Shopify Review – 8 fördelar och 3 nackdelar med att använda Shopify (hastigheten är DUBIOUS!)

Shopify


Shopify

https://www.shopify.com/

tl; dr

Shopify är en webbplatsbyggare som är starkt inriktad på e-handelsbutiker. Det kan hjälpa dig att enkelt bygga och hantera från nästan alla delar av verksamheten, från design till lagerhantering. Det kan göra nästan vad som helst utom matlagning av mat, så det är lite förvånande att det släpar lite i hastighetsavdelningen.

Shopify Review – 8 fördelar och 3 nackdelar att tänka på

Ärligt talat är Shopify så mycket mer än din genomsnittliga webbplatsbyggare. I själva verket märker den inte ens själva som sådan, men säger sig vara en komplett e-handelsplattform. Som växer ut från Ottawa, Kanada 2004, stöder företaget idag mer än 600 000 köpmän som omsätter en bruttovolym på mer än 82 miljarder dollar.

Vad företaget gör är att erbjuda verktyg för människor att enkelt konfigurera onlinebutik. Från att erbjuda snabba konstruktioner till supporttjänster som betalningsportar, marknadsföringsverktyg och till och med lagerhantering är Shopify verkligen en enda butik för den spirande e-handelshandlaren.

Vad vi gillar om Shopify

1. Smidig och omfattande ombordupplevelse

Sömlös Onboarding-upplevelse

Jag tror att en av de största pluspunkterna för Shopify är dess smidiga och sömlösa ombordupplevelse. Det guider användare felfritt genom hela processen att skapa en e-handelswebbplats väldigt snygg.

När du har registrerat dig med dem är hela processen från början till slut väldigt strömlinjeformad. Vid varje steg på vägen gör Shopify sitt bästa för att interagera med användare för att försöka bygga en bild av vad webbplatsen är avsedd att bli eller bli.

Genom en serie korta frågor kan du hjälpa Shopify att ta fram den idealiska lösningen för dig inom systemet. Det fungerar till och med så att systemet kan rekommendera ett tema baserat på den typ av verksamhet som du kommer att driva med det.

När du har kommit igenom den första installationsfasen kan du vandra runt och utforska de återstående funktionerna på din fritid. Åtminstone kommer du att ha den grundläggande ramen på plats. Detta är särskilt bra för de människor som försöker använda Shopify men inte riktigt har något särskilt i åtanke när de loggar in för att testa det.

Smidig Onboarding-upplevelse

Denna process är bra inte bara för nya användare, utan också för de med olika situationer. Om du till exempel redan har ett fysiskt detaljhandelsföretag och vill utvidga verksamheten online, eller om du flyttar från en fysisk butik till en helt online-plattform – finns det det alternativet också.

Bara genom att svara på några frågor när du följer med kommer du att hjälpa Shopify att hjälpa dig i den här processen.

2. Anpassningsbara teman

Anpassningsbara teman

Medan Shopify erbjuder teman för olika behov, är dessa avsedda som riktlinjer och det är troligt att du måste anpassa dem kraftigt för att passa det önskade företaget du unikt har. Detta innebär att du kan lägga till olika bilder och bakgrunder för utseende och känsla.

Sedan finns det de viktigaste elementen som utgör din webbplats – till exempel kan du ha ett bloggsnitt för att hjälpa dig med några SEO-mål, eller så kan du behöva en produktkatalog som listar allt du har och deras priser, bilder och så vidare.

Olika layouter är lämpliga för olika saker, så du kan behöva ta lite tid för att vänja dig. Jag tror att det som passar mycket beror på vad du säljer. Ta exempelvis den exempla webbplatsen jag konfigurerar. Det var tänkt att sälja små datorkomponenter, vissa så små som skruvar.

Att ha en storbildslayout verkade lite löjligt och det var mer meningsfullt att ha en snabb åtkomstkataloger med lagerbitar till salu.

Shopify-katalogen

Tänk på att mot en webbplats som främjar saker som är vackra som reseturer kanske. För en sajt som sådan skulle trevliga, stora spridda bilder förmedla en mer positiv känsla hos den potentiella kunden.

Oavsett hur du tittar på det och springer runt saker kommer du så småningom att märka att hela Shopify-anpassningsupplevelsen är utformad för att hjälpa dig bygga en bättre onlinebutik. De byggstenar de erbjuder är ett exempel.

Många av dem ägnas åt e-handelssajter, till exempel ett nyhetsbrev eller produktkatalog. Det kan dock vara lite förvirring eftersom det ibland använder Shopify-terminologin.

