Shopify

Contents

Shopify

https://www.shopify.com/

tl; dr

Shopify je graditelj web mjesta koji je jako usmjeren prema trgovinama e-trgovine. To vam može pomoći da lako izgradite i upravljate od svih do kraja gotovo svih aspekata poslovanja, od dizajna do upravljanja zalihama. Može raditi gotovo sve, osim kuhanja večere, pa je malo iznenađujuće da malo zaostaje u odjelu za brzinu.

Shopify Review – 8 prednosti i 3 prednosti za razmišljanje

Iskreno, Shopify je puno više od prosječnog proizvođača web mjesta. U stvari se ni ne prodaje kao takav, ali tvrdi da je potpuna platforma za e-trgovinu. Odrastajući iz Ottawe, Kanada 2004. godine, tvrtka danas podržava više od 600.000 trgovaca koji su prešli bruto količinu veću od 82 milijarde dolara.

Ono što tvrtka radi je ponuditi alate za jednostavno postavljanje internetske trgovine. Od ponude dizajna za brzu izradu do podrške uslugama poput platnih prolaza, marketinških alata, pa čak i upravljanja zalihama, Shopify je zaista sveobuhvatna trgovina za naprednog trgovca e-trgovine..

Što volimo kod Shopifyja

1. glatko i sveobuhvatno iskustvo ukrcavanja

Besprijekorno iskustvo na brodu

Mislim da je jedna od najvećih pozitivnih točaka Shopify-a glatko i neometano iskustvo na brodu. Korisnike besprijekorno vodi kroz čitav proces uspostave web mjesta za e-trgovinu vrlo precizno.

Nakon što se registrirate kod njih, cijeli postupak od početka do cilja vrlo je usko pojednostavljen. Na svakom koraku na putu, Shopify daje sve od sebe kako bi komunicirao s korisnicima kako bi isprobao i stvorio sliku onoga što web mjesto želi postati ili postati.

Kroz niz kratkih pitanja možete pomoći Shopifyu da pronađe idealno rješenje za vas u sustavu. U stvari, to čak i funkcionira tako da sustav može preporučiti temu na temelju vrste posla koji ćete voditi s njom.

Kad prođete kroz početnu fazu postavljanja, onda možete lutati uokolo i istražiti preostale značajke u slobodno vrijeme. Barem ćete imati osnovni okvir. To je posebno dobro za one koji pokušavaju koristiti Shopify, ali nemaju ništa posebno na umu kad se prijave da bi ga testirali..

Glatko iskustvo na brodu

Ovaj je postupak dobar ne samo za nove korisnike, već i za one s različitim situacijama. Na primjer, ako već imate fizičko maloprodajno mjesto i želite produžiti rad putem interneta ili ako prelazite iz fizičke trgovine na potpuno internetsku platformu – tu je i opcija.

Samo odgovaranjem na nekoliko pitanja dok idete zajedno, pomoći ćete Shopify da vam pomogne u ovom procesu.

2. Prilagodljive teme

Prilagodljive teme

Iako Shopify nudi teme za različite potrebe, one su zamišljene kao smjernice i vjerojatno ćete ih trebati jako prilagoditi tako da odgovaraju željenom poslu kojeg jedinstveno imate. To znači da možete dodati različite slike i pozadine za izgled i dojam.

Zatim su tu ključni elementi koji čine vašu web lokaciju – na primjer, možda imate odjeljak za blogove koji će vam pomoći u postizanju nekih SEO ciljeva ili će vam možda trebati katalog proizvoda koji sadrži sve što imate i njihove cijene, slike i tako dalje.

Različiti su oblici prikladni za različite stvari, pa će vam možda trebati malo vremena da se naviknete. Mislim da će ono što pristaje u velikoj mjeri ovisiti o tome šta prodajete. Uzmimo za primjer primjer web lokacije koju postavljam. Bilo je namijenjeno prodaji sitnih dijelova računala, nekih sitnih kao vijci.

Imati izgled velikih slika djelovao je pomalo smiješno i imalo je smisla imati brzi pristup katalozima inventara s prodajom.

