Membangun senarai e-mel adalah satu-satunya perkara terpenting yang boleh anda lakukan untuk perniagaan dalam talian anda.

Saya tidak mengatakan ini dengan ringan Bagaimanapun, saya tahu betapa pentingnya trik media sosial, SEO, dan pemasaran digital yang lain.

Tetapi tidak ada yang mendekati kekuatan e-mel.

Borang Pendaftaran Penukaran Tertinggi

Pemasaran e-mel mengembalikan $ 38 untuk setiap $ 1 yang dibelanjakan. Ia mendorong penukaran 174% lebih banyak daripada media sosial dan menghasilkan 40 kali lebih banyak pelanggan daripada gabungan Facebook dan Twitter.

Mengumpulkan alamat e-mel dan menukar pelanggan harus menjadi milik anda keutamaan nombor satu. Tetapi tidak mudah.

Bagaimana anda memulakan? Bagaimana anda meyakinkan orang untuk menyerahkan alamat e-mel mereka? Dan bagaimana anda menggunakannya untuk menjual produk? Siri ini akan membawa anda melalui keseluruhan proses dari menangkap sebanyak mungkin e-mel hingga memasukkan baris subjek anda.

Sebelum kita memulakan, berikut adalah dua sumber penting untuk membaca latar belakang:

Tutorial Mailchimp Untuk Memerintah Mereka Semua – Ini menjelaskan mekanisme penyediaan senarai e-mel, dan menghantar buletin pertama anda.

Cara Membuat Magnet Plumbum yang Tidak Tertahan – ‘Magnet utama’ adalah hadiah menggoda yang akan anda tawarkan sebagai pertukaran alamat e-mel. Ini boleh menjadi eBook, laporan, atau percubaan percuma. Anda memerlukan yang hebat untuk memikat banyak pelanggan.

Dengan maklumat yang dikunci, mari kita mulakan dengan langkah yang paling penting: membina senarai e-mel anda. Pada bahagian 1, saya akan menunjukkan kepada anda borang pendaftaran yang paling berkesan di luar sana, dan tempat meletakkannya di laman web anda untuk kekuatan penukaran muktamad.

Mari kita masuk.

Ikuti Panduan Pemasaran E-mel Pasti Kami

  • Bahagian 1: 11 borang pendaftaran penukaran tertinggi
  • Bahagian 2: Peningkatan kandungan – cara terpantas untuk lebih banyak pelanggan
  • Bahagian 3: Tingkatkan penglibatan & pendapatan dengan siri alu-aluan e-mel
  • Bahagian 4: 19 helah mudah untuk mendapatkan kadar buka e-mel 40%
  • Bahagian 5: Baris subjek yang sempurna: 18 helah untuk mencapainya
  • Bahagian 6: Adakah pemasaran e-mel anda berfungsi? 14 metrik penting untuk diukur

1. Munculan Kotak Cahaya

Saya akan mulakan dengan pilihan yang paling kontroversial: pop timbul kotak cahaya. Sekiranya anda kerap membuat blog pemasaran digital, anda pasti pernah melihat salah satu daripadanya.

Munculan Kotak Cahaya

Sebab mereka berubah dengan baik adalah mustahil untuk ketinggalan. Selebihnya skrin menjadi gelap, dan borang pendaftaran menguasai skrin. 100% pelawat anda melihatnya. Ini menghilangkan semua gangguan yang mungkin berlaku dan memfokuskan pengunjung pada satu perkara: mendaftar.

Template Monster dilaporkan meningkatkan pelanggan mereka sebanyak 600% ketika mereka mula menggunakannya. Kadar penukaran mereka melonjak dari 0.4% kepada 2.4%!

Petua pro: Munculan kotak cahaya tidak selalu berkesan. Ini boleh mengganggu pengunjung baru yang bahkan tidak berpeluang membaca kandungan anda. Cuba letakkan pemasa pada pop timbul, supaya pengunjung berpeluang untuk menyemak imbas terlebih dahulu.

Cara memasangnya: OptinMonster adalah salah satu perkhidmatan tangkapan e-mel kegemaran saya, dan mereka akan membantu anda merancang dan memasang pop timbul lightbox. Mailchimp juga mempunyai ciri yang serupa.