3. Shopify har fantastiska marknadsföringsverktyg

Jag minns fortfarande i min recension av Squarespace vilken begränsad mängd alternativ det har när det gäller sökmotoroptimering (SEO). Så är inte fallet i Shopify. Faktum är att bortsett från det faktum att Shopify redan har ren, lätt genomsökbar kod kan du infoga anpassade taggar och metabeskrivningar.

Marknadsföringskampanjer

Därefter upptäckte jag glädjen av att kunna skapa marknadsföringskampanjer via Shopify-instrumentpanelen. Som någon som arbetar på flera plattformar åt gången kan jag verkligen se skönheten i att ha allt integrerat på ett ställe.

Medan skärmdumpen som jag har visat bara listar två, oroa dig inte, det här är standardvärdena och du har tillgång till andra om du väljer att använda dessa appar från Shopify Apps-listan. Dessa låter dig även skapa målsidor för var och en av de enskilda marknadsföringsplattformarna direkt från Shopify-instrumentpanelen.

Det här är någonting som jag hittills inte har sett så bra eller heltäckande på någon annan webbplatsbyggare och imponerar mig inget slut.

4. Gemenskapsstöd

Shopify Community Support

Trots en redan massiv kunskapsbas av hjälp och artiklar med vanliga frågor har Shopify också en grupp användare som binder samman för att diskutera olika punkter om plattformen. Organiserat av Shopify själv kan du också få uppdateringar om nyheter och utveckling i Shopify-universum här.

Att ha ett stort, aktivt samhälle som detta är mycket annorlunda än att lita på bara en kunskapsbas och supportpersonal. Olika användare har olika nivåer av kapacitet och mognad när de använder Shopify, så det är lätt att få hjälp där det behövs.

En kunskapsbas och vanliga frågor kan fungera som en bra första försvarslinje, men det är så mycket bättre att ha en massiv pool av andra användare som du kan ringa på om du står inför något som inte finns i böckerna. Det är informellt och, verkligen, en riktig gemenskap.

Tekniska frågor åt sidan, jag har till och med sett att vissa användare lägger till ett foruminlägg helt enkelt ber om feedback på deras Shopify-webbplatser. Detta är inte bara ett utmärkt sätt att få konstruktiv kritik, utan kan också tjäna till självpromotering inom Shopify-samhället.

5. Tillgång för appar från tredje part

Shopify App Store

Som nämnts tidigare har Shopify en marknad där du kan välja och installera andra tredjepartsappar som kan fungera med din onlinebutik. Dessa är av utvecklare som har sett ett behov av vissa nischer och gjort sitt eget arbete för att stödja det.

Självklart har Shopify sina egna appar såväl för andra områden som det antagligen inte var vettigt att ha i kärnversionen av byggaren som standard.

Att surfa på Shopify App-marknaden är en mycket bekant upplevelse, som Apple App Store eller Googles Play Store. När jag bläddrade i butiken blev jag extremt imponerad av det tänkande som har gått in på många av erbjudandena där.

Visst, du kan förvänta dig att hitta saker som designtillägg och de vanliga nyhetsbrevmaterialen och så vidare, men det finns verkligen ett allvarligt djup här. Ta till exempel ett av de områden jag hittade – bedrägeribeskyttelse. För en onlinebutik skulle detta vara något viktigt och ändå inte något som en ny butiksägar förmodligen skulle ha tänkt på.

Eller kanske mer innovativa medel för kundsupport, som att erbjuda en chatbot i din butik, eller en app för att hantera utbyten och / eller returer? Det finns helt enkelt så mycket här som kan vara av enormt värde, och jag ser sällan något som bara är “fluff” eller skräp.

Observera dock att många tillgängliga appar kommer till ett pris – om än en rimlig. När ett sådant fall är ShipStation-appen som hjälper dig att utöka och automatisera leveransprocessen för varor som köps via din butik. Med endast 9 dollar i månaden kommer den här appen inte bara att göra det utan också ge dig tillgång till rabatterade priser för vissa företag som FedEx och USPS.

6. Sälj överallt!

Flera försäljningskanaler

Tidigare när jag diskuterade marknadsföringskampanjerna som du kunde köra direkt från Shopify-instrumentbrädan klådde jag redan för att dela denna andra information – inte bara hjälper Shopify dig att skapa en butik att sälja och marknadsföra, utan du kan utöka din närvaro ytterligare till andra kanaler.

Systemet visar extremt mognad i tankar som går från att avundsjuk bevaka din kund till fullhjärtigt hjälpa din kund att nå framgång i sin verksamhet. Ett mycket uppfriskande koncept bland tjänsteleverantörer kommer jag att säga.

