NordVPN

NordVPN

https://nordvpn.com/

tl; dr

NordVPN este un pretendent înfricoșător de puternic. Acesta apasă toate butoanele corecte din domeniile cheie de securitate, confidențialitate și viteză, dar le oferă totuși la prețuri de abonament pe termen lung. Un must-buy sigur pentru oricine este interesat să-și asigure confidențialitatea!

Recenzie NordVPN: 9 profesioniști & 4 contra de utilizare a NordVPN

NordVPN este o altă problemă în afacerea VNP și are sediul din Panama. Începând cu 2012, compania a parcurs un drum lung într-un timp foarte scurt. Începând cu 2018, gestionează peste 4.000 de servere bazate în 62 de țări.

Ce ne place despre NordVPN

1. Top Notch Confidențialitate și securitate

NordVPN are sediul în Panama, care, deși nu este de obicei important pentru majoritatea furnizorilor de servicii, este semnificativ pentru serviciile VPN. Panama nu are legi de păstrare a datelor, iar guvernul lor nu (din câte știm) supraveghează pe Internet. Aceasta înseamnă că, în mod legal, NordVPN nu trebuie să păstreze jurnalele de activitate ale utilizatorilor săi – ideal pentru confidențialitatea dvs.!

Pe lângă locația lor excelentă pentru confidențialitate, NordVPN folosește și standarde superioare de criptare. La fel ca toți furnizorii de servicii VPN de nivel înalt din jur, utilizează standard de avansare de criptare (AES) de 256 biți.

Așteptați – există mai multe – Pentru a vă proteja în continuare confidențialitatea, NordVPN folosește cheile PGP în contactul cu clienții și pentru a vă proteja detaliile contului. Tastele PGP pot fi utilizate pentru a cripta comunicațiile dintre dvs. și NordVPN și sunt practic incasabile.

Kill-switch: Au două tipuri diferite de switch-switch-uri: un utilizator poate acum să aleagă dacă închide o anumită aplicație sau încheie complet conexiunea la Internet în cazul abandonului neașteptat (întreaga întrerupere a sistemului).

2. Comutatorul Kill împiedică compromisul de confidențialitate

Dacă vă întrebați ce s-ar putea întâmpla dacă conexiunea dvs. la un server NordVPN se reduce, atunci Kill Switch este răspunsul dvs. Dacă un server NordVPN renunță la conexiunea dvs., această caracteristică duce la întreruperea tuturor comunicațiilor dvs. pe Internet.

În funcție de platforma dvs., există două versiuni ale switch-ului Kill Switch de la NordVPN. Versiunea Windows sau Mac vă permite să alegeți ce aplicații nu mai comunică dacă se întâmplă ceva, în timp ce versiunea aplicației mobile oprește totul.

Toate acestea servesc la prevenirea scurgerii de date.

2.1. Fără scurgeri DNS

Ca întotdeauna când testezi un VPN, în afara testelor de instalare și viteză, unul dintre lucrurile cele mai importante este să te asiguri că IP-ul tău real este mascat. Până la urmă, acesta este unul dintre scopurile principale, nu? Testele standard pot fi efectuate pe dnsleak.com sau dnsleaktest.com.

Tot ce trebuie să faceți este să comparați IP-ul dvs. real cu cele afișate pe aceste două site-uri – atât timp cât nu se potrivesc, sunteți bine.

Testul de scurgere DNS DNVPN* Sunt în Malaezia, deci clientul meu NordVPN lucrează bine!

3. Dublați protecția cu VPN dublu

Până acum veți fi familiarizați cu conceptele de bază ale VPN-urilor, așadar, să vorbim despre ceva suplimentar cu care vine NordVPN și care va fi dubla VPN. Prin conectarea a două servere VPN, veți obține în esență un strat suplimentar de protecție.

