Memandu lalu lintas sukar. Sangat susah.

Menyusahkan untuk melihat garis rata pada analisis anda, walaupun anda bekerja keras.

Terdapat penyelesaian: kandungan. Penerbitan kandungan yang menarik, bermaklumat dan menarik mendorong ribuan pelawat ke laman web anda. Ia berfungsi untuk pemilik kedai e-dagang, blogger, dan hampir semua perniagaan lain yang anda bayangkan.

Pembaca anda akan berkongsi kandungan hebat, dan membantu anda menjangkau sudut internet terjauh. Dengan setiap blog, video, atau infografik baru, anda akan memperoleh petunjuk baru dan menghantarnya kembali ke laman web anda.

Terdapat tiga peraturan emas untuk strategi yang berkesan, dan kami memecahnya menjadi beberapa hari ini:

  1. Muncul dengan idea hebat
  2. Mematuhi jadual kandungan biasa
  3. Mengoptimumkannya untuk banyak lalu lintas

BAHAGIAN 1: Mengemukakan idea kandungan

Terdapat banyak kandungan di luar sana, jadi akan mengambil sesuatu yang istimewa untuk menonjol. Anda mesti hadir dengan kandungan yang unik dan hebat. Tetapi, bagaimana anda terus menghasilkan idea yang bernas?

1. Gunakan Buzzsumo untuk melihat kandungan apa yang membunuhnya dalam talian

Katakan anda bermula dengan batu tulis kosong sepenuhnya. Anda mempunyai laman web baru, tetapi tidak tahu kandungan apa yang hendak dibuat. Masukkan Buzzsumo.

Buzzsumo menunjukkan kepada anda kandungan yang paling popular dalam kategori tertentu. (Dalam kes ini, ‘burger di New York’. Anda boleh mencari apa sahaja dari ‘pemasaran media sosial’ hingga ‘harta tanah’.) Seperti yang anda lihat, kandungan terbaik adalah mudah dan langsung: senarai burger terbaik di New York.

buzzsumo

Sekiranya anda mempunyai kandungan yang ada di laman web anda, anda boleh menggunakan Buzzsumo untuk mencari laman web anda sendiri. Ini akan memaparkan kandungan anda yang paling popular di media sosial.

Nasihat di sini adalah mudah. Cari tahu apa yang berkesan, dan buat sendiri. Lakukan lebih banyak perkara yang berkesan.

2. Gunakan Google Analitis untuk melihat apa yang berjaya setakat ini

analisis google

Bagaimana jika anda membuat kandungan selama berbulan-bulan dengan sedikit pulangan? Ada yang tidak berfungsi, tetapi anda mesti menyoroti masalahnya.

Di situlah Analitis Google sangat berguna. Selami akaun Analitis anda, dan menuju ke tingkah laku ‘ > kandungan laman web “.

analisis google

Di sini, anda boleh membaca setiap blog atau sekeping kandungan yang anda hantar. Ini akan menunjukkan kepada anda yang mendapat lalu lintas terbanyak, masa terpanjang di lokasi, dan kadar pantulan terendah.

Cari corak dalam kandungan paling popular anda. Apakah topik kandungannya? Apa formatnya? Apa itu blog, infografik atau video? Adakah ia mempunyai tajuk yang kuat?

Cari tahu mengapa kandungan itu berfungsi, dan lakukan lebih banyak lagi! Begitu juga membuang semua format dan topik yang tidak menarik lalu lintas. Ini membuang masa anda.

3. Tandakan peristiwa penting industri

Cara termudah untuk menghasilkan kandungan yang tepat pada masanya adalah dengan melihat dunia di sekitar anda.

Bagi saya, salah satu acara terpenting dalam kalendar permulaan ialah persidangan TechCrunch. Oleh itu, saya membuat bahagian kandungan tepat pada masanya. Anda boleh melakukan perkara yang sama di mana-mana industri.

Katakan anda menjalankan syarikat sukan. Anda tahu bahawa Sukan Olimpik akan berlangsung pada bulan Ogos, yang memberi anda banyak topik untuk ditulis.

Tandakan tarikh tersebut dalam kalendar anda, dan juga acara besar lain di sepanjang perjalanan anda. Tetapkan peringatan pada diri anda seminggu sebelum setiap acara, dan buatlah isi tentangnya. Ini bermakna anda akan sentiasa menyediakan beberapa kandungan yang relevan dan layak untuk acara besar.

