pCloud

pCloud

https://www.pcloud.com/

tl; dr

pCloud služi kot odlično orodje za varnostno kopiranje in deljenje. Uporabite ga lahko na kateri koli digitalni napravi in ​​svoje datoteke do maksimuma zavarujete z ročnim šifriranjem. Najboljše od tega, da lahko za življenjsko naročnino plačate enkratno pristojbino! Se sploh čudim, zakaj ljubimo pCloud?

PCloud pregled – 9 prednosti & 1 Con of Uporaba PCloud Cloud Storage

PCloud je bil ustanovljen v Švici, ko se je začel leta 2013, sorazmerno nov nov trg spletnega skladiščenja.

Kljub temu pa je pCloud kot novi otrok v bloku dokazal, da je shranjevanje v oblaku optimalna vsestranska rešitev tako za osebne kot poslovne uporabnike.

To, kar ju resnično loči, sta ti dve posebnosti:

 1. Doživljenjska naročninaZa nominalno enkratno plačilo se lahko trajno naročite na njihove storitve, brez letnih ali mesečnih obnovitev.
 2. pCloud CryptoZa najboljše v varnosti podatkov lahko pred nalaganjem v shrambo zaklenete datoteke s šifriranjem. To ga zavaruje pred vsemi nezaželenimi očmi in zagotavlja, da imate dostop do datoteke samo vi (in kdorkoli boste dali ključ)..

Do danes je pCloud uspel pridobiti več kot 6 milijonov uporabnikov in pridobil certifikat ISO na področju sistemov vodenja kakovosti (QMS) in sistemov upravljanja informacijske varnosti (ISMS).

Sem sodijo tudi veliki časniki, kot so Uber, AirBnb, Twitter in Instagram.

Doživljenjske naročnine

pCloud je prva shramba v oblaku, ki je ponudila doživljenjsko naročnino. Če za premijski načrt zaračunate 480 USD do 175 USD in 980 $ 350 za Premium Plus, boste imeli privilegij za shranjevanje za vedno. .

Prednosti PClouda

Raziskali smo prijaznost do uporabnika, razpoložljivost na različnih digitalnih platformah, celovitost podatkov in varnost. In seveda, ali je cena dostopna. Preden vam pokažemo našo analizo, vam bo ta video ogled programa pCloud omogočil boljše razumevanje, kaj je pCloud:

1. Nikoli ne izgubite datoteke več s sistemom za navijanje pCloud

Del razlogov, zakaj ljudje uporabljajo shranjevanje v oblaku kot varnostno kopijo, je zavarovanje, če kdaj izgubijo datoteko zaradi virusa, korupcije, napake ali preprosto shranijo napačno različico pomembne datoteke.

pCloud vedno poskrbi, da imate nepoškodovano kopijo datoteke na voljo za prenos tako, da na varnih podatkovnih centrih v Dallasu v Teksasu shranite 5 ločenih kopij vsake datoteke, ki jo naložite na njihove strežnike. To je popolna zaščita pred izgubo, krajo ali poškodovanjem datotek.

Prav tako ga ne sovražite, ko delate na datoteki, in zaradi napake na koncu postane narobe. Toda vaše prvotno delo je izgubljeno, ker ste prihranili nad njim?

No, pCloud ima še eno funkcijo, imenovano pCloud Rewind that 30 dni spremlja zgodovino datotek tako da, če ste se zmotili s trenutno različico in shranili ali pomotoma izbrisali datoteko, lahko preprosto previjete nazaj na prejšnjo različico.

Za dolgoročne projekte se lahko odločite tudi za dodatek za razširjeno zgodovino datotek (EFH), s katerim boste prejšnje različice datotek shranili do 360 dni..

2. Vrhunska varnost za zaščito občutljivih datotek

V času, ko lahko datoteke, ki vsebujejo občutljive informacije, vdrejo, pokukajo in jih celo ukradejo ali spremenijo, je uporabniku za shranjevanje v oblaku vedno pomembna varnost in pCloud vam nudi najboljše s svojo šifrirno storitev na strani odjemalca, imenovano pCloud Crypto.

pCloud kriptovaluta

Da bi razložili, vsi ponudniki oblakov uporabljajo napredni šifrirni standard (AES) TLS / SSL 256 bit, ki omogoča, da sistem za shranjevanje v oblaku zavaruje vaše datoteke med prenosom iz naprave na strežnik.