Securitate suplimentară cu VPN dublu

Calculatorul / dispozitivul dvs. se conectează mai întâi la un server VPN, care apoi se conectează la un al doilea server VPN înainte de a ajunge la destinația dorită. În acest fel, IP-ul de destinație trece prin două modificări, iar datele dvs. sunt criptate de două ori. Așa cum am spus, dublați protecția!

4. Conectați 6 dispozitive pe mai multe tipuri de platformă

Cel mai bun VPN pentru mai multe dispozitive

Pentru majoritatea dintre noi, ne putem aștepta să folosim un VPN pe câteva dispozitive simultan. Cel puțin pe un computer și un dispozitiv mobil. Apoi, sunt cei care sunt nebuni de dispozitiv și au computer, laptop, două smartphone-uri, două tablete și bunătatea știe ce altceva.

NordVPN acceptă pentru toți și acceptă până la șase conexiuni simultane simultan pe cont. Acest lucru înseamnă că puteți securiza toate dispozitivele individual și să le aruncați pe router pentru o măsură bună.

Un număr bun de tipuri de platforme sunt acceptate, astfel încât orice aveți, este posibil să fie bine. Singura excepție este atunci când vine vorba de routere, deoarece acestea sunt mult mai fine.

Avertizare

Nu toate routerele acceptă VPN-urile. Vă rugăm să verificați dacă al tău acceptă NordVPN împreună cu conexiunea la Internet înainte de a achiziționa serviciul. În caz contrar, consultați cel mai bun router wireless pentru VPN.

5. viteze rapide – cu excepția Malaeziei!

Am încercat cinci locații geografice diferite și, în timp ce am observat obișnuitul timp de ping în creștere, cu cât am ajuns mai departe de locațiile mele fizice, viteza generală a fost foarte impresionantă. Testele mele au fost efectuate pe o linie de 50 Mbps din care obțin în mod regulat peste un debit de 45Mbps.

Din cele mai multe locații, am reușit să ating o medie de 40Mbps – care este până acum cel mai bun pe care l-am întâlnit în timp ce folosesc un VPN (amintiți-vă că linia mea este din punct de vedere tehnic 50Mbps, cu un maxim maxim de aproximativ 45Mbps). Singura excepție pe care am găsit-o în performanță a fost serverul Malaezia.

Test de viteză Asia - Malaezia ServerAsia – Malaezia

Test de viteză Australia - Server PerthAustralia – Perth

Test de viteză America de Nord - Washington ServerAmerica de Nord – Washington

Test de viteză Africa - Server JohannesburgAfrica – Johannesburg

Test de viteză Europa - London ServerEuropa – Londra

Întrucât, în mare parte, vitezele erau atât de impresionante, streaming-ul YouTube pentru 2k și 4k HD a fost de asemenea bine, iar din nou a fost, de asemenea, neted și nedureros. Am reușit să transmit videoclipuri 4k fără probleme. Cu toate acestea, din nou, așa cum s-a observat mai devreme, conexiunea Malaezia abia a reușit să ridice un flux de 720p, atât de rău a fost viteza.

6. Peste 4.000 de servere în 62 de țări

Servere NordVPN* Aplicația Windows NordVPN utilizează o imagine de hartă mondială pentru a alege din locația serverului

Cu peste 4.000 de servere în 62 de țări, nu există nicio îndoială că NordVPN este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii VPN de astăzi. Chiar dacă este posibil ca câteva dintre ele să nu fie atât de grozave, există mii de alții literalmente din care să aleagă.

Aproape jumătate din aceste servere sunt bazate pe SUA, urmate îndeaproape de un număr similar de servere din Europa. Singurul dezavantaj pe care îl văd este faptul că au mult mai multe limitări în locațiile lor din Asia Pacific și Africa.

