Recenzie Surfshark: 9 argumente pro și 3 contra de utilizare a Surfshark VPN

Surfshark


Surfshark

https://surfshark.com/

tl; dr

Surfshark este relativ nou pe piață și a apărut doar cu ceva timp în 2018. Cu toate acestea, în puținul timp în care a trecut a reușit deja să creeze o rețea destul de impresionantă de servere. Cel mai bine, este disponibil acum la un preț avantajos în comparație cu câinii de top de pe piață. Aflați mai multe.

Recenzie Surfshark: 9 profesioniști & 3 contra folosirii suprafetei

Surfshark este de aproximativ un an și, în timp ce jucătorii noi intră întotdeauna în industriile populare, a fost o experiență interesantă. Prețul consumatorilor lor este impresionant, dar ce are de oferit Surfshark din punct de vedere al caracteristicilor și performanțele lor pot depăși prețurile scăzute? Să aruncăm o privire mai profundă.

9 lucruri care ne plac despre Surfshark

1. în siguranță & conexiune privata

surfshark este sigur și privat

La fel ca majoritatea furnizorilor de servicii VPN de top din industrie, Surfshark oferă consumatorilor o încredere în confidențialitate și securitate. Acest lucru se realizează prin intermediul serviciului dedicat obișnuit – un tunel securizat, criptat, care permite utilizatorilor să-și ascundă traficul de ochii indurerați.

 • Selecție excelentă a protocolului
 • Pentru a realiza acest lucru, Surfshark se folosește de câteva protocoale cheie – încercat și testat OpenVPN, precum și IKEv2. OpenVPN este în general acceptat ca standard de facto cu viteze mari și securitate. IKEv2 este, de asemenea, destul de bun și funcționează bine cu rețelele mobile.

  Adăugând la acest amestec, Surfshark oferă, de asemenea, Shadowsocks, care este mai cunoscut sub numele de proxy criptat. Motivul esențial pentru acest lucru este probabil că Shadowsocks funcționează bine în China, o piață tactilă pentru VPN-uri, datorită represiunii de la Beijing a unor astfel de servicii..

  Au existat rapoarte despre utilizatori că Surfshark funcționează pentru utilizatorii din China, dar din păcate nu sunt în măsură să verific acest lucru în momentul actual.

 • Criptare puternică
 • În afară de strângerea de mână sigură cu serverele VPN, Surfshark are, de asemenea, o criptare foarte puternică pentru datele transmise prin intermediul tunelului VPN. În cazul în care unii furnizori permit utilizatorilor să ajusteze rata de criptare pentru o performanță mai bună, Surfshark rulează înclinarea completă cu AES-256 biți.

  Acest lucru funcționează în tandem cu un sistem de comutație de ucidere pe care îl puteți utiliza pentru a împărți conexiunea la Internet automat, dacă există probleme legate de conexiunea VPN.

 • Nu se păstrează jurnalele
 • Activitatea pe Internet este de obicei urmărită folosind jurnalele care sunt păstrate de serverele la care vă conectați. Informațiile colectate includ de obicei adresa IP, istoricul navigării, traficul de rețea și multe altele. Pe scurt, asta permite un utilizator să fie urmărit și identificat.

  Surfshark este dedicat oferirii unui serviciu fără jurnal, ceea ce înseamnă că activitatea dvs. de Internet este păstrată anonimă. Am testat, de asemenea, serviciul pentru scurgeri DNS și scurgeri WebRTC, ambele fiind negative.

2. Conexiune multi-hop disponibilă

surfshark multihop

Surfshark oferă în prezent mai multe ceea ce numește conexiuni „multi-hop”. Aceasta înseamnă că utilizatorii care se conectează la rețeaua Surfshark au opțiunea de a rula prin două servere VPN consecutiv. Aceasta crește factorul de anonimat pentru o mai mare ușurință.

În afară de asta, rețeaua de bază acoperă peste 61 de țări din întreaga lume cu o rețea de peste 1.000 de servere. Este destul de bun pentru un furnizor de servicii care se apropie.

3. Disponibil pe mai multe platforme

platforma crossshark cross

Ca și în cazul celor mai buni furnizori de servicii, Surfshark și-a pus la dispoziție serviciul pentru mai multe platforme, astfel încât să îl poți folosi cu aproape orice dispozitiv existent. Aplicația lor de bază acoperă platforme mainstream precum Windows și iOS.

