Shopify Review – 8 prednosti in 3 slabosti uporabe Shopify (hitrost je DVOJNA!)

Shopify


Shopify

https://www.shopify.com/

tl; dr

Shopify je ustvarjalec spletnih mest, ki je močno usmerjen v trgovine z e-trgovino. Pomaga vam lahko enostavno graditi in upravljati od konca do konca skoraj vse vidike poslovanja, od zasnove do upravljanja zalog. Lahko naredi skoraj vse, razen kuhane večerje, zato je nekoliko presenetljivo, da v oddelku za hitrost nekoliko zaostaja.

Shopify Review – 8 prednosti in 3 prednosti

Iskreno povedano, Shopify je toliko več kot vaš povprečen ustvarjalec spletnih strani. Pravzaprav sploh ne trži samega sebe, ampak trdi, da je popolna platforma za e-trgovino. Podjetje, ki se je leta 2004 razvilo iz Ottawe, Kanada, danes podpira več kot 600.000 trgovcev, ki so sprejeli več kot 82 milijard ameriških dolarjev.

Podjetje ponuja orodja za enostavno namestitev spletne trgovine. Od ponudbe izdelkov za hitro gradnjo do podpornih storitev, kot so plačilni prehodi, marketinška orodja in celo upravljanje zalog, je Shopify resnično vse na enem mestu za novomeškega prodajalca e-trgovine..

Kaj nam je všeč pri Shopify

1. Umirjena in celovita izkušnja na krovu

Brezšivna izkušnja na krovu

Mislim, da je ena največjih prednosti pri Shopifyju gladka in brezhibna izkušnja na krovu. Uporabnike brezhibno vodi skozi celoten postopek vzpostavitve spletnega mesta za e-trgovino zelo natančno.

Ko se registrirate pri njih, je celoten postopek od začetka do konca zelo poenostavljen. Na vsakem koraku na poti Shopify po svojih najboljših močeh pomaga z uporabniki, da bi ustvarili sliko o tem, kaj naj bi spletno mesto postalo ali postalo..

S serijo kratkih vprašanj lahko podjetju Shopify pomagate najti idealno rešitev za vas v sistemu. Pravzaprav se celo uspe, tako da lahko sistem priporoči temo glede na vrsto podjetja, ki ga boste izvajali.

Ko pridete skozi začetno fazo nastavitve, se lahko sprehodite in raziskujete preostale funkcije v prostem času. Vsaj osnovni okvir boste imeli. To je še posebej dobro za tiste ljudi, ki poskušajo uporabljati Shopify, vendar nimajo v mislih nič posebnega, ko se prijavijo, da ga preizkusijo..

Gladka izkušnja na krovu

Ta postopek je dober ne samo za nove uporabnike, ampak tudi za tiste z različnimi situacijami. Na primer, če že imate fizično prodajalno in si želite razširiti delovanje v spletu ali če prehajate iz fizične trgovine na popolnoma spletno platformo – obstaja tudi ta možnost.

Z odgovorom na nekaj vprašanj vam bo Shopify pomagal, da vam bo pomagal pri tem postopku.

2. Prilagodljive teme

Prilagodljive teme

Čeprav Shopify ponuja teme za različne potrebe, so te namenjene kot smernice in verjetno jih boste morali močno prilagoditi, da ustrezajo želenemu poslu, ki ga edinstveno imate. To pomeni, da lahko dodate različne slike in ozadja za videz in občutek.

Potem so tu ključni elementi, ki sestavljajo vaše spletno mesto – na primer, morda imate razdelek spletnega dnevnika, ki vam bo pomagal pri nekaterih ciljih SEO, ali pa boste morda potrebovali katalog izdelkov, ki vsebuje vse, kar imate, in njihove cene, slike in tako naprej..

Različne postavitve so primerne za različne stvari, zato boste morda potrebovali nekaj časa, da se jih navadite. Mislim, da bo tisto, kar ustreza, močno odvisno od tega, kaj prodajate. Vzemimo za primer vzorčno mesto, ki ga nastavim. Prodajati je bilo treba drobne komponente PC-ja, nekatere tako majhne kot vijaki.

