Surfshark Review: 9 voor- en nadelen van het gebruik van Surfshark VPN

Surfshark


Surfshark

https://surfshark.com/

tl; dr

Surfshark is relatief nieuw op de markt en verscheen pas enige tijd geleden in 2018. Toch heeft het in de korte tijd dat het er is, al een behoorlijk indrukwekkend netwerk van servers weten op te bouwen. Het beste van alles is dat het nu beschikbaar is voor een geweldige prijs in vergelijking met de huidige tophonden op de markt. Kom meer te weten.

Surfshark Review: 9 voordelen & 3 nadelen van het gebruik van Surfshark

Surfshark bestaat nu ongeveer een jaar en terwijl nieuwe spelers altijd de populaire industrieën betreden, was het een interessante ervaring. Hun consumentenprijzen zijn indrukwekkend, maar wat heeft Surfshark te bieden op het gebied van functies en kunnen hun prestaties hun lage prijzen overtreffen? Laten we dieper kijken.

9 dingen die we leuk vinden aan Surfshark

1. Veilig & privé verbinding

surfshark is veilig en privé

Zoals de meeste top VPN-serviceproviders in de branche van vandaag, biedt Surfshark consumenten een voorsprong op het gebied van privacy en beveiliging. Dit wordt bereikt via de gebruikelijke speciale service – een veilige, gecodeerde tunnel waarmee gebruikers hun verkeer voor nieuwsgierige blikken kunnen verbergen.

 • Uitstekende protocolselectie
 • Om dit te bereiken, maakt Surfshark gebruik van een paar belangrijke protocollen – het beproefde OpenVPN en IKEv2. OpenVPN wordt algemeen geaccepteerd als de de facto standaard met hoge snelheden en beveiliging. IKEv2 is ook redelijk goed en werkt goed met mobiele netwerken.

  Naast deze mix biedt Surfshark ook Shadowsocks aan, beter bekend als een gecodeerde proxy. De belangrijkste reden hiervoor is waarschijnlijk dat Shadowsocks goed werkt in China, een aanraakmarkt voor VPN’s vanwege het harde optreden van Beijing tegen dergelijke diensten.

  Er zijn gebruikersrapporten dat Surfshark werkt voor in China gevestigde gebruikers, maar helaas kan ik dit op dit moment niet verifiëren.

 • Sterke versleuteling
 • Afgezien van de veilige handdruk met VPN-servers, heeft Surfshark ook een zeer sterke codering voor de gegevens die via de VPN-tunnel worden verzonden. Waar sommige providers gebruikers toestaan ​​de coderingssnelheid aan te passen voor betere prestaties, draait Surfshark op volle toeren met AES-256 bit.

  Dit werkt samen met een kill-switch-systeem dat u kunt gebruiken om de internetverbinding automatisch te verbreken als er problemen zijn met de VPN-verbinding.

 • Geen logs bewaard
 • Internetactiviteit wordt meestal bijgehouden met behulp van logboeken die worden bewaard door de servers waarmee u verbinding maakt. De verzamelde informatie omvat meestal IP-adres, browsegeschiedenis, netwerkverkeer en meer. Kortom, zo kan een gebruiker worden gevolgd en geïdentificeerd.

  Surfshark is toegewijd aan het aanbieden van een no-logs-service, wat betekent dat uw internetactiviteit anoniem wordt gehouden. Ik heb de service ook getest op DNS-lekken en WebRTC-lekken, die beide negatief waren.

2. Multi-hop-verbinding beschikbaar

surfshark multihop

Surfshark biedt momenteel verschillende zogenaamde “multi-hop” -verbindingen. Dit betekent dat gebruikers die verbinding maken met het Surfshark-netwerk de mogelijkheid hebben om achtereenvolgens via twee VPN-servers te routeren. Dit verhoogt de anonimiteitsfactor voor meer gemoedsrust.

Afgezien daarvan omvat het basisnetwerk meer dan 61 landen over de hele wereld met een netwerk van meer dan 1.000 servers. Dat is best goed voor een opkomende serviceprovider.

3. Beschikbaar op veel platforms

surfshark cross-platform

Zoals bij de meeste goede serviceproviders, heeft Surfshark hun service beschikbaar gemaakt voor verschillende platforms, zodat u deze met bijna elk bestaand apparaat kunt gebruiken. Hun basistoepassing omvat reguliere platforms zoals Windows en iOS.

