pCloud

Contents

pCloud

https://www.pcloud.com/

tl; dr

pCloud fungerar som ett utmärkt verktyg för säkerhetskopiering och arbetsdelning. Du kan använda den på vilken digital enhet som helst och säkra dina filer till max med manuell kryptering. Det bästa av allt är att du kan betala en engångsavgift för ett livstidsabonnemang! Är det konstigt varför vi älskar pCloud?

PCloud Review – 9 Proffs & 1 nackdel med att använda PCloud Cloud Storage

Grundat i Schweiz var pCloud en relativt nykomling på marknaden för online lagring när den började 2013.

Även som det nya barnet på kvarteret har pCloud bevisat att deras molnlagring är den optimala mångsidiga lösningen för både personliga och affärsanvändare.

Det som verkligen skiljer dem är dessa två specialfunktioner:

 1. LivstidsabonnemangFör en nominell engångsbetalning kan du prenumerera på deras tjänster permanent utan årliga eller månatliga förnyelseavgifter.
 2. pCloud CryptoFör det bästa inom datasäkerhet kan du välja att låsa dina filer med kryptering på din enhet innan du laddar upp för lagring. Detta skyddar det från oönskade ögon och ser till att bara du (och vem du ger nyckeln till) har tillgång till filen.

Hittills har pCloud lyckats vinna mer än 6 miljoner användare och har fått ISO-certifiering inom området Quality Management Systems (QMS) och Information Security Management Systems (ISMS).

Detta inkluderar big time-kunder som Uber, AirBnb, Twitter och Instagram.

Livstidsabonnemang

pCloud är det första molnlagret som erbjuder livstidsabonnemang. Att ladda till $ 480 $ 175 för Premium-plan och $ 980 $ 350 för Premium Plus, har du förmånen att lagra för alltid. .

Fördelar med PCloud

Vi undersökte användarvänlighet, tillgänglighet på olika digitala plattformar, dataintegritet och säkerhet. Och naturligtvis, om priset är överkomligt. Innan vi visar dig vår analys kommer denna videoturné i pCloud att ge dig en bättre förståelse för vad pCloud är:

1. Förlora aldrig en fil någonsin igen med pCloud’s Rewind System

En del av anledningen till att människor använder molnlagring som backupverktyg är så att de har försäkring om de någonsin tappar en fil på grund av ett virus, korruption, fel eller helt enkelt sparar fel version av en viktig fil.

pCloud ser alltid till att du har en intakt kopia av din fil tillgänglig för nedladdning genom att lagra 5 separata kopior av varje fil du laddar upp på deras servrar på tre olika platser på en säker datacenteranläggning i Dallas, Texas. Det är den ultimata skyddet mot att filer går förlorade, stulna eller skadas.

Har du inte bara hatar den när du arbetar med en fil och på grund av ett misstag, hamnar det fel. Men ditt ursprungliga arbete går förlorat eftersom du räddade över det?

Tja, pCloud har också en annan funktion som heter pCloud spårar din filhistorik i 30 dagar så att om du gjorde ett misstag med den aktuella versionen och sparade eller av misstag raderade din fil, kan du enkelt spola tillbaka till en tidigare version.

För långsiktiga projekt kan du också välja den utvidgade filhistoriken (EFH) -tillägget för att behålla tidigare filversioner i upp till 360 dagar för fall.

2. Högsta säkerhet för att skydda känsliga filer

I en tid där filer som innehåller känslig information kan hackas in, kikas och till och med stulas eller ändras är säkerhet alltid viktigt för molnlagringsanvändaren och pCloud ger dig det bästa med sin krypteringstjänst på klientsidan som kallas pCloud Crypto.

pCloud-kryptering

För att förklara använder alla molnleverantörer Advanced Encryption Standard (AES) TLS / SSL 256-bitars kryptering som låter molnlagringssystemet säkra dina filer under överföring från din enhet till servern.

Vem som helst som fångar upp den här filen på väg till molnlagring kommer inte att kunna titta i din fil utan krypteringsnyckeln.

Men det är så långt det går. När den har laddats upp till molnlagringsservern är den tillbaka i sitt ursprungliga format och det betyder att alla som har tillgång till servern kan komma åt data. Detta inkluderar inte bara pCloud-personal utan också alla brottsbekämpande myndigheter och myndigheter med laglig tillgång.

pCloud tar datasäkerhet upp till en högre nivå med ett extra program som heter pCloud Crypto som ger dig, klienten, krypteringseffekten.

Denna programvara låter dig först kryptera din fil på din dator eller mobil innan du skickar den för lagring. För att låsa upp den måste du använda den genererade nyckeln som heter CryptoPass.