Kdor to datoteko prestreže na poti do shranjevanja v oblaku, ne bo mogel pogledati v vašo datoteko brez šifrirnega ključa.

Ampak to je kar se tiče. Ko je naložen v strežnik za shranjevanje v oblaku, je spet v prvotni obliki, kar pomeni, da lahko vsakdo, ki ima dostop do strežnika, dostopa do podatkov. To ne vključuje samo osebja pCloud, ampak tudi vse organe pregona in vladne organe s pravnim dostopom.

pCloud dvigne varnost podatkov na višjo raven z dodatnim programom, imenovanim pCloud Crypto, ki vam, stranki, daje šifrirno moč.

Ta programska oprema vam omogoča, da datoteko šifrirate v računalniku ali mobilnem telefonu, preden jo pošljete v shrambo. Če ga želite odkleniti, boste morali uporabiti ustvarjeni ključ, imenovan CryptoPass.

Tako bo tudi potem, ko je med postopkom prenosa znova šifriran in dešifriran, še vedno na voljo pCloud Crypto, da ga zaščiti pred neželenim dostopom proti vsem, ki nimajo vašega CryptoPass ključa.

Zanimivost

pCloud je tako samozavesten, da pCloud Crypto ni mogoče pokvariti. Toliko, da so izzvali hekerje z vrhunskih univerz, vključno z Berkeleyjem, Bostonom, MIT in 613 drugimi organizacijami, da bi dokazali, da niso v redu. Jim je uspelo? Glej poročilo tukaj.

3. Prikladno upravljanje datotek na poti

Ena izmed prednosti pClouda je njegova dostopnost na vseh digitalnih platformah, vključno z Windows, Mac, Linux in celo mobilnimi sistemi, kot so Android, iOS in Windows Mobile. In s funkcijo samodejne sinhronizacije pCloud bodo vse datoteke vedno brez težav posodobljene.

Platforme, ki jih podpira pCloud

Zamislite si to: na prenosnem računalniku od doma uporabljate predstavitev PowerPoint-a za pomemben sestanek. Ko se vkrcate v taksi in se odpravite na sestanek, dobite nove informacije in morate med potovanjem spremeniti diapozitive.

Preprosto odprite pCloud na svojem mobilnem telefonu, odprite datoteko Powerpoint in jo popravite od tam. Ko boste naslednjič dostopali do prenosnika, boste že imeli zadnjo različico.

Zamislite si podoben scenarij, ko morate spremeniti datoteko, vendar prenosni računalnik ali mobilni telefon ni na voljo. Tvoj prijatelj v bližini ima svoj prenosnik odprt in ponuja, da ga lahko uporabljaš nekaj časa. Ker je vaš račun za shranjevanje v oblaku omejen samo na vaš prenosnik in mobilni telefon, boste morali za dostop do njega z druge naprave plačati dodatne stroške … ali pa?

S pCloudom smo to možnost preizkusili in bili prijetno presenečeni, ko smo izvedeli, da je do naših datotek mogoče dostopati z več različnih naprav brez doplačila.

Nekateri ponudniki za shranjevanje v oblaku vaš račun dejansko povežejo z enim računalnikom, prenosnikom ali mobilno napravo. Prijetno smo bili presenečeni, ko smo ugotovili, da je do naših datotek mogoče dostopati z več naprav brez dodatnih stroškov.

4. S enostavnostjo shranjujte datoteke z drugih spletnih platform

Če ste že uporabljali ponudnika za shranjevanje v oblaku, kot sta Google Drive ali Dropbox, brez skrbi. pCloud lahko tudi enostavno izmenjuje informacije z drugimi tretjimi storitvami in vam omogoča enostavno nalaganje z drugih spletnih mest.