Als alternatief kunt u het ook op uw gaming-apparaten of smart-apparaten zoals smart-tv’s installeren.

Voor gebruikers die een langzamere verbinding niet erg vinden, kan Surfshark ook worden gebruikt op routers (zie hier hoe je Surfshark op een router installeert).

Houd er echter rekening mee dat door de router geïnstalleerde VPN-services veel langzamer kunnen zijn vanwege codering. Er is verwerkingskracht voor nodig om encryptie af te handelen en de meeste routers zijn zwak in dat gebied, vandaar een tragere verbinding.

Notitie

De browserextensie van Surfshark werd gecontroleerd door Cure53 en werd veilig bevonden. Hierover leest u hier meer.

4. Goede snelheid

Zoals altijd heb ik de snelheid van Surfshark getest met verschillende belangrijke locaties over de hele wereld. Om dit in context te houden, is mijn fysieke locatie in Maleisië en als zodanig zullen PING’s (latentie) voor mij hoger zijn, afhankelijk van mijn fysieke afstand tot de VPN-server. Dit is een feit, ongeacht de VPN-serviceprovider.

Om de snelheid van Surfshark te meten heb ik eerst een nulmeting gedaan, aangezien internetsnelheden van tijd tot tijd variëren;

baseline snelheidstest surfshark

Baseline snelheidstest uit Maleisië (geen VPN actief).

Met dat in gedachten, zijn hier de resultaten van mijn tests naar andere locaties met Surfshark op en met gebruikmaking van het OpenVPN (UDP) -protocol;

surfshark snelheidstest Australië

Surfshark-snelheidstest uit Australië.

surfshark snelheidstest Canada

Surfshark-snelheidstest uit Canada.

surfshark snelheidstest Indonesië

Surfshark-snelheidstest uit Indonesië.

surfshark snelheidstest India

Surfshark-snelheidstest uit India.

surfshark snelheidstest Maleisië

Surfshark-snelheidstest uit Maleisië.

surfshark speed test Nieuw-Zeeland

Surfshark-snelheidstest uit Nieuw-Zeeland.

surfshark snelheidstest Singapore

Surfshark-snelheidstest uit Singapore.

surfshark snelheidstest UK

Surfshark-snelheidstest uit het VK.

surfshark snelheidstest VS.

Surfshark-snelheidstest uit de VS..

Normaal gesproken zullen VPN’s in bepaalde landen meer de nadruk leggen op prestaties dan in andere, simpelweg vanwege populariteit. Het eerste waar u op moet letten, is dat Surfshark op bijna alle geteste locaties, hoewel het niet de hoogste snelheden biedt die ik tot nu toe heb gezien, zeer constante snelheden kan bijhouden.

Dit zegt meestal meer over een VPN-service dan over een die fantastische snelheden heeft op een of twee locaties en onbruikbare verbindingen op andere. Ik was onder de indruk dat Surfshark de prestaties ook op gebieden als India en Indonesië wist te behouden, waar ik de prestatiedip gewoonlijk aanzienlijk zie dalen.

Onthoud ook dat deze snelheden werden bereikt met de vaste standaard van 256-bit encryptie van Surfshark. Over het algemeen uitstekende resultaten zou ik zeggen, het meest indrukwekkende is de consistentie.

5. Sterke wereldwijde serveraanwezigheid

Nu we hebben gekeken naar de snelheden die je over de verbinding van Surfshark kunt halen, wordt het volgende gebied nog nader onderzocht: het dekkingsgebied. Surfshark heeft meer dan 1.000 servers in meer dan 61 landen. Voor een relatief nieuwe serviceprovider is dit een zeer groot netwerk en iets dat veel VPN-serviceproviders niet hebben bereikt, zelfs niet na jarenlang zakendoen.

Bijna al hun servers zijn echte fysieke servers, met een handvol virtuele locaties. Virtuele locaties zijn gevallen waarin de VPN-provider geen echte service in het land heeft, maar ik kan uw locatie vervalsen vanaf het gebied.

Hun servers zijn ook zeer capabel en kunnen alle protocollen en functies aan die Surfshark te bieden heeft.

Afgezien daarvan heeft Surfshark ook verschillende servers die gebruikers een vast IP-adres bieden. Hoewel beperkt in aantal, kunnen deze handig zijn omdat de meeste ISP’s gewone consumenten alleen dynamische IP’s bieden en extra kosten in rekening brengen voor vaste IP-adressen.

