NordVPN

NordVPN

https://nordvpn.com/

tl; dr

NordVPN është një pretendent i frikshëm i fortë. Shtyn të gjithë butonat e duhur në fushat kryesore të sigurisë, intimitetit dhe shpejtësisë, por i ofron të gjitha me çmime të abonimit afatgjatë. Një blerje e caktuar duhet për secilin që është i interesuar të sigurojë privatësinë e tij!

Rishikimi NordVPN: 9 Pro & 4 Kundër përdorimit të NordVPN

NordVPN është një tjetër gjendje e fortë në biznesin e VNP dhe është i bazuar në Panama. Duke filluar nga viti 2012, kompania ka bërë një rrugë të gjatë brenda një kohe shumë të shkurtër. Që nga viti 2018, ajo menaxhon më shumë se 4,000 serverë të vendosur në 62 vende.

Wefarë na pëlqen në lidhje me NordVPN

1. Intimiteti i lartë dhe siguria

NordVPN ka selinë në Panama, e cila edhe pse zakonisht nuk është e rëndësishme për shumicën e ofruesve të shërbimeve, është e rëndësishme për shërbimet VPN. Panamaja nuk ka ligje për ruajtjen e të dhënave dhe qeveria e tyre nuk bën (me sa dimë) mbikëqyrje në internet. Kjo do të thotë që legalisht, NordVPN nuk ka nevojë të mbajë regjistrat e aktiviteteve të përdoruesve të saj – e shkëlqyeshme për privatësinë tuaj!

Përveç vendndodhjes së tyre të shkëlqyeshme për intimitetin, NordVPN gjithashtu përdor standarde superiore të kriptimit. Ashtu si të gjithë ofruesit e shërbimit të nivelit të lartë VPN përreth, ata përdorin standarde të kriptimit të përparuar 256-bitësh (AES).

Prisni – ka edhe më shumë – Për të mbrojtur më tej privatësinë tuaj, NordVPN përdor çelësat PGP në kontaktin e klientit dhe për të mbrojtur detajet e llogarisë tuaj. Tastet PGP mund të përdoren për të kriptuar komunikimet midis jush dhe NordVPN dhe janë praktikisht të pathyeshme.

Kill-switch: Ata kanë dy lloje të ndryshme të ndërruesve të vrasjeve: një përdorues tani mund të zgjedhë nëse do të mbyllë një aplikacion të veçantë ose të ndërpresë plotësisht lidhjen e Internetit në rast të braktisjes së papritur (ndërprerës i vrasjeve të gjithë sistemit).

2. Kill Switch parandalon kompromisin e privatësisë

Nëse po pyesni se çfarë mund të ndodhë nëse lidhja juaj me një server NordVPN bie, atëherë Kill Switch është përgjigjja juaj. Nëse një server NordVPN heq lidhjen tuaj, kjo karakteristikë sjell të gjitha komunikimet tuaja në internet në një ndalesë mashtrimi.

Ekzistojnë dy versione të KV Switch të NordVPN të përdorura, në varësi të platformës tuaj. Versioni Windows ose Mac ju lejon të zgjidhni se cilat aplikacione ndalojnë komunikimin nëse ndodh diçka, ndërsa versioni i aplikacionit celular ndalon gjithçka.

E gjithë kjo shërben për të parandaluar rrjedhjen e të dhënave.

2.1. Nuk ka rrjedhje të DNS

Si gjithmonë kur testoni një VPN, përveç testeve të instalimit dhe shpejtësisë, një nga gjërat më të rëndësishme është të siguroheni që IP-ja juaj e vërtetë të maskohet. Në fund të fundit, ky është një nga qëllimet parësore, apo jo? Testet standarde mund të kryhen në dnsleak.com ose dnsleaktest.com.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të krahasoni IP-në tuaj të vërtetë me ato të treguara në ato dy site – për sa kohë që nuk përputhen, ju jeni mirë.

Testi i rrjedhjes NordVPN DNS* Unë jam në Malajzi, kështu që klienti im NordVPN duket se po funksionon mirë!

3. Dyfishoni mbrojtjen me Double VPN

Tani do të njiheni me konceptet themelore të VPN, kështu që le të flasim për diçka shtesë me të cilën vjen NordVPN dhe që është Double VPN. Duke lidhur së bashku dy serverë VPN, në thelb po merrni një shtresë shtesë mbrojtjeje.