Ringkas. Mudah. Ini akan segera mengisi kalendar kandungan anda

4. Baca blog

Stephen King terkenal:

Stephen King

Sekiranya anda tidak mempunyai masa untuk membaca, anda tidak mempunyai masa untuk menulis.

Membaca bukan sahaja mempertajam kemahiran menulis anda, tetapi juga memberi idea dan inspirasi kepada anda. Saya menghabiskan sekurang-kurangnya satu jam membaca artikel dan blog setiap hari. Dalam satu sesi, saya akan mencatat sepuluh idea berbeza untuk kandungan baru.

Mungkin blog itu meninggalkan beberapa soalan yang tidak dijawab. Mungkin anda mempunyai pendapat anda sendiri. Cari sudut baru pada kandungan yang ada.

5. Soalan Quora

Blog dan video ada untuk menjawab pertanyaan orang.

Orang ingin belajar mengenai topik baru, atau melihat sesuatu dengan lebih jelas. Orang menggunakan kandungan kerana mereka mempunyai masalah yang perlu diperbaiki. Tugas anda adalah untuk menyelesaikan masalah mereka. Jawab soalan mereka.

Quora adalah sumber yang belum digunakan untuk ini. Pengguna menghantar soalan tulen setiap hari. Dan jika satu orang bertanya, anda boleh menjamin ada ribuan lagi yang bertanya-tanya perkara yang sama.

Berikut adalah dua soalan pertama yang muncul di suapan saya semasa saya masuk ke Quora:

quora

Segera, itu adalah dua idea hebat untuk catatan blog. Sebenarnya, jumlah idea kandungan yang dapat anda hasilkan dari kedua-dua soalan itu sangat besar.

Dapatkan akaun anda sendiri di Quora, masukkan topik kegemaran anda, dan voila – inspirasi segera.

6. Tanya pelanggan / pembaca anda

Sekiranya anda ingin mendorong lalu lintas yang serius, anda mesti membuat kandungan yang dicari oleh sasaran anda. Jadi, teka siapa yang paling baik untuk bertanya … Betul, pelanggan anda yang ada!

Gunakan saluran media sosial anda untuk bertanya kepada pembaca sedia ada jenis kandungan yang ingin mereka lihat. Cuba bersikap spesifik, dan beri mereka pilihan. Sebagai contoh, tanyakan apakah mereka lebih suka blog anda yang lebih fokus pada media sosial atau pemasaran e-mel. Angkat undi, dan anda mendapat jawapan anda.

7. Kongsi pengalaman anda

Beberapa bahagian kandungan yang paling berkesan menggunakan pengalaman peribadi. Fikirkan sesuatu yang mencabar anda dalam beberapa bulan terakhir, dan kongsi pengalaman anda. Pembaca anda suka membaca mengenai kehidupan sebenar, sama ada baik atau buruk.

Contoh pertama saya adalah pengalaman yang sangat positif yang (dapat difahami) menghasilkan banyak pembaca:

ari kacau

Mari kita hadapi, kebanyakan kita tidak mempunyai empat perniagaan berjuta-juta dolar. Tetapi kejayaan apa yang dapat anda sampaikan kepada pembaca anda? Apa yang anda pelajari baru-baru ini yang akan membantu orang lain?

Ia berfungsi dengan baik apabila anda jujur ​​tentang perkara yang anda hadapi. Ali Messe hebat dalam hal ini:

ari kacau

Cuba tulis artikel yang jujur ​​dan peribadi sekurang-kurangnya sebulan sekali. Ia dengan serta-merta mendorong lalu lintas kerana dapat dihubungkan, unik, dan memberikan keperibadian kepada syarikat anda.

8. Lihat komen anda

Yang ini sederhana. Selami bahagian komen di bawah blog atau video anda, dan cari komen yang mendalam. Carilah mereka yang mahukan penjelasan lebih lanjut.

Gunakan itu sebagai asas untuk isi kandungan anda yang seterusnya. Ini menunjukkan kepada pembaca bahawa anda terlibat secara aktif dengan mereka, dan anda berminat dengan sumbangan mereka.

Ia juga menjawab soalan yang mungkin diajukan oleh ratusan yang lain.

