Shopify

Shopify

https://www.shopify.com/

TL; р

Shopify е създател на сайтове, който е силно насочен към магазините за електронна търговия. Той може да ви помогне лесно да изградите и управлявате от край до край почти всички аспекти на бизнеса, от проектирането до управлението на запасите. Може да направи почти всичко, освен да готви вечеря, така че е малко изненадващо, че изостава малко в отдела за скорост.

Shopify Review – 8 плюса и 3 минуса за разглеждане

Честно казано, Shopify е много повече от вашия среден строител на сайтове. Всъщност той дори не се продава като такъв, но твърди, че е цялостна платформа за електронна търговия. Израствайки от Отава, Канада през 2004 г., компанията днес поддържа над 600 000 търговци, обръщайки брутен обем от над 82 милиарда долара.

Това, което компанията прави, е да предложи инструментите на хората за лесно инсталиране на онлайн магазин. От предложения за бързо изграждане на проекти до поддръжка на услуги като платежни шлюзове, маркетингови инструменти и дори управление на инвентара, Shopify е наистина едно гише за начинаещия търговец на електронна търговия.

Какво харесваме при Shopify

1. Гладко и всеобхватно преживяване на борда

Безпроблемно преживяване на борда

Мисля, че един от най-големите плюсове за Shopify е гладкото и безпроблемно преживяване на борда. Той ръководи потребителите безупречно близо до целия процес на създаване на сайт за електронна търговия много внимателно.

След като се регистрирате при тях, целият процес от началото до края е много тясно оптимизиран. На всяка стъпка по пътя, Shopify прави всичко възможно да взаимодейства с потребителите, за да се опита да изгради картина на това, което сайтът е предназначен да бъде или да стане.

Чрез поредица от кратки въпроси можете да помогнете на Shopify да излезе с идеалното решение за вас в системата. Всъщност той дори работи така, че системата да препоръча тема въз основа на вида бизнес, който ще ръководите с нея.

След като преминете през началната фаза на настройка, тогава можете да се разхождате и да изследвате останалите функции в свободното си време. Поне ще имате основна рамка. Това е особено добре за тези хора, които се опитват да използват Shopify, но всъщност нямат нещо особено предвид, когато влязат, за да го тестват.

Гладко преживяване на борда

Този процес е добър не само за новите потребители, но и за тези с различни ситуации. Например, ако вече имате физически търговски обект и искате да разширите работата си онлайн или ако се премествате от физически магазин към изцяло онлайн платформа – има и тази опция.

Само като отговорите на няколко въпроса, докато продължавате, ще помогнете на Shopify да ви помогне в този процес.

2. Персонализиращи теми

Приспособими теми

Докато Shopify предлага теми за различни нужди, те са предназначени като насоки и вероятно ще трябва да ги персонализирате, за да отговарят на желания бизнес, който уникално имате. Това означава, че можете да добавяте различни изображения и фонове за външен вид и усещане.

След това са ключовите елементи, които съставят вашия сайт – например може да имате блог раздел, който да ви помогне с някои SEO цели или може да ви е необходим продуктов каталог, в който са изброени всичко, което имате, и техните цени, изображения и т.н..

Различни оформления са подходящи за различни неща, така че може да се наложи да отделите малко време, за да свикнете. Мисля, че това, което пасва, ще зависи до голяма степен от това, което продавате. Вземете за пример примерния сайт, който настройвам. Той е бил предназначен за продажба на миниатюрни компютърни компоненти, някои от които са малки като винтове.

Наличието на мащабно изображение изглежда малко нелепо и има по-голям смисъл да имате бърз достъп до каталози с битове за инвентар за продажба.

Shopify Catalogue

Помислете, че може би срещу сайт, популяризиращ неща, красиви като туристически обиколки. За подобен сайт хубавите, широко разпространени изображения биха предали по-положителна емоция на потенциалния клиент.

Без значение как го гледате и обикаляте нещата, в крайна сметка ще забележите, че целият опит за персонализиране на Shopify е създаден да ви помогне да изградите по-добър онлайн магазин. Предлаганите от тях градивни елементи са пример.

Много от тях са посветени на сайтове за електронна търговия, като бюлетин или продуктов каталог. Въпреки това може да има малко объркване, тъй като понякога използва терминологията на Shopify.

3. Shopify има невероятни маркетингови инструменти

Все още си спомням в прегледа си на Squarespace какво ограничено количество опции има, когато става въпрос за оптимизация на търсачки (SEO). Това не е толкова много в Shopify. Всъщност, освен че Shopify вече има чист, лесно обхождащ се код, той ви позволява да вмъквате персонализирани маркери и мета описания.

