Сурфсхарк

Сурфсхарк

хттпс://сурфсхарк.цом/

тл; др

Сурфсхарк је релативно нов на тржишту и појавио се тек мало уназад 2018. Ипак, у кратком времену које је прошло већ је успео да успостави прилично импресивну мрежу сервера. Најбоље од свега, то је сада доступно по одличној цени у односу на тренутне врхунске псе на тржишту. Сазнајте више.

Сурфсхарк преглед: 9 професионалаца & 3 недостатка употребе Сурфсхарк-а

Сурфсхарк постоји већ отприлике годину дана и док нови играчи увек улазе у популарне индустрије, било је занимљиво искуство. Њихове потрошачке цене су импресивне, али шта Сурфсхарк може понудити у погледу карактеристика и могу ли њихове перформансе надмашити њихове ниске цене? Погледајмо дубље.

9 ствари које волимо о Сурфсхарку

1. Сигурно & приватна веза

сурфање је сигурно и приватно

Као и већина врхунских добављача ВПН услуга у данашњој индустрији, Сурфсхарк нуди потрошачима ногу у приватности и сигурности. То се постиже уобичајеном наменском услугом – сигурним, шифрованим тунелом који омогућава корисницима да сакрију свој саобраћај од знатижељних очију.

 • Одличан избор протокола
 • Да би то постигао, Сурфсхарк се ослања на неколико кључних протокола – испробани и тестирани ОпенВПН као и ИКЕв2. ОпенВПН је опште прихваћен као де-фацто стандард са великим брзинама и сигурношћу. ИКЕв2 је такође прилично добар и добро функционира са мобилним мрежама.

  Додајући овој мешавини, Сурфсхарк такође нуди Схадовсоцкс који је познатији као шифрирани проки. Кључни разлог за то је вероватно да Схадовсоцкс добро функционише у Кини, осјетљивом тржишту ВПН-ова због провале Пекинга на такве услуге.

  Било је корисничких извештаја да Сурфсхарк делује за кориснике са седиштем у Кини, али нажалост нисам у могућности да то проверим у тренутном тренутку.

 • Снажна енкрипција
 • Поред сигурног руковања ВПН серверима, Сурфсхарк такође има веома јаку енкрипцију за податке који се преносе путем ВПН тунела. Тамо где неки провајдери омогућавају корисницима да прилагоде стопу шифрирања за боље перформансе, Сурфсхарк ради у потпуном нагибу са АЕС-256 битом.

  Ово функционише у тандему са системом прекидача килл који можете користити да аутоматски прекинете везу са Интернетом уколико постоје проблеми са ВПН везом.

 • Без евиденција није сачувано
 • Интернет активности се обично прате помоћу евиденција које чувају сервери на које се повезујете. Прикупљене информације обично укључују ИП адресу, историју прегледавања, мрежни саобраћај и још много тога. Укратко, то омогућава кориснику да се прати и идентификује.

  Сурфсхарк је посвећен понуди услуге без дневника, што значи да је ваша интернет активност анонимна. Тестирао сам и сервис на цурења ДНС-а и ВебРТЦ-а, оба су се показала негативна.

2. Доступна је мулти-хоп веза

сурфсхарк мултихоп

Сурфсхарк тренутно нуди неколико онога што назива “мулти-хоп” везама. То значи да корисници који се повезују на Сурфсхарк мрежу имају могућност усмеравања кроз два ВПН сервера узастопно. Ово повећава фактор анонимности за већу лакоћу ума.

Поред тога, основна мрежа обухвата преко 61 земљу широм света са мрежом од преко 1.000 сервера. То је сасвим добро за надолазећег пружаоца услуга.

3. Доступно на многим платформама

сурфсхарк цросс платформ

Као и код већине добрих провајдера услуга, Сурфсхарк је њихов сервис учинио доступним за неколико платформи тако да га можете користити са готово свим уређајима који постоје. Њихова основна примена покрива маинстреам платформе попут Виндовс и иОС.