Shopify Katalog

Razmislite o tome da se protiv web stranice koja promovira stvari lijepe poput turističkih tura možda. Za takvu web lokaciju lijepe, velike slike proširile bi pozitivniju emociju kod potencijalnog kupca.

Bez obzira na to kako gledate i obilazite stvari, na kraju ćete primijetiti da je čitavo iskustvo prilagođavanja Shopify zamišljeno da vam pomogne u izgradnji bolje trgovine na mreži. Građevinski blokovi koje nude su primjer slučaja.

Mnoga od njih posvećena su mjestima za e-trgovinu, kao što su bilten ili katalog proizvoda. Međutim, može postojati mala zabuna budući da se ponekad koristi Shopify terminologija.

3. Shopify ima zadivljujuće marketinške alate

U svom se pregledu Squarespacea još uvijek sjećam koliko ograničenih mogućnosti ima kada je u pitanju optimizacija za tražilice (SEO). To nije toliko slučaj u Shopifyju. Zapravo, pored činjenice da Shopify već ima čist, lako pretraživ kod, omogućuje vam umetanje prilagođenih oznaka i meta opisa.

  Shopify Review - 8 voordele en 3 nadele verbonde aan die gebruik van Shopify (spoed is DUBIOUS!)

Marketinške kampanje

Zatim sam otkrila radost što mogu kreirati marketinške kampanje putem Shopify nadzorne ploče. Kao neko ko radi na više platformi odjednom, sigurno mogu vidjeti ljepotu spajanja svega na jednom mjestu.

Dok je snimak zaslona prikazao samo dva, ne brinite, to su zadane postavke i imat ćete pristup drugima ako odlučite koristiti te aplikacije sa popisa Shopify Apps. To će vam omogućiti da čak napravite odredišne ​​stranice za svaku od tih pojedinačnih marketinških platformi izravno na nadzornoj ploči Shopify.

To dosad nisam vidio tako dobro ili sveobuhvatno na bilo kojem drugom tvorcu web mjesta i ne impresionira me bez kraja.

4. Podrška zajednice

Kupite podršku zajednice

Unatoč ionako masovnoj bazi znanja o člancima o pomoći i često postavljanim pitanjima, Shopify također ima zajednicu korisnika koji se zajedno povezuju kako bi raspravljali o različitim točkama platforme. U organizaciji samog Shopifyja, ovdje možete dobiti ažuriranja o novostima i događajima u Shopify svemiru.

Imati veliku, aktivnu zajednicu poput ove puno se razlikuje od oslanjanja na samo bazu znanja i pomoćno osoblje. Različiti korisnici imaju različite razine sposobnosti i zrelosti za upotrebu Shopifyja, pa je lako dobiti pomoć tamo gdje je to potrebno.

Baza znanja i često postavljana pitanja mogu vam poslužiti kao dobra prva linija obrane, ali toliko je bolje imati masivni skup drugih korisnika na koje možete pozvati pomoć ako se suočite s nečim što nije u knjigama. To je neformalna i, eto, prava zajednica.

Na stranu tehnička pitanja, čak sam vidio kako neki korisnici dodaju post na forumu jednostavno tražeći povratne informacije na njihovim Shopify web lokacijama. Ovo nije samo sjajan način da se dobije konstruktivna kritika, već može poslužiti i za samopromociju unutar Shopify zajednice.

5. Pristup aplikacijama treće strane

Shopify App Store

Kao što je već spomenuto, Shopify ima tržište na kojem možete odabrati i instalirati druge aplikacije treće strane koje mogu raditi s vašom mrežnom trgovinom. To su programeri koji su vidjeli potrebu za određenim nišama i učinili su svoj posao da ga podrže.

Naravno, Shopify ima svoje aplikacije kao i za druga područja za koja se vjerojatno mislilo da prema zadanom nemaju smisla imati u jezgri verziju graditelja.

Pregledavanje tržišta Shopify App vrlo je poznato iskustvo, poput Apple App Store-a ili Google-ove Play Store. Pregledavajući trgovinu, bio sam izuzetno impresioniran dubinom misli koja je zašla u mnoge tamošnje ponude.

