pCloud

Contents

pCloud

https://www.pcloud.com/

TL; р

pCloud служи като отличен инструмент за архивиране и споделяне на работа. Можете да го използвате на всяко цифрово устройство и да защитите вашите файлове максимално с ръчно криптиране. Най-хубавото е, че можете да платите еднократна такса за доживотен абонамент! Чудно ли е защо обичаме pCloud?

PCloud Review – 9 плюса & 1 Con за използване на облачно съхранение на PCloud

Основана в Швейцария, pCloud беше относително новост на пазара за онлайн съхранение, когато започна през 2013 г..

И все пак, дори като новото дете на блока, pCloud доказа, че тяхното съхранение в облак е оптималното универсално решение както за лични, така и за бизнес потребители.

Това, което наистина ги отличава, са тези две особености:

 1. Доживотен абонаментЗа номинално еднократно плащане можете да се абонирате за техните услуги за постоянно без никакви годишни или месечни такси за подновяване.
 2. pCloud CryptoЗа най-добрата сигурност в данните, можете да изберете да заключите вашите файлове с криптиране на вашето устройство, преди да ги качите за съхранение. Това го предпазва от всякакви нежелани очи и гарантира, че само вие (и на кого да дадете ключа) имате достъп до файла.

Към днешна дата pCloud успя да спечели повече от 6 милиона потребители и спечели ISO сертификат в областта на системите за управление на качеството (QMS) и системите за управление на информационната сигурност (ISMS).

Това включва клиенти за големи времена като Uber, AirBnb, Twitter и Instagram.

Доживотни абонаменти

pCloud е първото облачно хранилище, предлагащо доживотен абонамент. Зареждайки при $ 480 $ 175 за Premium план и 980 $ 350 за Premium Plus, ще имате привилегията за съхранението завинаги. .

Плюсове на PCloud

Изследвахме удобството за ползване, наличието на различни цифрови платформи, целостта и сигурността на данните. И разбира се, дали цената е достъпна. Преди да ви покажем нашия анализ, тази видео обиколка на pCloud ще ви даде по-добро разбиране за това какво е pCloud:

1. Никога не губете файл отново със системата за навиване на pCloud

Част от причините, поради които хората използват облачно съхранение като резервно средство, е, че имат застраховка, ако някога загубят файл поради вирус, корупция, грешка или просто запазване на грешна версия на важен файл.

pCloud винаги гарантира, че имате непокътнато копие на вашия файл, достъпно за изтегляне, като съхранява 5 отделни копия на всеки файл, който качвате на техните сървъри, на 3 различни места в защитено съоръжение с център за данни в Далас, Тексас. Това е най-добрата защита срещу загуба, кражба или повреждане на файловете.

Също така, не го мразете просто, когато работите върху файл и поради грешка, той свършва погрешно. Но първоначалната ви творба се губи, защото сте спестили над нея?

Е, pCloud има и друга функция, наречена pCloud Rewind that проследява историята на вашите файлове в продължение на 30 дни така че ако сте направили грешка с текущата версия и сте запазили или случайно сте изтрили файла си, лесно можете да превъртите обратно към предишна версия.

За дългосрочни проекти можете също да изберете добавката за разширена история на файловете (EFH), за да запазите предишните версии на файловете до 360 дни, за всеки случай.

2. Най-добрата сигурност за защита на чувствителни файлове

В епоха, в която файлове, съдържащи чувствителна информация, могат да бъдат хакнати, надникнати и дори откраднати или променени, сигурността винаги е важна за потребителя на облачно хранилище и pCloud ви дава най-доброто с услугата за криптиране от страна на клиента, наречена pCloud Crypto.

pCloud крипто криптиране

За да се обясни, всички облачни доставчици използват Advanced Encryption Standard (AES) TLS / SSL 256 битово криптиране, което позволява на системата за съхранение в облак да защити вашите файлове по време на прехвърляне от вашето устройство на сървър.

Всеки, който пресече този файл на път към облачно хранилище, няма да може да гледа във вашия файл без ключа за шифроване.

Но това е, доколкото стига. След като бъде качен в сървъра за съхранение в облака, той се връща в първоначалния си формат и това означава, че всеки, който има достъп до сървъра, може да получи достъп до данните. Това включва не само служителите на pCloud, но и всички правоприлагащи органи и държавни органи, които имат легален достъп.

pCloud повишава сигурността на данните на по-високо ниво с допълнителна програма, наречена pCloud Crypto, която дава на вас, клиента, силата на криптиране.

Този софтуер ви позволява първо да криптирате вашия файл на вашия компютър или мобилен телефон, преди да го изпратите за съхранение. За да го отключите, ще трябва да използвате генерирания ключ, наречен CryptoPass.

