сървърСеверна Америка – Вашингтон

Тест за скорост Африка - Йоханесбург сървърАфрика – Йоханесбург

Тест за скорост Europe - London ServerЕвропа – Лондон

Тъй като в по-голямата си част скоростите бяха толкова впечатляващи, YouTube поточното предаване за 2k и 4k HD също беше добре, като отново това беше също плавно и безболезнено. Успях да предавам 4k видео без никакви проблеми. Въпреки това, както вече бе забелязано по-рано, връзката в Малайзия едва успя да вземе поток от 720p, толкова лоша беше скоростта.

6. Повече от 4000 сървъра в 62 държави

NordVPN сървъри* Приложението за Windows на NordVPN използва изображение на карта на света, за да изберете местоположението на вашия сървър

С над 4000 сървъра в 62 държави няма съмнение, че NordVPN е един от най-големите доставчици на VPN услуги днес. Дори ако няколко от тях може да не са толкова големи, има буквално хиляди други, от които да избирате.

Почти половината от тези сървъри са базирани в САЩ, следвайки внимателно подобен брой сървъри, базирани в Европа. Единственият недостатък, който виждам е, че те имат много повече ограничения в своите Азиатско-Тихоокеански и Африкански райони.

7. NordVPN има страхотни ценови предложения!

MonthlyYearlyBi-годишна
Цена / мес $ 11.95 $ 6.99 $ 4.99
Обща сметка $ 11.95 $ 83.88 $ 95.75
Цикъл на фактуриране1-месец12-месец24-месец
Гаранция за връщане на парите30-ден30-ден30-ден

Току-що разгледах ExpressVPN, който струва 6,67 долара най-евтино, бях зашеметен от безумния тригодишен план на NordVPN от $ 2,75 на месец (3-годишният план беше прекратен: [) 2-годишен договор за 4,99 долара на месец. В една и съща степен от продължителност от един месец до една година, двете почти са еднакви, но 2-годишният план на NordVPN е просто поразителна стойност за парите.

Мислете за това така – те имат 30-дневна гаранция за връщане на парите и предлагат мръсотия евтини цени за по-дългосрочни планове – това прави перфектния смисъл на потребителите. Гледайки едногодишния им план, цената достига общо 83,88 долара. Ако можете да го допълните само с $ 12 и да отидете за две години, защо не?

За съжаление тук има само малко „но“ – NordVPN също таксува данък върху добавената стойност (ДДС), в зависимост от коя страна сте. Не всички от вас ще бъдат таксувани с ДДС, но някои може да свършат с допълнително таксуване до 20% (от това, което видях).

ДДС NordVPN

8. Криптовалути и КЕШ се приемат като плащане

За VPN не се интересувам толкова много, ако приемат плащане с чек, кредитна карта или банкова сметка, но съм впечатлен, че освен криптовалута, NordVPN приема плащания в брой на някои места. Ако живеете в САЩ, можете да плащате в брой в Електрониката или Микроцентъра на Fry.

За криптовалутите компанията приема три вида – Bitcoin, Ethereum и Ripple.

Тези два начина на плащане са важни, защото не могат да се проследят. В крайна сметка, поверителността ви е защо търсите доставчик на VPN, нали?

9. Поддръжката на Netflix е актуализирана

Нещото в Netflix е, че изглежда ненавижда потребителите, които използват VPN, за да се опитват да заобиколят регионални ограничения за съдържание. Компанията се опитва да блокира VPN потребителите и NordVPN осъзнава това и работи постоянно, за да помогне на потребителите си да имат достъп до съдържанието на Netflix.

Всъщност той поддържа и цялата страница с инструкции как можете да получите достъп до регионално съдържание. Инструкциите се променят от време на време, така че ако установите, че имате проблеми с Netflix, докато използвате NordVPN, тогава не забравяйте да проверите тази страница!

Какво не ни хареса в NordVPN

1. Torrenting се поддържа само на някои сървъри

В началото Torrenting беше малко загадка с NordVPN. Тогава си припомних, че не всички техни сървъри поддържат съвместно споделяне на файлове. Настройките за това бяха намерени в „Автоматично свързване при стартиране“, където можете да изберете автоматично да направите избор или да изберете конкретен тип сървър, към който да се свържете.