Маркетингови кампании

След това открих радостта от възможността да създавам маркетингови кампании през таблото за управление на Shopify. Като човек, който работи на множество платформи наведнъж, със сигурност виждам красотата да има всичко интегрирано на едно място.

Докато на екрана, който показах, са изброени само два, не се притеснявайте, това са настройките по подразбиране и ще имате достъп до други, ако решите да използвате тези приложения от списъка на Shopify Apps. Те ще ви позволят дори да създавате целеви страници за всяка от тези отделни маркетингови платформи направо от таблото за управление на Shopify.

Това е нещо, което досега не съм виждал толкова добре или всеобхватно в никой друг създател на сайтове и не ме впечатлява без край.

4. Подкрепа на Общността

Shopify Поддръжка на общността

Въпреки вече масивната база от знания за статии за помощ и често задавани въпроси, Shopify има и общност от потребители, които се обвързват заедно, за да обсъждат различни точки за платформата. Организирано от самия Shopify, тук можете също да получавате актуализации за новини и разработки във вселената Shopify.

Да имаш голяма, активна общност като тази е много по-различно от това да разчиташ само на база знания и помощен персонал. Различните потребители имат различни нива на способности и зрялост при използването на Shopify, така че е лесно да получите помощ, когато е необходимо.

Базата знания и често задаваните въпроси могат да послужат като добра първа линия на защита, но е много по-добре да имате масивен набор от други потребители, на които можете да се обадите за помощ, ако се сблъскате с нещо, което не е в книгите. Това е неформална и, добре, истинска общност.

Технически въпроси настрана, дори видях някои потребители да добавят публикация във форума, просто да искат отзиви в техните сайтове на Shopify. Това не е просто чудесен начин за получаване на конструктивна критика, но може да послужи и за самореклама в рамките на Shopify общността.

5. Достъп за приложения на трети страни

Shopify App Store

Както споменахме по-рано, Shopify има пазар, на който можете да избирате и инсталирате други приложения на трети страни, които могат да работят с вашия онлайн магазин. Това са от разработчици, които са видели нужда от определени ниши и са направили собствена работа, за да го подкрепят.

Разбира се, Shopify има свои собствени приложения, както и за други области, които вероятно смята, че няма смисъл да имат в основната версия на програмиста по подразбиране.

Разглеждането на пазара на Shopify App е много познато изживяване, като Apple App Store или Google Play Store на Google. Разглеждайки магазина, бях изключително впечатлен от дълбочината на мисълта, която навлезе в много от предложенията там.

Разбира се, бихте очаквали да намерите неща като дизайнерски добавки и обичайните материали за бюлетин и т.н., но тук наистина има сериозна дълбочина. Вземете за пример една от областите, които открих – защита от измами. За един онлайн магазин това би било нещо жизненоважно и все пак не е нещо, което нов собственик на магазина вероятно би си помислил.

Или може би по-иновативни средства за поддръжка на клиенти, като например предлагане на чат бот в магазина ви или приложение за управление на борси и / или връщания? Просто има толкова много неща, които биха могли да имат огромна стойност и рядко виждам нещо, което е просто „пух“ или боклуци.

Имайте предвид обаче, че много от наличните приложения идват на цена – макар и разумна. Веднъж такъв случай е приложението ShipStation, което ви помага да разширите и автоматизирате процеса на доставка за стоки, закупени през вашия магазин. Само с 9 долара на месец, това приложение не само ще направи това, но и ще ви предостави достъп до намалени цени за някои компании като FedEx и USPS.

6. Продайте навсякъде!

Множество канали за продажби

По-рано, когато обсъждах маркетинговите кампании, които можете да стартирате направо от табло на Shopify, вече сърбях да споделя тази друга информация – не само Shopify ви помага да създадете магазин, който да продавате и пускате на пазара, но можете да разширите присъствието си допълнително върху други канали.

Системата показва изключителна зрялост в мисълта, която преминава от ревностно да пази клиента си до пълно сърце да помага на клиента да постигне успех в бизнеса им. Ще кажа една много освежаваща концепция сред доставчиците на услуги.

Всъщност Shopify ви насърчава да използвате пълноценно всички и всички добри канали, за да стимулирате продажбите си още повече. Можете да интегрирате своя магазин Shopify с Facebook, да се свържете с Amazon, Pinterest или дори с мобилни приложения, които разработвате.