Алтернативно, можете га инсталирати и на своје играчке уређаје или паметне уређаје попут паметних телевизора.

За кориснике којима не смета спорија веза, Сурфсхарк се може користити и на рутерима (погледајте како инсталирати Сурфсхарк на рутер овде).

Међутим, имајте на уму да ВПН услуге инсталиране на рутеру могу бити знатно спорије због шифровања. За обраду енкрипције потребна је процесорска моћ и већина рутера је слаба у том подручју, дакле слабија веза.

Белешка

Проширење прегледача Сурфсхарк-а прегледано је од стране Цуре53 и утврђено је да је безбедно. Више о томе можете прочитати овде.

4. Добра брзина

Као и увек, тестирао сам брзину Сурфсхарка на неколико кључних локација широм света. Да бих ово одржао у контексту, моја физичка локација налази се у Малезији и зато ће ПИНГ-ови (латенције) бити већи за мене у зависности од моје физичке удаљености од ВПН сервера. То је чињеница без обзира на добављача ВПН услуга.

Да бих мерио брзину Сурфсхарк-а, прво сам узео основно мерење, пошто се брзине Интернета с времена на време разликују;

основна граница теста за брзину сурфања

Основни тест брзине из Малезије (без ВПН активног).

Имајући то у виду, ево резултата за моје тестове на другим локацијама са Сурфсхарк-ом и коришћењем ОпенВПН (УДП) протокола;

сурфсхарк тест брзине Аустралије

Сурфсхарк тест брзине из Аустралије.

сурфсхарк тест брзине Канада

Сурфсхарк тест брзине из Канаде.

сурфсхарк тест брзине Индонезије

Сурфсхарк тест брзине из Индонезије.

сурфсхарк тест брзине Индија

Сурфсхарк тест брзине из Индије.

тест брзине сурфања у Малезији

Сурфсхарк тест брзине из Малезије.

тест брзине сурфања на Новом Зеланду

Сурфсхарк тест брзине са Новог Зеланда.

тест брзине сурфања у Сингапуру

Сурфсхарк тест брзине из Сингапура.

сурфсхарк тест брзине УК

Сурфсхарк тест брзине из Велике Британије.

сурфсхарк тест брзине у САД-у

Сурфсхарк тест брзине из САД-а.

Обично су ВПН-ови већи нагласак на перформансама у неким земљама у односу на друге, једноставно због популарности. Прво што треба узети у обзир је то да на скоро свим тестираним локацијама, иако не нуди најбрже брзине које сам до сада видео, Сурфсхарк је у стању да држи веома сталне брзине.

Ово обично више говори о ВПН услузи него о оној која има фантастичне брзине на једној или две локације и неупотребљиве везе на другим. Био сам импресиониран тиме што је Сурфсхарк успео да одржи перформансе у областима као што су Индија и Индонезија, а то су подручја у којима обично видим знатно смањење перформанси.

Такође се сетите да су ове брзине постигнуте на фиксном стандарду Сурфсхарк-а од 256-битног шифровања. Све у свему, одлични резултати, рекао бих, најимпресивнији су били у доследности.

5. Снажно глобално присуство сервера

Сада када смо погледали брзине које можете да пређете преко Сурфсхарк-ове везе, то доноси следеће подручје под још већом контролом – подручје покривања. Сурфсхарк има преко 1.000 сервера у више од 61 земље. За релативно новог пружаоца услуга, ово је веома велика мрежа и нешто што многи пружаоци ВПН услуга нису постигли ни након година у послу.

Скоро сви њихови сервери су стварни физички сервери, са прегрштом виртуелних локација. Виртуелне локације су случајеви у којима добављач ВПН-а нема стварну услугу у земљи, али ја могу да превари вашу локацију са подручја.

Њихови сервери су такође врло способни и могу да подносе све протоколе и функције које Сурфсхарк може да понуди.