Sigurno biste očekivali da ćete pronaći stvari poput dodataka za dizajn i uobičajenih biltena i tako dalje, ali ovdje je zaista ozbiljna dubina. Uzmimo za primjer jedno od područja u kojima sam zatekao – zaštitu od prijevara. Za internetsku trgovinu to bi bilo nešto vitalno, a opet ne nešto što bi novi vlasnik trgovine vjerojatno razmišljao.

Ili možda inovativnija sredstva za korisničku podršku, poput nudenja chat bota u svojoj trgovini ili aplikacije za upravljanje razmjenama i / ili povratima? Ovdje je jednostavno toliko toga što bi moglo biti od ogromne vrijednosti, a rijetko vidim išta što je samo „pahuljasto“ ili smeće.

Imajte na umu da mnoge dostupne aplikacije dolaze po cijeni – iako razumnoj. Jednom takav slučaj je ShipStation aplikacija koja vam pomaže proširiti i automatizirati postupak otpreme robe kupljene putem vaše trgovine. Sa samo 9 USD mjesečno, ova aplikacija ne samo da će to učiniti, već će vam dati i pristup sniženim cijenama za neke tvrtke poput FedEx-a i USPS-a..

6. Prodajte svugdje!

Višestruki prodajni kanali

Ranije kada sam raspravljao o marketinškim kampanjama koje biste mogli voditi izravno s nadzorne ploče Shopify, već sam svrab dijelio ove druge informacije – ne samo da vam Shopify pomaže u stvaranju trgovine za prodaju i tržište, već možete proširiti svoju prisutnost dalje na druge kanale.

Sustav pokazuje ekstremnu zrelost u mislima koja se kreće od ljubomorno čuvanja kupca do punog srca pomaganja kupcu u postizanju uspjeha u njihovom poslu. Reći ću vrlo osvježavajući koncept među pružateljima usluga.

U stvari, Shopify vas potiče da u potpunosti iskoristite bilo koji dobar kanal kako biste još više potaknuli prodaju. Svoju trgovinu Shopify možete integrirati s Facebookom, povezati se s Amazonom, Pinterestom ili čak na mobilnim aplikacijama koje razvijate.

  Shopify Review - 8 voor- en nadelen van het gebruik van Shopify (snelheid is DUBIOUS!)

7. Proširite internetske prodavaonice

S fizičkom maloprodajom koja pati od procvata internetske kupovine, očito postoje trgovci koji traže način da to iskoriste. Neki će možda željeti stvoriti internetsku trgovinu pored fizičke trgovine ili se uopće preseliti na Internet.

Za one koji žele dobiti svoj kolač i pojesti ga, ovdje Shopify ima jedinstven prijedlog – integraciju s vlastitim sustavom prodajnih mjesta (POS). To znači da Shopify POS možete koristiti u svojoj fizičkoj trgovini i upotrebljavati kombiniranu bazu podataka koja se dijeli između obojice.

Kombinirana baza podataka može vam pomoći u boljem upravljanju svim podacima koji su vam potrebni za vođenje vašeg poslovanja – informacije o kupcima, prodaja, inventar i još mnogo toga. Shopify POS uređaji mogu vam također pomoći u procesuiranju plaćanja putem preko 100 međunarodnih gateway-ova, što vas čini doista globalnim poslom.

Prelazak s fizičke na internetsku mrežu nije jednostavan za one koji su se navikli na tradicionalne načine poslovanja. Omogućujući mogućnost integracije dva i zadržavanje tradicionalnih elemenata poput POS sustava, Shopify služi kao most između dva svijeta za one koji žele napraviti promjenu.

8. Strašna baza znanja i korisnička podrška

Uz tako opsežne značajke kao što je on, uz odličan postupak ukrcavanja, Shopify ima izuzetno sveobuhvatan sustav pomoći koji ga podržava. Ne govorimo o nasumično ograničenoj pomoći koju većina tvrtki pruža kako bi pokazali da pokušavaju, ali Shopifyjeva baza podataka podataka daje sve od sebe da savjetuje, a ne samo da riješi konkretne probleme.