Siguri shtesë me VPN të dyfishtë

Kompjuteri / pajisja juaj së pari lidhet me një server VPN, i cili më pas lidhet me një server të dytë VPN para se të shkonte përfundimisht në destinacionin tuaj të dëshiruar. Në këtë mënyrë, IP-ja juaj e destinacionit kalon në dy ndryshime dhe të dhënat tuaja kodohen gjithashtu dy herë. Siç thashë, dyfish mbrojtjen!

4. Lidhni 6 pajisje në shumë lloje të platformës

VPN më e mirë për pajisje të shumta

Për shumicën prej nesh, ne mund të presim që të përdorim një VPN në disa pajisje në të njëjtën kohë. Të paktën në një kompjuter dhe një pajisje të lëvizshme. Atëherë ka nga ata që janë të çmendur nga pajisja dhe kanë një kompjuter, laptop, dy smartphone, dy tablet dhe mirësia e di se çfarë tjetër.

NordVPN kujdeset për të gjithë dhe ai mbështet deri në gjashtë lidhje të njëkohshme në një kohë për një llogari. Kjo do të thotë që ju mund të siguroni të gjitha pajisjet tuaja individuale dhe ta hedhni atë në ruterin tuaj për masë të mirë.

Një numër i mirë i llojeve të platformave janë mbështetur, kështu që çfarëdo që të keni ka të ngjarë të jetë mirë. Përjashtimi i vetëm është kur bëhet fjalë për ruterat pasi ato janë më të prerë.

paralajmërim

Jo të gjithë ruterët mbështesin VPN. Ju lutemi kontrolloni nëse e juaja mbështet NordVPN së bashku me lidhjen tuaj të Internetit përpara se të blini shërbimin. Përndryshe shikoni ruterin tonë më të mirë pa tel për VPN.

5. Shpejtësitë e shpejta – përveç në Malajzi!

Kam provuar pesë vendndodhje të ndryshme gjeografike dhe ndërsa kam vërejtur kohën e zakonshme në rritje të pingut më larg që kam marrë nga vendet e mia fizike, shpejtësitë e përgjithshme ishin shumë mbresëlënëse. Testet e mia u kryen në një linjë 50Mbps nga e cila rregullisht marr xhiros mbi 45Mbps.

Nga shumica e vendndodhjeve, unë kam qenë në gjendje të arrij një mesatare prej 40Mbps – që është deri tani më e mira që kam hasur gjatë përdorimit të një VPN (kujtoni se linja ime është teknikisht 50Mbps me një maksimum aktual prej rreth 45Mbps). Përjashtimi i vetëm që gjeta në performancë ishte serveri i Malajzisë.

Test i shpejtësisë Azi - Server i MalajzisëAzi – Malajzi

Test i shpejtësisë Australi - Server i PerthAustrali – Perth

Test i shpejtësisë Amerika Veriore - Washington ServerAmerika e Veriut – Uashington

Testi i shpejtësisë së Afrikës - Serveri JohannesburgAfrika – Johannesburg

Test i shpejtësisë Evropë - Server LondonEvropë – Londër

Meqenëse në pjesën më të madhe shpejtësitë ishin kaq mbresëlënëse, transmetimi në YouTube për 2k dhe 4k HD ishte gjithashtu i mirë, me përsëri ishte gjithashtu i qetë dhe pa dhimbje. Unë kam qenë në gjendje të transmetoj video 4k pa asnjë problem fare. Sidoqoftë, përsëri siç u vu re më parë, lidhja me Malajzinë mezi arriti të kapte një rrymë 720p, aq e keqe ishte shpejtësia.

6. Më shumë se 4,000 serverë në 62 vende

Serverët NordVPN* Aplikacioni i NordVPN në Windows përdor një imazh të hartës botërore për ju që të zgjidhni vendndodhjen e serverit tuaj

Me mbi 4,000 serverë në 62 vende, nuk ka dyshim se NordVPN është një nga ofruesit më të mëdhenj të shërbimeve VPN sot atje. Edhe nëse një çift prej tyre mund të mos jenë aq të shkëlqyeshëm, ka fjalë për fjalë mijëra të tjerë për të zgjedhur.

Pothuajse gjysma e plotë e këtyre serverëve janë me qendër në SHBA, të ndjekur nga afër nga një numër i ngjashëm i serverëve me qendër në Evropë. E vetmja dobësi që shoh është se ata kanë shumë më tepër kufizime në vendet e tyre të Azisë Paqësorit dhe Afrikës.

