Pregled NordVPN: 9 prednosti in 4 slabosti uporabe NordVPN

NordVPN


NordVPN

https://nordvpn.com/

tl; dr

NordVPN je zastrašujoče močan kandidat. Na ključnih področjih varnosti, zasebnosti in hitrosti pritiska na vse prave gumbe, vendar vse to ponuja po težko prenašalnih dolgoročnih cenah naročnine. Zagotovljen nakup za vse, ki jih zanima varovanje njihove zasebnosti!

NordVPN pregled: 9 pros & 4 slabosti uporabe NordVPN

NordVPN je še ena behemoth v poslu VNP in ima sedež iz Paname. Od leta 2012 je podjetje v zelo kratkem času prehodilo dolgo pot. Od leta 2018 upravlja več kot 4000 strežnikov s sedežem v 62 državah.

Kaj nam je všeč pri NordVPN

1. Vrhunska zasebnost in varnost

Sedež podjetja NordVPN je v Panami, ki pa za večino ponudnikov storitev običajno ni pomemben, vendar je pomemben za storitve VPN. Panama nima zakonov o hrambi podatkov in njihova vlada (kolikor vemo) ne izvaja internetnega nadzora. To pomeni, da NordVPN pravno ni treba hraniti dnevnikov dejavnosti svojih uporabnikov – kar je super za vašo zasebnost!

NordVPN poleg odlične lokacije za zasebnost uporablja tudi vrhunske standarde šifriranja. Kot vsi vrhunski ponudniki storitev VPN uporabljajo tudi 256-bitni napredni standard šifriranja (AES).

Počakajte – obstaja še več – NordVPN za nadaljnjo zaščito zasebnosti uporablja ključe PGP pri stiku s strankami in ščiti podatke o vašem računu. PGP ključi se lahko uporabljajo za šifriranje komunikacije med vami in NordVPN in so praktično nepremagljivi.

Kill-switch: Na voljo sta dve različni vrsti stikal za prekinitev: uporabnik lahko zdaj izbere, ali bo zaprl določeno aplikacijo ali v celoti prekinil internetno povezavo v primeru nepričakovanega osipa (sistemski sistem za preklop).

2. Kill Switch preprečuje kompromis glede zasebnosti

Če se sprašujete, kaj bi se lahko zgodilo, če bo povezava s strežnikom NordVPN prekinila, potem je stikalo Kill vaš odgovor. Če strežnik NordVPN prekine vašo povezavo, ta funkcija zaustavi vso vašo internetno komunikacijo.

Glede na vašo platformo sta uporabljeni dve različici stikala Kill Switch NordVPN. Različici sistema Windows ali Mac omogočata izbiro, katere aplikacije prenehajo komunicirati, če se kaj zgodi, medtem ko različica mobilnih aplikacij vse ustavi.

Vse to služi za preprečevanje uhajanja podatkov.

2.1. Brez puščanja DNS

Kot vedno pri testiranju VPN-ja je poleg namestitvenih in hitrostnih preizkusov ena najpomembnejših stvari, da zagotovite, da je vaš resnični IP prikrit. Navsezadnje je to eden glavnih namenov, kajne? Standardni testi se lahko izvajajo na dnsleak.com ali dnsleaktest.com.

Vse kar morate storiti je, da primerjate svoj resnični IP s tistim, prikazanima na teh dveh spletnih mestih – če se ne ujemata, ste v redu.

NordVPN test puščanja DNS* V Maleziji sem, zato moja stranka NordVPN očitno deluje dobro!

3. Podvojite zaščito z dvojnim VPN

Zdaj boste že seznanjeni z osnovnimi pojmi VPN-jev, zato govorimo o nečem drugem, ki ga prihaja NordVPN, in to o Dvojnem VPN-ju. Če povežete dva strežnika VPN, v bistvu pridobite dodatno plast zaščite.

Dodatna varnost z dvojnim VPN

Vaš računalnik / naprava se najprej poveže z enim strežnikom VPN, ki se nato poveže z drugim strežnikom VPN, preden končno pride do želenega cilja. Tako se ciljni IP zgodi skozi dve spremembi in vaši podatki se dvakrat šifrirajo. Kot sem rekel, podvojite zaščito!

4. Priključite 6 naprav na več tipov platform

Najboljši VPN za več naprav

Pri večini od nas lahko pričakujemo, da bomo uporabljali VPN na nekaj napravah hkrati. Vsaj na enem računalniku in mobilni napravi. Potem so tu še tisti, ki so nori na naprave in imajo računalnik, prenosni računalnik, dva pametna telefona, dva tablična računalnika in dobrota ve, kaj še.

NordVPN skrbi za vse, hkrati pa podpira do šest hkratnih povezav na račun. To pomeni, da lahko vse svoje naprave posamezno zavarujete in jih za dobro mero vržete na usmerjevalnik.

Podprto je veliko število platform, tako da je vse, kar imate, verjetno v redu. Edina izjema je, če gre za usmerjevalnike, saj so ti bolj izbirčni.