Možete pronaći više tema o temama vrlo bliskim srcu mrežnog trgovca, kao što su SEO, marketing, pa čak i analiza podataka. To je u suprotnosti s nekim natjecateljima koji pomoć pokušavaju ograničiti isključivo na vlastite funkcije i odbijaju pomoći ili savjetovati bilo što dalje.

Ako smatrate da pokušaj iskopavanja odgovora iz baze nije vaša stvar, Shopify također ima tim za podršku koji je dostupan 24 sata dnevno, ne samo putem e-pošte, već i putem telefona i live chat.

Što nismo voljeli kod Shopifyja

1. Ima puno detalja

U početku sam bio malo izoliran od pogleda na mnoštvo detalja na Shopify računu jednostavno zbog onog izvrsnog postupka ukrcaja o kojem sam ranije raspravljao. Ipak, nakon što sam učinio osnove i pustio se u slobodu, našao sam se kako trošim ogromno vrijeme lutajući po sučelju isprobavajući razne stvari.

Jednostavnije rečeno, na Shopifyju možete koristiti ogroman – i mislim na ogroman – niz stvari. Nemojte me krivo shvatiti, to je vrlo dobra stvar u smislu potencijala. Ali ako dopustite sebi da lutate previše, vrlo lako možete izgubiti fokus.

Ako odvratite pažnju, ako niste oprezni, možda ćete poprimiti više nego što možete žvakati sa svim opcijskim dodacima i izgubiti trag svog stvarnog cilja za svoju trgovinu. No u isto vrijeme, ako zanemarite ono što je u ponudi, možda vrlo često propustite stvarne mogućnosti o kojima možda niste razmišljali sami.

Također, zbog toga koliko su jeftine usluge dodatnih usluga, možete završiti račun koji je izvan vaših mogućnosti nositi se i morati ponoviti konfiguriranje trgovine mnogo puta.

Moj savjet je da, prije nego što se oslobodite slobodnog prostora u Shopify play prostoru, imajte na umu upravo ono što se nadate postizanju na mreži i pobliže radite na alatima koji vam mogu pomoći da postignete ono što konkretno želite.

Sve ostalo može se smatrati slatkišima za oči, a može doći i kasnije. Možda u verziji 2.0 vaše trgovine.

2. Aplikacije treće strane mogu pokvariti vašu web lokaciju

Sljedeće je nešto što nije jedinstveni Shopify problem, već radije sa integracijom treće strane. To je posebno važno što se tiče softvera, jer lako mogu biti grešaka koji još nisu uhvaćeni ili ispravljeni kada dva komada softvera pokušaju raditi zajedno.

Ako to kombinirate s pojedinačnim kodom ili skriptama koje bi se nekako mogle dodati tu i tamo, stvari bi mogle ispasti iz najneočekivanijih razloga. Ponekad te probleme možda nije lako otkloniti, posebno ako imate posla s softverom ili softverom koji funkcionira s vašim osnovnim podacima o bazi podataka.

Otklanjanje pogrešaka i / ili traženje pomoći težak je proces, čak i uz impresivnu količinu korisnih resursa koje Shopify posjeduje. To nije baš Shopify neuspjeh, ali nešto što može postati plijen i ne može se izbjeći.

  Shopify Review - 8 výhod a 3 nevýhody používania Shopify (rýchlosť je DUBIOUS!)

3. Dubinske brzine mjesta

To je bilo jedno od područja u kojem sam se najmanje zabrinuo kad sam započeo pregled Shopifyja, ali onda sam u tren oka postao problem. Nekoliko sam puta testirao brzinu, a ispada da mjesta koja pokreće Shopify možda nisu najsmjeliji.

Na testu brzine Bitcatcha moj uzorak Shopify site jedva je davao ocjenu C +. Brzina je bila u redu kad su startali u američkoj zoni s brzinom od 55 ms, ali kako su se povlačili dalje prema istoku prema Aziji, brzine su se još više smanjile, a Japan je stupio u 892 ms.

Shopify WebPageTest brzina učitavanja

Shopify: Učitavanje web mjesta u 3.174 sekundi – Pogledajte puni rezultat

Kad se krenem prema WebPageSpeed ​​Testu, rezultati nisu bili mnogo bolji, a ovdje sam dobio malo više detalja, iskreno, bio sam pomalo iznenađen. Vrijeme do prvog bajta dobilo je ocjenu D i činilo se da ima i nekih problema s keširanjem sadržaja.