2. Splash Page, aka Kotak Ciri

Mirip dengan pop-up lightbox, ‘halaman percikan’ atau ‘kotak ciri’ menguasai seluruh skrin, memfokuskan pengunjung pada satu tujuan sederhana. Sekali lagi, anda akan sering melihatnya di blog pemasaran digital. Ia kelihatan seperti ini:

Halaman Splinko Backlinko

Ia mengambil alih bahagian atas skrin sepenuhnya, jadi ini adalah perkara pertama yang dilihat oleh mana-mana pelawat. Biasanya, anda kemudian menatal ke bawah untuk mencari kandungan di bawah.

Satu laman web melaporkan peningkatan pelanggan sebanyak 51.7% semalam menggunakan helah ini, jadi ia pasti berjaya. Persoalan besar adalah sama ada ia mengorbankan pengalaman pengguna.

Sebilangan pelawat akan memilih untuk menjelajahi laman web dan kandungan anda sebelum membuat alamat e-mel, jadi perhatikan analitik anda untuk melihat apakah kotak fitur tersebut memberi kesan negatif.

Cara memasangnya: PlugMatter telah membina plugin sederhana yang tidak memerlukan pengekodan untuk dilaksanakan. Mereka juga mempunyai 200% peningkatan pelanggan, walaupun saya belum mengujinya secara peribadi.

3. Kotak pendaftaran bar sisi

Bar sisi adalah rumah semula jadi borang pendaftaran. Laman web telah menggunakan penempatan ini selama bertahun-tahun. Dan ada alasan yang baik untuk itu: ia berfungsi!

kotak pendaftaran bar sisi

Pengunjung berharap dapat melihatnya di sana, jadi jika seseorang ingin mendaftar, inilah tempat pertama yang akan mereka kunjungi.

Neil Patel – salah satu pemasar digital paling berjaya di planet ini – menggunakan LIMA borang pendaftaran (atau pautan pendaftaran) di bar sisi blognya.

Cara memasangnya: Jika anda menggunakan Mailchimp, mereka akan memandu Anda melalui proses tersebut, dan menunjukkan kepada anda cara menerapkan kod yang diperlukan.

4. Kotak pendaftaran niat keluar

Ini adalah idea cerdik yang menyajikan halaman pop timbul atau percikan sebelum pengunjung pergi meninggalkan halaman anda. Ini adalah peringatan terakhir untuk mendaftar sebelum mereka pergi.

tawaran niat keluar

Ini tidak mengganggu pengalaman pengguna, kerana pengguna anda sudah pergi. Perisian ini mengesan pergerakan kursor, memaparkan halaman pop timbul atau percikan sama seperti pelawat anda akan menutup tab. Pemeriksa Media Sosial menggunakan ‘teknologi niat keluar’ untuk menambahkan 95,000 pelanggan ke dalam senarai mereka.

Ia sangat berguna untuk laman web e-commerce. Katakan pelanggan anda mempunyai troli yang penuh dengan produk, tetapi melupakannya dan keluar dari laman web anda. Munculan yang ringkas dapat mengingatkan mereka, dan mendorong mereka untuk mendaftar.

borang niat keluar

Cara memasangnya: Sekali lagi, OptinMonster adalah salah satu perkhidmatan terbaik di luar sana. Ia sangat disesuaikan dan sangat mudah.

5. Kotak Skrol

Setakat ini, kami telah melihat banyak model ‘mengganggu’. Munculan dan halaman percikan sangat hebat, tetapi boleh memberi kesan negatif terhadap pengalaman pengguna.

Sekiranya anda mencari sesuatu yang lebih halus, cuba ‘kotak tatal’ atau ‘slaid masuk’. Munculan yang lebih kecil yang meluncur ke dalam pandangan, biasanya di sudut kanan bawah skrin. Ini tidak mengaburkan kandungan atau mengganggu pengalaman pengguna.

Kotak Tatal

Lebih baik lagi, anda boleh menjadualkan kotak untuk meluncur masuk setelah pengunjung menatal jarak tertentu ke bawah skrin. Ia menunggu sehingga pengunjung menunjukkan minat terhadap laman web anda, ketika mereka melalui jalan blog atau halaman kandungan. Pada ketika itu, pelawat mungkin cukup yakin untuk mendaftar.

