Shopify

Shopify

https://www.shopify.com/

tl; dr

Shopify është një ndërtues faqesh që është drejtuar shumë drejt dyqaneve të tregtisë elektronike. Mund të ju ndihmojë të ndërtoni dhe menaxhoni me lehtësi nga fundi në fund pothuajse të gjitha aspektet e biznesit, nga dizajni tek menaxhimi i inventarit. Mund të bëjë pothuajse gjithçka përveç gatimit të darkës, kështu që është pak për t’u habitur që mbetet pak në departamentin e shpejtësisë.

Rishikimi i Shopify – 8 Pro dhe 3 Kundër tyre për t’u marrë parasysh

Sinqerisht, Shopify është shumë më tepër sesa ndërtuesi juaj mesatar i faqes. Në fakt nuk e markon veten si të tillë, por pretendon se është një platformë e plotë e tregtisë elektronike. Duke u rritur nga Otava, Kanada në 2004, kompania sot mbështet më shumë se 600,000 tregtarë duke kthyer një vëllim bruto më shumë se 82 miliardë dollarë.

Ajo që bën kompania është të ofrojë mjete për njerëzit që të krijojnë lehtësisht dyqanin në internet. Nga ofertat për ndërtimin e shpejtë deri tek shërbimet mbështetëse siç janë portat e pagesave, mjetet e marketingut dhe madje edhe menaxhimi i inventarit, Shopify është me të vërtetë një dyqan me një ndalesë për tregtarin elektronik të lulëzimit..

Wefarë na pëlqen për blerjen

1. Përvojë e butë dhe gjithëpërfshirëse në bord

Përvojë e përsosur në bord

Unë mendoj se një nga pikat më të mëdha plus në lidhje me Shopify është përvoja e saj e qetë dhe e qetë në bord. Ai udhëzon përdoruesit pa përsosur gjatë gjithë procesit të krijimit të një siti të tregtisë elektronike me shumë mendjemadhësi.

Pasi të jeni regjistruar me ta, i gjithë procesi nga fillimi deri në fund është thjeshtuar shumë ngushtë. Në çdo hap përgjatë rrugës, Shopify bën çmos për të bashkëvepruar me përdoruesit për të provuar dhe për të ndërtuar një pamje të asaj faqe që synohet të jetë apo bëhet.

Përmes një seri pyetjesh të shkurtra, ju mund të ndihmoni Shopify të dalë me zgjidhjen ideale për ju brenda sistemit. Në fakt, madje funksionon në mënyrë që sistemi të rekomandojë një temë bazuar në llojin e biznesit që do të drejtoni me të.

Pasi të keni kaluar fazën fillestare të konfigurimit, atëherë mund të endeni dhe të eksploroni karakteristikat e mbetura në kohën e lirë. Të paktën do të keni në funksion kornizën themelore. Kjo është veçanërisht e mirë për ata njerëz që janë duke u përpjekur të përdorin Shopify, por në të vërtetë nuk kanë ndonjë mendje të veçantë kur të regjistroheni për ta provuar atë.

Përvojë e butë në bord

Ky proces është i mirë jo vetëm për përdoruesit e rinj, por edhe për ata me situata të ndryshme. Për shembull, nëse tashmë keni një prizë fizike me pakicë dhe po kërkoni të zgjasni operacionin në internet, ose nëse jeni duke lëvizur nga një dyqan fizik në një platformë plotësisht në internet – ekziston edhe ai opsion.

Vetëm duke iu përgjigjur disa pyetjeve ndërsa vazhdoni, ju do të ndihmoni Shopify të ju ndihmojë në këtë proces.

2. Temat e përshtatshëm

Temat e përshtatshme

Ndërsa Shopify ofron tema për nevoja të ndryshme, këto synohen si udhëzime dhe ka të ngjarë që ju do të duhet t’i rregulloni shumë ato për t’iu përshtatur biznesit të dëshiruar që keni në mënyrë unike. Kjo do të thotë që ju mund të shtoni imazhe dhe sfonde të ndryshme për pamje dhe ndjesi.