To vključuje družbene medije, kot so Facebook, Instagram in Picasa.

Na primer, ko smo se povezali s Facebookom, so bili naši albumi varnostno kopirani in struktura mape ohranjena nedotaknjena z našimi slikami na Facebooku, razvrščenimi v ustrezne imenike.

Celo razmišljajo o tem, da bi se v prihodnosti varnostno kopirali v WordPress spletna mesta, tako da bo videti, da se bo pCloud kmalu lahko povezal z drugimi pogosto uporabljenimi spletnimi mesti in storitvami.

5. Gladka uporabniku prijazna mobilna aplikacija

Če že govorite o drugih platformah, ste že imeli priložnost doživeti mobilno aplikacijo pCloud?

Aplikacija ponuja preprost vmesnik, ki nam omogoča udobje pri nalaganju, urejanju in skupni rabi datotek, kot nam je všeč dobesedno na dosegu roke.

Na primer, ko se dotaknete zgornjega levega kota za dostop do levega drsnega menija, imate štiri gumbe za dostop do različnih vrst datotek, ki so dostopne prek vaše naprave: dokument, zvok, video ali vizualno.

Filtrirajte datoteke glede na vrsto datoteke

Datoteke lahko uredite tudi glede na to, kako jih želite uporabiti:

Mape za različne namene

 • Kripto mapa Za skrivne datoteke, ki jim želite zagotoviti največjo varnost
 • Datoteke brez povezave Za datoteke, do katerih želite dostopati, ko vaš telefon nima internetne linije
 • Skupne mapeZ datoteke, ki jih želite dati v skupno rabo z javnostjo

Datoteke lahko tudi delite in si preprosto ogledate statistiko o skupni rabi z uporabo Mojih povezav za spremljanje, kako so bile datoteke razdeljene.

Oglejte si statistiko o skupni rabi

Prav tako imate možnost, kako želite organizirati strukturo svojih map in datotek. Lahko jih urejate posamično ali v velikem obsegu in dodate tudi nove mape.

Urejanje datotek in map v mobilni aplikaciji

Ikona iskanja vam olajša iskanje sledljive datoteke, izbira ikone za skupno rabo poleg vsake mape pa vam omogoča tudi skupno rabo in povezovanje..

Poiščite datoteke v aplikaciji pCloud

Če ste nov uporabnik in potrebujete pomoč pri uporabi, vam pCloud Pomoč ponuja izčrpne smernice za učenje učinkovite uporabe aplikacije.

Vse to lahko storimo v mobilni aplikaciji in vse, kar smo storili, bo takoj sinhronizirano v vseh napravah, ki smo jih povezali s pCloud.

Ne sprejemajte naše besede. Prenesite aplikacijo in jo doživite sami.

6. pCloud Drive – vaš spletni navidezni trdi disk

Če imate na svoji računalniški napravi veliko podatkov in premalo prostora, si morda omislite nakup zunanjega trdega diska, s katerim lahko arhivirate vse te podatke. Vendar kljub temu, da nosite fizično napravo, vam ni enostavno delati ali deliti datotek, ko ste na poti.

Kako pa je z virtualnim trdim diskom z dodatno udobje spletnega dostopa, samodejno sinhronizacijo vseh informacij in integrirano skupno rabo datotek?

pCloud Drive

Odgovor smo našli v pCloud Drive, namizni aplikaciji, ki omogoča shranjevanje datotek in map v spletu, ki deluje tako, kot da imate dodaten trdi disk v računalniku, še boljše pa je, ker je v spletu lahko dostopen kadar koli in kjer koli.

7. Arhivirajte vse svoje bistvene, vendar težko uporabljane podatke, v podatkovnem trezorju

Če govorite o shranjevanju podatkov, ne glede na to, ali vodite podjetje z veliko datotek za upravljanje ali samo želite mesto za shranjevanje vaših osebnih datotek brez uporabe računalniškega prostora, lahko s pCloudom varno arhivirate svoje dragocene podatke.

