Hur det malaysiska småföretaget kan få online – det snabba och enkla sättet!

Avatar

Du vet att de bästa företagen överlever genom att vara anpassningsbara. Världen förändras snabbare varje år och du måste hålla jämna steg med för att fortsätta göra affärer.

Tänk på hur för tio år sedan, ingen skulle misstänka att du kan göra nästan allt genom en smartphone, att din bil kan datoriseras och Internet skulle spela en så stor roll i ditt liv.

Bör ditt Malaysia SME Go Digital?

Du kanske undrar om det finns ett behov av att ta ditt företag online. Här är några skäl till varför ditt små och medelstora företag kan använda en digital plattform:

 1. Säg adjö till papperspengar Det finns idag så många sätt att betala för saker som inte innebär att använda fysiska pengar. Betalkort, kreditkort och nätbank gör betalningar så enkla. Och nya utvecklingar kommer.

  Den mobila plånboken, som används allmänt i urbana Kina och Indien, gör vågor här i Malaysia. Lokala banker som CIMB, Hong Leong och Maybank samarbetar med tjänster som Alipay, WeChat Pay och Samsung Pay för att göra det mer bekvämt för alla konsumenter med smartphones. Även Axiata har lanserat Boost e-plånbok där konsumenterna kan få stora rabatter på olika matbilar. , pasar malams och matdomstolar i Klang Valley.

 2. Vår regering erkänner tecknen. Den malaysiska regeringen har sett den kommande tsunamin av ny teknik leda vägen och har vidtagit åtgärder för att uppmuntra antagandet av e-handel:

  • Bank Negara vidtar åtgärder för att förbättra onlinebetalningen, inklusive avstående direktöverföringsavgifter för online och öka checkavgifterna.
  • Malaysia lanserade nyligen en digital frihandelszon tillsammans med det kinesiska internetföretaget Alibaba Group för att uppmuntra lokala företag som har onlineföretag att exportera sina produkter
  • Olika program har startats av myndigheter SME Corp och MDEC för att öka den digitala ekonomin i Malaysia inklusive eRezeki, eUsahawan, eLadang samt e-betalnings- och certifieringsprogram.
 3. Att gå online är verkligen stort företag Ett framgångsrikt företag handlar om slutresultatet och vinsten är stor. Tänk på dessa framgångshistorier från lokala företagare som har gjort det på både den lokala och internationella marknaden:

  • Den lokala entreprenören Nur Raihan Anuar säljer kosmetika och hudvård 100 procent online och tjänar en månatlig försäljning av RM250 000 från Brunei, Singapore och Indonesien..
  • Christyng.com, som levererar specialhandgjorda skräddarsydda skor online, skördar nu sju siffror som säljer mer än 1 000 skor varje månad.
  • Vincent och Henry Tong, tvillingbröder, har startat en rad tryckta och personliga presentföretag som nu skördar 6,35 miljoner dollar online.

Men var du ska börja?

Så nu när jag har fått ditt intresse kanske du undrar om ditt nästa steg. Kanske vill du lansera ut i den modiga nya världen eller så vill du förbättra din online-närvaro ytterligare. Men var du ska börja?

Exabytes, en lokal SME som tillhandahåller webbhotelltjänster, kontaktade oss för att ge oss en turné för att visa vad de kan göra för att hjälpa.

Introduktion av exabytes – En guidad tur

Vem är Exabytes?

Exabytes Awards

Utmärkelser vunna av Exabytes på Penang HQ

Exabytes, som grundades 2001, är ett lokalt prisbelönat små och medelstora företag. De har en imponerande CV med 75 000 kunder från 121 länder och 30% av Malasias webbhotell marknadsandel. Deras vision är att hjälpa små och medelstora företag att växa sina affärer online och uppnå sina drömmar som en pålitlig digital partner.

De har nyligen expanderat för att få 15% av Singapores marknadsandel för webbhotell med förvärv som Usonyx och Signetique. De har säkra datacentra i Menara AIMS, Malaysia samt Singapore, Denver (USA) och Kuningan (Indonesien).

Exabyte gör mycket för lokala företag och teknikgemenskapen:

Chan Kee Siak och The Exabytes Cockroach Team

Chan Kee Siak och The Exabytes Cockroach Team

 1. Det nyligen lanserade Exabytes Cockroach Tech-Funding-programmet hjälper till att höja lokala tekniska nystartare som kommer från marken som kommer att vara starka, anpassningsbara överlevande precis som det irriterande insektet.
 2. De organiserar Malaysia Website Awards (MWA) 2017 för att erkänna och belöna arbetet med de bästa webbutvecklare, designers och byråer i hela landet.
 3. Toppmötet Exabytes Internet Marketing, som nyligen hölls i Cyberjaya, anslöt olika erfarna digitala marknadsförare och guruer till lokala tekniker för att ge insikter om den aktuella situationen och diskutera strategier och framsteg inom den digitala marknadsföringsindustrin.

Mannen bakom Exabytes – Mr. Chan Kee Siak

Daren Low har ett ögonblick med Mr. Chan Kee Siak

Daren Low har ett ögonblick med Mr. Chan Kee Siak, VD för Exabytes, vid deras Penang HQ

Vi tog lite tid att träffa Mr. Chan Kee Siak, grundaren och VD för Exabytes, vid deras huvudkontor i Penang. Född i en familj av hawkers, byggde denna självlärda entreprenör detta företag sedan han var 19 år gammal och är mycket bekant med försöken och trösklarna med att starta ditt eget företag.

Han fungerar för närvarande som ordförande för Internet Alliance, Malaysia, en nätverksplattform för olika företagare för att dela värdefull lärande och expertis bland internetledare och den lokala direktören för Founder Institute, ett globalt accelerationsprogram för idésteg och startprogram.