În mod alternativ, îl puteți instala și pe dispozitivele de joc sau pe dispozitivele inteligente precum televizoarele inteligente.

Pentru utilizatorii cărora nu le convine o conexiune mai lentă, Surfshark poate fi folosit și pe routere (consultați cum se instalează Surfshark pe un router aici).

Cu toate acestea, rețineți că serviciile VPN instalate pe router pot fi mult mai lente datorită criptare. Este nevoie de puterea de procesare pentru a gestiona criptarea și cele mai multe routere sunt slabe în acea zonă, de unde și o conexiune mai lentă.

Notă

Extensia de browser a lui Surfshark a fost verificată de Cure53 și s-a dovedit a fi sigură. Puteți citi mai multe despre asta aici.

4. Viteză bună

Ca întotdeauna, am testat viteza lui Surfshark cu mai multe locații cheie din întreaga lume. Pentru a menține acest lucru în context, locația mea fizică este în Malaezia și, ca atare, PING-urile (latența) vor fi mai mari pentru mine, în funcție de distanța mea fizică față de serverul VPN. Acesta este un fapt, indiferent de furnizorul de servicii VPN.

Pentru a măsura viteza de Surfshark am efectuat mai întâi o măsurare de bază, deoarece vitezele Internetului variază din când în când;

Test de viteză surfshark de bază

Test de viteză de bază din Malaezia (Fără VPN activ).

Reținând asta, iată rezultatele testelor mele în alte locații cu Surfshark activat și folosind protocolul OpenVPN (UDP);

test de viteză surfshark Australia

Test de viteză Surfshark din Australia.

test de viteză surfshark Canada

Test de viteză de suprafata din Canada.

test de viteză surfshark Indonezia

Test de viteză de suprafata din Indonezia.

test de viteză surfshark India

Test de viteză de suprafata din India.

test de viteză surfshark Malaezia

Test de viteză Surfhark din Malaezia.

test de viteză surfshark Noua Zeelandă

Test de viteză Surfshark din Noua Zeelandă.

test de viteză surfshark Singapore

Test de viteză Surfshark din Singapore.

test de viteză surfshark Marea Britanie

Test de viteză Surfshark din Marea Britanie.

test de viteză surfshark SUA

Test de viteză suprafata din SUA.

În mod normal, VPN-urile vor pune un accent mai mare pe performanța în anumite țări decât altele, din cauza popularității. Primul lucru de luat în considerare este faptul că în aproape toate locațiile testate, deși nu oferă cele mai rapide viteze pe care le-am văzut până acum, Surfshark este capabil să mențină viteze foarte consistente..

Acest lucru este, de obicei, mai multe despre un serviciu VPN decât despre unul care are viteze fantastice într-una sau două locații și conexiuni inutilizabile în altele. Am fost impresionat de faptul că Surfshark a reușit să mențină performanța și în zone precum India și Indonezia, care sunt zone în care, de obicei, văd că performanța scade semnificativ.

Rețineți, de asemenea, că aceste viteze au fost obținute la standardul fix de criptare de 256 biți al lui Surfshark. În general, aș spune rezultate excelente, cele mai impresionante fiind consistența.

5. Prezență puternică a serverului global

Acum că ne-am uitat la viteza pe care o puteți trece prin conexiunea lui Surfshark, aceasta aduce următoarea zonă sub și mai multă examinare – zona de acoperire. Surfshark are peste 1.000 de servere în mai mult de 61 de țări. Pentru un furnizor de servicii relativ nou, aceasta este o rețea foarte mare și ceva ce mulți furnizori de servicii VPN nu au reușit nici după ani de zile în afaceri.

Aproape toate serverele lor sunt servere fizice reale, cu o mână de locații virtuale. Locațiile virtuale sunt cazuri în care furnizorul VPN nu are un serviciu real în țară, dar pot să vă răsfățez locația din zonă.

Serverele lor sunt, de asemenea, foarte capabile și pot gestiona toate protocoalele și funcțiile pe care Surfshark le are de oferit.

