3 Petua Pemasaran E-Dagang Besar dari Pakar

Betapa sukarnya memasarkan laman web e-dagang anda?


Apa yang perlu anda lakukan untuk mewujudkan kesedaran jenama dan mendorong lalu lintas?

Kami cenderung menjadikan pemasaran e-commerce lebih sukar daripada yang seharusnya. Berpegang pada asas-asas adalah pertaruhan terbaik anda.

buku pemasaran

Kes sesuai? Tiga petua pemasaran besar dari pakar dalam industri ini. Tidak ada perkara luar biasa di sini. Kemungkinan anda sudah tahu bahawa anda seharusnya melakukan tiga perkara ini. Mungkin anda memerlukan peringatan, dan fokus untuk meluangkan masa untuk mereka? Sekiranya ada, ini dia.

Petua # 1: Praunch SEO

Kami menghubungi Rebecca Gill, pereka web, pemasar internet dan pemilik Web Savvy Marketing. Dalam tujuh tahun syarikatnya berniaga, Web Savvy Marketing telah terkenal sebagai salah satu yang terbaik dalam perniagaan reka bentuk laman web. Rebecca adalah profesional yang mahir yang pendapatnya sangat dicari untuk sumbangan sumber pendidikan berkaitan dengan SEO.

Kami bertanya apa yang dia menasihati pelanggan yang mengupah syarikatnya untuk merancang laman web e-commerce baru. Rebecca mengatakan bimbang tentang SEO terlebih dahulu dan rancang kemudian, “Pastikan penyelidikan dan perancangan dilakukan untuk SEO sebelum merancang, mengekod, atau melancarkan. SEO pelancaran pasca sudah terlambat. “

Itu petua yang menarik, kerana saya rasa kebanyakan kita membalikkan persamaan itu. Kami hanya bimbang untuk membina dan menghidupkan laman web, kemudian fokus untuk menambahkan elemen SEO.

menaip tangan di komputer

Sudah tentu, salah satu bahagian SEO yang paling penting adalah kandungan yang disiarkan di laman web anda. Ini menjadi perhatian utama bagi mesin pencari dan pengunjung manusia. Oleh itu, menulis salinan yang hebat adalah suatu keharusan, kerana kita akan membaca artikel ini mengenai 9 Undang-Undang Penulisan Naskah SEO.

Dan jika anda ingin seseorang membaca artikel itu, dan juga meminta mesin pencari mengindeksnya dengan betul, anda memerlukan tajuk utama yang menarik. Dalam artikel ini, kami memberikan sembilan petua untuk membuat tajuk utama yang tidak dapat ditolak dari beberapa penulis blog terbaik di dunia.

Petua # 2: Pemasaran Media Sosial

Menurut Shelly Peacock, pereka WordPress dan pemilik Spinbird Group yang berkembang pesat, media sosial adalah taktik pemasaran utama untuk mana-mana laman web e-dagang, “Bergantung pada produk anda, tingkatkan produk itu sebisa mungkin.” Syarikatnya yang berusia puluhan tahun terkenal dengan fokusnya dalam mendidik pelanggan mereka dan pemasaran media sosial hanyalah satu bidang di mana mereka memberikan bantuan khusus.

Shelley memberikan tip ini melalui Twitter, di mana dia mempunyai lebih dari 1.800 pengikut. Itu jelas merupakan salah satu laman media sosial kegemarannya. Tetapi jangan lupa tentang Facebook dan LinkedIn serta Pinterest dan Instagram.

media sosial

Sebenarnya, kami telah mengenal pasti Instagram sebagai laman media sosial terbaik untuk digunakan oleh e-tailer dan bahkan menggariskan kajian kes seorang wanita yang menghasilkan $ 15,000 setiap kali dia memuat naik siaran tajaan. Sekiranya anda hanya mempunyai masa dan sumber untuk menumpukan pada satu rangkaian media sosial, mungkin Instagram adalah pilihan terbaik anda; baca lebih lanjut mengenainya di sini.

Petua # 3: Senarai E-mel

Shelly Peacock dari The Spinbird Group memberi kami nugget emas pemasaran lain ketika dia berkata, “Kumpulkan semua e-mel yang anda dapat – lebih baik daripada sebelumnya untuk perniagaan.” Dan untuk menjadikan mesej anda kelihatan lebih profesional, Shelly mencadangkan memuat turun program percuma seperti HTMLsig untuk menambahkan garis tanda khas.

Anda sudah tahu membina senarai e-mel, bukan? Tetapi kemungkinan anda terlupa akan kepentingannya. Sangat mudah untuk terjebak dalam SEO dan media sosial serta blogging dan pengembangan produk dan penjenamaan sehingga anda melupakan kaedah pemasaran yang mudah tetapi terbukti.

Salah satu cara terbaik untuk membuat pengunjung memilih untuk memilih e-mel pemasaran masa depan adalah dengan menawarkan daya tarikan utama. Anda tahu, kotak pop timbul yang meminta nama dan alamat e-mel sebagai pertukaran infografik atau eBook atau video yang menunjukkan kepada anda 10 petua terbaik untuk… apa sahaja. Anda boleh menemui pelbagai jenis idea inovatif untuk mencipta magnet utama dengan membaca artikel ini.

Dan apabila anda berjaya menghasilkan magnet timbal yang sempurna, anda perlu merancang butang ajakan bertindak yang benar-benar menarik minat pengunjung laman web anda untuk memanfaatkan tawaran anda. Perlukan bantuan dengan itu? Kami mendapat petua untuk membuat ajakan bertindak magnetik di sini.

Jadi di sana anda memilikinya. Para pakar telah berbicara dan mereka telah mengingatkan saya bahawa asas-asas SEO, pemasaran media sosial dan membina senarai e-mel masih berlaku seperti sebelumnya dalam mempromosikan laman web e-dagang anda.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map