Ini adalah catatan tetamu oleh Michael Quoc dari Dealspotr.

Jangkauan e-mel boleh menjadi sukar. Mencari kenalan dan membuat mesej yang sempurna memerlukan penyesuaian, bersama dengan masa dan kesabaran. Apabila anda menganggap bahawa rata-rata orang perniagaan menerima hampir 100 e-mel sehari, mesej anda pasti tersesat dalam rombakan.  

Sambungan Google Chrome dapat membantu menjangkau e-mel anda dengan beberapa cara. Dengan menggabungkan Chrome dan Gmail, peluasan fokus e-mel memberikan penyelesaian jangkauan cepat yang meningkatkan kecekapan dan membantu memaksimumkan tindak balas terhadap setiap kempen.

Tetapi sambungan mana yang paling baik untuk membina senarai, menyusun e-mel dan menindaklanjuti? Berikut adalah 10 yang berjaya.

Bina senarai jangkauan dengan satu klik butang

Membangun senarai boleh menjadi salah satu bahagian jangkauan yang paling memakan masa. Hunter adalah pelanjutan yang menyenaraikan semua alamat e-mel dari laman web mana pun, tanpa perlu menjelajahi halaman penuh. Ini juga memberi anda corak alamat e-mel yang paling biasa untuk laman web tersebut – sebagai contoh, {first}{last}@twitter.com.

Senarai jangkauan aplikasi Hunter

Pengoptimuman sebenar Hunter terletak pada carian LinkedIn. Saya melakukan carian sampel untuk orang yang bekerja di Twitter. Tanpa mengklik pelanjutan Hunter, saya sudah melihat kotak pada setiap hasil yang membolehkan saya menyimpan maklumat hubungan sebagai petunjuk.

Skrin aplikasi pemburu

Apabila saya mengklik pada pelanjutan, saya mendapat senarai nama dan alamat e-mel yang pendek yang boleh saya periksa atau hapus centang.

Sebaik sahaja anda mengklik “Cari Alamat E-mel dan Simpan Prospek,” semua alamat e-mel yang dipilih diimport ke dalam senarai di laman utama Hunter.

Tangkapan skrin aplikasi Hunter

Di sinilah anda dapat menguruskan senarai petunjuk anda, mengesahkan alamat e-mel, dan mengeksport data ke dalam fail CSV.

Dapatkan Hunter di Kedai Web Chrome.

Menangkap kesalahan tatabahasa sebelum ini anda menghantar e-mel itu

Semasa cuba membina hubungan baru dengan kenalan, perkara pertama yang biasanya mereka terima daripada anda adalah e-mel. Dan apabila e-mel itu merangkumi kesalahan tatabahasa dan kesalahan ketik, ini boleh merugikan hubungan anda.

Set mata yang lain membantu. Walaupun fungsi pemeriksaan ejaan menangani kebanyakan kesalahan ejaan, Tatabahasa membantu dengan kesalahan tatabahasa yang kurang jelas.

Aplikasi tatabahasa

Di mana pelanjutan itu disokong, anda akan melihat logo Grammarly kecil muncul di medan teks mana pun di laman web tersebut. Saya mencubanya dengan Gmail.

Cadangan aplikasi tatabahasa

Apabila mendapati ralat, logo Grammarly (terletak di sini di kanan bawah) menjadi merah. Anda kemudian boleh mengklik butang dan modul Grammarly muncul dengan cadangan:

Pukulan aplikasi tatabahasa

Ini bukan sahaja menjelaskan masalahnya, tetapi juga menggariskan mengapa ini adalah kesalahan tatabahasa dan cara memperbaikinya. Saya hanya klik pada perkataan yang dicadangkan dengan warna hijau untuk menggantikan kesilapan saya.

Melampaui pemeriksa ejaan tradisional, Grammarly juga menangkap kata-kata yang digunakan dalam konteks yang salah, memperbaiki masalah perjanjian subjek-kata kerja, dan mengedit penempatan pengubah dan penggunaan artikel.

Dapatkan Grammarly di Kedai Web Chrome.

Hantarkan kempen e-mel besar-besaran dalam peti masuk Gmail anda

Kempen jangkauan e-mel yang besar diperlukan untuk banyak syarikat, tetapi had e-mel keluar di Gmail menjadikannya hampir mustahil – apatah lagi berulang-alik antara templat Gmail anda dan hamparan alamat e-mel.

GMass berfungsi di dalam Gmail untuk mengirim e-mel besar ke senarai yang dibuat di Helaian Google, atau daftar manual yang dibuat menggunakan fungsi carian Gmail.

Aplikasi Gmass

Apabila anda menyambungkan akaun anda ke GMass, anda kemudian boleh memautkan ke helaian yang ada dan mengekstrak alamat e-mel, bidang nama, dan maklumat lain. Kini anda boleh menjalankan kempen penggabungan mel, merangka dan menjadualkan e-mel susulan dan melacak pembukaan dan klik.