Faktiskt uppmuntrar Shopify dig att utnyttja alla goda kanaler till fullo för att driva din försäljning ytterligare. Du kan integrera din Shopify-butik med Facebook, ansluta till Amazon, Pinterest eller till och med på mobilappar du utvecklar.

7. Expandera fysiska butiker online

Med fysiska detaljhandeln som lider av boomshoppen på nätet finns det uppenbarligen återförsäljare som letar efter ett sätt att utnyttja detta. Vissa kanske vill skapa en onlinebutik utöver sin fysiska butik eller flytta helt online.

För dem som vill ha sin tårta och äta den är det här Shopify har ett unikt förslag – en integration med sitt eget Point of Sale (POS) -system. Vad detta betyder är att du kan använda Shopify POS i din fysiska butik och använda en kombinerad databas som delas mellan båda.

Den kombinerade databasen kan hjälpa dig att bättre hantera all information du behöver för att driva ditt företag – kundinformation, försäljning, lager och mer. Shopify POS-enheter kan också hjälpa dig att bearbeta betalningar via över 100 internationella betalningsportar, vilket gör dig till ett verkligt globalt företag.

Övergången från fysisk detaljhandel till online är inte lätt för dem som är vana vid traditionella sätt att göra affärer. Genom att tillhandahålla möjligheten till en integrering av de två och hålla traditionella element som POS-systemet fungerar Shopify som en bro mellan två världar för dem som vill göra en förändring.

8. Fantastisk kunskapsbas och kundsupport

Med så omfattande funktioner som den har, utöver den utmärkta onboarding-processen, har Shopify ett extremt omfattande hjälpsystem för att stödja det. Vi talar inte om den slumpmässiga begränsade hjälpen som de flesta företag vill visa att de försöker, men Shopifys hjälpdatabas gör sitt bästa för att ge råd, inte bara fixa specifika problem.

Du kan hitta flera ämnen i ämnen som ligger mycket nära hjärnan online, till exempel om SEO, marknadsföring och till och med dataanalys. Detta står i skarp kontrast till vissa konkurrenter som försöker begränsa sin hjälp enbart till sina egna funktioner och vägrar att hjälpa eller ge råd om något ytterligare.

Om du skulle känna att det inte är din sak att försöka gräva ett svar ur en databas, har Shopify också ett supportteam som är tillgängligt dygnet runt – inte bara via e-post utan också tillgängligt via telefon och livechatt.

Vad vi inte gillade om Shopify

1. Det finns massor av detaljer

Jag var till en början lite isolerad från att titta på massor av detaljer i Shopify-kontot helt enkelt på grund av den utmärkta onboardingprocessen som jag diskuterade tidigare. Ändå när jag hade gjort grunderna och släppts loss befann jag mig mycket tid på att vandra runt gränssnittet och pröva olika saker.

För att säga det enklare, det finns ett massivt – och jag menar massivt – antal saker du kan använda på Shopify. Missförstå mig inte, det här är en mycket bra sak vad gäller potential. Men om du tillåter dig att vandra för mycket kan du mycket lätt tappa fokus.

Distraktioner åt sidan, om du inte är försiktig kan du i slutändan ta på dig mer än du kan tugga med alla extra tillbehör och tappa reda på ditt verkliga mål för din butik. Men samtidigt, om du ignorerar det som erbjuds kan du mycket väl missa verkliga möjligheter som du kanske inte har tänkt på ensam.

På grund av hur billiga många av tilläggstjänsterna är, kan du också sluta med en sista räkning som ligger utanför din förmåga att hantera och i slutändan måste konfigurera din butik många gånger.

Mitt råd är att innan du släpper dig i Shopify-spelutrymmet, se till att du tänker exakt på vad det är som du hoppas att uppnå online och arbeta närmare med de verktyg som kan hjälpa dig att uppnå det du specifikt vill ha.

Allt annat kan betraktas som ögongodis och kan komma senare. I version 2.0 av din butik, kanske.

2. Appar från tredje part kan bryta din webbplats

Nästa är något som inte är ett unikt Shopify-problem utan snarare om allt som fungerar med tredje parts integration. Detta är särskilt oroande när det gäller programvara, eftersom det lätt kan finnas buggar som ännu inte har fångats eller fixats när två programdelar försöker arbeta tillsammans.

Om du kombinerar det med enskild kod eller skript som på något sätt kan läggas in här och där, kan saker bli av mage av de mest oväntade orsakerna. Ibland kanske dessa problem inte är lätta att korrigera, särskilt om du har att göra med en app eller programvara som fungerar med din grundläggande databasinformation.

Att felsöka och / eller söka hjälp är en besvärlig process, även med den imponerande mängd användbara resurser som Shopify har. Det här är inte exakt ett Shopify-misslyckande utan är något som allt kan falla för och inte kan undvikas.