Pastaj ekzistojnë elementët kryesorë që përbëjnë faqen tuaj – për shembull, ju mund të keni një seksion të blogeve për t’ju ndihmuar me disa objektiva të SEO, ose mund t’ju duhet një katalog produkti që rendit gjithçka që keni dhe çmimet e tyre, imazhet etj..

Paraqitjet e ndryshme janë të përshtatshme për gjëra të ndryshme, kështu që mund t’ju duhet të merrni pak kohë për t’u mësuar me të. Unë mendoj se ajo që përshtatet do të varet shumë nga ajo që jeni duke shitur. Merrni për shembull sitin e faqes së mostrës që unë kam vendosur. Ajo kishte për qëllim të shesë komponentë të vogël PC, disa të vegjël sa vida.

Të kesh një plan urbanistik me një figurë të madhe dukej pak qesharake dhe kishte më shumë kuptim të kishe një katalog të qasjes së shpejtë të pjesëve të inventarit për shitje.

Katalogu i Shopify

Konsideroni se kundër një siti që promovon gjëra të bukura si turne udhëtimi ndoshta. Për një sit të tillë, imazhet e këndshme dhe të përhapura të mëdha do të transmetonin një emocion më pozitiv te klienti i mundshëm.

Pavarësisht se si e shikoni atë dhe drejtoni rreth gjërave, përfundimisht do të vini re se e gjithë përvoja e personalizimit e Shopify është krijuar për t’ju ndihmuar të ndërtoni një dyqan më të mirë në internet. Blloqet e ndërtimit që ata ofrojnë janë një shembull rasti.

Shumë prej tyre janë të dedikuar për faqet e tregtisë elektronike, të tilla si një gazetë, ose katalog produktesh. Sidoqoftë, mund të ketë një konfuzion pasi që ndonjëherë përdor terminologjinë Shopify.

3. Blerja e mjeteve të mahnitshme të marketingut

Unë ende kujtoj në rishikimin tim për Squarespace se çfarë sasi të kufizuar opsionesh ka kur bëhet fjalë për Optimizimin e Motorit të Kërkimit (SEO). Nuk është aq shumë rasti në Shopify. Në fakt, përveç faktit që Shopify tashmë ka një kod të pastër, lehtësisht të kapshëm, ju lejon të vendosni etiketa me porosi dhe përshkrime meta.

Fushatat e marketingut

Tjetra, zbulova gëzimin për të qenë në gjendje të krijoja fushata marketing përmes pultit të Shopify. Si dikush që punon në platforma të shumta njëherësh, sigurisht që mund ta shoh bukurinë e të gjithëve integruar në një vend.

Ndërsa pamja e ekranit që unë kam treguar vetëm dy lista, mos u shqetësoni, këto janë parazgjedhjet dhe do të keni qasje te të tjerët nëse vendosni t’i përdorni ato aplikacione nga lista Shopify Apps. Këto do t’ju lejojnë madje të krijoni faqe ulëse për secilën nga ato platforma individuale të marketingut menjëherë nga pulti i Shopify.

Kjo është diçka që nuk e kam parë të bërë kaq mirë ose gjithëpërfshirëse në çdo ndërtues tjetër të faqes deri më sot dhe nuk më bën përshtypje pa fund.

4. Ndihma për komunitetin

Bleni Ndihmën e Komunitetit

Pavarësisht nga një bazë e njohurive tashmë masive të ndihmës dhe artikujve FAQ, Shopify gjithashtu ka një komunitet të përdoruesve që lidhen së bashku për të diskutuar pika të ndryshme rreth platformës. Organizuar nga vetë Shopify, këtu mund të merrni edhe azhurnime mbi lajmet dhe zhvillimet në universin Shopify.

Të kesh një komunitet të madh, aktiv si kjo është shumë më ndryshe sesa të mbështetesh në vetëm një bazë të njohurive dhe staf mbështetës. Përdorues të ndryshëm kanë nivele të ndryshme aftësish dhe pjekurie në përdorimin e tyre të Shopify, kështu që është e lehtë të merrni ndihmë aty ku është e nevojshme.