  Огляд PCloud - 9 плюсів і 1 мінус використання хмарного зберігання PCloud

По този начин, дори след като е шифрован отново и декриптиран по време на процеса на прехвърляне, той все още има pCloud Crypto, за да го предпази от нежелан достъп срещу всеки, който няма вашия CryptoPass ключ.

Забавен факт

pCloud е толкова уверен, че pCloud Crypto не е хакерски. Толкова много, че са предизвикали хакери от най-добрите университети, включително Berkeley, Boston, MIT и 613 други организации, които да ги докажат грешно. Успяха ли? Вижте доклада тук.

3. Удобно управление на файлове в движение

Една от силните страни на pCloud е неговата наличност във всички цифрови платформи, включително Windows, Mac, Linux и дори мобилни системи като Android, iOS и Windows mobile. И с функцията за автоматично синхронизиране на pCloud, всички файлове винаги ще се актуализират лесно.

Платформи, поддържани от pCloud

Представете си това: Работите върху презентация на Powerpoint от дома на вашия лаптоп за важна среща. След това, като се качите в таксито, за да отидете на срещата, получавате нова информация и трябва да смените слайдовете си, докато пътувате до пътуване.

Просто отворете pCloud на вашия мобилен телефон, достъп до файла Powerpoint и го поправете от там. Следващия път, когато получите достъп до него от вашия лаптоп, вече ще имате най-новата версия.

Представете си подобен сценарий, при който трябва да промените файла си, но вашият лаптоп или мобилен телефон не са налични. Вашият приятел наблизо е отворен лаптопа му и ви предлага да ви позволи да го използвате за известно време. Но тъй като вашият акаунт за съхранение в облак е ограничен само до вашия лаптоп и мобилен телефон, ще трябва да плащате допълнителни такси за достъп до него от друго устройство … или?

С pCloud тествахме тази възможност и бяхме приятно изненадани, като научихме, че нашите файлове могат да бъдат достъпни от няколко различни устройства без допълнително заплащане.

Някои доставчици на съхранение в облак всъщност свързват вашия акаунт с един компютър, лаптоп или мобилно устройство. Бяхме приятно изненадани, че установихме, че нашите файлове могат да бъдат достъпни от няколко устройства без допълнителни такси.

4. Съхранявайте вашите файлове от други онлайн платформи с лекота

Ако вече сте използвали доставчик на облачно хранилище като Google Drive или Dropbox, без притеснения. pCloud също е в състояние лесно да обменя информация с други услуги на трети страни и ви позволява да качвате от други сайтове с лекота.

Това включва социални медии като Facebook, Instagram и Picasa.

Например, когато се свързахме с Facebook, албумите ни бяха архивирани и структурата на папките се запази непокътната с нашите изображения във Facebook, категоризирани в съответните им директории..

Те дори се стремят да се интегрират за да архивират WordPress сайтове в бъдеще, така че изглежда, че pCloud скоро ще може да се свърже с други често използвани онлайн сайтове и услуги.

5. Гладко мобилно приложение, удобно за потребителите

Говорейки за други платформи, имали ли сте шанс да опитате мобилното приложение на pCloud все още?

Приложението предлага опростен интерфейс, който ни дава удобството да качваме, подреждаме и споделяме нашите файлове, тъй като ни харесват буквално на една ръка разстояние..

Например, когато докоснете горния ляв ъгъл за достъп до лявото плъзгащо се меню, има четири бутона за достъп до различните видове файлове, достъпни чрез вашето устройство: документ, аудио, видео или визуално.

Филтрирайте файловете според типа му

Можете също така да подредите вашите файлове в зависимост от начина, по който искате да ги използвате:

Папки за различни цели

 • Криптова папка За секретни файлове, които искате да дадете най-висока сигурност
 • Офлайн файлове За файлове, до които искате да получите достъп, когато телефонът ви няма интернет линия
 • Споделени папки За файлове, които искате да споделите с обществеността

Можете също да споделяте файлове и да преглеждате статистиката за споделянето си лесно, като използвате Моите връзки, за да наблюдавате как са разпространени вашите файлове.

Преглед на статистиките за споделяне

Освен това имате опция как искате да организирате структурата на вашите папки и файлове. Можете да ги редактирате поотделно или групово, както и да добавите нови папки.

Редактиране на файлове и папки в мобилното приложение

Иконата за търсене улеснява проследяването на избрания от вас файл, а иконата за споделяне до всяка папка ви дава свободата да споделяте и свързвате.

Търсене на файлове в приложението pCloud

Ако сте нов потребител и се нуждаете от помощ как да го използвате, pCloud Help предоставя изчерпателни указания, за да научите как ефективно да използвате приложението.

