Lupakan Facebook. Lupakan Twitter.

Instagram kini menjadi media sosial terpenting untuk peruncit dalam talian.

Bukan hanya selfie, smoothie, dan anak kucing comel di luar sana! Ini adalah pulangan pelaburan yang serius. Ini menjadikan ribuan pemilik kedai dalam talian bebas.

Mengapa?

Kerana catatan Instagram mengumpulkan lebih banyak pertunangan daripada gabungan Facebook dan Twitter. Dan ini mewujudkan pasukan baru pengecap rasa dan pengaruh yang bebas.

Kisah $ 15,000

Jumpa Danielle Bernstein. Dia memiliki akaun Instagram dengan 1.3 juta pengikut. Dia berumur 22 tahun, dan mengendalikan kedai dalam talian dan blog fesyen bebas. Ia dipanggil We Wore What, dan sangat besar.

Danielle - Kami Memakai Apa

Tidak ada tuan perniagaan atau syarikat besar yang menarik tali. Cuma wanita pintar dengan komputer riba dan akaun Instagram. Berdikari dan butik.

Dia menjual kasut, beg, dan pakaian secara langsung melalui laman webnya. Dia juga menjalankan kedai afiliasi, menjual pakaian melalui Stella McCartney, Miu Miu, dan Moda Operandi.

Tetapi inilah tajuk utama. Menurut wawancara di Harper’s Bazaar, dia menghasilkan $ 15,000 setiap kali dia memuat naik posting yang ditaja di Instagram.

$ 15,000!!

Ini adalah model perniagaan baru dalam runcit dalam talian.

Mengapa ia berfungsi? Kerana lebih jauh dari pengalaman membeli-belah tradisional. ya, dia mengendalikan kedai dalam talian. Tetapi Danielle juga pengecap rasa. Seorang guru fesyen, dan wanita perniagaan yang tajam.

Kesan Instagram

Dalam dunia peruncit dalam talian, Instagram mengambil alih. Kini lebih hebat daripada Facebook dan Twitter untuk penjual bebas.

Inilah fakta-fakta:

  • Catatan Instagram mendapat penglibatan 58 kali lebih banyak daripada Facebook.
  • Dan 120 kali lebih banyak penglibatan daripada Twitter!

Instagram juga merupakan platform media sosial yang paling pantas berkembang. Itu baru mengatasi Twitter dari segi keseluruhan pengguna.

Kadar pertumbuhan pengikut di Instagram juga jauh lebih cepat dan lebih tinggi daripada Facebook.

Instagram adalah platform yang paling menarik, berkembang pesat, paling relevan secara sosial di planet ini sekarang.

Tajaan Instagram

Mari bercakap lebih lanjut mengenai model Instagram / runcit Danielle Bernstein yang menguntungkan. Terima kasih kepada kedai dalam taliannya, blognya, dan Instagramnya, dia dianggap sebagai pemengaruh Instagram.

Di sinilah wang besar. Jenama membelanjakan lebih dari $ 1 bilion setiap tahun untuk menaja siaran Instagram. Terima kasih kepada 1 juta pengikutnya, dia dapat memperoleh harga antara $ 5,000 hingga $ 15,000 untuk pos yang ditaja.

Contohnya, Danielle akan menghantar gambar dengan beg tertentu. Atau dia akan memakai cermin mata hitam jenama tertentu dengan bayaran. Catatan Danielle sangat halus, dan sangat semula jadi. Ia hampir subliminal. Pada masa yang sama, setiap pos menghantar ribuan orang kembali ke kedai dalam taliannya, dan memperkuat jenamanya.

Jangkauan Danielle sangat besar, tetapi bahkan akaun Instagram dengan 5,000+ pengikut dapat mula menghasilkan sedikit wang melalui penajaan.

5,000 pengikut cukup boleh dicapai untuk perniagaan dalam talian rata-rata, bukan??

Pelan 5 Langkah Anda Untuk Membangun Empayar Instagram

Sekarang, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana menambah bilangan anda! Ini adalah jalan panjang untuk satu juta pengikut, tetapi kita akan mula kecil.

1. Gunakan gambar produk gaya hidup

Terdapat satu sebab mudah mengapa peraturan Instagram untuk peruncit dalam talian.

Ini menjadikan produk mereka kelihatan nyata.