7. Разширете онлайн физическите магазини

Тъй като физическият търговец на дребно страда от бума на онлайн пазаруването, очевидно има търговци, които търсят начин да се възползват от това. Някои може да искат да създадат онлайн магазин в допълнение към физическия си магазин или да се преместят изцяло онлайн.

За тези, които искат да изядат своята торта и да я ядат, тук Shopify предлага уникално предложение – интеграция със собствена система за продажба (POS). Това означава, че можете да използвате Shopify POS във вашия физически магазин и да използвате комбинирана база данни, която се споделя между двете.

Комбинираната база данни може да ви помогне да управлявате по-добре всички данни, които са ви необходими за стартиране на вашия бизнес – информация за клиента, продажби, инвентар и други. Shopify POS устройства също могат да ви помогнат да обработите плащания чрез над 100 международни шлюза за плащания, което ви прави наистина глобален бизнес.

Преминаването от физическа търговия на дребно към онлайн не е лесно за тези, които са свикнали с традиционните начини за правене на бизнес. Чрез предоставянето на възможността за интегриране на двата и запазване на традиционни елементи като POS системата, Shopify служи като мост между два свята за тези, които искат да направят промяна.

8. Страхотна база от знания и поддръжка на клиенти

С толкова обширни функции, каквито има, в допълнение към отличния процес на борда на борда, Shopify има изключително изчерпателна система за помощ, която да го поддържа. Не говорим за произволна ограничена помощ, която повечето компании излагат, за да покажат, че се опитват, но помощната база данни на Shopify прави всичко възможно да съветва, а не просто да коригира конкретни проблеми.

Можете да намерите множество теми по теми, много близки до сърцето на онлайн магазина, като например за SEO, маркетинг и дори анализиране на данни. Това е в пълен контраст с някои конкуренти, които се опитват да ограничат помощта си само до собствените си функции и отказват да помагат или съветват нещо друго.

Ако смятате, че опитът да изкопаете отговор от база данни не е вашето нещо, Shopify също има екип за поддръжка, който е на разположение 24/7 – не само по имейл, но и достъпен чрез телефон и чат на живо.

Какво не харесвахме в Shopify

1. Има много подробности

Отначало бях малко изолиран от гледането на много подробности в акаунта на Shopify, просто заради онзи отличен процес на борда, който обсъдих по-рано. И все пак, след като направих основите и се освободих, установих, че прекарвам огромно количество време да се лутам из интерфейса, опитвайки различни неща.

Казано по-просто, има много – и аз имам предвид огромни – много неща, които можете да използвате в Shopify. Не ме разбирайте погрешно, това е много добро нещо от гледна точка на потенциала. Но ако си позволите да се скитате твърде много, може много лесно да загубите фокус.

Отвличане на вниманието настрана, ако не сте внимателни, може да се окажете повече, отколкото можете да дъвчете с всички незадължителни екстри и да изгубите истинската си цел за вашия магазин. Но в същото време, ако пренебрегнете това, което се предлага, тогава може много да пропуснете реални възможности, за които може да не сте мислили сами..

Освен това, поради колко евтини са много от допълнителните услуги, може да получите окончателна сметка, която е извън възможностите ви да се справите и в крайна сметка трябва да пренастроите магазина си много пъти.

Моят съвет е, преди да се освободите в пространството за игра Shopify, не забравяйте да имате предвид точно това, което се надявате да постигнете онлайн и да работите по-тясно върху инструментите, които могат да ви помогнат да постигнете това, което конкретно искате.

Всичко останало може да се счита за бонбони за очи и може да дойде по-късно. Във версия 2.0 на вашия магазин, може би.

2. Приложения на трети страни могат да разбият вашия сайт

Напред е нещо, което не е уникален проблем на Shopify, а по-скоро на всичко, което работи с интеграция на трети страни. Това е особено загрижено, що се отнася до софтуера, тъй като може лесно да има бъгове, които все още не са били уловени или отстранени, когато две части софтуер се опитват да работят заедно.

Ако комбинирате това с индивидуален код или скриптове, които по някакъв начин биха могли да се добавят тук-там, нещата могат да станат по корем по най-неочакваните причини. Понякога тези проблеми може да не са лесни за отстраняване, особено ако се занимавате с приложение или софтуер, който работи с вашата основна информация за базата данни.

Отстраняването на грешки и / или търсенето на помощ е тежък процес, дори с внушителното количество полезни ресурси, с които разполага Shopify. Това не е точно провал на Shopify, но е нещо, на което всичко може да стане плячка и не може да бъде избегнато.