  PCloud Review - 9 плюсов и 1 минус использования облачного хранилища PCloud

På det sättet, även efter att den har krypterats igen och dekrypterats under överföringsprocessen, har den fortfarande pCloud Crypto för att skydda den mot oönskad åtkomst mot alla som inte har din CryptoPass-nyckel.

Rolig fakta

pCloud är så säker på att pCloud Crypto inte är hackbart. Så mycket att de har utmanat hackare från toppuniversitet, inklusive Berkeley, Boston, MIT och 613 andra organisationer att bevisa dem fel. Lyckades de? Se rapporten här.

3. Bekväm filhantering när du är på språng

En av pClouds styrkor är dess tillgänglighet på alla digitala plattformar inklusive Windows, Mac, Linux och till och med mobilsystem som Android, iOS och Windows mobil. Och med pClouds auto-synkroniseringsfunktion kommer alla filer alltid att uppdateras enkelt.

Plattformar som stöds av pCloud

Föreställ dig det här: Du arbetar med en powerpoint-presentation hemifrån på din bärbara dator för ett viktigt möte. När du går ombord på taxin för att gå till mötet, får du ny information och måste byta bildspel medan du pendlar.

Öppna bara pCloud på din mobil, öppna powerpoint-filen och fixa den därifrån. Nästa gång du kommer åt den från din bärbara dator har du redan den senaste versionen.

Föreställ dig ett liknande scenario där du måste ändra din fil men din bärbara dator eller mobil är inte tillgänglig. Din vän i närheten har sin bärbara dator öppen och erbjuder att låta dig använda den ett tag. Men eftersom ditt molnlagringskonto är begränsat till bara din bärbara dator och mobil måste du betala extra avgifter för att komma åt det från en annan enhet … eller gör du?

Med pCloud testade vi den möjligheten och blev positivt överraskade över att vi fick tillgång till våra filer från flera olika enheter utan extra kostnad.

Vissa leverantörer av molnlagring knyter faktiskt ditt konto till en dator, bärbar dator eller mobil enhet. Vi blev positivt överraskade över att hitta våra filer från flera enheter utan extra avgifter.

4. Spara dina filer från andra online-plattformar med lätthet

Om du tidigare har använt en molnlagringsleverantör som Google Drive eller Dropbox, oroar dig inte. pCloud kan också enkelt utbyta information med andra tjänster från tredje part och låter dig enkelt ladda upp från andra webbplatser.

Detta inkluderar sociala medier som Facebook, Instagram och Picasa.

Till exempel när vi anslutit till Facebook säkerhetskopierades våra album och mappstrukturen hölls intakt med våra Facebook-bilder kategoriserade i deras respektive kataloger.

De tittar till och med på att integrera sig själva för att säkerhetskopiera WordPress-webbplatser i framtiden så det ser ut som att pCloud snart kommer att kunna ansluta till andra vanliga onlinesidor och tjänster.

5. Smidig användarvänlig mobilapp

På tal om andra plattformar, har du haft en chans att uppleva pClouds mobilapp ännu?

Appen erbjuder ett enkelt gränssnitt som ger oss bekvämligheten att ladda upp, ordna och dela våra filer som vi gillar det bokstavligen till hands..

När du till exempel trycker på det övre vänstra hörnet för att komma åt den vänstra bildmenyn finns det fyra knappar för att få åtkomst till olika typer av filer som är tillgängliga via din enhet: dokument, ljud, video eller visuell.

Filtrera filer enligt dess filtyp

Du kan också ordna dina filer beroende på hur du vill använda dem:

Mappar för olika ändamål

 • Crypto FolderFor hemliga filer du vill ge högsta säkerhet
 • Offline-filer För filer du vill komma åt när din telefon inte har någon internetlinje
 • Delade mappar För filer du vill dela med allmänheten

Du kan också dela filer och visa din delningsstatistik enkelt med Mina länkar för att övervaka hur dina filer har distribuerats.

Visa delningsstatistik

Du har också möjligheten att organisera strukturen för dina mappar och filer. Du kan redigera dem individuellt eller i bulk och lägga till nya mappar också.

Redigera filer och mappar i mobilapp

Sökikonen gör det lättare för dig att spåra filen du väljer och delningsikonen bredvid varje mapp ger dig frihet att dela och länka också.

Sök filer i pCloud-appen

Om du är en ny användare och behöver hjälp med hur du använder den, ger pCloud Hjälp omfattande vägledning för att lära dig hur du använder appen effektivt.