  Recensione di PCloud - 9 Pro e 1 contro dell'utilizzo di PCloud Cloud Storage

Можем да направим всичко това в мобилното приложение и каквото и да сме направили, ще се синхронизира незабавно на всички устройства, които сме свързали с pCloud, незабавно.

Но не приемайте думата ни за това. Изтеглете приложението и го опитайте сами.

6. pCloud Drive – Вашият онлайн виртуален твърд диск

Ако имате много данни и няма достатъчно място на вашето компютърно устройство, може да помислите да закупите външен твърд диск, за да архивирате всички тези данни. Но все пак носенето на физическо устройство не ви улеснява да работите или споделяте файлове, когато сте в движение.

Вместо това, какво ще кажете за виртуален твърд диск с допълнителното удобство за онлайн достъп, автоматично синхронизиране на цялата информация и интегрирано споделяне на файлове?

pCloud Drive

Открихме отговора в pCloud Drive, настолно приложение, което ви позволява да съхранявате вашите файлове и папки онлайн, което работи точно като да имате допълнителен твърд диск на вашия компютър, само още по-добре, защото е лесно достъпен онлайн по всяко време навсякъде.

7. Архивирайте всичките си съществени, но трудно използвани данни в хранилище с данни

Говорейки за съхраняване на данни, независимо дали управлявате бизнес с много файлове за управление или просто искате място за съхранение на личните ви файлове, без да използвате вашето компютърно пространство, можете да използвате pCloud за безопасно архивиране на ценните си данни.

С високата мрежова сигурност на pCloud, допълнителното предимство на крипто криптирането на чувствителни данни и опцията за доживотен абонамент, можете да съхранявате цялата си основна информация за неопределено време и същевременно да получавате лесен достъп до тях от всяко избрано от вас устройство.

8. Лесен достъп до вашите файлове

Повечето пъти, когато искате да качите вашите файлове в акаунта си за съхранение в облак, трябва да преминете през тромавия процес на използване на интерфейса, за да кликнете и изберете вашите файлове поотделно.

С pCloud установихме, че качването е много лесно, като просто плъзнете и пуснете файла към уеб портала или виртуалното устройство.

Също така pCloud има инсталирани плъгини за медиен плейър в системата му за лесно изброяване, организиране и възпроизвеждане на видео, картини и музикални файлове.

9. Сътрудничи лесно на вашите файлове с други

Споделянето на файлове и папки е много лесно с pCloud. С простото щракване на бутон или докосване можете да генерирате връзки за изтегляне или качване, които да бъдат изпращани на хората от списъка ви с контакти. Това ще им позволи да изтеглят вашите файлове или да споделят файлове с вас в посочената папка.

Сътрудничество с други

Можете дори да ги поканите да управляват зададена папка за работни цели. За сериозния бизнес потребител това служи като мощен инструмент за отдалечена работа.

Минуси на pCloud

Тъй като pCloud е имал шанс да се научи от други продукти за съхранение в облак, преди да създаде своя собствена, всъщност няма недостатъци като универсален продукт.

Има обаче допълнителни услуги, които pCloud предоставя, които трябва да бъдат закупени отделно от абонамента ви:

 1. pCloud CryptoЗа най-добрата защита на файловете, вие доплащате допълнително за добавката pCloud Crypto, за да криптирате файловете си ръчно на вашето устройство
 2. Разширена история на файловете (EFH) Ако трябва да следите историята на вашите файлове за продължителни периоди от време, ще трябва да преминете с разширена история на файловете, която ще проследява всички версии на файловете и актуализации за една година

* Повече за цените на тези добавки по-долу.

План и цени на pCloud

pCloud има 2 различни абонаментни планове и 2 отделни добавки, от които можете да избирате.

Всички планове идват с безплатен достъп както до мобилните, така и до настолните приложения, SSL трансфер на сигурност, неограничено качване на размер на файла (теоретично, но зависи от това какво пространство имате на разположение), версия на файлове, споделяне на връзки (както нагоре, така и надолу).

Разликата за всички планове, независимо дали Premium или Premium Plus е в това колко място за съхранение и изтегляне на трафик сте отделили:

Годишни абонаменти

pCloud Годишни абонаменти

Premium Annual осигурява 500 GB съхранение и трафик на връзки за изтегляне, заедно с 30 дни история на файловете. Премиум Плюс Годишен, за по-тежки потребители на данни, ъпгрейдва това до 2 TB място за съхранение и изтегляне на връзката трафик.

Доживотни абонаменти

pCloud Планове за живот

Можете също така да получавате същите предимства за постоянно за достъпно еднократно плащане от $ 175 и $ 350 съответно.