7. NordVPN ka oferta të mrekullueshme të çmimeve!

MonthlyYearlyBi-vjetore
Çmimi / mo $ 11.95 $ 6.99 $ 4.99
Fatura totale 11,95 $ 83,88 $ 95,75 $
Cikli i Faturimit1-muaj12-muaj24-muaj
Garancia e kthimit të parave30-ditë 30-ditë 30-ditë

Pasi kam hetuar ExpressVPN e cila shkon për 6,67 dollarë në çmimin më të lirë, unë u mahnita në planin e kontratës tre-vjeçare të muajit 2,75 $ të çmendur të NordVPN (plani 3-vjeçar ishte ndërprerë: [) 4,99 $ në muaj planin e kontratës 2-vjeçare. Në të njëjtat nivele nga kohëzgjatje njëmujore deri në një vit, të dy janë pothuajse me çmime të njëjta, por plani 2-vjeçar i NordVPN është thjesht vlerë befasuese për paratë.

Mendoni për këtë në këtë mënyrë – ata kanë një garanci 30-ditore për kthimin e parave dhe ofron çmime të lira poshtër për planet afatgjata – kjo ka kuptim të përsosur të konsumatorit. Duke parë planin e tyre një vjeçar, çmimi arrin në një total prej 83.88 dollarë. Nëse mund ta arrini deri në 12 dollarë më shumë dhe të shkoni për dy vjet, pse jo?

Për fat të keq, ka vetëm një të vogël “por” këtu – NordVPN gjithashtu tarifon Tatimin mbi Vlerën e Shtuar (TVSH), në varësi të vendit ku jeni. Jo të gjithë do të ngarkohen me TVSH por disa mund të përfundojnë me një tarifë shtesë deri në 20% (nga ato që kam parë).

TVSH-ja NordVPN

8. Cryptocur euros dhe CASH të pranuara si pagesa

Për VPN nuk jam i interesuar aq shumë nëse pranojnë pagesa me çek, kartë krediti ose një bankë, por jam i impresionuar që përveç cryptocurrency, NordVPN pranon pagesa në para në disa vende. Nëse jetoni në SH.B.A., ju mund të paguani me para në dorë në Fry’s Electronics ose Micro Center.

Për cryptocurrency, kompania pranon tre lloje – Bitcoin, Ethereum dhe Ripple.

Këto dy mënyra të pagesës janë të rëndësishme sepse ato janë të pasakta. Në fund të fundit, privatësia juaj është arsyeja pse po kërkoni një ofrues VPN, apo jo?

9. Ndihma Netflix është azhurnuar

Gjë për Netflix është se duket se urren përdoruesit që përdorin VPN për të provuar dhe për të marrë rreth kufizimeve të përmbajtjes rajonale. Kompania përpiqet të bllokojë përdoruesit e VPN dhe NordVPN e realizon këtë dhe punon vazhdimisht për të ndihmuar përdoruesit e saj të përdorin përmbajtjen Netflix.

Në fakt, ajo mirëmban dhe tërë faqen që ka udhëzime se si mund të hyni në përmbajtje rajonale. Udhëzimet ndryshojnë herë pas here, kështu që nëse zbuloni se keni probleme Netflix ndërsa përdorni NordVPN, atëherë mos harroni të kontrolloni atë faqe!

Ajo që nuk na pëlqeu në lidhje me NordVPN

1. Torrentimi i mbështetur vetëm në disa serverë

Në fillim, Torrenting ishte paksa një enigmë me NordVPN. Pastaj kujtova që jo të gjithë serverët e tyre mbështesin ndarjen e skedarëve kolegë me kolegë. Cilësimet për këtë u gjetën nën “Auto-connect at startup”, ku mund të zgjedhësh të bësh automatikisht një përzgjedhje ose të zgjedhësh një lloj specifik të serverit për t’u lidhur me.

Për NordVPN, këto janë kategorizuar në Dedicated, DoubleVPN, Onion Over VPN ose P2P. Ndërsa nuk është saktësisht miqësor për përdoruesit, unë zbuloj se kjo lejon një fleksibilitet shumë më të madh në kontroll.

Torrent vetëm në disa serverë* Nëse nuk zgjidhni një server P2P, shanset janë që përrallat tuaja do të rreshtohen – si kjo

Ndërsa jam i lumtur që NordVPN nuk mbështet torrenting, mund të jetë mjaft zhgënjyese të kufizohet në vetëm disa serverë nëse jeni një tifoz i përhumbur. Vura re gjithashtu se shpejtësitë e Torrentit nuk ishin vërtet aq të mira sa prisja, bazuar në testet e shpejtësisë që bëra.