За NordVPN те се категоризират в Dedicated, DoubleVPN, Onion Over VPN или P2P. Въпреки че не е точно удобен за потребителя, намирам, че това позволява много по-голяма гъвкавост в контрола.

Torrenting само на някои сървъри* Ако не изберете P2P сървър, има вероятност торентите ви да се изравнят – като този

Въпреки че съм щастлив, че NordVPN поддържа торентинг, може да бъде доста разочароващо да се ограничите само до определени сървъри, ако сте фен на торент. Забелязах също, че скоростите на Torrent всъщност не са толкова добри, колкото очаквах, въз основа на провежданите от мен тестове за скорост.

2. Абизмални ускорения в Малайзия

Трябваше да добавя и тази част като против, тъй като бях шокиран от това колко лошо е работил сървъра на Малайзия на NordVPN в тестовете за скорост. Само за да е ясно, опитах малайзийския сървър в три различни дни и няколко пъти на ден – скоростите, към които се свързва NordVPN, са просто ужасни. Постоянно срещах ужасяващи скорости от 3 до 11Mpbs, които са просто неприемливи.

3. Бавни връзки на приложения и сървъри

Ако използвате клиентско приложение, като това, което има NordVPN за Windows, трябва да вземете под внимание едно нещо, което отнема известно време, за да се свържете със сървър. Пуснах хронометър на клиента на Windows (пускам Windows 10 на твърд диск) и отнема средно 14-30 секунди за установяване на връзка. Това не включва времето, което клиентът отнема да зареди.

Сега за някои хора това може да не изглежда много. Но ако сте като мен и сте свикнали да зареждате SSD-скоростта на пъти, тогава може да разберете. Или го помислете по този начин, ако сте на стандартен твърд диск – че 14-30 секунди е колко време ще отнеме на компютъра ви, за да се зареди напълно в сравнение с това, с което се сблъсквате сега.

Мисля, че единственото изключение от всичко това е, ако ще пускате NordVPN от вашия рутер, в този случай ще бъде „винаги включен“.

4. OpenVPN конфигурацията не е лесна за използване

Ако предпочитате да използвате OpenVPN, а не L2TP или някакъв друг протокол, може да изпаднете в малък шок. Първо, ще трябва да изтеглите ZIP файл на сървърите на NordVPN, който съдържа конфигурационния файл за всеки от техните сървъри. Всеки сървър има две конфигурации – една за TCP и една за UDP.

NordVPN конфигурации

Това означава, че вътре в ZIP архива има над 8000 конфигурационни файла (9,341 в последно число, за да бъдем точни) с имена като al1.nordvpn.com.tcp443 или za12.nordvpn.com.tcp443. Що се отнася до КЪДЕ е всеки конфигурационен сървър на файлове, трябва да разберете това чрез опит и грешка.

Сериозно, това е един от най-нелепите методи, които NordVPN би могъл да мисли за разпространение на OpenVPN конфигурации и представлява огромна болка в шията.

Долната линия: Ще плащам ли за NordVPN?

С една дума – абсолютно! В личен план, когато търсите доставчик на VPN, има вероятност да се занимавам с едни и същи неща, които всички сте – поверителност, сигурност и бързина. NordVPN се справя изключително добре във всички тези ключови области.

Бях изключително впечатлен от скоростта на сървъра, която всъщност се справи много по-добре, отколкото очаквах от всеки доставчик на VPN услуги. Вярно, има някои спадове, като скоростите на сървъра в Малайзия бяха намалени, но в крайна сметка това е една от 62-те страни.

Черешката на тортата е 3-годишната сделка на NordVPN за $ 3,49 на месец, което от това, което виждам, е почти непобедимо по отношение на съотношението цена / качество. Дори ако някой предлага по-ниска цена, се съмнявам, че го прави на нивата на услуги, които NordVPN предлага.

Ще плащам ли за това? абсолютно.

Основни функции

  • ✓ Без регистрация
  • ✓ Двоен DNS
  • ✓ Осигурява до 6 устройства
  • ✓ PGP за comms. поверителност
  • ✓ Поддръжка на множество протоколи

Препоръчва се за

  • • Защита от най-висок клас
  • • Прост, но мощен потребителски интерфейс
  • • Масов брой сървъри
  • • Предлага се за почти всички платформи

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me