3. Съмнителни скорости на сайта

Това беше една от областите, в които първоначално ме притесняваше най-малко, когато започнах прегледа си Shopify, но след това с миг на око това се превърна в проблем. Няколко пъти провеждах тестовете за скорост и се оказва, че сайтовете, задвижвани от Shopify, може да не са най-пъргавите.

При теста за скорост на Bitcatcha моят пример за Shopify едва извади оценка C +. Скоростите бяха наред, започвайки в зоната на САЩ при 55 ms, но тъй като теглеха по-нататък на изток към Азия, скоростите намаляха още повече, докато Япония се затвори в 892 ms.

Shopify WebPageTest Load Speed

Shopify: Натоварвания на сайта за 3,174 секунди – Вижте пълния резултат

Като се обърна към WebPageSpeed ​​Test, резултатите не бяха много по-добри и тук имам малко повече подробности, честно казано, бях малко изненадан от. Time to First Byte получи D рейтинг и изглежда имаше някои леки проблеми и с кеширането на съдържание.

Причината, поради която намирам това за необичайно, е, че повечето софтуер за изграждане на сайтове обикновено са много бързо ефективни, особено след като в повечето случаи те начисляват премия над това, което стандартна уеб хостинг компания би начислявала за ресурси.

Shopify план & Характеристика

BasicShopifyAdvanced
Такса за транзакция2.0% 1.0% 0.5%
Сметки за персонала2515
Locations458
Шофирайте POSYesYesYes
Цена / мес $ 29 $ 79 $ 299

Започвайки от най-основния план при $ 29, Shopify върви към огромните $ 299 на месец. И все пак това не е всичко, което ще е необходимо – трябва да се вземат предвид и разходите за транзакция. В най-ниското си ниво, вие ще плащате 2% такса за транзакция в допълнение към месечната такса.

Ако трябваше да спечелите приходи от $ 1000 от вашия онлайн магазин, ще плащате Shopify $ 29 + $ 20 ($ 20 е в такси за транзакции).

Сега има два случая за сравняване на това – други създатели на сайтове и хостинг на собствен сайт за електронна търговия на алтернативна платформа. Други строители на сайтове ще ви таксуват доста голяма такса, но може да нямат такса за транзакция.

Ако хоствате собствения си сайт за електронна търговия, ще плащате по-малко в хостинга, но ще трябва да направите всичко сами. PLUS, все още ще имате нужда от шлюз за плащания, който също струва пари. Вземете за пример WorldPay, един от най-добрите процесори за плащания онлайн.

Ако трябва да настроите това със собствения си сайт, WorldPay ще се нуждае или от месечна такса плюс ниски такси за транзакции, или от модел на изплащане при по-висока такса за транзакции. Вероятно в крайна сметка струва повече от Shopify!

Важното тук е, че Shopify не е евтин, но за да използвате онлайн магазин, другите ви опции вероятно също няма да са твърде евтини. Има такси, участващи в плащания, които просто не могат да бъдат избегнати. Дори PayPal ще изсмуче кръвта от вените ви, ако сте търговец.

Присъда: Shopify подходящ ли е за вас?

По отношение на ресурсите и възможностите, чувствам, че Shopify е в най-високия клас на техния бизнес. Никъде другаде не съм виждал такива като трапеза и всеобхватно предлагане, което е посветено на подпомагането на своите клиенти да управляват успешни онлайн магазини.

Вярно е, че има някои незначителни слаби места, както споменах, и цената не е точно евтина, но това е просто цената на правенето на бизнес. Ако се отнасяте сериозно към работа с онлайн магазин, Shopify е фантастичен вариант.

Чистото количество автоматизация е потресаващо и бихте могли да стартирате операция с един човек в световен мащаб с помощта на Shopify. По дяволите, дори може да ви помогне с счетоводството си в края на деня.

Така че за мен въпросът наистина не е дали това ще работи за вашия бизнес, а ако сериозно се занимавате с управление на онлайн магазин. Ако сте тогава, няма причина да не подтиквате Shopify. Сигурен съм, че ако не са мислили за това, вероятно не би трябвало да го използвате или правите!

Основни функции

  • ✓ Отлично качване на борда
  • ✓ Твърди & надежден интерфейс
  • ✓ Огромен брой приложения
  • ✓ Добра подкрепа & материал
  • ✓ Помага при изпълнение на поръчката
  • ✓ Интегрирана обработка на плащанията

Препоръчва се за

  • • Онлайн магазини от всякакъв размер
  • • Интернет базирани предприятия
  • • Магазини, които търсят онлайн разширение

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me