Cara memasangnya: Aplikasi SumoMe adalah plugin ringkas dan cantik yang berfungsi dengan baik.

6. Halaman arahan yang dipesan lebih awal

Semua helah di atas menggunakan borang pendaftaran yang terdapat di dalam dan di sekitar laman web atau kandungan utama anda. Tetapi bagaimana dengan membuat keseluruhan halaman arahan yang dikhaskan untuk menangkap e-mel?

Halaman arahan

Saya suka menggunakan iklan Facebook untuk mendorong lalu lintas ke satu halaman pendaratan. Di halaman itu, saya akan membuat kandungan menarik yang memberi inspirasi dan meyakinkan orang untuk menghantar alamat e-mel mereka.

Halaman pendaratan adalah sains mereka sendiri, jadi lihat panduan saya untuk pengoptimuman halaman arahan untuk mengetahui cara meningkatkan penukaran.

Cara memasangnya: Leadpages adalah pencipta halaman pendaratan terbaik, tetapi anda juga boleh menggunakan pemalam halaman pendaratan percuma di WordPress.

7. Selepas catatan blog

Anda mungkin ingat saya menulis artikel baru-baru ini tentang bagaimana tidak ada yang benar-benar membaca dalam talian. Sebenarnya, kurang daripada 20% orang berjaya sampai ke akhir catatan blog… Jadi mengapa saya mencadangkan meletakkan borang pendaftaran di sana?

Oleh itu, sebilangan kecil orang yang berjaya sampai ke akhir catatan blog anda sangat terlibat. Mereka membaca setiap perkataan, hingga akhir. Itulah seseorang yang anda pasti mahukan dalam senarai e-mel anda! Dan seseorang yang lebih cenderung untuk melanggan – mereka menikmati kandungan anda dengan jelas.

Seperti yang ditunjukkan oleh grafik ini (milik Slate.com), sebahagian besar penglibatan laman web anda (iaitu masa yang dihabiskan untuk membaca, klik, pendaftaran dll) berlaku di bahagian bawah. Mungkin terdapat lebih sedikit pengunjung di kawasan ini, tetapi mereka yang membuatnya jauh lebih aktif, dan oleh itu lebih cenderung untuk melanggan. Pastikan anda memberi mereka peluang.

Peta panas pertunangan

Cara memasangnya: Borang pendaftaran yang paling mudah akan digunakan di sini. MailChimp, Aweber dan semua penyedia e-mel teratas akan memandu anda melalui proses tersebut.

8. ‘Peningkatan kandungan’ semasa catatan blog

‘Peningkatan kandungan’ mungkin merupakan bentuk tangkapan e-mel terbaru yang melayari blogosfer pemasaran digital. Ia juga salah satu yang paling kuat di luar sana.

Backlinko mengira mereka meningkatkan kadar penukaran mereka sebanyak 785% dengan sedikit tipu daya ini. Jadi, bagaimana ia berfungsi?

Ia hanyalah ‘peningkatan’ yang disesuaikan dengan catatan blog tertentu atau isi kandungan. Inilah rupa di alam liar:

peningkatan kandungan

Inilah yang sedang saya gunakan di Bitcatcha pada catatan blog mengenai halaman arahan. Perhatikan bagaimana ‘magnet utama’ yang saya tawarkan sangat spesifik dengan apa yang ada dalam catatan blog. Ini ‘meningkatkan’ kandungan.

Ini lebih spesifik daripada, katakanlah, e-book atau laporan, jadi pengunjung lebih cenderung memuat turunnya dan melanggan. Anda boleh membuat lima atau enam ‘peningkatan’ yang lebih kecil ini dan meletakkannya di catatan blog anda yang berprestasi tinggi.

Ia tidak mengganggu, sangat relevan dengan apa yang anda baca, dan memberikan nilai tambahan.

Cara memasangnya: Ini agak sukar untuk disiapkan, sebab itulah ‘Bahagian 2’ siri ini akan memberi tumpuan khusus pada persediaan ‘peningkatan kandungan’.