3. Tvivelaktiga webbplatshastigheter

Detta var ett av de områden där jag ursprungligen var minst orolig när jag började min Shopify-granskning, men sedan blev det blixtsnabbt ett problem. Jag körde hastighetstesterna några gånger och det visar sig att webbplatser som drivs av Shopify kanske inte är de mest smidiga.

På Bitcatcha-hastighetstestet avlägsnade mina Shopify-webbplats knappt en C + -klass. Hastigheterna var okej med början i den amerikanska zonen på 55 ms, men när de drog längre österut mot Asien sjönk hastigheterna ytterligare när Japan klockade in på 892 ms.

Shopify WebPageTest Load Speed

Shopify: Webbplatsen laddas på 3.174 sekund – Se hela resultatet

När det gäller WebPageSpeed ​​Test var resultaten inte mycket bättre och här fick jag lite mer detalj vilket jag ärligt var lite förvånad över. Time to First Byte fick ett D-betyg och det verkade finnas några små problem med innehållscache.

Anledningen till att jag tycker att detta är ovanligt är att de flesta webbplatsbyggnadsprogramvara vanligtvis är mycket snabba effektiva, särskilt eftersom de i de flesta fall tar ut en premie över vad ett standard webbhotellföretag skulle ta ut för resurser.

Shopify plan & Funktioner

BasicShopifyAdvanced
Transaktionsavgift2,0% 1,0% 0,5%
Personalkonton2515
Locations458
Shopify POSYesJaJa
Pris / mo $ 29 $ 79 $ 299

Med utgångspunkt från den mest grundläggande planen för $ 29, kör Shopify upp mot en hel del $ 299 per månad. Ändå är det inte allt det kommer att ta – det finns också kostnaden per transaktion att överväga. På det lägsta nivået betalar du en transaktionsavgift på 2% utöver månadsavgiften.

Om du skulle tjäna en intäkt på 1 000 $ från din onlinebutik betalar du Shopify $ 29 + $ 20 (de 20 $ är i transaktionsavgifter).

Nu finns det två fall att jämföra detta mot – andra webbplatsbyggare och värd för din egen e-handelswebbplats på en alternativ plattform. Andra webbplatsbyggare kommer att debitera dig en ganska rejäl avgift också men kanske inte har en transaktionsavgift.

Om du var värd för din egen e-handelswebbplats betalar du mindre för värd, men du måste göra allt själv. PLUS, du behöver fortfarande en betalningsport, vilket också kostar pengar. Ta till exempel WorldPay, en av de högsta betalningsprocessorerna online.

Om du skulle ställa in det med din egen webbplats skulle WorldPay behöva antingen en månadsavgift plus låga transaktionsavgifter eller en betal-som-du-gå-modell som har en högre transaktionsavgift. Det kommer sannolikt att kosta mer än Shopify!

Poängen här är att Shopify inte är billig, men för att driva en onlinebutik är dina andra alternativ antagligen inte för billiga heller. Det finns avgifter för betalningar som helt enkelt inte kan undvikas. Till och med PayPal kommer att suga blodet rakt ur dina åder om du är en handlare.

Bedömning: Är Shopify rätt för dig?

När det gäller resurser och kapacitet känner jag att Shopify är högst upp i sin verksamhet. Ingen annanstans har jag sett sådant som bord och omfattande erbjudande som ägnas åt att hjälpa sina kunder att driva framgångsrika onlinebutiker.

Det har riktigtvis några mindre svaga platser som jag nämnde, och priset är inte precis billigt, men det är helt enkelt kostnaden för att göra affärer. Om du ser allvar med att driva en onlinebutik är Shopify ett fantastiskt alternativ.

Den stora mängden automatisering är häpnadsväckande, och du kan väl driva en enmansoperation globalt med hjälp av Shopify. Heck, det kan till och med hjälpa dig med din bokföring i slutet av dagen.

Så för mig är frågan verkligen inte om detta kommer att fungera för ditt företag, utan om du ser allvar med att driva en onlinebutik. Om du är det finns det ingen anledning att inte ge Shopify en gå. Jag är säker på att om de inte tänkte på det, du förmodligen inte borde använda eller göra det!

Nyckelfunktioner

 • ✓ Utmärkt ombord
 • ✓ Fast & pålitligt gränssnitt
 • ✓ Stort antal appar
 • ✓ Bra stöd & material
 • ✓ Hjälper med orderuppfyllelse
 • ✓ Integrerad betalningsbehandling

Rekommenderas för

 • • Nätbutiker av alla storlekar
 • • Internetbaserade företag
 • • Butiker som söker online-expansion

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map