Pemasar pintar tahu bahawa cara terbaik untuk menjual produk adalah dengan menjual gaya hidup. Jangan beritahu kami apa produknya, tunjukkan kepada kami bagaimana produk itu akan mengubah hidup kita.

Suapan Instagram Motivasi Nike

Lihat sahaja suapan Instagram motivasi Nike. Ia penuh dengan orang-orang sebenar yang menjalankan maraton, bermain bola keranjang, berenang. Semuanya nyata. Ia boleh dipercayai. Ini gaya hidup.

2. Gunakan gambar pelanggan

Tidak banyak daripada kita yang dapat mengaitkan gambar model dalam katalog.

Tetapi, apabila pelanggan menyiarkan gambar sebenar produk anda di Instagram, ia memberi reaksi kepada orang lain. Ia kelihatan nyata. Pelanggan dapat membayangkan diri mereka memakai barang yang sama. Jauh lebih berkesan untuk menjual.

Kedai dalam talian, Nasty Gal meminta pelanggan mereka mengambil gambar diri mereka dan menggunakan hashtag tertentu di Instagram. Mereka mengumpulkan gambar, dan menonjolkannya di laman web mereka.

Gambar Pelanggan Nasty Gal

Mereka mendapat jangkauan sosial yang besar, dan keseluruhan katalog gambar produk semula jadi.

Pelanggan mereka melakukan semua pekerjaan untuk mereka!

3. Gunakan jawatan yang ditaja

Anda boleh membayar influencer Instagram (seperti Danielle) untuk membuat catatan mengenai anda dan produk anda. Tidak ramai di antara kita yang mempunyai $ 15,000! Tetapi, terdapat akaun yang lebih kecil untuk bermula.

Ini betul-betul berkesan.

Bachlr

Syarikat fesyen lelaki, Bachlr bermula dari hampir pengikut Instagram yang sifar. Mereka membayar pelbagai pengaruh untuk jawatan yang ditaja. Sambutannya sangat kuat, menghancurkan pelayan mereka.

Saya menghubungi dan membuat perjanjian dengan beberapa akaun dengan pengikut 100k + yang disasarkan kepada lelaki. Yang mengejutkan saya, ramai pengguna ini sanggup membuat catatan promosi dengan harga sekitar $ 50… hebat!

Kini mereka mendapat 15,000 pengikut, dan menikmati 20,000 pengunjung ke kedai mereka dalam dua minggu.

Bukan hanya itu, tetapi mereka sekarang juga mampu menanggung sendiri jawatan yang ditaja!

4. Pinjam pengikut dari rakan anda

Bahagian paling sukar untuk membina Instagram adalah mendapatkan bola bergolek. Bagaimana anda menemui 100 pengikut pertama? 1,000 yang pertama?

Kaedah terpantas dan paling berkesan, adalah mencari pengguna aktif yang akan menyukai siaran dan produk anda. Mula melihat akaun yang serupa dengan anda. Muatkan senarai ikutan mereka, dan mula terlibat dengan pengikut mereka yang paling aktif.

‘Suka’ foto mereka, komen pada gambar, dan ikuti. Tidak lama lagi sebelum anda mendapat ikutan pertama anda. Dan kemudian satu atau dua. Ulangi proses ini dalam beberapa peringkat setiap hari, dan anda akan mula membina ikutan yang baik.

5. “Jadilah fesyen!”

Saya akan menyelesaikan petikan dari rakan baik kami di Kalen di Bon Bon Boutique. Baru-baru ini dia memberitahu kami mengenai rahsia di sebalik kejayaan kedai dalam taliannya.

Salah satu petikan wawancara yang menonjol adalah “jadilah fesyen”. Ini adalah sikap yang telah mencipta kejayaan besar bagi Danielle Bernstein, yang saya bicarakan pada awal artikel.

Untuk membawa kedai dalam talian anda ke tahap seterusnya, anda harus menjadi lebih daripada sekadar penjual. Anda mesti menjadi pengecap rasa. Pengaruh. Ini semua tentang membuat model perniagaan 360 yang melampaui jual beli tradisional.

Itulah sebabnya Instagram adalah media sosial terbaik untuk peruncit dalam talian.

Ini adalah model baru yang menggabungkan penjualan dalam talian dan majalah / media. Dan inilah yang dapat anda kuasai untuk perniagaan rumah anda.

Adakah orang di luar sana mendapat keputusan hebat dari Instagram? Saya ingin mendengar daripada anda!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me