Преглед на Surfshark: 9 плюса и 3 минуса на използване на VPN на Surfshark

Surfshark


Surfshark

https://surfshark.com/

TL; р

Surfshark е сравнително нов за пазара и се появи едва известно време през 2018 г. И все пак за краткото време той вече е успял да създаде доста впечатляваща мрежа от сървъри. Най-доброто от всичко, че сега е достъпно на страхотна цена в сравнение с настоящите топ кучета на пазара. Научете повече.

Преглед на Surfshark: 9 плюса & 3 минуса на използване на Surfshark

Surfshark съществува от приблизително една година и макар нови играчи винаги да навлизат в популярните индустрии, това беше интересно изживяване. Потребителските им цени са впечатляващи, но какво може да предложи Surfshark по отношение на характеристиките и може ли ефективността им да надмине ниските им цени? Нека погледнем по-задълбочено.

9 неща, които харесваме за Surfshark

1. Безопасно & частна връзка

surfshark е безопасен и частен

Подобно на повечето топ доставчици на VPN услуги в индустрията днес, Surfshark предлага на потребителите крака в личния живот и сигурността. Това се осъществява чрез обичайната специализирана услуга – защитен, криптиран тунел, който позволява на потребителите да скрият трафика си от любопитни очи.

 • Отличен избор на протокол
 • За да постигне това, Surfshark се опира на няколко ключови протокола – изпитания OpenVPN, както и IKEv2. OpenVPN е общоприет като стандарт фактически с високи скорости и сигурност. IKEv2 също е доста добър и работи добре с мобилните мрежи.

  Добавяйки към този микс, Surfshark предлага и Shadowsocks, който е по-известен като криптиран прокси. Основната причина за това вероятно е, че Shadowsocks работи добре в Китай, докосващ се пазар за VPN, поради пробива на Пекин на подобни услуги.

  Има съобщения за потребители, че Surfshark работи за потребители, базирани в Китай, но за съжаление не мога да проверя това в настоящия момент.

 • Силно криптиране
 • Освен сигурното ръкостискане с VPN сървъри, Surfshark също има много силно криптиране за данните, предавани чрез VPN тунела. Когато някои доставчици позволяват на потребителите да коригират степента на криптиране за по-добра производителност, Surfshark работи с пълен наклон с AES-256 бит.

  Това работи в тандем със система за превключване на убийства, която можете да използвате за автоматично прекъсване на интернет връзката, ако има проблеми с VPN връзката.

 • Няма запазени журнали
 • Интернет активността обикновено се проследява с помощта на регистрационни файлове, които се съхраняват от сървърите, с които се свързвате. Събраната информация обикновено включва IP адрес, история на сърфиране, мрежов трафик и др. Накратко, това позволява на потребителя да бъде проследен и идентифициран.

  Surfshark е посветен на предлагането на услуга без регистрация, което означава, че вашата интернет активност се поддържа анонимна. Тествах и услугата за течове на DNS и течове на WebRTC, като и двете показаха като отрицателни.

2. Налична е мулти-хоп връзка

surfshark multihop

В момента Surfshark предлага няколко онова, което нарича „мулти-хоп“ връзки. Това означава, че потребителите, които се свързват към мрежата Surfshark, имат възможност за последователно маршрутизиране през два VPN сървъра. Това увеличава фактора на анонимността за по-голяма лекота на ума.

Освен това основната мрежа обхваща над 61 държави по света с мрежа от над 1000 сървъра. Това е доста добре за бъдещ доставчик на услуги.

3. Предлага се на много платформи

сърфшарк крос платформа

Както при повечето добри доставчици на услуги, Surfshark е предоставил тяхната услуга достъпна за няколко платформи, така че можете да я използвате с почти всяко устройство, което съществува. Основното им приложение обхваща основни платформи като Windows и iOS.

Освен това можете да го инсталирате на своите игрални устройства или на умни устройства като смарт телевизори.

За потребители, които нямат нищо против по-бавната връзка, Surfshark може да се използва и на рутери (вижте как да инсталирате Surfshark на рутер тук).

Имайте предвид обаче, че инсталираните в рутер VPN услуги могат да бъдат много по-бавни поради криптирането. За обработката на криптирането е необходима обработваща енергия и повечето рутери са слаби в тази област, следователно и по-бавна връзка.

Забележка

Разширението на браузъра на Surfshark беше одитирано от Cure53 и бе установено, че е защитено. Можете да прочетете повече за това тук.

4. Добра скорост

Както винаги, тествах скоростта на Surfshark с няколко ключови места по света. За да поддържам това в контекста, физическото ми местоположение е в Малайзия и като такова PINGs (латентността) ще бъде по-висока за мен в зависимост от физическото ми разстояние до VPN сървъра. Това е факт независимо от доставчика на VPN услуги.

За да измервам скоростта на Surfshark, първо направих базово измерване, тъй като интернет скоростите варират от време на време;

база за изпитване на скоростта на сърфиране

Базов тест за скорост от Малайзия (без VPN активно).