Razlog zašto se meni to čini neobičnim je taj što je većina softvera za izgradnju web mjesta obično vrlo efikasna, pogotovo jer u većini slučajeva naplaćuju premiju za ono što bi standardna web hosting tvrtka naplaćivala za resurse.

Shopify plan & Značajke

BasicShopifyAdvanced
Naknada za transakciju 2.0% 1.0% 0.5%
Računi osoblja2515
Locations458
Otkrijte POSYesYesYes
Cijena / mj $ 29 $ 79 $ 299

Polazeći od najosnovnijeg plana od 29 USD, Shopify izlazi prema nevjerojatnim 299 USD mjesečno. Ipak to nije sve što će trebati – tu je i trošak po transakciji koji treba uzeti u obzir. Na njegovom najnižem nivou, dodat ćete mjesečnu naknadu za transakciju od 2%.

Ako biste od svoje internetske trgovine trebali zaraditi 1.000 USD, platit ćete Shopify $ 29 + 20 $ (20 USD u transakcijskim naknadama).

Sada postoje dva slučaja koja se to uspoređuju s drugim proizvođačima web stranica i hostingom vlastite web lokacije za e-trgovinu na alternativnoj platformi. Drugi graditelji web mjesta također će vam naplatiti prilično veliku naknadu, ali možda neće imati transakcijsku naknadu.

Ako biste bili domaćin vlastitog web mjesta za e-trgovinu, platit ćete manje na hostingu, ali sve biste morali učiniti sami. PLUS, i dalje će vam trebati pristupnik plaćanja, što također košta novac. Uzmimo za primjer WorldPay, jedan od glavnih procesora za plaćanje na mreži.

Ako biste to postavili sa vlastitom web stranicom, WorldPayu će trebati mjesečna naknada plus niska naknada za transakcije ili model s isplatom prijenosa koji ima veću naknadu za transakciju. Vjerojatno će koštati više nego Shopify!

Stvar je ovdje u tome što Shopify nije jeftin, ali za pokretanje internetske trgovine druge opcije vjerojatno neće biti ni previše jeftine. Naplate su uključene u plaćanje koje se jednostavno ne mogu izbjeći. Čak i PayPal isisavat će krv iz vaših vena ako ste trgovac.

Presuda: Je li Shopify pravi za vas?

S obzirom na resurse i mogućnosti, osjećam da je Shopify na najvišem nivou njihovog poslovanja. Nigdje drugdje nisam vidio poput stolova i sveobuhvatne ponude koja je posvećena pomaganju svojim klijentima u upravljanju uspješnim internetskim trgovinama.

Istina, ima nekih manjih slabih mjesta kao što sam spomenula, a cijena nije baš jeftina, ali to su jednostavno troškovi poslovanja. Ako se ozbiljno bavite internetskom trgovinom, Shopify je fantastična opcija.

Čitava količina automatizacije zadivljujuća je, pa biste dobro mogli pokrenuti operaciju s jednim čovjekom na globalnoj razini uz pomoć Shopifyja. K vragu, može vam pomoći čak i u računovodstvu na kraju dana.

Dakle, po meni, pitanje zapravo nije hoće li to uspjeti za vaš posao, već ako se ozbiljno bavite internetskom trgovinom. Ako ste tada, nema razloga da ne date Shopifyju da ode. Sigurna sam da, ako nisu razmišljali, vjerovatno ne bi trebali koristiti ili raditi to!

Glavne značajke

  • ✓ Izvrsno ukrcavanje
  • ✓ Čvrsta & pouzdano sučelje
  • ✓ Ogroman broj aplikacija
  • ✓ Dobra podrška & materijal
  • ✓ Pomaže pri izvršavanju narudžbe
  • ✓ Integrirana obrada plaćanja

Preporučuje se za

  • • Internetske trgovine bilo koje veličine
  • • Internetske tvrtke
  • • Trgovina na malo koja traži internetsku ekspanziju

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me