În afară de asta, Surfshark are și câteva servere care oferă utilizatorilor o adresă IP fixă. Deși sunt limitate în număr, acestea pot fi utile deoarece majoritatea ISP-urilor oferă consumatorilor obișnuiți IP-uri dinamice și costă suplimentar pentru adrese IP fixe.

În sfârșit, avem și conexiuni multi-hop. Acestea sunt rute fixe prin care Surfshark rulează conexiuni VPN, deși perechi de servere sigure, sporind securitatea conexiunii pentru utilizatorii săi. Interesant că rezultatele testelor de viteză au fost, de asemenea, destul de bune cu un multi-hop;

test de viteză surf-surf multi hop

Test de viteză Surfshark pe Multi-Hop (Olanda prin Singapore).

6. Transmiterea lină a conținutului geo-blocat

Unul dintre aspectele cheie la care mă uit într-un VPN este capacitatea lor de a depăși conținutul geo-blocat, în special atunci când vine vorba de streaming media. Abonez-mă la Netflix și unde mă aflu, biblioteca media regională este groaznică – așa că folosesc un VPN pentru a urmări conținutul Netflix din SUA.

Am încercat atâtea VPN-uri care pretind că permit streaming-ul Netflix, dar, în afară de jucători de top, cum ar fi ExpressVPN, NordVPN, și o mână de altele, conexiunea este în cel mai bun caz și primesc constant temutul mesaj „PROXY DETECTED”..

Din fericire, Surfshark nu mi-a provocat niciodată probleme cu streamingul. Am condus Netflix peste Surfshark în ultimele trei luni și am avut până acum zero probleme cu Netflix sau iPlayer-ul BBC..

În comparație cu acest aspect, am testat recent și un alt furnizor de servicii, iar experiența Netflix acolo a fost sub-optimă. Permiteți-mi să vă joc un scenariu; VPN A (Surfshark!) Vă permite să curgeți Netflix ușor și constant în orice moment. VPN B are o viteză bună și o tamponare minimă, dar trebuie să vă conectați constant și să vă deconectați pentru ca Netflix să funcționeze. Care ai alege?

7. prețuri mari

MonthlyYearlyBi-anual
Preț / lună11.95$5.99$1.99
Total factură 11,95 USD 71,88 USD 47,76 USD
Ciclul de facturare1 lună12-luni24-luni

La 1,99 USD pe lună pentru un abonament de doi ani, prețul lui Surfshark este nemaipomenit. Serios. Pentru a ține cont de asta, ExpressVPN percepe o rată actualizată de aproximativ 8 USD + lunar, în timp ce recent NordVPN și-a mărit prețurile la 3,49 USD pe lună..

Pentru un serviciu care oferă astfel de performanțe constante și caracteristici solide, aceasta este absolut o furt și aș spune, o opțiune solidă „cumpără”..

8. Experiență ușoară pentru utilizatori

Un lucru pe care îl cer tuturor VPN-urilor care îmi plac este acela că vin fără probleme. Acest lucru se aplică nu numai la conexiune, dar mă uit și la o experiență de înregistrare fără probleme, acces ușor la aplicațiile pe care trebuie să le descarc, ușurință de utilizare în aplicații și ajutor rapid dacă este necesar..

Dintre toate VPN-urile pe care le-am folosit, consider Surfshark unul dintre primii zece pe care am încercat acolo unde nu am privit ceva și am spus; “este ciudat”. Pentru mine, acesta este un punct important care le distinge de concurență.

Noi, în calitate de clienți plătitori, nu ar trebui să ne străduim să folosim un serviciu pentru care am plătit și modul în care Surfshark și-a construit modelul de experiență a clienților este bun. Din momentul în care faceți clic pe „înscriere” până la oprirea dispozitivului, funcționează pur și simplu.

9. Nifty funcții suplimentare

Multe servicii VPN astăzi vin cu câteva funcții suplimentare cu valoare adăugată încorporate, iar Surfshark nu face excepție. Cu toate acestea, în loc să încerce să preia rolul unui furnizor principal de soluții de securitate, acesta s-a concentrat pe caracteristici care se adaugă scopului său principal.

 • Whitelister
 • Funcția Whitelister este ceva care vă permite să permiteți unui trafic să ocolească serviciul VPN. Acest lucru este util, deoarece unele aplicații sau site-uri au probleme cu VPN-urile – de exemplu Microsoft Office 365 sau anumite site-uri web aici și acolo.