Z visoko varnostjo omrežja pCloud, dodatno prednostjo šifriranja Crypto za občutljive podatke in vseživljenjsko naročnino, lahko vse bistvene podatke shranite v nedogled in hkrati dobite enostaven dostop do njih s katere koli naprave po vaši izbiri.

8. Enostaven dostop do datotek

Če želite datoteke naložiti v svoj račun za shranjevanje v oblaku, morate večino časa skozi težaven postopek vmesnika, da datoteke in izberete posamezno..

S pCloudom smo ugotovili, da je nalaganje res enostavno, če datoteko povlečete in spustite na spletni portal ali navidezni pogon.

Poleg tega ima pCloud v svojem sistemu nameščen vtičnike za predvajalnike medijev za lažji seznam, organiziranje in predvajanje video, slikovnih in glasbenih datotek.

9. Sodelovati na svojih datotekah enostavno z drugimi

Skupna raba datotek in map je s pCloudom zelo preprosta. S preprostim klikom gumba ali dotikom lahko ustvarite povezave za prenos ali nalaganje, ki jih želite poslati ljudem na seznamu stikov. To jim bo omogočilo, da naložijo vaše datoteke ali dajo datoteke v skupno rabo z vami v tej dodeljeni mapi.

Sodelujte z drugimi

Lahko jih celo povabite k sodelovanju pri dodeljeni mapi za delovne namene. Za resnega poslovnega uporabnika to služi kot močno orodje za delo na daljavo.

Slabosti pClouda

Ker je imel pCloud priložnost, da se nauči od drugih izdelkov za shranjevanje v oblaku, preden ustvari svoje, v resnici nima prav ničesar kot vsestranski izdelek.

Obstajajo pa dodatne storitve, ki jih ponuja pCloud in jih je treba kupiti ločeno od vaše naročnine:

 1. pCloud CryptoZa najboljšo zaščito datotek plačujete dodatno za dodatek pCloud Crypto za ročno šifriranje datotek na vaši napravi
 2. Razširjena zgodovina datotek (EFH) Če morate zgodovino datotek spremljati dalj časa, boste morali uporabiti razširjeno zgodovino datotek, ki bo vse leto spremljala vse različice datotek in posodobitve.

* Več o cenah teh dodatkov spodaj.

Načrt in cene pClouda

pCloud ima 2 različna naročniška načrta in 2 ločena dodatka, med katerimi lahko izbirate.

Vsi načrti vključujejo prost dostop do mobilnih in namiznih aplikacij, varnostni prenos SSL, neomejeno nalaganje velikosti datoteke (teoretično, vendar je odvisno od prostora, ki ga imate na voljo), različice datotek, skupna raba povezav (tako navzgor kot navzdol).

Razlika za vse načrte, ne glede na to, ali je Premium ali Premium Plus v tem, koliko prostora za shranjevanje in nalaganje imate dodeljenega:

Letne naročnine

pCloud Letne naročnine

Premium Year ponuja 500 GB prostora za shranjevanje in prenos povezav skupaj s 30-dnevno dano zgodovino datotek. Premium Plus Annual za večje uporabnike podatkov nadgradi shranjevanje na 2 TB in prenese povezavo prometa.

Doživljenjske naročnine

Doživljenjski načrti pCloud

Prav tako lahko stalno dobite enake ugodnosti za cenovno ugodno enkratno plačilo 175 USD oziroma 350 USD.

Še posebej, če nameravate biti dolgoročni uporabnik oblaka, vam bo to dolgoročno koristilo, saj vam ne bo treba obnavljati nobenih naročnin.!

Do zdaj je to edini ponudnik za shranjevanje v oblaku, ki vam ponuja to možnost. In kot lahko iz dolgega seznama uveljavljenih strank razberete, da pCloud služi, bodo tu ostali, tako da vam nikoli ne bo treba skrbeti, da bo ta naročnina potekla …

Opomba

Opravili smo nekaj raziskav in analiz na naročilih naročnin na pCloud. Prepričajte se v našem življenjskem pregledu pCloud.