Opozorilo

Vsi usmerjevalniki ne podpirajo VPN-jev. Pred nakupom storitve preverite, ali vaša podpira NordVPN skupaj z vašo internetno povezavo. V nasprotnem primeru si oglejte naš najboljši brezžični usmerjevalnik za VPN.

5. Hitre hitrosti – razen v Maleziji!

Preizkusil sem pet različnih geografskih lokacij in čeprav sem opazoval običajno naraščajoč čas pinganja, kolikor se bolj oddaljujem od fizičnih lokacij, so bile splošne hitrosti zelo impresivne. Moji testi so bili izvedeni na 50Mbps liniji, od koder redno dosežem 45Mbps.

Z večine lokacij mi je uspelo doseči povprečno 40Mbps – kar je do zdaj najboljše, s čimer sem se srečal med uporabo VPN (ne pozabite, da je moja linija tehnično 50Mbps z največjim dejanskim približno 45Mbps). Edina izjema, ki sem jo našel pri uspešnosti, je bil malezijski strežnik.

Preskus hitrosti Azija - Malezijski strežnikAzija – Malezija

Preskus hitrosti Avstralija - Perth ServerAvstralija – Perth

Preskus hitrosti Severna Amerika - Washington ServerSeverna Amerika – Washington

Preskus hitrosti Afrika - Johannesburg ServerAfrika – Johannesburg

Preskus hitrosti Evropa - London ServerEvropa – London

Ker so bile hitrosti tako impresivne, je bilo tudi YouTube pretakanje za 2k in 4k HD v redu, znova pa je bilo tudi gladko in neboleče. 4k videoposnetke sem lahko pretočila brez težav. Vendar, kot smo že prej opazili, je Malezijska povezava komaj uspela pobrati tok 720p, tako slaba je bila hitrost.

6. Več kot 4.000 strežnikov v 62 državah

NordVPN strežniki* V programu Windows NordVPN uporabljate sliko zemljevida sveta za izbiro lokacije strežnika

Z več kot 4000 strežniki v 62 državah ni dvoma, da je NordVPN eden večjih ponudnikov storitev VPN danes. Tudi če jih nekaj morda ni tako veliko, je na izbiro dobesedno na tisoče drugih.

Skoraj polovica teh strežnikov je s sedežem v ZDA, temu pa natančno sledi podobno število evropskih strežnikov. Edina slabost, ki jo opažam, je, da imajo na lokacijah v Aziji in Pacifiku veliko več omejitev.

7. NordVPN ponuja super cene!

Mesečnoletno, dvoletno
Cena / mesec 11,95 $ 6,99 $ 4,99
Skupni račun 11,95 $ 83,88 $ 95,75
Cikel obračunavanja1-mesec12-mesec24-mesec
Garancija za vračilo denarja 30-dnevno-30-dnevno

Ko sem pravkar preiskal ExpressVPN, ki najdlje dobiva 6,67 USD, sem bil omamljen nad norim triletnim pogodbenim načrtom NordVPN 2,75 USD na mesec (3-letni načrt je bil ukinjen: [) 2-letni pogodbeni načrt 4,99 USD na mesec. Na isti stopnji od enomesečnega do enoletnega trajanja sta dve ceni skoraj enaki, vendar je dvoletni načrt NordVPN preprosto osupljiv..

Zamislite si tako – imajo 30-dnevno garancijo vračila denarja in ponujajo umazanijo poceni cene za dolgoročne načrte – kar ima popoln smisel za potrošnika. Če pogledamo njihov enoletni načrt, cena znaša skupno 83,88 dolarja. Če lahko doplačate za samo 12 dolarjev in za dve leti, zakaj ne?

Na žalost je tu le drobno “ampak” – NordVPN zaračuna tudi davek na dodano vrednost (DDV), odvisno od države ste. Vsem vam ne bomo zaračunali DDV-ja, nekateri pa lahko doplačajo do 20% (od tistega, kar sem videl).

NordVPN DDV

8. Kripto valute in denarna sredstva, sprejeta kot plačilo

Za VPN me toliko ne zanimajo, če sprejemajo plačilo s čekom, kreditno kartico ali bančnim računom, vendar sem navdušen, da poleg kripto valute NordVPN na nekaterih lokacijah sprejema tudi gotovinsko plačilo. Če živite v ZDA, lahko plačujete z gotovino v podjetju Fry’s Electronics ali Micro Center.

Za kripto valute podjetje sprejema tri vrste – Bitcoin, Ethereum in Ripple.

Ta dva načina plačila sta pomembna, saj ju ni mogoče spremljati. Navsezadnje vaša zasebnost zato išče ponudnika VPN, kajne?

9. Podpora za Netflix je posodobljena

Pri Netflixu je videti, da sovraži uporabnike, ki uporabljajo VPN-je, da bi skušali obiti regionalne omejitve vsebine. Podjetje poskuša blokirati VPN uporabnike in NordVPN to zaveda in nenehno deluje, da svojim uporabnikom pomaga do dostopa do vsebin Netflix.

Pravzaprav vzdržuje in celotno stran z navodili, kako lahko dostopate do regionalnih vsebin. Navodila se občasno spreminjajo, tako da, če ugotovite, da imate težave z Netflixom med uporabo NordVPN, potem ne pozabite preveriti te strani!