Oblika z veliko sliko se je zdela nekoliko smešna in bolj smiselno je imeti za prodajo kataloge hitrih datotek s hitrim dostopom.

Shopify Katalog

Pomislite, da morda proti spletnemu mestu, ki oglašuje stvari lepe, kot so potovalne ture. Za takšno spletno mesto bi lepe, široko razširjene slike v potencialni stranki prenesle bolj pozitivno čustvo.

Ne glede na to, kako gledate nanjo in tekate po stvareh, boste sčasoma opazili, da je celotna izkušnja prilagajanja Shopify zasnovana tako, da vam pomaga zgraditi boljšo spletno trgovino. Gradniki, ki jih ponujajo, so primer.

Mnoga od njih so namenjena spletnim mestom za e-trgovino, na primer glasilo ali katalog izdelkov. Vendar lahko pride do malo zmede, saj včasih uporablja terminologijo Shopify.

3. Shopify ima neverjetna marketinška orodja

Še vedno se v svojem pregledu Squarespacea spominjam, kakšne možnosti ima, ko gre za optimizacijo iskalnikov (SEO). Pri Shopifyju to ni toliko. Pravzaprav poleg tega, da ima Shopify že čisto, enostavno dostopno kodo, vam omogoča vstavljanje oznak po meri in meta opisov.

Marketinške kampanje

Nato sem odkril veselje, da lahko ustvarjam marketinške kampanje prek nadzorne plošče Shopify. Kot nekdo, ki dela na več platformah hkrati, zagotovo vidim lepoto, da je vse integrirano na enem mestu.

Na posnetku zaslona, ​​ki sem ga prikazal, sta le dva, ne skrbite, to so privzete nastavitve in dostop do drugih boste imeli, če se odločite za uporabo teh programov s seznama Shopify Apps. Tako boste lahko ustvarili celo ciljne strani za vsako od teh posameznih marketinških platform neposredno na nadzorni plošči Shopify.

To do zdaj še nisem videl tako dobro ali celovito pri nobenem drugem ustvarjalcu spletnih mest in me ne navdušuje.

4. Podpora Skupnosti

Omogočite podporo skupnosti

Kljub že tako obsežni zbirki znanja o člankih o pomoči in pogostih vprašanjih ima Shopify tudi skupnost uporabnikov, ki se povezujejo, da bi razpravljali o različnih točkah platforme. V organizaciji Shopify sama lahko tukaj dobite tudi novice o novostih in dogajanju v vesolju Shopify.

Imeti veliko in aktivno skupnost, kot je ta, je veliko drugače, kot se zanašati na samo bazo znanja in podporno osebje. Različni uporabniki imajo pri uporabi Shopify različne stopnje zmogljivosti in zrelosti, zato je enostavno poiskati pomoč, kadar je to potrebno.

Baza znanja in pogosta vprašanja lahko služijo kot dobra prva obrambna linija, vendar je toliko bolje imeti množico drugih uporabnikov, ki jih lahko pokličete po pomoč, če se srečujete z nečim, kar ni v knjigah. To je neuradna in resnična skupnost.

Poleg tehničnih vprašanj sem celo videl, da nekateri uporabniki dodajo objavo na forumu in preprosto zaprosijo za povratne informacije na svojih spletnih mestih Shopify. To ni samo odličen način za pridobivanje konstruktivnih kritik, ampak lahko služi tudi za samopromocijo v skupnosti Shopify.

5. Dostop do aplikacij drugih proizvajalcev

Shopify App Store

Kot smo že omenili, ima Shopify tržnico, kjer lahko izbirate in namestite druge aplikacije drugih proizvajalcev, ki lahko delujejo z vašo spletno trgovino. To so razvijalci, ki so videli potrebo po določenih nišah in so naredili svoje delo, da bi to podprli.

Seveda ima Shopify svoje aplikacije in tudi za druga področja, za katera verjetno ni smiselno, da bi jih v osnovni različici graditelja privzeto imelo..

Brskanje po tržnici Shopify App je zelo znana izkušnja, na primer Apple App Store ali Googlova Play Store. Brskanje po trgovini sem bil izjemno navdušen nad globino misli, ki je zašla v številne tamkajšnje ponudbe.