Një bazë e njohurive dhe FAQ mund të shërbejnë si një linjë e mirë e parë e mbrojtjes, por është shumë më mirë të keni një grup masiv të përdoruesve të tjerë për të cilët mund të telefononi për ndihmë nëse përballeni me diçka që nuk është në libra. Shtë joformale dhe, mirë, një komunitet i vërtetë.

Pyetjet teknike mënjanë, madje kam parë që disa përdorues të shtojnë një postim në forum, thjesht duke kërkuar feedback në faqet e tyre të Shopify. Kjo nuk është vetëm një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë kritikë konstruktive, por gjithashtu mund të shërbejë për të vetë-promovuar brenda komunitetit Shopify.

5. Qasja për Aplikacionet e Palëve të Treta

Shopify App Store

Siç u përmend më herët, Shopify ka një treg ku mund të zgjidhni dhe instaloni aplikacione të tjera të palëve të treta që mund të punojnë me dyqanin tuaj online. Këto janë nga zhvilluesit që kanë parë një nevojë për nuanca të caktuara dhe kanë bërë punën e tyre për ta mbështetur atë.

Sigurisht, Shopify ka aplikacionet e veta si dhe për fushat e tjera që me sa duket nuk ka kuptim të kishte në versionin bazë të ndërtuesit si parazgjedhje.

Shfletimi i tregut të Shopify App është një përvojë shumë e njohur, si Dyqani i Apple App Store ose Luaj Dyqani i Google. Duke shfletuar dyqanin, më bëri shumë përshtypje thellësia e mendimit që ka shkuar në shumë prej ofertave atje.

Sigurisht, ju do të prisni të gjenit gjëra të tilla si shtesa të projektimit dhe sende të zakonshme të buletinit etj., Por këtu vërtet ekziston një thellësi serioze. Merrni për shembull një nga fushat që gjeta – mbrojtja e mashtrimit. Për një dyqan në internet, kjo do të ishte diçka jetësore dhe megjithatë jo diçka që një pronar i ri i dyqaneve me siguri do ta kishte menduar.

Apo ndoshta mjete më inovative për mbështetjen e klientit, të tilla si ofrimi i një bot-chat në dyqanin tuaj, ose një aplikacion për të menaxhuar shkëmbimet dhe / ose kthimet? Ka thjesht kaq shumë këtu që mund të kenë një vlerë të jashtëzakonshme, dhe unë rrallë shoh ndonjë gjë që është thjesht “gëzof” ose junk.

Vini re, megjithëse, shumë nga aplikacionet në dispozicion vijnë me një çmim – megjithëse një i arsyeshëm. Pasi një rast i tillë është aplikacioni ShipStation i cili ju ndihmon të zgjasni dhe automatizoni procesin e transportit për mallrat e blera përmes dyqanit tuaj. Me vetëm 9 dollarë në muaj, kjo aplikacion jo vetëm që do ta bëjë këtë, por edhe do t’ju japë mundësinë e përdorimit të tarifave me zbritje për disa kompani të tilla si FedEx dhe USPS.

6. Shitet Kudo!

Kanalet e shitjeve të shumëfishta

Më parë kur diskutova fushatat e marketingut që ju mund të drejtonit menjëherë nga pulti i Shopify, unë tashmë isha kruar për të ndarë këtë informacion tjetër – jo vetëm që Shopify ju ndihmon të krijoni një dyqan për të shitur dhe tregtuar, por ju mund të zgjasni praninë tuaj edhe më tej në kanalet e tjera.

Sistemi tregon pjekuri ekstreme në mendime që lëviz nga mbrojtja me xhelozi e klientit tuaj për të ndihmuar me gjithë zemër klientin tuaj për të arritur sukses në biznesin e tyre. Një koncept shumë freskues midis ofruesve të shërbimeve do të them.

Në fakt, Shopify ju inkurajon të përdorni plotësisht çdo kanal të mirë për të shtyrë shitjet tuaja edhe më tej. Ju mund të integroni dyqanin tuaj Shopify me Facebook, të lidheni me Amazon, Pinterest apo edhe në aplikacione celulare që zhvilloni.