Perkara lain – GMass bukan hanya untuk kempen e-mel besar yang gila. Anda tahu bahawa (benar-benar jelas) muslihat di mana anda ingin menghantar satu mesej kepada sekumpulan kecil dan anda tidak mahu yang lain tahu bahawa itu adalah e-mel kumpulan? Biasanya, anda akan menghantar e-mel kepada diri sendiri dan kemudian BCC semua penerima lain. GMass menambah butang, tepat di sebelah butang kirim, yang melakukan ini untuk anda.

Dapatkan GMass di Kedai Web Chrome.

Log keluar dengan tandatangan e-mel yang tidak dapat dilupakan

Dengan e-mel yang tidak bersifat peribadi, tandatangan telah menjadi cara bagi para profesional untuk memperkenalkan diri dengan cepat dan menghadap teks Arial yang sering kita baca sepanjang hari. Cara mudah untuk melakukannya adalah dengan membuat tandatangan khas dengan Wisestamp.

Dengan pembina tandatangan mereka yang berguna, anda dapat menambahkan maklumat hubungan anda, pautan media sosial dan gambar yang mesra hingga akhir setiap e-mel.

Aplikasi dimulakan dengan bertanya untuk industri / tujuan yang anda buat tanda tangan (misalnya, saya memilih pemasaran) dan anda akan pergi dari sana.

Aplikasi Wisestamp

Dengan edisi percuma, anda hanya boleh membuat tandatangan asas. Tetapi akaun Pro memberi anda akses ke pelbagai templat dan gaya, dan membolehkan anda menambahkan ciri seperti petikan rawak, video YouTube, atau Tweet terbaru anda. Pasang pelanjutan di sini, dan daftar untuk log keluar yang lebih baik.

Dapatkan Wisestamp di Kedai Web Chrome.

Susun dan lacak e-mel pelanggan di sepanjang saluran penjualan anda dalam Gmail

Streak, alat CRM, melancarkan banyak alat pengurusan hubungan pelanggan ke dalam satu sambungan Chrome yang berguna. Untuk tujuan artikel ini, kami akan menumpukan pada kemampuan e-melnya.

Tangkapan skrin aplikasi streak

Streak membantu anda menyesuaikan dan menghantar gabungan surat dan kemudian mengatur hasilnya di Gmail. Anda boleh berkongsi e-mel dengan anggota “pasukan” anda, mengubah e-mel menjadi item yang harus dilakukan, dan menyelaraskan warna perbualan e-mel anda berdasarkan di mana ia sesuai di sepanjang saluran penjualan anda – dari petunjuk hingga tawaran tertutup.

Pukulan aplikasi bertali arus

Pasang Streak, dan ia akan memberi amaran kepada anda setiap kali e-mel dibaca semasa merakam maklumat ini dalam jangka masa. Dengan rancangan yang ditingkatkan, ini menunjukkan kepada anda siapa yang membaca e-mel, kapan dan di mana ia dibaca, dan peranti apa yang digunakan untuk membuka mesej. Anda juga dapat mengetahui sama ada e-mel anda dihantar dan dibuka oleh orang lain.

Dapatkan Streak di Kedai Web Chrome.

Ubah Gmail menjadi pengurus tugas untuk disusun & utamakan

Apabila peti masuk e-mel anda dibanjiri dengan spam dan mesej promosi, sukar untuk memisahkan e-mel yang sebenarnya perlu anda balas. ActiveInbox mengubah peti masuk anda menjadi pengurus tugas – anda boleh memberikan setiap tugas dan tarikh akhir e-mel kepada setiap e-mel supaya anda tahu apa yang akan dilakukan dengannya di masa hadapan.

Dalam contoh ini, saya menetapkan e-mel ini dari ActiveInbox seperti hari ini:

peti masuk aktif

Apabila saya kembali ke peti masuk, ia disenaraikan sebagai tugas yang perlu diselesaikan, dan bukannya e-mel yang perlu dijawab. Syarikat itu mengatakan bahawa “e-mel bukan huruf, ia adalah tugas yang tidak diformat dengan baik” – dan ActiveInbox dapat menguruskan semuanya. Lihat sambungannya di sini.

Dapatkan ActiveInbox di Kedai Web Chrome.

Tindak lanjut mengenai jangkauan, laman web dan e-mel penting

FollowUp adalah pelanjutan lain yang akan menjadikan peti masuk Gmail anda menjadi pengurus tugas, tetapi dengan fokus untuk menindaklanjuti tugas e-mel.

aplikasi susulan

Walaupun terdapat banyak sambungan lain yang menguruskan ini, FollowUp mempunyai antara muka yang lebih bersih dan penjadual yang sangat mudah. Terdapat juga pilihan susulan automatik, bagi mereka yang suka menetapkannya dan melupakannya.