Kaj nam NordVPN ni bilo všeč

1. Torrenting podpira samo na nekaterih strežnikih

Na začetku je bil Torrenting nekoliko enigma z NordVPN. Nato sem se spomnil, da niso vsi njihovi strežniki podpirali medsebojno izmenjavo datotek. Nastavitve za to so bile najdene v razdelku »Samodejno povezovanje ob zagonu«, kjer lahko izberete samodejno izbiro ali izberete določen tip strežnika, na katerega se želite povezati.

Za NordVPN so te razvrščene v Dedicated, DoubleVPN, Onion Over VPN ali P2P. Čeprav nisem ravno uporabniku prijazen, se mi zdi, da to omogoča veliko večjo prilagodljivost nadzora.

Torrenting Samo na nekaterih strežnikih* Če ne izberete strežnika P2P, je verjetno, da bodo hudourniki poravnani – takole

Čeprav sem vesel, da NordVPN podpira torrenting, je lahko zelo razočarano, če se omejite na le določene strežnike, če ste ljubitelj hudourništva. Opazil sem tudi, da hitrosti Torrentov v resnici niso bile tako dobre, kot sem pričakoval, glede na hitrostne teste, ki sem jih opravil.

2. Ponoven skok v Maleziji

Ta del sem moral dodati tudi kot zadrego, saj sem bil šokiran nad tem, kako slabo je malezijski strežnik NordVPN opravil na hitrostnih testih. Da bi bilo jasno, sem malezijski strežnik preizkusil v treh različnih dneh in večkrat na dan – hitrosti, s katerimi se NordVPN povezuje, so preprosto grozne. Dosledno sem naletel na grozljive hitrosti od 3 do 11 Mb / s, kar je preprosto nesprejemljivo.

3. Počasne povezave med aplikacijami in strežniki

Če uporabljate aplikacijo za odjemalce, kot je ta, ki jo ima NordVPN za Windows, morate upoštevati eno, kar je nekaj časa, da se povežete s strežnikom. Na odjemalcu Windows sem sprožil štoparico (na SSD disku imam sistem Windows 10) in vzpostavi povezavo v povprečju 14-30 sekund. To ne vključuje časa, ki ga odjemalec naloži.

Zdaj se nekaterim to morda ne zdi veliko. Če pa ste takšni kot jaz in ste navajeni na SSD hitrosti nalaganja, potem boste morda razumeli. Ali si omislite tako, če imate običajni trdi disk – 14-30 sekund traja toliko časa, da se računalnik v celoti zažene v primerjavi s tisto, s katero se soočate zdaj.

Mislim, da je edina izjema pri vsem tem, če boste z usmerjevalnikom poganjali NordVPN, v tem primeru bo “vedno vklopljen”.

4. Konfiguracija OpenVPN ni uporabniku prijazna

Če raje uporabljate OpenVPN in ne L2TP ali kak drug protokol, boste morda malo šokirani. Najprej boste morali prenesti ZIP datoteko strežnikov NordVPN, ki vsebuje konfiguracijsko datoteko za vsak njihov strežnik. Vsak strežnik ima dve konfiguraciji – eno za TCP in eno za UDP.

Konfiguracije NordVPN

To pomeni, da je v tem arhivu ZIP več kot 8000 konfiguracijskih datotek (natančno 9,341) z imeni, kot sta al1.nordvpn.com.tcp443 ali za12.nordvpn.com.tcp443. KJE je vsak strežnik konfiguracijskih datotek, morate to ugotoviti s poskusom in napako.

Resno, to je ena najbolj smešnih metod, ki bi si jo NordVPN lahko zamislil za distribucijo OpenVPN konfiguracij in je velika bolečina v vratu.

Bottomline: Ali bom plačal za NordVPN?

Z eno besedo – absolutno! Pri osebnem iskanju ponudnika VPN-ja je verjetno, da vas spremljam iste stvari – zasebnost, varnost in hitrost. NordVPN na vseh teh ključnih področjih deluje izjemno dobro.

Bil sem izjemno navdušen nad hitrostmi strežnika, ki so se v resnici naredile veliko bolje, kot sem pričakoval od katerega koli ponudnika storitev VPN. Res je, nekaj padcev, kot so hitrosti strežnika Malezije, so bile znižane, toda to je ena od 62 držav..

Zaledenitev na torti je 3-letna pogodba NordVPN-a za 3,49 USD na mesec, kar je po mojem mnenju skorajda nepremagljivo v razmerju med ceno in kakovostjo. Čeprav nekdo ponuja nižjo ceno, dvomim, da to počne na ravni storitev, ki jih ponuja NordVPN.

Bom za to plačal? Vsekakor.

Ključne funkcije

 • ✓ Brez beleženja
 • ✓ Dvojni DNS
 • ✓ Varuje do 6 naprav
 • ✓ PGP za komunike. zasebnost
 • ✓ Podpora več protokolom

Priporočeno za

 • • Vrhunski varnost
 • • Enostaven, a zmogljiv uporabniški vmesnik
 • • Ogromno število strežnikov
 • • Na voljo za skoraj vse platforme

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map