Han har också grundat två andra serviceplattformar, EasyStore, en online-e-handelsplattform för de som vill starta en onlinebutik, och Malias första integrerade transporttjänst EasyParcel.

Kundupplevelsen – en titt på Exabytes kundtjänstcenter

Exabytes dedikerad kundtjänst hårt på jobbet

Exabytes dedikerad kundtjänst hårt på jobbet

Vårt nästa stopp var Exabytes kundsupport dygnet runt i Penang. Deras serviceteam består av tre olika team för olika typer av värdkonton: delad hosting, dedikerade servrar och återförsäljarkonton. De åtföljs också av ett tekniskt team av ingenjörer från Menara AIMS för alla tekniska problem som kan uppstå.

Resultatövervakare av support- och teknikgruppen

Resultatövervakare av support- och teknikgruppen

De visade oss hur varje löst biljett har ett röstsystem för att betygsätta sin tjänst. Alla röster registreras och konsolideras till meningsfulla antal och mål för att förbättra kundnöjdheten.

Den tekniska turnén – inuti Exabytes datacenter i Menara AIMS, Kuala Lumpur

Exabytes Datacenter på Menara AIMS

Daren turnerar Data Center med manager & systemingenjör

Slutligen introducerades vi till Datacenteret i Menara AIMS själv. Exabytes webbplats hävdar att de hanterar över 1 000 servrar med mer än 100 000 webbplatser och över 1 000 000 e-postkonton. Vi lärde oss att detta centrum för närvarande är rankat som ett Tier III-center som erbjuder 99,98% tillgänglighet men kommer att uppgraderas till den högsta nivån i Tier IV i framtiden.

Exabyte Cloud-server

En titt på en del av deras tekniska utrustning

Även om vi inte kunde få bilder av deras serverrackar på grund av säkerhetsskäl, lyckades vi smyga en titt på några av deras nya, anslutna molnserverservrar.

Datacenter Operation Room

Exabyte’s Tech Team håller noga med på servrarna i operationssalen

Vi hade en chans att se deras Operation Room där utbildade ingenjörer vakar över servrarna i skift varje timme på dagen för att vara redo att omedelbart ta itu med tekniska problem som kan uppstå.

Våra tankar om exabyte

Daren Low, Chan Kee Siak och Vickson Tan (Exabytes Penang Tour)

Daren Low med Chan Kee Siak, VD (centrum), och Vickson Tan, vice VD för marknadsföring (till vänster)

I slutet av turnén var vi övertygade om att Exabytes, som lokala små och medelstora företag själva, förstår den lokala kulturen och deras engagemang i det lokala företagargruppen håller fingret på pulsen i den malaysiska SME-miljön.

De demonstrerade också att deras färdiga infrastruktur utrustar dem till att vara ett ledande webbhotellföretag i Sydostasien. Länkar till serviceföretag som EasyStore ger dem också aktiv närvaro i andra länder som Singapore, Indonesien och Taiwan.

Exabytes erbjuder främst tre grundläggande tjänster till SME-ägaren:

 1. Företags-e-posthotell (från endast RM17.99 varje månad) EBizMailPro tillhandahåller webmailtjänst som ger utmärkt och säker spridning av e-postmeddelanden samt utmärkt synkronisering av kalendrar, uppgifter och innehåll över olika digitala enheter och Microsoft Outlook. .
 2. Webbplatsdesigntjänster (från endast RM39 per månad) Instant Website erbjuder en unik, skräddarsydd webbplats som passar dina behov. Det kommer också med teknisk assistans, marknadsföringstjänster och experttelefonsamtal. .
 3. Allt-i-ett-webbplatsbyggare (RM23.29 – RM69.96 varje månad) EBizPro, en drag-and-drop-byggare, kommer med anpassningsbara mallar som fungerar på alla digitala plattformar. Detta prenumeration inkluderar professionell e-postsupport. .

Komma igång – praktiska tips för att öka ditt företag online

I slutet av dagen beror på hur du verkligen bygger en effektiv online-verksamhet.

Men bygg det, du måste. Tänk på fördelarna! Med din digitala plattform kan du tillhandahålla personlig kundtjänst till en mer konkurrenskraftig takt med bättre bekvämlighet för dina kunder. Du kan också nå kunder inte bara i Malaysia utan utomlands och allt till en bråkdel av kostnaden!

Ett av de billigaste sätten att göra detta är genom att använda ett effektivt och fokuserat verktyg som kallas e-postmarknadsföring. Genom noggrant utformade nyhetsbrev kan du nå alla i din kontaktlista och omedelbart hålla dem kända och driva försäljning till ditt företag.

Kolla in dessa användbara artiklar för att verkligen lämna ditt märke hos din målgrupp:

 • Hur man bygger en e-postlista från noll & Skicka ditt första nyhetsbrev
 • Den definitiva e-postmarknadsföringsguiden (del 1)

Om du inte bryr dig om att spendera lite extra för att låta experter hantera din marknadsföring online, kan du överväga Exabytes Digital Marketing Services också.

Avatar

Om författaren

Samuel Low älskar att skriva om olika ämnen, inklusive entreprenörskap, teknik och juridiska artiklar för olika företag. När han inte är upptagen med detta gör han sin andra passion: scenkonst!

Gilla vad du har läst?

Gå med i våra prenumeranter som får uppdatering från Bitcatcha. Vi skickar ut exklusiva tips och tricks på nätet.

Nästa “

Internet & Du 2018: 3 stora förändringar som kommer att påverka ditt företag

«Föregående

5 Stegguide för att anställa en frilansande chef för sociala medier

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me