  PCloud评论-使用PCloud Cloud Storage的9个优点和1个缺点

Vi kan göra alla dessa inom mobilappen och vad vi än gjort har det att synkroniseras mellan alla enheter som vi har anslutit till pCloud, direkt.

Men ta inte vårt ord för det. Ladda ner appen och upplev den själv.

6. pCloud Drive – Din online virtuella hårddisk

Om du har mycket data och inte tillräckligt med utrymme på din dator, kanske du tänker köpa en extern hårddisk för att arkivera all den informationen. Men ändå gör det inte lätt för dig att arbeta eller dela filer när du är på språng när du bär en fysisk enhet.

Istället, vad sägs om en virtuell hårddisk med den extra bekvämligheten med onlineåtkomst, automatisk synkronisering av all information och integrerad fildelning?

pCloud Drive

Vi hittade svaret i pCloud Drive, en stationär applikation, som gör att du kan lagra dina filer och mappar online som fungerar precis som att ha en extra hårddisk på din dator, bara ännu bättre eftersom det är lättillgängligt online när som helst var som helst.

7. Arkivera alla dina väsentliga men knappt använda data i ett datavvalv

På tal om att lagra data, oavsett om du driver ett företag med många filer för att hantera eller bara vill ha en plats att lagra dina personliga filer utan att använda ditt datorutrymme, kan du använda pCloud för att säkert arkivera dina värdefulla data.

Med pClouds höga nätverkssäkerhet, den extra fördelen med kryptokryptering för känslig data och ett livstidsabonnemangsalternativ, kan du lagra all din nödvändig information på obestämd tid och ändå få enkel åtkomst till dem från vilken enhet du väljer.

8. Enkel åtkomst till dina filer

De flesta gånger, när du vill ladda upp dina filer till ditt molnlagringskonto, måste du gå igenom den besvärliga processen att använda gränssnittet för att klicka och välja dina filer individuellt.

Med pCloud tyckte vi att överföring är väldigt enkelt genom att bara dra och släppa filen till webbportalen eller den virtuella enheten.

Dessutom har pCloud en plugin för mediaspelare installerade i sitt system för enkel listning, organisering och uppspelning av video-, bild- och musikfiler.

9. Samarbeta enkelt på dina filer med andra

Fil- och mappdelning är mycket enkelt med pCloud. Med ett enkelt klick på en knapp eller en knapptryckning kan du generera nedladdnings- eller laddningslänkar som ska skickas till personer i din kontaktlista. Detta gör att de kan ladda ner dina filer eller dela filer med dig i den tilldelade mappen.

Samarbeta med andra

Du kan till och med bjuda in dem att samhantera en tilldelad mapp för arbetsändamål. För den seriösa affärsanvändaren fungerar detta som ett kraftfullt fjärrbearbetningsverktyg.

Nackdelar med pCloud

Eftersom pCloud har haft en chans att lära av andra molnlagringsprodukter innan de producerar sina egna produkter, har den inte riktigt nackdelar som en mångsidig produkt.

Det finns dock extra tjänster som pCloud tillhandahåller som måste köpas separat från ditt prenumeration:

 1. pCloud CryptoFör det bästa inom filsäkerhet betalar du extra för pCloud Crypto-tillägget för att kryptera dina filer manuellt på din enhet
 2. Utökad filhistorik (EFH) Om du behöver hålla reda på historik för dina filer under långa perioder måste du gå med Utvidgad filhistorik som spårar alla filversioner och uppdateringar under ett år

* Mer om prissättningen av dessa tillägg nedan.

pClouds plan och prissättning

pCloud har två olika prenumerationsplaner och två separata tillägg som du kan välja mellan.

Alla planer har fri tillgång till både mobil- och desktopapplikationer, SSL-säkerhetsöverföring, obegränsad filstorleksuppladdning (teoretiskt men det beror på vilket utrymme du har tillgängligt), filversion, länkdelning (både upp och ner).

Skillnaden för alla planer, oavsett om Premium eller Premium Plus ligger i hur mycket lagrings- och nedladdningstrafik du tilldelas:

Årsabonnemang

pCloud-årsabonnemang

Premium Annual ger 500 GB lagrings- och nedladdningslängtrafik tillsammans med 30 dagars filhistorik. Premium Plus årligen, för mer datatunga användare, uppgraderar det till 2 TB lagring och laddar ner länkstrafik.

Livstidsabonnemang

pCloud livstidsplaner

Du kan också få samma förmåner permanent för en prisvärd engångsbetalning på $ 175 respektive $ 350.