Seveda, pričakovali bi, da boste našli stvari, kot so dodatki za oblikovanje, običajne novice in podobno, toda res je resna globina. Vzemimo za primer eno izmed mojih področij – zaščita pred goljufijami. Za spletno trgovino bi to bilo nekaj življenjskega pomena in vendar ne, kar bi novi lastnik trgovine verjetno pomislil.

Ali morda bolj inovativna sredstva za podporo strankam, na primer ponujanje chat bota v vaši trgovini ali aplikacija za upravljanje izmenjav in / ali donosov? Tukaj je preprosto toliko, kar bi lahko bilo ogromno, in le redko vidim kaj, kar je samo “puhasto” ali smeti.

Upoštevajte pa, da so številne razpoložljive aplikacije na voljo po ceni – čeprav razumni. Tak primer je aplikacija ShipStation, ki vam pomaga razširiti in avtomatizirati postopek pošiljanja blaga, kupljenega v vaši trgovini. Z le 9 dolarjev na mesec bo ta aplikacija ne le to storila, ampak tudi dostop do znižanih cen za nekatera podjetja, kot sta FedEx in USPS.

6. Prodaja povsod!

Več prodajnih kanalov

Prej ko sem razpravljal o marketinških kampanjah, ki jih lahko vodite neposredno z nadzorne plošče Shopify, sem že srbeč delil te druge podatke – ne samo, da vam Shopify pomaga ustvariti trgovino, ki jo boste prodali in tržili, temveč lahko svojo prisotnost razširite tudi na druge kanale.

Sistem kaže izjemno zrelost misli, ki se giblje od ljubosumnega varovanja vaše stranke do popolne pomoči vaši stranki, da doseže uspeh v svojem poslu. Rekel bom zelo osvežujoč koncept med ponudniki storitev.

Dejansko vas Shopify spodbuja, da v celoti izkoristite vse dobre kanale, s katerimi boste prodajo še bolj spodbudili. Svojo trgovino Shopify lahko integrirate s Facebookom, se povežete z Amazonom, Pinterestom ali celo v mobilnih aplikacijah, ki jih razvijete.

7. Razširite spletne fizične trgovine

Ob fizični maloprodaji, ki trpi zaradi nakupa spletnega nakupovanja, očitno obstajajo trgovci na drobno, ki iščejo način, kako to izkoristiti. Nekateri bi morda želeli ustvariti spletno trgovino poleg fizične trgovine ali se v celoti premakniti v spletu.

Za tiste, ki želijo dobiti svojo torto in jo pojesti, je tu Shopify edinstven predlog – integracija z lastnim sistemom prodajnih mest (POS). To pomeni, da lahko uporabite Shopify POS v svoji fizični trgovini in uporabite kombinirano bazo podatkov, ki si jo delita oba.

Kombinirana baza podatkov vam lahko pomaga bolje upravljati vse podatke, ki jih potrebujete za vodenje podjetja – podatke o strankah, prodajo, zaloge in drugo. Naprave Shopify POS vam lahko pomagajo tudi pri obdelavi plačil prek več kot 100 mednarodnih prehodov za plačila, s čimer ste resnično globalno podjetje.

Premik od fizične maloprodaje do spleta ni preprost za tiste, ki se navadijo na tradicionalne načine poslovanja. Z dostopom do možnosti integracije obeh in ohranjanja tradicionalnih elementov, kot je sistem POS, Shopify služi kot most med dvema svetoma za tiste, ki želijo spremeniti.

8. Super baza znanja in podpora strankam

S tako obsežnimi funkcijami, kot jih ima, ima poleg odličnega postopka vkrcavanja na voljo še izredno celovit sistem pomoči, ki ga podpira. Ne govorimo o naključni omejeni pomoči, ki jo večina podjetij izkaže, da poskušajo, vendar pa Shopifyjeva baza podatkov pomoči po svojih najboljših močeh svetuje, ne le odpravlja določenih težav.

Najdete lahko več tem o temah, ki so zelo blizu srcu spletnega trgovca, kot so SEO, trženje in celo analiza podatkov. To je v nasprotju z nekaterimi tekmeci, ki poskušajo pomoč omejiti zgolj na lastne funkcije in nočejo pomagati ali svetovati pri nadaljnjem iskanju..

