Webbhotell lider ofta av ett stort problem:

Dålig användarupplevelse.

Speciellt för nybörjare kan det vara komplicerat, skrämmande och frustrerande att ta reda på de tekniska aspekterna.

Du märker det mest när du laddar upp standard “cPanel” som kommer med de flesta webbhotell. Detta är konsolen eller instrumentpanelen som används för att hantera servern och inställningarna.

Du känner till den jag pratar om. Den som ser ut som den designades på 1990-talet:

cPanel Old Design

Om du är nybörjare till webbhotell är kontrollpanelen en skrämmande plats. Inte bara är språket och jargongen komplicerat, det finns ingen logisk plats att börja.

Är det inte dags att en av de stora webbhotellarna skapade något mer aktuellt? Mer användarvänlig?

Ange HostGator Cloud

HostGator är vanligtvis känd för sin delade budgethosting. Men vi fick nyligen händerna på deras nya molnhotelltjänst.

Föreställningen blåste bort oss. Vi inrättade en testplats och övervakade HostGator Cloud hastighet och drifttid. Det spelade in 100% drifttid och några av de snabbaste hastigheterna som vi har testat här på Bitcatcha.

(Kolla in vår fullständiga recension om prestanda för HostGator Cloud.)

Men här är det vi verkligen älskade med det: den nya instrumentpanelen!

HostGator Cloud har kastat ut den fula gamla cPanel och ersatt den med en ny, snygg, intuitiv instrumentbräda. Det ser ut så här:

HostGator Cloud cPanel Design

Mycket bättre.

Specialerbjudande : 

Bitcatcha-läsare får 30% rabatt på HostGator Cloud. Ange bara “bitcatcha” i HostGator Cloud-kassan.

I det här inlägget kommer vi att gå igenom alla de unika funktionerna och hjälpa dig att lära känna HostGators instrumentpanel och kontrollpanel lite bättre.

Från början

Det finns två delar till HostGator Cloud-instrumentpanelen. Och det hjälper att tänka på dem som nybörjare och avancerade alternativ.

  1. Kundpanelen
    Där vi hanterar faktureringar och allmänna webbhotellinställningar. (Nybörjare).
  2. Kontrollpanelen
    Där vi hanterar fler tekniska serverinställningar. (Mellanprodukt – avancerat)

Låt oss börja med kundpanelen.

HostGator Cloud’s kundpanel

Steg 1: Logga in

Steg 2: Redigera och hantera kontoinformation

Den första skärmen är där du redigerar alla vanliga konto- och faktureringsinformation. Du kan också ändra dina lösenord och inställningar här.

Allmänna inställningssida

Men låt oss hoppa direkt till avsnittet “värd”. Till skillnad från vissa andra värdar kan du ställa in din webbplats, hantera inställningarna och se din statistik direkt härifrån.

Webbplatsinställningssida

Steg 3: Installera WordPress och skapa en webbplats (med ett klick)

Nybörjare kommer definitivt att uppskatta hur lätt det är att skapa en snabb webbplats via HostGator. Börja med att navigera till fliken “Hosting Dashboard” och klicka på “WordPress 1 Click Installer.”

Installera WordPress i 1 Klicka

Här blir du ombedd att välja den domän du vill ställa in WordPress med.

Ställ in WordPress

Bekräfta domänen och ange dina administratörsuppgifter. Tryck sedan på “installera nu”.

Så tekniskt sett är det två klick, men det är fortfarande superlätt!

Du har nu en mycket rudimentär webbplats igång. Allt du behöver göra är att följa anvisningarna för att redigera designen och lägga till innehåll.

Steg 4: Se dina globala servrar i aktion

Med din webbplats nu värd på HostGator kan du se en ögonblicksbild av statistiken för din webbhotell. Låt oss byta till “serverprestanda.”

Globala serverinställningar

Det första du ser är en karta som visar exakt var i världen dina datacenter är baserade.

Med HostGator Cloud kan du se att det finns fyra servrar spridda över hela världen. (På en typisk “delad värd” får du bara en serverplats.) Det betyder att du kommer att få snabba laddningshastigheter oavsett var din publik är.

serverprestanda

Steg 5: Se Snapshot på din webbplatsanalys

Du får också en snabb bild av dina webbplatshits och besökare. Det är ingen ersättning för en detaljerad Google Analytics-instrumentpanel, men den är fantastisk som en snabb blick.

Trafikanalys

Steg 6: Använder du för mycket resurser?

Du kan också se din CPU och RAM-användning. Dessa enkla och lättlästa ringer låter dig veta om du använder mycket resurser. (Vi har använt många olika webbhotell, och litar på oss, den här informationen är inte alltid lätt att hitta!)