BAHAGIAN 2: Mengisi kalendar kandungan anda

Sekarang, anda pasti dipenuhi dengan idea kandungan yang hebat. Sekarang, sudah tiba masanya untuk mengubahnya menjadi bahagian kandungan yang sebenar, dan menjadwalkannya ke dalam kalendar anda. Anda boleh menggunakan Apple iCal yang rendah hati untuk menyediakan kalendar kandungan. Saya juga suka menggunakan Sprout Social untuk membantu mengintegrasikan jadual sosial dan kandungan saya.

bercambah sosial

9. Ikutilah tarikh akhir mingguan

Sekiranya anda tidak memberikan tarikh akhir kepada diri anda, anda akan cepat mengetahui bahawa kerja anda tidak dapat disiapkan.

Ikuti jadual penerbitan yang realistik. Seterusnya, saya akan membincangkan anda melalui beberapa tarikh akhir yang realistik untuk dibuat.

Bentukkan pembuatan dan penerbitan kandungan secara aktif ke dalam jadual mingguan anda. Jadikan ia sebagai keutamaan.

10. Kirim 2 catatan Blog setiap minggu

2 catatan blog adalah sasaran yang mudah dilakukan untuk perniagaan kecil. Blog tidak memerlukan masa lebih lama daripada beberapa jam untuk disatukan. Dan, ini akan memberi anda dua peluang besar untuk mendorong lalu lintas ke laman web anda setiap minggu.

Pada hari-hari lain, anda boleh memberi kandungan kedua media sosial untuk sesiapa sahaja yang ketinggalan.

11. Posting 1 kandungan pencakar langit sebulan

Kandungan pencakar langit adalah kandungan yang besar, berair dan berani yang menghasilkan banyak minat. Ia jauh lebih berkesan daripada catatan blog kecil, tetapi juga lebih banyak usaha.

Pada dasarnya, anda ingin membuat sumber pasti mengenai sesuatu. Contohnya, ini boleh menjadi panduan lengkap untuk alat media sosial pada tahun 2016.

Itu mungkin helah papan salji terbaik sepanjang masa. Apa sahaja yang anda pilih, jadikan ia besar, menarik, dan boleh dikongsi.

Keindahan pencakar langit adalah bahawa anda mendapat kemasukan lalu lintas segera melalui perkongsian segera. Anda juga mendapat banyak pengunjung yang mencari kandungan melalui enjin carian.

Ketahui lebih lanjut: Kunci Untuk Lalu Lintas yang Konsisten: Teknik Pencakar Langit

12. Satu video sebulan

Tahukah anda bahawa kandungan video adalah bentuk kandungan yang paling banyak dikongsi? Baiklah. Ini tidak semudah melucutkan catatan blog, tetapi mungkin lebih berkesan dalam jangka masa panjang.

Ini semudah berbicara dengan kamera, dan menguraikan beberapa fakta atau statistik penting. Selagi anda memberikan maklumat berharga, cubalah dalam pelbagai medium yang berbeza.

Ia berfungsi dengan baik untuk Marija Hamed, yang memperoleh 100,000 tontonan mengenai video ringkas tetapi bermaklumat ini.

13. Satu ebook atau projek besar setiap tahun

Di atas kandungan biasa anda, anda harus menjadualkan satu projek besar setiap tahun. Projek ini boleh menjadi eBook atau kertas putih. Ini adalah panduan berwibawa yang sangat mendalam mengenai subjek tertentu.

Mereka meletakkan anda sebagai pakar dalam topik anda, dan memberi pembaca gambaran besar mengenai kemahiran anda. Sangat sesuai untuk membina kepercayaan.

Bukan itu sahaja, tetapi mereka adalah pemandu trafik yang terbukti. Orang akan selalu mencari e-book dan kandungan yang luas. Lebih baik lagi, mereka akan berpisah dengan alamat e-mel untuk mendapatkannya. Dengan menggunakan eBook sebagai ‘magnet utama’, anda akan mengumpulkan ribuan alamat e-mel.

Dan – anda meneka – buletin e-mel mendorong banyak lalu lintas.

14. Biarkan orang lain melakukan kerja keras untuk anda

Membuat kandungan boleh meletihkan. Jadi, inilah silap mata: memanfaatkan kandungan yang dihasilkan pengguna.