Поред тога, Сурфсхарк такође има неколико сервера који корисницима нуде фиксну ИП адресу. Иако су ограничени у броју, они могу бити корисни јер већина ИСП-а редовним потрошачима нуди само динамичне ИП адресе и доплаћују за фиксне ИП адресе.

Коначно, имамо и мулти-хоп везе. Ово су фиксне руте по којима Сурфсхарк изводи ВПН везе путем парова сигурних сервера, повећавајући сигурност везе за своје кориснике. Интересантни резултати брзих тестова такође су били добри са мулти-хоп;

сурфсхарк тест брзине мулти хоп

Сурфсхарк тест брзине на Мулти-Хопу (Холандија преко Сингапура).

6. Глатко струјање гео-блокираног садржаја

Једна од кључних ствари на коју морам пазити у ВПН-у је њихова способност превладавања гео-блокираног садржаја, посебно када је у питању ток медија. Претплатила сам се на Нетфлик и где се налазим, регионална библиотека медија је грозна – зато користим ВПН да гледам Нетфлик САД садржај.

Испробао сам толико ВПН-ова који тврде да дозвољавају Нетфлик стреаминг, али осим врхунских играча као што су ЕкпрессВПН, НордВПН и неколицина других, веза је у најбољем случају тачка и стално добијам страшну поруку „ПРОКСИ ДЕТЕЦТЕД“.

Срећом, Сурфсхарк ми никада није правио проблеме са стримингом. Током последња три месеца водио сам Нетфлик преко Сурфсхарка и имао сам нула проблема са Нетфликом или ББЦ-евим иПлаиером до сада.

За поређење са овим, недавно сам тестирао и другог провајдера услуга и искуство Нетфлика било је под-оптимално. Допустите да вам играм сценарио; ВПН А (Сурфсхарк!) Омогућава вам да у било које време лако и стабилно струјате Нетфлик. ВПН Б има добру брзину и минимално пуњење, али морате стално да се повезујете и искључујете како би Нетфлик радио. Које бисте изабрали?

7. Сјајне цене

Месечно годишње, двогодишње
Цена /мо$11.95$5.99$1.99
Укупни рачун $ 11,95 $ 71,88 $ 47,76
Циклус наплате 1-месечни12 -месечни24-месечни

По цени од 1,99 долара месечно за двогодишњу претплату, Сурфсхаркове цене су феноменалне. Озбиљно. Да би то узео у обзир, ЕкпрессВПН наплаћује снижену стопу од око 8 УСД + месечно, док је недавно НордВПН повећао цене на 3,49 УСД месечно.

За услугу која нуди тако конзистентне перформансе и солидне карактеристике, ово је апсолутно крађа и, рекао бих, солидна опција “куповине”.

8. Лагано корисничко искуство

Једна ствар коју захтевам од свих ВПН-а која ми се свиђа је да дођу без проблема. Ово се односи не само на везу, већ такође пазим на беспрекорно искуство пријаве, лак приступ апликацијама које требам да преузмем, једноставност употребе у апликацијама и брзу помоћ ако је потребно.

Од свих ВПН-ова које сам користио сматрам Сурфсхарк једним од првих десет које сам пробао тамо где нисам погледао нешто и рекао; “то је чудно”. За мене је то важан тренутак који их разликује од конкуренције.

Ми, као купци који плаћају, не би требало да се трудимо да користимо услугу коју смо платили и начин на који је Сурфсхарк изградио свој модел корисничког искуства. Од тренутка када кликнете на „пријава“ до тренутка кад искључите свој уређај, то једноставно функционише.

9. Врхунске додатне функције

Много ВПН услуга данас има уграђене неке додатне додане вредности и Сурфсхарк није изузетак. Међутим, уместо да покушава да преузме улогу главног добављача безбедносних решења, усредсредила се на функције које додају његовој основној сврси.