  Recenze PCloud - 9 výhod a 1 kon používání nástroje PCloud Cloud Storage

Особено ако планирате да бъдете дългосрочен потребител в облака, това ще ви бъде от полза в дългосрочен план, защото няма да е необходимо да подновявате абонаментните такси ВСЕКИ!

Засега това е единственият доставчик на съхранение в облак, който ви дава тази опция. И както можете да разберете от дългия списък от утвърдени клиенти, че pCloud обслужва, те ще бъдат тук, за да останат, така че никога не трябва да се притеснявате за изтичане на този абонамент …

Забележка

Направихме някои изследвания и анализи на абонаментите за pCloud Lifetime. Не забравяйте да го проверите в нашия преглед за целия живот на pCloud.

Добавката

Освен по-горе, можете да добавите следните услуги за допълнителни мерки за сигурност и архивиране на файлове:

 • pCloud Crypto $ 125 за доживотни абонаменти
  $ 4,99, платени месечно или 47,88 $, платени годишно
 • Разширена история на файловете $ 39 за проследяване на файл до една година.

Ако все пак просто искате да потопите краката си във водата, преди да плувате, безплатната пробна версия ви предоставя 10 GB безплатно хранилище онлайн (+ 4 GB, когато напълно настроите pCloud на вашия компютър и мобилен телефон) и 50 GB изтегляне на трафик от споделено връзки месечно. Вашата история на файловете ще се съхранява само до 15 дни.

Как pCloud се сравнява с Dropbox?

pCloud VS Dropbox

Dropbox съществува повече от 10 години като доставчик на облачно хранилище и през 2016 г. стартира Project Infinite, който им позволява да предоставят услуги наравно с pCloud… или е?

184 987 души вече са преминали от Dropbox към pCloud и по добра причина. Бъд, не приемай думата ни за това. Ето едно бързо сравнение, за да можете да решите сами:

pCloud VS Dropbox: Скорост на качване и изтегляне

Един от основните фактори за определяне на това, което прави добър доставчик на облачно хранилище, е скоростта. Колкото по-бърза е скоростта на изтегляне, качване и синхронизиране, толкова по-удобен е достъпът и управлението на вашите файлове.

pCloud направи няколко теста за скорост в реално време срещу DropBox с видео файл с размер 1,12 GB и ето резултатите:

Скорост на качване – Dropbox (5 минути 34 секунди) срещу pCloud (54 секунди)

Скорост на изтегляне – Dropbox (1 мин. 34 секунди) срещу pCloud (37 секунди)

pCloud VS Dropbox: Сигурност на данните

Както pCloud, така и Dropbox ще защитят вашите файлове по време на прехвърляне на файлове към техните сървъри. Това обаче се спира за Dropbox. И докато условията на Dropbox подчертават, че имат строги правила за полиция на служителите си, остава фактът, че вашите файлове могат да бъдат достъпни от тях.

PCloud обаче се отърва от тази опция с pCloud Crypto. С тази добавена мярка за сигурност криптирането се извършва ръчно на вашето устройство, така че дори pCloud да не може да получи достъп до данните, които съхранявате в акаунта ви, освен ако не им дадете ключа.

pCloud VS Dropbox: Достъпност и съотношение цена / качество

Както при всичко друго, определено ще търсите съотношение цена / качество по отношение на мястото за съхранение за тази продължителност.

Направихме сравнение и установихме, че бизнес планът на Dropbox предлага 16,58 долара (с включен данък) на месец за 1 TB място, докато пакетът Premium Plus Plus на pCloud предлага 2 TB съхранение при 7,99 долара на месец.

Това е 2 пъти повече от съхранението на половината от цената!

И ако отидете за доживотен абонамент, ще трябва да разделяте само едно плащане, което е равностойно на 3 години и половина годишен абонамент. С pCloud наистина спестявате в дългосрочен план.

pCloud VS Dropbox: Проследяване на файлове

Dropbox предоставя услуги за история на файловете до 120 дни, докато разширената история на pCloud ви позволява да проследявате до една година история, което е по-добре за проследяване на дългосрочни проекти.

Присъда: препоръчваме ли pCloud?

Определено! pCloud понастоящем е нашият предпочитан доставчик на съхранение №1, тъй като осигурява всичко необходимо за личен или бизнес потребител с най-добрата сигурност на достъпна цена.

С удобен за потребителя интерфейс на всички известни цифрови платформи и до 2 TB място и евентуален абонамент за цял живот, вие наистина получавате своята стойност за пари.

Съветваме ви да се запишете за безплатната им пробна версия и да я тествате сами.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me