Dodatek

Poleg naštetega lahko za dodatne varnostne ukrepe in varnostno kopiranje datotek dodate še naslednje storitve:

 • pCloud Crypto 125 USD za vseživljenjske naročnine
  4,99 USD mesečno ali 47,88 USD letno
 • Razširjena zgodovina datotek 39 USD za sledenje datotek do enega leta.

Če si še vedno le želite potopiti noge v vodo pred kopanjem, vam brezplačna preizkusna različica ponuja 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v spletu (+ 4 GB, ko v računalniku in mobilniku popolnoma nastavite pCloud) in 50 GB prenosa prometa iz skupne rabe povezave mesečno. Zgodovina datotek se hrani samo do 15 dni.

Kako se pCloud primerja z Dropboxom?

pCloud VS Dropbox

Dropbox že več kot 10 let deluje kot ponudnik pomnilnika v oblaku in leta 2016 je začel izvajati Project Infinite, ki jim omogoča, da ponujajo storitve na enak način s pCloudom… ali pa je?

184.987 ljudi je že prešlo iz Dropboxa na pCloud in z dobrim razlogom. Bud, ne sprejemaj naše besede. Tu je kratka primerjava, da se lahko sami odločite:

pCloud VS Dropbox: hitrost prenosa in prenosa

Ključni dejavnik pri določanju dobrega ponudnika pomnilnika v oblaku je hitrost. Hitrejši kot je hitrost prenosa, prenašanja in sinhronizacije, bolj je dostopen dostop do datotek in upravljanje z njimi.

pCloud je naredil nekaj sprotnih hitrostnih preizkusov proti DropBoxu z video datoteko velikosti 1,12 GB in tukaj so rezultati:

Hitrost nalaganja – Dropbox (5 minut 34 sekund) proti pCloud (54 sekund)

Hitrost prenosa – Dropbox (1 min 34 sekund) vs pCloud (37 sekund)

pCloud VS Dropbox: Varnost podatkov

Tako pCloud kot Dropbox bodo zaščitili vaše datoteke med prenosom datotek na njihove strežnike. Vendar se tam ustavi Dropbox. Medtem ko pogoji Dropbox poudarjajo, da imajo stroge politike za policijo svojih zaposlenih, ostaja dejstvo, da do njih lahko dostopate do njih.

Vendar se pCloud znebi te možnosti s pCloud Crypto. S tem dodanim varnostnim ukrepom se šifriranje na vaši napravi izvede ročno, tako da niti pCloud ne more dostopati do podatkov, ki jih shranite v računu, če jim ne daste ključa.

pCloud VS Dropbox: dostopnost in vrednost za denar

Kot pri vsem drugem boste tudi v tem času zagotovo iskali vrednost za denar glede na prostor za shranjevanje.

Naredili smo primerjavo in ugotovili, da poslovni načrt podjetja Dropbox ponuja 16,58 USD (vključno z davkom) na mesec za 1 TB prostora, medtem ko paket Premium Plus ponuja pCloudov paket Plus 2 za shranjevanje v višini 7,99 USD na mesec.

To je 2-kratnik zneska za shranjevanje na polovici cene!

Če greš za dosmrtno naročnino, boš moral odšteti samo eno plačilo, ki je enakovredno 3 leta in pol letne naročnine. S pCloudom na dolgi rok resnično prihranite.

pCloud VS Dropbox: sledenje datotekam

Dropbox ponuja storitve zgodovine datotek do 120 dni, medtem ko vam razširjena zgodovina pCloud omogoča sledenje zgodovine do enega leta, kar je bolje za spremljanje dolgoročnih projektov.

Razsodba: ali priporočamo pCloud?

Definitivno! pCloud je trenutno naš najprimernejši ponudnik za shranjevanje, saj dobavi vse, kar potrebuje osebni ali poslovni uporabnik, z vrhunsko varnostjo po dostopni ceni.

Z uporabnikom prijaznim vmesnikom, ki je na voljo na vseh znanih digitalnih platformah, do 2 TB prostora in morebitno življenjsko naročnino, resnično dobite svojo vrednost za denar.

Svetujemo vam, da se prijavite na njihovo brezplačno preskušanje in preizkusite naše zase.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me