7. Zgjeroni dyqanet fizike në internet

Me vuajtjet fizike të shitjes me pakicë nga bumi i blerjeve në internet, padyshim që shitësit me pakicë janë në kërkim të një mënyre për të përfituar nga kjo. Disa mund të dëshirojnë të krijojnë një dyqan online përveç dyqanit të tyre fizik ose të lëvizin në internet krejt.

Për ata që kërkojnë të kenë tortën e tyre dhe ta hanë atë, këtu është Shopify një propozim unik – një integrim me sistemin e vet të Pikës së Shitjes (POS). Whatfarë do të thotë kjo është që ju mund të përdorni POS Shopify në dyqanin tuaj fizik dhe të përdorni një bazë të dhënash të kombinuar që është e ndarë midis të dyve.

Baza e të dhënave e kombinuar mund t’ju ndihmojë të menaxhoni më mirë të gjitha të dhënat që ju nevojiten për të drejtuar biznesin tuaj – informacione për klientët, shitje, inventar dhe më shumë. Pajisjet POS Shopify gjithashtu mund t’ju ndihmojnë të përpunoni pagesa përmes mbi 100 portave ndërkombëtare të pagesave, duke ju bërë një biznes vërtet global.

Kalimi nga shitja me pakicë fizike në internet nuk është e lehtë për ata që janë përdorur për mënyrat tradicionale të të bërit biznes. Duke vënë në dispozicion mundësinë e një integrimi të të dyve dhe mbajtjen e elementeve tradicionale siç është sistemi POS, Shopify shërben si një urë lidhëse midis dy botëve për ata që kërkojnë të bëjnë një ndryshim.

8. Baza e njohurive dhe Mbështetja e Konsumatorëve

Me karakteristika të tilla të gjera siç është ai, përveç procesit të shkëlqyeshëm të bordit, Shopify ka një sistem jashtëzakonisht gjithëpërfshirës të ndihmës për ta mbështetur atë. Ne nuk po flasim për ndihmën e kufizuar të rastësishme që shumica e ndërmarrjeve e vë në dukje se po provojnë, por baza e të dhënave e ndihmës e Shopify bën çmos për të këshilluar, jo vetëm për të rregulluar problemet specifike.

Ju mund të gjeni tema të shumta në tema shumë afër zemrës së dyqanit në internet, të tilla si SEO, marketing dhe madje edhe analitika e të dhënave. Kjo është në kontrast të ashpër me disa konkurrentë që përpiqen të kufizojnë ndihmën e tyre thjesht në funksionet e tyre dhe refuzojnë të ndihmojnë ose këshillojnë për ndonjë gjë tjetër..

Nëse mendoni se përpjekja për të gërmuar një përgjigje nga një bazë e të dhënave nuk është gjëja juaj, Shopify gjithashtu ka një ekip mbështetës që është në dispozicion 24/7 – jo vetëm me email, por edhe i arritshëm përmes telefonit dhe bisedës live..

Ajo që nuk na pëlqeu për blerjen

1. Ka shumë detaje

Unë në fillim isha pak i izoluar nga shikimi i disa detajeve në llogarinë Shopify thjesht për shkak të këtij procesi të shkëlqyeshëm të bordit që diskutova më parë. Megjithatë, pasi të kisha bërë bazat dhe isha lirshëm, e gjeta veten duke kaluar një sasi të madhe kohe duke u endur nëpër ndërfaqe duke provuar gjëra të ndryshme.

Për ta thënë më thjeshtë, ekziston një numër masiv – dhe dua të them masiv – gjëra që mund t’i përdorni në Shopify. Mos më gabo, kjo është një gjë shumë e mirë përsa i përket potencialit. Por nëse e lejoni veten të bredh shumë, ju mund ta humbni përqendrimin shumë lehtë.