2. Shpejtësitë Abysmal në Malajzi

Më duhej ta shtoja këtë pjesë si konik, pasi që unë isha i tronditur nga mënyra se si kryhej keq serveri NordVPN i Malajzisë në testet e shpejtësisë. Vetëm për të qenë i qartë, unë provova serverin Malajzian në tre ditë të ndryshme dhe shumë herë në ditë – shpejtësitë që NordVPN lidhet me këtu janë thjesht të tmerrshme. Vazhdimisht kam hasur me shpejtësi të tmerrshme nga 3 deri në 11 MP, të cilat janë thjesht të papranueshme.

3. Lidhjet e ngadalta të aplikacionit dhe serverit

Nëse jeni duke përdorur një aplikacion klienti, siç është ai që ka NordVPN për Windows, duhet të keni parasysh një gjë, e cila është se duhet pak kohë për t’u lidhur me një server. Kam vrapuar me një kronometër në klientin Windows (Unë jam duke ekzekutuar Windows 10 me një gjendje të ngurtë) dhe duhen mesatarisht 14-30 sekonda për të krijuar një lidhje. Kjo nuk përfshin kohën që klienti merr për të ngarkuar.

Tani për disa njerëz, kjo mund të mos duket si shumë. Por nëse jeni si unë dhe keni mësuar me kohën e ngarkimit me shpejtësi SSD, atëherë mund ta kuptoni. Ose mendoni për këtë në qoftë se jeni në një hard disk standard – se 14-30 sekonda do të zgjasë sa më shumë kompjuteri juaj për të filluar plotësisht në krahasim me atë që po përballeni tani.

Unë mendoj se i vetmi përjashtim nga e gjithë kjo është nëse do të ekzekutoni NordVPN nga ruteri juaj, në këtë rast ai do të jetë “gjithmonë në”.

4. Konfigurimi i OpenVPN nuk është miqësor me përdoruesit

Nëse preferoni të përdorni OpenVPN sesa L2TP ose ndonjë protokoll tjetër, mund të jeni në një tronditje të vogël. Së pari, do të duhet të shkarkoni një skedar ZIP të serverëve të NordVPN, i cili përmban skedarin e konfigurimit për secilin nga serverët e tyre. Do server ka dy konfigurime – një për TCP dhe një për UDP.

Konfigurimet e NordVPN

Kjo do të thotë që brenda këtij arkivi ZIP ka mbi 8,000 skedarë konfigurimi (9,341 në numrin e fundit, të jenë të saktë) me emra si al1.nordvpn.com.tcp443 ose za12.nordvpn.com.tcp443. Sa i përket KU është secili server i skedarëve të konfigurimit, duhet ta zbuloni këtë duke provuar dhe gabuar.

Seriozisht, kjo është një nga metodat më qesharake që NordVPN mund të kishte menduar të shpërndajë konfigurimin e OpenVPN dhe është një dhimbje masive në qafë.

Bottomline: A do të paguaj për NordVPN?

Me një fjalë – absolutisht! Në baza personale, kur kërkoni një ofrues VPN ka të ngjarë që unë jam pas të njëjtave gjëra që të gjithë ju jeni – intimiteti, siguria dhe shpejtësia. NordVPN bën jashtëzakonisht mirë në të gjitha këto fusha kryesore.

Më bëri shumë përshtypje shpejtësia e serverëve, e cila në të vërtetë bëri shumë më mirë sesa prisja nga ndonjë ofrues i shërbimit VPN. Vërtetë, ka disa ulje të lehta siç janë shpejtësia e serverit në Malajzi, që ishte një lëshim, por ky është një vend nga 62, në fund të fundit.

Bërrylja në tortë është marrëveshja 3-vjeçare e NordVPN për 3,49 dollarë në muaj, e cila nga ato që unë shoh është gati e pamposhtshme për sa i përket vlerës për para. Edhe nëse dikush ofron një çmim më të ulët, unë dyshoj se po e bëjnë atë në nivelet e shërbimeve që ofron NordVPN.

A do të paguaj për këtë? absolutisht.

Karakteristikat kryesore

  • ✓ Pa prerje
  • ✓ Double DNS
  • Siguron deri në 6 pajisje
  • ✓ PGP për komë. intimitet
  • Support Mbështetje e shumëfishtë protokollare

Rekomanduar Për

  • • Siguria e klasës së lartë
  • • UI e thjeshtë por e fuqishme
  • • Numri masiv i serverave
  • • Në dispozicion për pothuajse të gjitha platformat

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me