Имайки това предвид, ето резултатите за моите тестове на други места с включен Surfshark и използване на OpenVPN (UDP) протокола;

тест за скорост на сърфиране в Австралия

Surfshark тест за скорост от Австралия.

тест за скорост на сърф Канада

Surfshark тест за скорост от Канада.

тест за скорост на сърфиране в Индонезия

Surfshark тест за скорост от Индонезия.

тест за скорост на сърфиране в Индия

Surfshark тест за скорост от Индия.

тест за скорост на сърфиране Малайзия

Surfshark тест за скорост от Малайзия.

тест за скорост на сърфиране в Нова Зеландия

Surfshark тест за скорост от Нова Зеландия.

тест за скорост на сърфиране в Сингапур

Surfshark тест за скорост от Сингапур.

Surfshark тест за скорост Великобритания

Surfshark тест за скорост от Великобритания.

тест за скорост на сърф в САЩ

Surfshark тест за скорост от САЩ.

Обикновено VPN мрежите ще поставят по-голям акцент върху ефективността в някои страни, отколкото в други, просто поради популярността. Първото нещо, което трябва да отбележа тук, е, че на почти всички тествани места, въпреки че не предлага най-бързите скорости, които съм виждал досега, Surfshark е в състояние да поддържа много постоянни скорости.

Това обикновено говори повече за VPN услуга, отколкото за такава, която има фантастични скорости на едно или две места и неизползваеми връзки в други. Направи ми впечатление, че Surfshark успя да запази представянето си в области като Индия и Индонезия, които са области, в които обикновено виждам значително понижаване на производителността.

Не забравяйте също, че тези скорости са постигнати при фиксирания стандарт на 256-битово криптиране на Surfshark. Като цяло, бих казал, отлични резултати, като най-впечатляващото е в последователността.

5. Силно глобално сървърно присъствие

Сега, когато разгледахме скоростите, които можете да преодолеете чрез връзката на Surfshark, тя предоставя следващата зона под още по-голямо разглеждане – зона на покритие. Surfshark има над 1000 сървъра в повече от 61 страни. За сравнително нов доставчик на услуги това е много голяма мрежа и нещо, което много доставчици на VPN услуги не са постигнали дори след години в бизнеса.

Почти всички техни сървъри са действителни физически сървъри, с шепа виртуални местоположения. Виртуалните местоположения са случаи, при които доставчикът на VPN няма действителна услуга в страната, но аз мога да излъжа местоположението ви от района.

Техните сървъри също са много способни и могат да се справят с всички протоколи и функции, които Surfshark може да предложи.

Освен това Surfshark има и няколко сървъра, които предлагат на потребителите фиксиран IP адрес. Въпреки че са ограничени по брой, те могат да бъдат полезни, тъй като повечето интернет доставчици предлагат на редовни потребители само динамични IP адреси и таксуват допълнително за фиксирани IP адреси.

Накрая имаме и мулти-хоп връзките. Това са фиксирани маршрути, по които Surfshark изпълнява VPN връзки чрез двойки защитени сървъри, повишавайки сигурността на връзката за своите потребители. Интересно, че резултатите от тестовете за скорост също бяха доста добри с мулти-хоп;

surfshark speed test multi hop

Surfshark тест за скорост на Multi-Hop (Холандия през Сингапур).

6. Гладко предаване на геоблокирано съдържание

Едно от ключовите неща, на които внимавам в VPN, е тяхната способност за преодоляване на геоблокирано съдържание, особено когато става въпрос за поточно предаване на медии. Абонирам се за Netflix и където съм, регионалната медийна библиотека е ужасна – затова използвам VPN, за да гледам съдържание на Netflix US.

Опитах толкова много VPN, които твърдят, че позволяват Netflix стрийминг, но освен топ играчи като ExpressVPN, NordVPN и шепа други, връзката е в най-добрия случай и аз постоянно получавам страховитото съобщение „PROXY DETECTED“.

За щастие, Surfshark никога не ми е създавал проблеми със стрийминга. Аз управлявах Netflix над Surfshark през последните три месеца и имах нулеви проблеми с Netflix или iPlayer на BBC досега.

Като сравнение с това, наскоро тествах и друг доставчик на услуги и опитът в Netflix там беше неоптимален. Нека ви изиграя сценарий; VPN A (Surfshark!) Ви позволява да предавате Netflix лесно и стабилно по всяко време. VPN B има добра скорост и минимално буфериране, но трябва постоянно да се свързвате и прекъсвате, за да работи Netflix. Кой би избрал?

7. Страхотни цени

MonthlyYearlyBi-годишна
Цена /mo$11.95$5.99$1.99
Обща сметка $ 11.95 $ 71.88 $ 47.76
Цикъл на фактуриране1-месец12-месец24-месец

При $ 1,99 на месец за двугодишен абонамент ценообразуването на Surfshark е страхотно. Сериозно. За да вземе това в перспективата, ExpressVPN таксува намалена ставка от около $ 8 + на месец, докато наскоро NordVPN повиши цените си до $ 3,49 на месец.

За услуга, която предлага толкова постоянна производителност и солидни функции, това е абсолютно кражба и бих казал, солидна опция за „купуване“.