Shpërqendrimet mënjanë, nëse nuk jeni të kujdesshëm, mund të përfundoni duke marrë më shumë sesa mund të përtypni me të gjitha shtesat opsionale dhe të humbni gjurmët e qëllimit tuaj të vërtetë për dyqanin tuaj. Megjithatë, në të njëjtën kohë, nëse injoroni ato që janë në ofertë, ju mund të humbni shumë mundësi të vërteta për të cilat ndoshta nuk keni menduar më vete.

Gjithashtu, për shkak se sa të lira janë shumë nga shërbimet e shtesës, ju mund të përfundoni me një faturë përfundimtare që është përtej aftësisë suaj për t’u përballur me dhe të përfundoni duke pasur nevojë të rindërtoni shumë herë dyqanin tuaj.

Këshillat e mia janë që para se ta lini veten të lirshëm në hapësirën e lojës Shopify, sigurohuni që të mbani në mend saktësisht se çfarë është ajo që shpresoni të arrini në internet dhe të punoni më ngushtë në mjetet që mund t’ju ndihmojnë të arrini atë që dëshironi në mënyrë specifike..

Do gjë tjetër mund të konsiderohet si karamele e syve dhe mund të vijë më vonë. Në versionin 2.0 të dyqanit tuaj, mbase.

2. Aplikacionet e palëve të treta mund të shkatërrojnë faqen tuaj

Tjetra është diçka që nuk është një problem unik i Shopify por i çdo gjëje që funksionon me integrimin e palëve të treta. Kjo është veçanërisht shqetësuese kur bëhet fjalë për softuerin, pasi mund të ketë lehtësi të meta të cilat nuk janë kapur akoma ose nuk janë fiksuar kur dy pjesë softuerësh përpiqen të punojnë së bashku.

Nëse e kombinoni atë me kodin personal ose shkrimet që mund të shtohen disi këtu dhe atje, gjërat mund të shkojnë në bark për arsyet më të papritura. Ndonjëherë, këto probleme mund të mos jenë të lehta për tu korrigjuar, veçanërisht nëse merreni me një aplikacion ose softuer që punon me informacionin tuaj bazë të bazës së të dhënave.

Mosmarrëveshjet dhe / ose kërkimi i ndihmës është një proces i vështirë, madje edhe me sasinë mbresëlënëse të burimeve të dobishme që ka Shopify. Kjo nuk është saktësisht një dështim i Shopify, por është diçka për të cilën gjithçka mund të bie pre e që nuk mund të shmanget.

3. Shpejtësitë e faqeve të dyshimta

Kjo ishte një nga fushat në të cilën fillimisht më shqetësohej kur fillova rishikimin tim të Shopify, por më pas në një vështrim të keq, ajo u bë problem. Kam provuar testet e shpejtësisë disa herë dhe rezulton, faqet e mundësuar nga Shopify mund të mos jenë më të shkathëtat.

Në testin e shpejtësisë Bitcatcha, faqja ime e Shopify mostër mezi eked nga një notë C +. Shpejtësitë ishin në rregull duke filluar në zonën e SHBA në 55 ms, por ndërsa ata tërhoqën më tej Lindjen drejt Azisë, shpejtësitë ranë më tej me Japoninë në 892 ms.

Bleroni Shpejtësinë e ngarkesës në WebPageTest

Shopify: ngarkesa e faqes në 3.174 sekondë – Shih rezultatin e plotë

Duke u kthyer në WebPageSpeed ​​Test, rezultatet nuk ishin shumë më të mira dhe këtu mora pak më shumë detaje të cilat sinqerisht, u çudita pak. Koha për të parë Byte mori një vlerësim D dhe dukej se kishte edhe disa çështje të lehta me caching të përmbajtjes gjithashtu.

Arsyeja pse e shoh këtë të pazakontë është se shumica e programeve për ndërtimin e faqeve janë zakonisht shumë të shpejtë, veçanërisht pasi në shumicën e rasteve ata ngarkojnë një premium mbi atë që një kompani standarde e mbajtjes së faqes në internet do të ngarkonte për burime.