 • Вхителистер
 • Значајка Вхителистер-а је нешто што вам омогућава да неки саобраћај заобиђе ВПН услугу. То је корисно јер неке апликације или веб локације имају проблема са ВПН-овима – на пример Мицрософт Оффице 365 или неке одређене веб локације ту и тамо.

  Сурфсхарк вам омогућава да ово радите на два начина – можете или дозволити апликацији на вашем уређају да потпуно заобиђе ВПН услугу или можете додати неке УРЛ адресе веб локације (адресе) у бели списак и директно им приступити.

 • Режим камуфлаже
 • То је оно што Сурфсхарк назива замрачењем сервера. То је још једна опција коју можете користити ако још увек постоје веб локације којима морате да приступите, али из неког разлога су посебно блокирали ВПН саобраћај. Замагљивање саобраћаја примењује се на вашу везу како би изгледало више као редовни интернет саобраћај уместо ВПН промета.

 • Нема границе границе
 • За неке који су у врло рестриктивним областима као што је Кина, редовна ВПН операција можда неће бити довољна да се заобиђу изузетно високи надзорни чувари који су успостављени да блокирају услуге. Ту долази мод Сурфсхарк-а без граница. Једноставно пребаците прекидач и пустите апликацију да ради уместо вас.

 • ЦлеанВеб
 • Као још једна услуга са додатном вредношћу, Сурфсхарк вам даје могућност ЦлеанВеб-а да блокира огласе и трагаче, остављајући вам чистије (опрости се у игри) веб сурфање. Све у свему, сматрао сам да је ово помало мешовито искуство, јер бих радије пустио да мој софтвер за интернет безбедност то поднесе.

Шта ми нисмо волели у вези Сурфсхарка

1. Додги сервис за кориснике

Прво, упркос наслову, Сурфсхарк нуди брзу подршку из прве линије путем свог мрежног ћаскања на веб локацији. Такође брзо реагују на е-поруке за помоћ. Међутим, открио сам да су у неким случајевима њихови одговори изгледали помало упитни у погледу тачности.

Као пример тога, један од представника сервисне службе за клијенте рекао ми је да је ИКЕв2 била подразумевана поставка везе приликом инсталирања њихове Виндовс апликације, али изгледа да то није тачно. Не кажем да је њихова корисничка услуга лоша, али понекад мало упитна (можда разумна сумња?).

2. Слабо присуство друштвених медија

За разлику од већине добављача ВПН услуга који имају сјајан досег на друштвеним каналима, Сурфсхарков Твиттер налог не показује готово никакву активност. Њихова Фацебоок страница такође ретко добија ажурирања, а чини се да оба канала имају само неколико следбеника.

Иако сама по себи није црна ознака за компанију или услугу, ипак поставља додатне сумње о томе шта би требало да буде популарна услуга за потрошаче. Сигурно би требало да има више људи који су заинтересовани за њихове активности – у најмању руку своје купце.

3. Омогућује П2П са свих сервера

Поред тога што преносим Нетфлик, моја следећа тачка интереса је П2П. Ја сам торрент свиња и док Сурфсхарк тврди да подржава бујицу на већини њихових сервера, генерално сам открио да су брзине бујице прилично лоше код Сурфсхарк-а на.

Морао сам да искористим њихову листу листи за заобилажење Сурфсхарк везе како бих поново добио пристојне брзине на свом торрент клијенту.

Закључак: Сурфсхарк је одличан!

Сада знате све успоне и падове које сам имао са Сурфсхарком и морам закључити да је заиста веома добра услуга. Тренутно сам на њиховом двогодишњем плану и био ми је ВПН по избору у последњих неколико месеци (са неким одмором између тестирања других услуга).

Кључни кораци које бих желео поново да истакнем су веома постојане брзине које сам добио коришћењем услуге, њихове фантастичне цене и, на крају, бешавна струја Нетфлика. Неки од вас могу имати и друге захтеве, али верујем у погледу основних перформанси и приватности, Сурфсхарк се прилично добро снашао на оцени.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me