9. Bar Hello

‘Hello Bar’ adalah reka bentuk kecil yang indah yang sentiasa terapung di bahagian atas laman web anda. Ini memberikan peringatan berterusan untuk melanggan di mana sahaja pelawat berada di laman web anda.

hello bar

Derek Halpern di Social Triggers menangkap 1,000 e-mel tambahan dalam 30 hari menggunakan pemalam yang satu ini. Keindahannya adalah bahawa ia tidak mengganggu atau menyerang. Itu hanya untuk pengunjung anda apabila mereka sudah bersedia untuk memberikan komitmen.

Petua pro: Kadar penukaran Hellobar sangat bergantung pada salinan yang anda gunakan. Hanya ada ruang kecil untuk dimainkan, jadi pilih kata-kata anda dengan teliti, dan uji, uji, uji sehingga anda menemui pilihan penukaran tertinggi.

Cara memasangnya: Mulakan di Hellobar.com dan ikuti langkah-langkah untuk memasangnya.

10. ‘Gerbang Kandungan’

Silap mata ini adalah manuver yang berisiko, tetapi masih perlu diperhatikan. ‘Gerbang kandungan’ menyembunyikan blog atau video anda di belakang borang pendaftaran. Dengan kata lain, pengunjung tidak dapat mengaksesnya sehingga mereka menyerahkan alamat e-mel mereka.

Kandungan Pintu di NYTimes

Ia digunakan oleh beberapa nama yang lebih besar dalam penerbitan, seperti The New York Times dan Financial Times. Laman web ini sering membolehkan anda membaca empat atau lima artikel sebelum membanting pintu. Pada ketika itu, laman web berharap anda cukup berminat untuk memasukkan alamat e-mel anda.

Walaupun berfungsi untuk laman web terbesar, berhati-hatilah menggunakan teknik ini terlalu banyak di laman web anda sendiri. Ia mungkin memberi kesan sebaliknya dan hanya menjauhkan pengunjung.

Petua pro: Cuba gunakan ‘gerbang kandungan’ untuk kandungan premium terbaik anda, seperti akses ke artikel, video, atau laporan panjang. Buat pengguna merasa seperti mendapat pengalaman di sebalik tabir.

Cara memasangnya: Plugin yang disebut ‘Before and After’ membolehkan anda menyembunyikan kandungan di sebalik ‘gate’.

11. Tempat tambahan untuk pendaftaran e-mel

Halaman ‘Perihal’ anda mungkin merupakan salah satu halaman ‘evergreen’ yang paling popular. Periksa analisis anda dan lihat sendiri. Ribuan pelawat baru datang ke sini untuk mengetahui lebih banyak mengenai anda, jadi ini adalah peluang terbaik untuk menangkap beberapa e-mel.

Dengan kata-kata yang bijak, imej yang hebat, dan ‘magnet utama’ yang menarik, anda akan menarik pengunjung baru yang ingin tahu di sini setiap masa.

Tempat lain yang baik adalah kaki anda. Hanya pelawat anda yang paling berminat dan tertarik dengan anda. Orang akan secara naluriah menatal di sini untuk mengetahui lebih banyak maklumat. Ini adalah orang yang ingin anda tangkap, jadi jangan lepaskan peluang!

Ini bukan tempat pendaftaran penukaran tertinggi anda, tetapi anda akan menyapu beberapa stragglers, dan setiap jumlah kecil!

Tetapi jangan hanya berhenti di laman web anda. Berfikir di luar kotak. Letakkan borang pendaftaran atau pautan di platform media sosial anda dan tambahkan satu pada tandatangan e-mel anda.

Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn adalah semua kawasan dengan trafik tinggi yang dapat menambahkan ratusan pelanggan ke senarai anda. Dan fikirkan berapa banyak e-mel yang anda kirimkan sehari dengan tandatangan anda. Jangan lepaskan peluang ini.

Cara memasangnya: Tambahkan pautan ringkas di bios tandatangan dan media sosial anda dan gunakan borang MailChimp ringkas untuk footer anda dan halaman ‘about’.

Itu membawa kita ke akhir bahagian 1, orang-orang. Sekarang anda tahu dengan tepat apa bentuk pendaftaran yang akan digunakan di laman web anda, dan di mana meletakkannya.

Eksperimen dengan pelbagai pilihan, dan cari penyelesaian penukaran tertinggi untuk anda.

Di bahagian kedua siri kami, kami akan mendalami salah satu teknik yang paling berkesan – peningkatan kandungan – cara terpantas untuk lebih banyak pelanggan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me