Plani i blerjeve & Features

BasicShopifyAdvanced
Tarifa e transaksionit2.0% 1.0% 0.5%
Llogaritë e stafit2515
Locations458
Bleni POSYESYesh
Çmimi / mo $ 29 $ 79 $ 299

Duke filluar nga plani më themelor me 29 dollarë, Shopify shkon drejt një 299 dollarë në muaj. Megjithatë, kjo nuk është gjithçka që do të duhet – ka edhe koston për transaksion që duhet marrë në konsideratë. Në nivelin e saj më të ulët, ju do të paguani një tarifë transaksioni 2% përveç tarifës mujore.

Nëse do të fitonit një të ardhur prej 1000 $ nga dyqani juaj online, do të paguani Shopify 29 $ + 20 $ (20 dollarët janë në tarifat e transaksionit).

Tani, ekzistojnë dy raste për ta krahasuar këtë kundër – ndërtuesve të tjerë të faqeve dhe duke pritur faqen tuaj të tregtisë elektronike në një platformë alternative. Ndërtuesit e tjerë të faqes do t’ju paguajnë një tarifë mjaft të rëndë, por gjithashtu mund të mos kenë një tarifë transaksioni.

Nëse do të prisnit faqen tuaj të tregtisë elektronike, do të paguani më pak në pritje, por do të duhet të bëni gjithçka vetë. PLUS, do t’ju duhet akoma një hyrje pagese, e cila kushton para gjithashtu. Merrni për shembull WorldPay, një nga përpunuesit më të lartë të pagesave në internet.

Nëse do ta vendosni këtë me faqen tuaj, WorldPay do t’ju duhet ose një tarifë mujore plus tarifa të ulëta të transaksioneve, ose një model pagese-si-ju-shkoni që ka një tarifë më të lartë transaksionesh. Me siguri do të përfundojë duke kushtuar më shumë se Shopify!

Theështja këtu është se Shopify nuk është e lirë, por për të drejtuar një dyqan në internet, opsionet e tua të tjera ndoshta nuk do të jenë as të lira. Ka pagesa të përfshira në pagesa që thjesht nuk mund të shmangen. Edhe PayPal do të thithë gjakun jashtë venave tuaja nëse jeni tregtar.

Vendim: A është blerja e duhur për ju?

Për sa i përket burimeve dhe aftësive, unë mendoj se Shopify është në nivelin më të lartë të biznesit të tyre. Askund tjetër nuk kam parë të tilla si tabela dhe oferta gjithëpërfshirëse që është e dedikuar për të ndihmuar klientët e saj të drejtojnë dyqane online të suksesshme.

E vërtetë, ajo ka disa pika të dobëta të dobëta siç përmenda, dhe çmimi nuk është saktësisht i lirë, por kjo është thjesht kostoja e të bërit biznes. Nëse jeni serioz në lidhje me drejtimin e një dyqani në internet, Shopify është një mundësi fantastike.

Sasia e madhe e automatizmit është befasuese, dhe ju mund të drejtoni një operacion me një njeri globalisht me ndihmën e Shopify. Heck, madje mund të ju ndihmojë me kontabilitetin tuaj në fund të ditës.

Pra, për mua, pyetja me të vërtetë nuk është nëse kjo do të funksionojë për biznesin tuaj, por nëse jeni serioz për drejtimin e një dyqani në internet. Nëse jeni, atëherë nuk ka asnjë arsye të mos e bëni një shitje të Shopify. Jam i sigurt se nëse ata nuk e kanë menduar këtë, ju me siguri nuk duhet ta përdorni ose ta bëni atë!

Karakteristikat kryesore

  • Stërvitje e shkëlqyeshme
  • I ngurtë & ndërfaqe e besueshme
  • Number Numri i madh i aplikacioneve
  • Support Mbështetje e mirë & material
  • ✓ Ndihmon për përmbushjen e urdhrit
  • Processing Përpunimi i integruar i pagesave

Rekomanduar Për

  • • Dyqane online të çdo madhësie
  • • Bizneset e bazuara në internet
  • • Dyqane me pakicë që kërkojnë zgjerim në internet

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me