  Surfshark vă permite să lucrați în două moduri – puteți permite fie unei aplicații de pe dispozitiv să ocolească complet serviciul VPN, fie puteți adăuga unele adrese URL (site-uri) ale site-ului web la Whitelister și le puteți accesa direct.

 • Mod de camuflaj
 • Acest lucru este ceea ce Surfshark numește ofuscarea serverului. Este o altă opțiune pe care o puteți folosi dacă există încă site-uri pe care trebuie să le accesați, dar din anumite motive au blocat traficul VPN în mod specific. Obfuscarea traficului este aplicată conexiunii dvs. pentru a face să apară mai mult ca traficul regulat pe internet în loc de traficul VPN.

 • Fără mod de frontieră
 • Pentru unii care se află în zone extrem de restrictive, cum ar fi China, este posibil ca operațiunile VPN obișnuite să nu fie suficiente pentru a obține gărzi de supraveghere extrem de înalte pentru a bloca servicii. Acesta este locul în care intră Modul fără frontiere al lui Surfshark. Apăsați un buton și lăsați aplicația să funcționeze pentru dvs..

 • CleanWeb
 • Ca un alt serviciu cu valoare adăugată, Surfshark vă oferă opțiunea CleanWeb de a-l bloca anunțuri și trackere, lăsându-vă o experiență de navigare web mai curată (iertare pun). În general, am considerat că aceasta este o experiență mixtă, deoarece aș prefera să las software-ul meu de securitate pe Internet să se descurce.

Ce nu ne-a plăcut despre Surfshark

1. Serviciul pentru clienți dodgy

În primul rând, în ciuda rubricii, Surfshark oferă asistență rapidă de primă linie prin chat-ul lor online de pe site. De asemenea, răspund rapid la e-mailuri pentru asistență. Totuși, am constatat că, în unele cazuri, răspunsurile lor păreau a fi puțin discutabile în ceea ce privește exactitatea.

Ca un exemplu în acest sens, unul dintre reprezentanții lor de servicii pentru clienți mi-a spus că IKEv2 era setarea implicită a conexiunii la instalarea aplicației Windows, dar acest lucru nu părea să fie corect. Nu spun că serviciul lor pentru clienți este rău, ci doar puțin discutabil uneori (poate să existe o îndoială rezonabilă?).

2. Prezență socială slabă

Spre deosebire de majoritatea furnizorilor de servicii VPN care au o atenție deosebită pe canalele sociale, contul de Twitter al lui Surfshark nu arată aproape nicio activitate. De asemenea, pagina lor de Facebook primește foarte rar actualizări și ambele canale par să aibă doar o mână de urmăritori.

Deși în sine nu reprezintă o marcă neagră împotriva companiei sau serviciului, ea ridică în continuare îndoieli cu privire la ceea ce ar trebui să fie un serviciu popular pentru consumatori. Cu siguranță, ar trebui să aibă mai mulți oameni interesați de activitățile lor – clienții lor cel puțin.

3. Permite P2P de pe toate serverele

În afară de streamingul Netflix, următorul meu punct de interes este P2P. Eu sunt un torrent hog și, în timp ce Surfshark susține că suportă torentarea pe majoritatea serverelor lor, am constatat, în general, că vitezele torrentului sunt destul de proaste cu Surfshark pe.

A trebuit să folosesc lista albă a aplicației lor pentru a ocoli conexiunea Surfshark pentru a obține din nou viteze decente pe clientul meu torrent.

Concluzie: Surfshark este mare!

Acum știți toate ascensiunile pe care le-am avut cu Surfshark și trebuie să trag concluzia că este într-adevăr un serviciu foarte bun. Sunt în prezent în planul lor de doi ani și a fost VPN-ul meu ales în ultimele luni (cu câteva pauze între ele pentru a testa alte servicii).

Cheltuielile cheie pe care aș dori să le subliniez din nou sunt viteza foarte consistentă pe care am obținut-o folosind serviciul, prețurile lor fantastice și, în sfârșit, transmiterea lor fără probleme de Netflix. Unii dintre voi ar putea avea alte cerințe, dar cred că în ceea ce privește performanța de bază și confidențialitatea, Surfshark atinge destul de bine marca.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map