7. NordVPN are oferte extraordinare de preț!

MonthlyYearlyBi-anual
Preț / mo $ 11.95 $ $ 6.99 4,99
Total 11,95 USD 83,88 USD 95,75 USD
Ciclul de facturare1 lună12-luni24-luni
Garanție de înapoiere a banilor 30 zile 30 zile 30 zile

După ce am investigat ExpressVPN care costă 6,67 USD la cel mai ieftin, am rămas uluit de planul de contract nebunesc de 2,75 USD pe lună de la NordVPN (planul pe 3 ani a fost întrerupt: [) 4,99 USD pe lună. În același nivel, de la o lună la un an, cei doi au un preț aproape același, dar planul de 2 ani al NordVPN este pur și simplu o valoare uimitoare pentru bani.

Gândiți-vă la acest fel – au o garanție de returnare a banilor de 30 de zile și oferă prețuri ieftine de murdărie pentru planurile pe termen mai lung – ceea ce are un sens perfect pentru consumatori. Analizând planul lor de un an, prețul ajunge la un total de 83,88 USD. Dacă puteți adăuga doar 12 $ și mai mergeți doi ani, de ce nu?

Din păcate, există doar un „minus” aici – NordVPN percepe și taxa pe valoarea adăugată (TVA), în funcție de țara din care provocați. Nu tuturor veți fi taxat cu TVA, dar unii pot ajunge cu o taxă suplimentară de până la 20% (din ceea ce am văzut).

TVA NordVPN

8. Cryptocurrencies și CASH acceptate ca plată

Pentru VPN nu mă interesează atât de mult dacă acceptă plata prin cec, card de credit sau bancar, dar sunt impresionat că, în afară de cryptocurrency, NordVPN acceptă plăți în numerar în anumite locații. Dacă locuiești în SUA, poți plăti în numerar la Fry’s Electronics sau Micro Center.

Pentru criptomonede, compania acceptă trei tipuri – Bitcoin, Ethereum și Ripple.

Aceste două metode de plată sunt importante, deoarece nu pot fi urmărite. Până la urmă, confidențialitatea dvs. este motivul pentru care căutați un furnizor VPN, corect?

9. Suportul Netflix este actualizat

Lucrul despre Netflix este că pare să urască utilizatorii care folosesc VPN-uri pentru a încerca să ocolească restricțiile regionale de conținut. Compania încearcă să blocheze utilizatorii VPN, iar NordVPN realizează acest lucru și lucrează constant pentru a-i ajuta pe utilizatorii săi să acceseze conținutul Netflix.

De fapt, întreține și întreaga pagină care are instrucțiuni despre cum poți accesa conținut regional. Instrucțiunile se schimbă din când în când, așa că dacă descoperiți că aveți probleme Netflix în timpul utilizării NordVPN, atunci nu uitați să verificați pagina respectivă!

Ce nu ne-a plăcut despre NordVPN

1. Torrenting este acceptat doar pe unii servere

La început, Torrenting a fost un pic enigmă cu NordVPN. Apoi am reamintit că nu toate serverele lor nu suportau partajarea de fișiere peer-to-peer. Setările pentru aceasta au fost găsite în secțiunea „Conectare automată la pornire”, unde puteți alege să faceți o selecție făcută automat sau să alegeți un tip specific de server la care să vă conectați.

Pentru NordVPN, acestea sunt clasificate în Dedicate, DoubleVPN, Onion Over VPN sau P2P. Deși nu este tocmai ușor de utilizat, consider că acest lucru permite o flexibilitate mult mai mare în control.

Torrenting numai pe unii servere* Dacă nu alegeți un server P2P, este posibil ca torentele dvs. să se aplaneze – ca acesta

Deși sunt fericit că NordVPN acceptă torrenting, poate fi destul de dezamăgitor să fie limitat doar la anumite servere dacă sunteți fan torrenting. Am observat, de asemenea, că vitezele Torrent nu erau chiar atât de bune pe cât mă așteptam, pe baza testelor de viteză pe care le-am efectuat.