HostGator Cloud föreslår att du försöker hålla dessa ringer under 70%. Mer än så, och det kan vara dags att uppgradera. Som du ser på vår lilla testsajt är vi väl inom 70% -marginal.

Övervaka din CPU och RAM-användning

Steg 7: Kolla in de tillagda tillbehören och freebies

HostGator Cloud kommer också med en handfull extra tillägg som du kan låsa upp här i instrumentpanelen. I synnerhet 100 $ gratis annonsering med Bing och Google.

Lade tillägg och freebies

Steg 8: Skapa ett e-postkonto

Att ställa in ett e-postmeddelande för att följa din webbplats (dvs [e-postskyddat]) är ofta svårare än det borde vara. Men inte med HostGator. Klicka bara på e-postfliken och tryck sedan på den här massiva knappen:

Skapa en e-postadress

Ange det nya e-postmeddelandet du vill skapa och lägg till ett lösenord. Du är bra att gå.

Steg 9: Integrera Google Analytics

Om du vill ha en mer detaljerad inblick i din webbplatstrafik kan du integrera Google Analytics här i instrumentpanelen.

Integrera Google Analytics

Steg 10: Hantera dina filer och mappar

Här kan du ladda upp filer direkt till din server (till exempel en zip-fil för WordPress-tema). Detta är lite mer avancerat, och tekniker kanske föredrar att hantera detta från hela kontrollpanelen istället. (Mer om det senare)

Nybörjare vill hålla det enkelt och använda ett klick på WordPress som tidigare nämnts.

Hantera filer och mappar

Steg 11: Lägg till nya domäner eller underdomäner

HostGator Cloud ger dig ett superlätt sätt att skapa addon-domäner (för att vara värd för ytterligare domäner från ditt konto) och underdomäner. Underdomäner är helt enkelt webbadresser som leder till olika delar av din webbplats.

Du ser inte ofta detta alternativ presenteras så tydligt och enkelt som HostGator.

Hantera domännamn

Steg 12: Om du driver en onlinebutik låser du upp SSL-certifikatet

HostGator Cloud ger dig fri tillgång till ett SSL-certifikat. (Detta är en säker kryptering för din webbplats – avgörande för onlinebutiker eller någon som bearbetar kunddata).

Notera : 

Om du kör paketet “Hatchling Cloud” (startnivån) måste du uppgradera till “Baby Cloud” eller “Business Cloud” för att få åtkomst till SSL-certifikatet.

SSL-certifikat

Steg 13: Rampa upp din säkerhet och säkerhetskopiera den!

Det finns inget värre än att bli hackad eller förlora all din webbplatsinformation. Det är därför säkerhet och säkerhetskopior ligger högst upp på min lista för webbhotellinformation.

HostGators instrumentpanel gör det enkelt att hålla kontrollen. Aktivera SiteLock-säkerheten, och HostGator söker regelbundet (och automatiskt) efter skadlig programvara. Aktivera sedan dagliga säkerhetskopior för att säkerställa att du aldrig tappar hårt arbete.

Hantera webbplatssäkerhet

HostGators instrumentpanel är bra här eftersom du kan se säkerheten och säkerhetskopiorna fungera. Det är sinnesfrid.

Steg 14: Skicka och spåra supportbiljetter enkelt

När du driver en webbplats måste du veta att det finns ett bra supportteam som kan hjälpa dig. Bara om något går fel. HostGator-instrumentpanelen har ett enkelt och intuitivt sätt att skicka in ett problem.

Skicka & spåra supportbiljett

Ännu bättre, det listar alla dina öppna och tidigare supportfrågor, så att du kan spåra framstegen och jaga upp den om du behöver.

Bedömning hittills: Så det täcker allt det väsentliga i HostGator Cloud’s kundpanel. Som du kan se kan du hantera alla viktiga saker från den här enkla instrumentpanelen. Ingen jargon, ingen teknisk kunskap behövs.

HostGator har gjort ett bra jobb med att göra upplevelsen så användarvänlig som möjligt. Om du är nybörjare eller inte vill fikra med de avancerade funktionerna kan du hantera (ganska mycket) allt från den här kundpanelen..

Men om du vill ha lite mer kontroll och en handfull avancerade funktioner, vill du ladda upp cPanel. Låt oss ta en titt.

HostGator Cloud Control Panel

HostGators kontrollpanel innehåller de flesta av de funktioner som anges ovan, men den utökar också dina alternativ för mer avancerade användare.