Ciri menarik dari peluasan ini ialah jika anda mempunyai pesanan susulan yang dijadualkan untuk alamat e-mel tertentu, dan kemudian menghubungi e-mel anda kembali sebelum keluar, ia membatalkan tugas e-mel susulan.

Bukan hanya e-mel yang boleh anda ikuti.

ikuti tangkapan skrin

Anda juga dapat menggunakan peluasan ketika melayari web sebagai semacam penanda buku, tetapi dengan peringatan untuk “menindaklanjuti” di halaman ini pada tarikh atau waktu tertentu. Anda boleh menggunakan FollowUp secara percuma selama 14 hari.

Dapatkan FollowUp di Kedai Web Chrome.

Kurangkan masa yang dihabiskan untuk menulis e-mel dengan membuat pintasan papan kekunci

Cara pasti untuk membuang masa semasa menghantar e-mel adalah menaip perkara yang sama berulang kali dalam jawapan anda. Auto Text Expander mungkin merupakan pelanjutan yang paling tidak estetik dalam senarai, tetapi boleh menjadi penjimat masa nyata dengan menambahkan pintasan yang disesuaikan pada papan kekunci anda.

Katakan anda harus menaip keterangan syarikat anda dalam banyak e-mel yang anda hantar. Cukup buat keterangan di laman Auto Text Expander, dan tekan “save”.

pengembang teks automatik

Sebagai contoh, setiap kali saya perlu menuliskan maklumat yang sama dalam e-mel, saya hanya memasukkan DS ke dalam badan e-mel saya dan teksnya muncul dengan serta-merta (begitu pantas, saya bahkan tidak dapat mengambil tangkapan skrin proses).

Bahagian terbaik? Sambungan tidak terhad kepada Gmail. Gunakan untuk mengisi maklumat kenalan atau borang penyerahan di web dengan cepat – malah menyokong HTML. Dapatkan peluasan dan beri jari anda.

Dapatkan Auto Text Expander di Kedai Web Chrome.

Jejaki e-mel anda yang dibuka dengan melihat kotak masuk anda secara visual

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui dengan serta-merta kapan mesej dibuka dan dibaca, Mailtrack adalah pelanjutan untuk anda. Dengan satu-satunya tujuan untuk melacak e-mel, Mailtrack menambahkan elemen visual ke peti masuk anda untuk memberi tahu anda sekilas jika dan ketika mesej dibaca.

Apabila pelanjutan dipasang, e-mel yang dihantar akan kelihatan seperti ini (perhatikan tanda centang tunggal):

aplikasi mel mel

Setelah dibaca, anda akan diberitahu dengan beberapa cara yang berbeza. Salah satunya ialah e-mel …

tangkapan skrin mel mel

Melalui pemberitahuan tolak…

tolakan mel

Atau tepat di peti masuk anda (perhatikan bahawa kedua-dua cek kini berwarna hijau).

e-mel trak

Mailtrack memberitahu anda jika e-mel anda telah dibuka, ketika mereka dibaca, dan jika mereka dibuka kembali untuk penilaian lebih lanjut. Anda dapat memenuhi keperluan membaca dengan peluasan.

Dapatkan Mailtrack di Kedai Web Chrome.

Import maklumat LinkedIn dan media sosial untuk sebarang kenalan di buku alamat anda

Alamat e-mel, walaupun sering cerdik, jarang memberi anda gambaran yang baik tentang orang di sebalik avatar bersaiz lakaran kecil. Dengan Rapportive, penguntit di dalam anda akan senang dengan banyaknya maklumat profesional mengenai pelanggan anda yang dikembalikan tepat di peti masuk Gmail anda.

aplikasi rapportive

Di tengah perbualan e-mel tertentu, pelanjutan melancarkan modul yang mengisi maklumat LinkedIn kenalan anda secara automatik. Dan bukan hanya di Gmail – Rapportive akan membantu anda menjalin hubungan dengan MailChimp, CrunchBase, dan seumpamanya.

Anda boleh mendapatkan Rapportive secara percuma, atau memuat turun Sales Navigator pelanjutan CRM all-in-one LinkedIn untuk pendekatan yang lebih berfikiran perniagaan.

Dapatkan Rujukan di Kedai Web Chrome.

Jimat Masa dan Usaha Dengan Sambungan Ini

Cuba satu atau semua 10 peluasan ini untuk menjadikan pemasaran dan jangkauan e-mel anda hampir tidak mudah.

Adakah peluasan yang tidak dinyatakan di sini yang anda anggap sangat berguna? Kami ingin mendengarnya.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me