2. viteze abisale în Malaezia

A trebuit să adaug și această parte în paralel, deoarece am fost șocat de cât de rău a fost serverul Malaeziei NordVPN în testele de viteză. Doar ca să fiu clar, am încercat serverul malaezian de-a lungul a trei zile diferite și de mai multe ori pe zi – viteza la care se conectează NordVPN aici este pur și simplu îngrozitoare. Am întâlnit constant viteze de 3 până la 11Mpbs, care sunt pur și simplu inacceptabile.

3. Conexiuni lente pentru aplicații și server

Dacă utilizați o aplicație client, cum este cea pe care NordVPN o are pentru Windows, un lucru va trebui să luați la cunoștință că este nevoie de un timp pentru a conecta la un server. Am rulat un cronometru pe clientul Windows (rulez Windows 10 pe o unitate solid-state) și durează în medie 14-30 de secunde pentru a stabili o conexiune. Acest lucru nu include timpul pe care clientul trebuie să îl încarce.

Acum, pentru unii, s-ar putea să nu pară mulți. Dar dacă sunteți ca mine și obișnuiți cu viteze de încărcare SSD, atunci puteți înțelege. Sau gândiți-vă în acest fel dacă sunteți pe un hard disk standard – că 14-30 de secunde este cât timp va dura computerul dvs. pentru a porni complet, în comparație cu ceea ce vă confruntați acum.

Cred că singura excepție de la toate acestea este dacă veți rula NordVPN pe router, caz în care va fi „mereu pornit”..

4. Configurația OpenVPN nu este ușor de utilizat

Dacă preferați să folosiți OpenVPN decât L2TP sau un alt protocol, este posibil să vă supărați. În primul rând, va trebui să descărcați un fișier ZIP al serverelor NordVPN, care conține fișierul de configurare pentru fiecare dintre serverele lor. Fiecare server are două configurații – una pentru TCP și una pentru UDP.

Configurații NordVPN

Asta înseamnă că în interiorul arhivei ZIP există peste 8.000 de fișiere de configurare (9.341 la ultimul număr, pentru a fi exact), cu nume precum al1.nordvpn.com.tcp443 sau za12.nordvpn.com.tcp443. În ceea ce privește UNDE se află fiecare server de fișiere de configurare, trebuie să aflați asta prin încercare și eroare.

Serios, aceasta este una dintre cele mai ridicole metode la care NordVPN s-ar fi putut gândi pentru a distribui configurațiile OpenVPN și este o durere masivă la nivelul gâtului.

Linia de bază: Voi plăti pentru NordVPN?

Cu un singur cuvânt – absolut! Din punct de vedere personal, atunci când cauți un furnizor VPN, este probabil ca eu să fiu după aceleași lucruri pe care vi le fac toate – confidențialitate, securitate și viteză. NordVPN se remarcă foarte bine în toate aceste domenii cheie.

Am fost extrem de impresionat de viteza serverului, care de fapt a mers mult mai bine decât mă așteptam de la orice furnizor de servicii VPN. Este adevărat, există unele reduceri, cum ar fi viteza serverului din Malaezia, a fost o reducere, dar este o țară din 62, până la urmă.

Gheața de pe tort este tranzacția de 3 ani de NordVPN pentru 3,49 dolari pe lună, ceea ce văd este aproape imbatabil din punct de vedere al valorii pentru bani. Chiar dacă cineva oferă un preț mai mic, mă îndoiesc că o fac la nivelul serviciilor oferite de NordVPN.

Voi plăti pentru asta? Absolut.

Caracteristici cheie

  • ✓ Fără înregistrare
  • ✓ DNS dublu
  • ✓ Securizează până la 6 dispozitive
  • ✓ PGP pentru com. intimitate
  • ✓ Suport de protocol multiplu

Recomandat Pentru

  • • Securitate de grad superior
  • • UI simplă, dar puternică
  • • Număr masiv de servere
  • • Disponibil pentru aproape toate platformele

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me