Če menite, da poskus kopanja odgovora iz baze podatkov ni vaša stvar, ima Shopify tudi ekipo za podporo, ki je na voljo 24/7 – ne samo po e-pošti, ampak tudi prek telefona in klepetanja v živo.

Kaj nam ni bilo všeč pri Shopifyju

1. Obstaja veliko podrobnosti

Sprva sem bil nekoliko izoliran od pogleda na podrobnosti v računu Shopify preprosto zaradi tistega odličnega postopka vkrcanja, o katerem sem govoril prej. Toda ko sem opravil osnove in me pustil svoboden, sem ugotovil, da preživim ogromno časa, ko se sprehajam po vmesniku in preizkušam različne stvari.

Preprosteje povedano, na Shopifyju lahko uporabite ogromno – in mislim res ogromno – številnih stvari. Ne razumite me narobe, to je z vidika potenciala zelo dobra stvar. Če pa dovolite, da se preveč sprehajate, lahko zelo enostavno izgubite fokus.

Če odvrnete pozornost, če niste previdni, lahko na koncu posežete po več, kot se lahko prežvečite z vsemi dodatnimi dodatki in izgubite sled o svojem resničnem cilju za svojo trgovino. Vendar ob istem času, če prezrete, kaj se ponuja, lahko zelo zgrešite resnične priložnosti, na katere morda niste pomislili sami..

Tudi zaradi tega, kako poceni je veliko dodatnih storitev, boste morda na koncu dobili končni račun, ki ne presega vaše zmožnosti za spopadanje in na koncu, da boste morali večkrat znova konfigurirati svojo trgovino..

Moj nasvet je, da se pred sprostitvijo v igralnem prostoru Shopify prepričajte, kaj natančno upoštevate, kaj si upate doseči na spletu in bolj natančno delajte orodja, ki vam bodo pomagala doseči tisto, kar si posebej želite.

Vse drugo se lahko šteje za oko-sladkarije in lahko pride kasneje. Morda v različici 2.0 vaše trgovine.

2. Aplikacije drugih proizvajalcev lahko zlomijo vaše spletno mesto

Zraven je nekaj, kar ni edinstven problem Shopify, ampak karkoli, kar deluje s tretjimi integracijami. To je še posebej zaskrbljujoče, če gre za programsko opremo, saj lahko preprosto pride do napak, ki še niso ujete ali odpravljene, ko dva dela programske opreme poskušata delovati skupaj.

Če to kombinirate s posamezno kodo ali skripti, ki se lahko nekako dodajo sem in tja, se lahko stvari pojavijo iz najbolj nepričakovanih razlogov. Včasih teh težav ni težko odpraviti, še posebej, če imate opravka z aplikacijo ali programsko opremo, ki deluje s podatki o vaši bazični bazi.

Odpravljanje napak in / ali iskanje pomoči je težaven postopek, tudi z impresivno količino koristnih virov, ki jih ima Shopify. To ni ravno Shopify neuspeh, ampak je nekaj, čemur lahko postaneš plen in se mu ne moremo izogniti.

3. Dvomljiva hitrost strani

To je bilo eno izmed področij, na katerem me je prvotno najmanj skrbelo, ko sem začel pregledovati Shopify, vendar je nato na trenutek postalo težava. Nekajkrat sem opravil hitrostne teste in izkazalo se je, da spletna mesta, ki jih poganja Shopify, morda niso najbolj okretna.

Na testu hitrosti Bitcatcha je moj vzorec Shopify komaj dobil oceno C +. Hitrost je bila v ameriškem pasu pri 55 ms v redu, a ko smo se oddaljili naprej proti vzhodu proti Aziji, je hitrost še padla, Japonska pa se je zmanjšala na 892 ms.

Shopify WebPageTest Hitrost nalaganja

Shopify: Nalaganje strani v 3,174 sekunde – Oglejte si celoten rezultat

Glede WebPageSpeed ​​Test rezultati niso bili veliko boljši in tu sem dobil malo več podrobnosti, odkrito povedano, malo sem bil presenečen nad. Čas do prvega bajta je dobil oceno D in zdelo se je, da je nekaj težav tudi pri predpomnjenju vsebine.