Steg 1: Kontrollera sidofältets statistik

På höger sida ser du alla väsentliga statistik på ett ögonkast. Höjdpunkter inkluderar webbtrafik från igår, förra veckan och den senaste månaden.

trafikstatistik

Efter det får du en uppdatering av dina säkerhetskopior. Detta är en av våra favoritfunktioner på instrumentpanelen eftersom det ger dig omedelbar försäkring om att din webbplats är säker.

säkerhetskopiering

Steg 2: Redigera ditt WordPress-tema och lägg till plugins

Allt du behöver för att designa och förbättra din webbplats finns här i kontrollpanelen. På vänster sida ser du en handfull val inklusive “teman”, “plugins” och andra klickinstallationer.

WordPress-teman & plugins

Steg 3: Avancerad filhantering

Du kommer ihåg att vi pratade om att ladda upp filer på kundpanelen. Tja, här kan du utforska de avancerade funktionerna.

Avancerad filhantering

Återigen kan du ladda upp webbplatsfiler (som en WordPress-tema zip-fil) samt plugin-filer eller bilder. Du kan också använda alternativet ‘katalogsekretess’ för att lägga till ett lösenord till alla filer. Perfekt för extra säkerhet.

Om du föredrar att använda ett FTP (File Transfer Protocol) för att säkert överföra dina filer till servern kan du göra det också. Du kan enkelt skapa och kategorisera dina webbskivor (där dina filer lagras).

Och slutligen kan du säkerhetskopiera alla dina webbplatsfiler med ett klick på en knapp.

Steg 4: Avancerade databasalternativ

Databasavsnittet på HostGators kontrollpanel är främst för avancerade användare. Om du bara driver en blogg eller en liten webbplats via WordPress, behöver du förmodligen inte oroa dig för det här.

(Allt du behöver veta är att databasen är där alla dina filer lagras och hämtas från, och MySQL är det programmeringsspråk som används för att hantera eller redigera databasen).

Databasalternativ

Men för avancerade användare ger HostGators instrumentpanel enkel tillgång till att ändra dina databasinställningar för att passa dina programmeringsbehov.

Steg 5: Avancerade e-postinställningar

Att ställa in en enkel e-postadress på din webbhotell kan göras på kundpanelen som förklarats tidigare. Men om du vill justera inställningarna, ställa in filter, autosvar och kryptering är det här du hittar alla dessa alternativ.

E-postinställningar

Du kan också använda det här utrymmet för att installera ‘G Suite’ som låter dig integrera Gmail, delade Google-kalendrar och Google Drive-funktioner på din webbplats. (Obs: detta kommer vanligtvis mot en extra kostnad).

Steg 6: Dra åt din säkerhet ytterligare

Förutom de vanliga HostGator-säkerhetsfunktionerna kan du justera dina egna inställningar. I synnerhet kan du blockera IP-adresser (om t.ex. en viss IP-adress skräppost på din webbplats).

säkerhetsverktyg

Du kan också blockera “hotlinking”. Detta är när andra webbplatser visar dina bilder eller filer på deras webbplats med din bandbredd och resurser för att göra det.

Slutligen kan avancerade programmerare komma åt SSH (Secure Socket Shell) som ger dig en säker metod för åtkomst till en fjärrdator (om du till exempel vill ladda upp filer som finns på andra håll, till exempel).

Steg 7: Installera programvaran för önskad programmeringsspråk

Detta är ett annat avancerat alternativ för programmerare. Om du till exempel vill bygga en webbplats med Ruby on Rails, kan du snabbt installera programvaran för att göra det.

Installera programmeringsspråkpaket

Du hittar också alternativ programvara till WordPress i det här avsnittet inklusive Weebly och Joomla.

I huvudsak ger det programmerare och webbansvariga en stor mängd val och flexibilitet för att skapa en webbplats på vilket språk som helst och använda vilken arkitektur de vill.

HostGator Cloud Hosting Dashboard: Bedömning

BONUS: 

Bitcatcha-läsare har rätt till 30% rabatt på HostGator Cloud. Ange bara “bitcatcha” i HostGator Cloud-kassan.

HostGator Cloud är inte bara snabbt och pålitligt, det är också användarvänligt. Dess kundpanel och kontrollpanel är kanske det mest intuitiva och okomplicerade vi någonsin har använt.

Och de offrade inga tekniska eller avancerade funktioner för att få det att hända.

Kraftanvändare hittar fortfarande alla programmeringsverktyg och serverkontroll de önskar. Men samtidigt kommer nybörjare att känna sig mycket bekvämare.

Läs därefter vår fördjupade granskning av prestandan hos HostGator Cloud.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me