  مراجعة PCloud - 9 إيجابيات و 1 عيوب استخدام PCloud Cloud Storage

Speciellt om du planerar att vara en långsiktig molnanvändare kommer detta att gynna dig på lång sikt eftersom du inte behöver förnya några prenumerationsavgifter EVER!

Hittills är detta den enda molnlagringsleverantören som ger dig det alternativet. Och som du kan säga från den långa listan med etablerade kunder som pCloud serverar, kommer de att vara här för att stanna så att du aldrig behöver oroa dig för att det här abonnemanget går ut …

Notera

Vi har gjort en del forskning och analyser om pCloud Lifetime-prenumerationer. Se till att kolla in det i vår granskning av pCloud livstid.

Tillägg

Förutom ovanstående kan du lägga till följande tjänster för extra säkerhets- och säkerhetskopieringsåtgärder:

 • pCloud Crypto $ 125 för livstidsprenumerationer
  $ 4,99 betalas varje månad eller $ 47,88 betalas årligen
 • Utökad filhistorik 39 $ för spårningsfil i upp till ett år.

Om du fortfarande bara vill doppa dina fötter i vattnet innan du simmar ger Free Trial dig 10 GB gratis lagring online (+ 4 GB när du ställer in pCloud på din dator och mobil) och 50 GB nedladdningstrafik från delade länkar varje månad. Din filhistorik kommer endast att hållas upp till 15 dagar.

Hur jämför pCloud med Dropbox?

pCloud VS Dropbox

Dropbox har funnits i mer än 10 år som en molnlagringsleverantör och lanserade 2016 Project Infinite så att de kan tillhandahålla tjänster i nivå med pCloud … eller är det?

184 987 personer har redan flyttat från Dropbox till pCloud och av goda skäl. Bud tar inte vårt ord för det. Här är en snabb jämförelse så att du kan bestämma själv:

pCloud VS Dropbox: Ladda upp och ladda ner hastighet

En nyckelfaktor för att bestämma vad som gör en bra leverantör av molnlagring är hastighet. Ju snabbare nedladdning, uppladdning och synkroniseringshastighet är, desto bekvämare är det att komma åt och hantera dina filer.

pCloud gjorde några realtidshastighetstester mot DropBox med en videofil med en storlek på 1,12 GB och här är resultaten:

Uppladdningshastighet – Dropbox (5 minuter 34 sekunder) vs pCloud (54 sekunder)

Nedladdningshastighet – Dropbox (1 min 34 sekunder) vs pCloud (37 sekunder)

pCloud VS Dropbox: Datasäkerhet

Både pCloud och Dropbox skyddar dina filer under filöverföring till deras servrar. Däremot stannar det för Dropbox. Och medan Dropbox-villkoren markerar att de har strikt policy för att polisera sina anställda, kvarstår faktum att dina filer kan nås av dem.

Men pCloud blir av med det alternativet med pCloud Crypto. Med den extra säkerhetsåtgärden utförs krypteringen manuellt på din enhet så att inte ens pCloud kan komma åt de data du lagrar i ditt konto om du inte ger dem nyckeln.

pCloud VS Dropbox: Prisvärdhet och värde för pengarna

Som med allt annat kommer du definitivt att leta efter värde för pengarna när det gäller lagringsutrymme för den tiden.

Vi gjorde en jämförelse och fann att Dropboxs affärsplan erbjuder $ 16,58 (inklusive skatt) per månad för 1 TB utrymme medan pClouds Premium Plus-paket erbjuder 2 TB lagring till $ 7,99 per månad.

Det är två gånger lagringsbeloppet till hälften av priset!

Och om du går på ett livstidsabonnemang, behöver du bara dela ut en betalning som motsvarar 3 och ett halvt års årsabonnemang. Med pCloud sparar du verkligen på lång sikt.

pCloud VS Dropbox: Filspårning

Dropbox tillhandahåller filhistorikstjänster på upp till 120 dagar medan pClouds utvidgade filhistorik ger dig upp till ett års värde av att spåra historik vilket är bättre för att hålla reda på långsiktiga projekt.

Bedömning: rekommenderar vi pCloud?

Definitivt! pCloud är för närvarande vår föredragna lagringsleverantör # 1 eftersom den levererar vad en personlig eller affärsanvändare behöver med högsta säkerhet till en överkomlig pris.

Med ett användarvänligt gränssnitt tillgängligt på alla kända digitala plattformar och upp till 2 TB utrymme och en möjlig livstidsabonnemang får du verkligen ditt värde för pengarna.

Vi uppmuntrar dig att registrera dig för deras kostnadsfria testversion och testa den själva.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me