Razlog, zakaj se mi zdi to nenavadno, je, da je večina programske opreme za gradnjo spletnih mest ponavadi zelo učinkovita, še posebej, ker v večini primerov zaračunavajo premijo za tisto, kar bi standardno podjetje za spletno gostovanje zaračunalo za vire.

Načrtujte načrt & Lastnosti

BasicShopifyAdvanced
Transakcijska provizija 2.0% 1.0% 0.5%
Računi osebja2515
Lokacije458
Okrognite POSYesYesYes
Cena / mesec 29 $ 79 $ 299

Začenši od najosnovnejšega načrta pri 29 dolarjih, Shopify teče do vrtoglavih 299 dolarjev na mesec. Kljub temu to ni vse, kar je potrebno – upoštevati je treba tudi stroške na transakcijo. Na najnižji stopnji boste poleg mesečne pristojbine plačevali še 2-odstotno transakcijsko provizijo.

Če bi v svoji spletni trgovini zaslužili 1000 USD prihodka, boste plačevali Shopify $ 29 + 20 $ (20 USD je plačilo za transakcijske stroške).

Zdaj obstajata dva primera za primerjavo tega – drugi ustvarjalci spletnih mest in gostovanje lastnega spletnega mesta za e-trgovino na nadomestni platformi. Drugi graditelji spletnih strani vam bodo zaračunali precej zajetne pristojbine, vendar morda ne bodo plačevali transakcijske pristojbine.

Če bi gostili svoje spletno mesto za e-trgovino, boste gostovanje plačali manj, vendar bi morali vse narediti sami. PLUS, še vedno boste potrebovali prehod za plačilo, kar stane tudi denar. Vzemimo za primer WorldPay, enega najbolj obdelovalcev plačil na spletu.

Če bi to nastavili s svojim lastnim spletnim mestom, bi WorldPay potreboval bodisi mesečno pristojbino, vključno z nizkimi transakcijskimi provizijami, bodisi model plačila, ki ima višjo transakcijsko provizijo. Verjetno bo stalo več kot Shopify!

Bistvo tukaj je, da Shopify ni poceni, toda za uporabo spletne trgovine verjetno tudi druge možnosti ne bodo preveč poceni. Plačila so vključena v plačila, ki se jim preprosto ni mogoče izogniti. Tudi PayPal vam bo odsesal kri iz žil, če ste trgovec.

Razsodba: Ali je Shopify pravi za vas?

Glede virov in zmogljivosti menim, da je Shopify v samem vrhu njihovega posla. Nikjer drugje še nisem zasledil tabele in celovite ponudbe, namenjene pomoči strankam pri vodenju uspešnih spletnih trgovin.

Resda ima nekaj manjših šibkih točk, kot sem že omenil, in cena ni ravno poceni, ampak to so preprosto stroški poslovanja. Če resno trpite o spletni trgovini, je Shopify fantastična možnost.

Ogromna količina avtomatizacije je osupljiva, zato bi lahko s pomočjo Shopifyja globalno izvedli operacijo za enega človeka. Hudiča, na koncu dneva vam lahko celo pomaga pri vašem računovodstvu.

Torej, zame resnično ni vprašanje, ali bo to delovalo za vaše podjetje, ampak če resno razmišljate o vodenju spletne trgovine. Če ste potem, ni razloga, da ne odpoveste Shopifyja. Prepričan sem, da če tega niso pomislili, tega verjetno ne bi smeli uporabljati ali delati!

Ključne funkcije

 • ✓ Odlično vkrcanje
 • ✓ Trdno & zanesljiv vmesnik
 • ✓ Ogromno število aplikacij
 • ✓ Dobra podpora & material
 • ✓ Pomaga pri izpolnjevanju naročila
 • ✓ Integrirana obdelava plačil

Priporočeno za

 • • Spletne trgovine katere koli velikosti
 • • Internetna podjetja
 • • Trgovine na drobno, ki iščejo spletno razširitev

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map