Lakukan apa yang dilakukan oleh Starbucks, dan minta pengguna anda menyiarkan gambar produk anda dalam tindakan. Starbucks mengadakan pertandingan di mana pelanggan dapat berkongsi gambar coretan cawan mereka.

starbucks

Keputusan? Beberapa minggu kandungan percuma yang hebat untuk disiarkan dalam talian. Dapatkan kreatif, anda boleh melakukan perkara yang serupa dengan apa sahaja.

Inilah petua yang lebih mudah: galakkan ulasan pengguna mengenai semua yang anda jual. Ini adalah kaedah mudah untuk mendapatkan kandungan baru di laman web secara berkala (bagus untuk SEO).

15. Buat semula semuanya. Setiap masa.

Setelah menerbitkan blog baru, tanyakan pada diri anda satu soalan mudah: Apa lagi yang boleh saya lakukan dengan ini?

Bolehkah anda mengubah maklumat itu menjadi podcast? Bolehkah anda mengambil fakta utama dan membuat infografik yang hebat? Bolehkah anda mengubahnya menjadi video atau animasi YouTube?

Anda boleh menggunakan semula kandungan yang sama dengan pelbagai cara. Penonton anda suka mencerna kandungan dengan pelbagai cara, jadi berikan kepada mereka! Ini menjimatkan banyak masa penyelidikan, dan anda dapat menjana trafik tiga kali lebih banyak.

Sebarkan kandungan yang dibuat semula selama beberapa bulan akan datang, dan kalendar anda mula terisi dengan baik!

BAHAGIAN 3: Mengoptimumkannya untuk lalu lintas

Sejauh ini, saya telah menunjukkan kepada anda cara menghasilkan kandungan yang hebat, dan memulakan jadual yang padat. Tetapi, kita tidak mempunyai bahagian terakhir: memastikan bahawa ia mendorong banyak lalu lintas.

Lagipun, jika anda menyiarkan blog dan tidak ada yang membacanya, adakah ia benar-benar wujud?

16. Kata Kunci SEO

Salah satu sebab mengapa kandungan sangat baik dalam menggerakkan kandungan adalah faedah enjin carian. Pertama sekali, Google suka melihat banyak kemas kini dan kandungan biasa.

Kedua, kandungan membantu Google memahami lebih banyak mengenai siapa anda dan apa yang anda lakukan. Dengan menggunakan kata kunci yang sangat disasarkan dalam kandungan anda, anda dapat mendorong banyak lalu lintas melalui Google.

Pilih kata kunci yang anda cari untuk diberi peringkat, dan jadikannya sebagai sebahagian besar kandungan anda. Mari kembali ke contoh burger kami. Anda ingin memastikan kandungan anda mengandungi banyak rujukan untuk burger dan New York.

Ia sangat mudah, tetapi berjaya.

Ketahui lebih lanjut: Kaedah Kreatif Untuk Mencari Kata Kunci Peringkat Tinggi dan Menukar

17. Tajuk utama pembunuh

Sekiranya anda benar-benar mahu meningkatkan lalu lintas, anda mesti menonjol dari semua kandungan lain di luar sana. Tajuk utama dan tajuk anda harus menerobos kebisingan, dan meyakinkan orang untuk mengkliknya.

Luangkan sekurang-kurangnya 20% masa anda untuk membuat tajuk yang sempurna. Jadikannya menarik, menggoda, dan di wajah anda. Sekiranya anda tidak mendapat bahagian ini dengan betul, maka anda telah membuang masa anda pada artikel utama!

Petua profesional: Saya menulis panduan berguna tentang cara membuat tajuk utama pembunuh. Gunakannya dengan baik!

18. Selalu sertakan anak kucing

Anak kucing mendorong banyak lalu lintas.

anak kucing

Strategi kandungan masih merupakan kaedah terbaik (dan termurah) untuk mengarahkan lalu lintas ke laman web anda. Tetapi, ia tidak mudah.

Perolehan lalu lintas memerlukan masa, kesabaran, dan jadual. Ini adalah kunci untuk lalu lintas berharga jangka panjang.

Itulah sebabnya kalendar adalah sahabat pengeluar kandungan! Adakah anda mempunyai sebarang pertanyaan atau pemikiran mengenai topik ini? Beritahu saya di bahagian komen di bawah.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me