8. Гладко потребителско изживяване

Едно нещо, което искам от всички VPN, които харесвам, е, че те идват безпроблемно. Това е приложимо не само за връзката, но също така се грижа за безпроблемна регистрация, лесен достъп до приложенията, които трябва да изтегля, лесна употреба в приложенията и бърза помощ, ако е необходимо.

От всички VPN, които съм използвал, смятам Surfshark за една от първите десет, които съм пробвал, където не съм гледал нещо и казах; “това е странно”. За мен това е важен момент, който ги отличава от конкуренцията.

Ние, като плащащи клиенти, не трябва да се борим да използваме услуга, за която сме платили, и начинът, по който Surfshark е изградил модела си за потребителски опит е гладък. От момента, в който кликнете върху „регистриране“, до момента, в който изключите устройството си, той просто работи.

9. Изискани допълнителни функции

Много VPN услуги днес се предлагат с някои допълнителни функции с добавена стойност и Surfshark не е изключение. Въпреки това, вместо да се опитва да поеме ролята на основен доставчик на решения за сигурност, той се съсредоточи върху функции, които допълват основната му цел.

 • Whitelister
 • Функцията Whitelister е нещо, което ви позволява да разрешите някакъв трафик да заобиколи VPN услугата. Това е полезно, тъй като някои приложения или сайтове имат проблеми с VPN мрежи – например Microsoft Office 365 или някои конкретни уебсайтове тук и там.

  Surfshark ви позволява да работите това по два начина – можете или да разрешите на приложението на вашето устройство напълно да заобиколи VPN услугата, или можете да добавите някои URL адреси (адреси) на уебсайта към белия списък и да получите достъп до тях директно.

 • Режим на камуфлаж
 • Това е, което Surfshark нарича сърфиране на сървъра. Друга възможност е да използвате, ако все още има сайтове, до които трябва да имате достъп, но по някаква причина сте блокирали VPN трафика конкретно. Замърсяването на трафика се прилага към вашата връзка, за да изглежда по-скоро като обикновен интернет трафик вместо VPN трафик.

 • Без граничен режим
 • За някои, които са в силно ограничителни области като Китай, редовната VPN работа може да не е достатъчна, за да заобиколи изключително високи надзорни пазачи, въведени за блокиране на услугите. Тук влиза режимът на Surfshark без граници. Просто натиснете превключвател и оставете приложението да свърши работа вместо вас.

 • CleanWeb
 • Като друга услуга с добавена стойност, Surfshark ви предлага опцията CleanWeb, за да блокира реклами и проследяващи, оставяйки ви по-чист (извинете за каламбура) уеб сърфиране. Като цяло установих, че това е малко смесено изживяване, тъй като по-скоро бих позволил на софтуера си за интернет сигурност да се справи.

Какво не харесвахме в Surfshark

1. Доги обслужване на клиенти

Първо, въпреки заглавието, Surfshark предлага бърза поддръжка от първа линия чрез онлайн чата си на уебсайта. Те също така реагират бързо на имейли за съдействие. Въпреки това открих, че в някои случаи отговорите им изглеждаха малко съмнителни по отношение на точността.

Като пример за това, един от представителите на обслужването на клиенти ми каза, че IKEv2 е настройката за връзка по подразбиране при инсталирането на тяхното приложение за Windows, но това не изглежда да е правилно. Не казвам, че обслужването на клиентите им е лошо, но понякога е малко под въпрос (може би разумно съмнение?).

2. Слабо присъствие в социалните медии

За разлика от повечето доставчици на VPN услуги, които имат голям обхват на социалните канали, акаунтът в Surfshark в Twitter не показва почти никаква активност. Фейсбук страницата им също рядко получава актуализации и изглежда, че и двата канала имат само няколко последователи.

Макар че само по себе си не е черен знак срещу компанията или услугата, това поражда допълнителни съмнения относно това какво трябва да бъде популярна потребителска услуга. Със сигурност те трябва да имат повече хора, които се интересуват от техните дейности – най-малкото техните клиенти.

3. Позволява P2P от всички сървъри

Освен поточно предаване на Netflix, следващият ми интерес е P2P. Аз съм торент свиня и докато Surfshark твърди, че поддържа торент на повечето от техните сървъри, обикновено установих, че скоростите на торентите са доста лоши при Surfshark на.

Трябваше да се възползвам от белите им списъци с приложения, за да заобиколя връзката Surfshark, за да получа прилични скорости отново на моя торент клиент.

Извод: Surfshark е страхотен!

Сега знаете всички възходи и падения, които съм имал със Surfshark и трябва да заключа, че това наистина е много добра услуга. В момента съм в двугодишния им план и през последните няколко месеца ми беше избран VPN (с някои почивки между да тествам други услуги).

Основните постъпки, които бих искал да подчертая отново, са много постоянните скорости, които получих при използването на услугата, фантастичното им ценообразуване и накрая, безпроблемното им стриймиране на Netflix. Някои от вас може да имат други изисквания, но аз вярвам по отношение на основни характеристики и поверителност, Surfshark удря марката доста добре.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map