Ten slotte hebben we ook de multi-hop-verbindingen. Dit zijn vaste routes waarbij Surfshark VPN-verbindingen uitvoert via paren beveiligde servers, waardoor de beveiliging van de verbinding voor zijn gebruikers wordt verhoogd. Interessant genoeg waren de snelheidstestresultaten ook redelijk goed met een multi-hop;

surfshark snelheidstest multi hop

Surfshark snelheidstest op Multi-Hop (Nederland via Singapore).

6. Soepele streaming van geo-geblokkeerde inhoud

Een van de belangrijkste dingen waar ik op let in een VPN is hun vermogen om geografisch geblokkeerde inhoud te overwinnen, vooral als het gaat om mediastreaming. Ik abonneer me op Netflix en waar ik ben, is de regionale mediabibliotheek verschrikkelijk – dus ik gebruik een VPN om Netflix US-inhoud te bekijken.

Ik heb zoveel VPN’s geprobeerd die beweren Netflix-streaming toe te staan, maar afgezien van topspelers zoals ExpressVPN, NordVPN en een handvol anderen, is de verbinding op zijn best vlekkerig en krijg ik constant het gevreesde bericht ‘PROXY DETECTED’.

Gelukkig heeft Surfshark me nooit problemen met streaming bezorgd. Ik heb Netflix de afgelopen drie maanden via Surfshark gerund en had tot nu toe geen problemen met Netflix of de iPlayer van de BBC.

Ter vergelijking: ik heb onlangs ook een andere serviceprovider getest en de Netflix-ervaring daar was niet optimaal. Laat me een scenario voor je spelen; Met VPN A (Surfshark!) Kun je Netflix op elk moment eenvoudig en gestaag streamen. VPN B heeft een goede snelheid en minimale buffering, maar je moet constant verbinding maken en verbreken om Netflix te laten werken. Welke zou jij kiezen?

7. Geweldige prijzen

Maandelijks Jaarlijks Halfjaarlijks
Prijs / € 11,95 € 5,99 € 1,99
Totale factuur $ 11,95 $ 71,88 $ 47,76
Factureringscyclus 1 maand 12 maanden 24 maanden

Voor $ 1,99 per maand voor een abonnement van twee jaar zijn de prijzen van Surfshark geweldig. Ernstig. Om dat in perspectief te plaatsen, berekent ExpressVPN een gereduceerd tarief van ongeveer $ 8 + per maand, terwijl NordVPN onlangs hun prijzen verhoogde tot $ 3,49 per maand.

Voor een service die zulke consistente prestaties en solide functies biedt, is dit absoluut een koopje en ik zou zeggen, een solide ‘koop’-optie.

8. Vlotte gebruikerservaring

Een ding dat ik eis van alle VPN’s die ik leuk vind, is dat ze probleemloos zijn. Dit is niet alleen van toepassing op de verbinding, maar ik kijk ook uit naar een naadloze aanmeldingservaring, gemakkelijke toegang tot de apps die ik moet downloaden, gebruiksgemak in de apps en snelle hulp indien nodig.

Van alle VPN’s die ik heb gebruikt, beschouw ik Surfshark als een van de top tien die ik heb geprobeerd waar ik niet naar iets keek en zei; “Dat is vreemd”. Dat is voor mij een belangrijk punt dat hen onderscheidt van de concurrentie.

Wij, als betalende klanten, zouden niet moeten worstelen om een ​​dienst te gebruiken waarvoor we hebben betaald en de manier waarop Surfshark hun klantervaringsmodel heeft opgebouwd, is soepel. Vanaf het moment dat u op ‘aanmelden’ klikt tot het moment dat u uw apparaat uitschakelt, werkt het gewoon.

9. Handige extra functies

Veel VPN-services worden tegenwoordig geleverd met een aantal extra functies met toegevoegde waarde ingebouwd en Surfshark is daarop geen uitzondering. Maar in plaats van te proberen de rol van een belangrijke leverancier van beveiligingsoplossingen over te nemen, heeft het zich gericht op functies die bijdragen aan het primaire doel.

 • Whitelister
 • De Whitelister-functie is iets waarmee u wat verkeer kunt toestaan ​​om de VPN-service te omzeilen. Dit is handig omdat sommige apps of sites problemen hebben met VPN’s – bijvoorbeeld Microsoft Office 365 of enkele specifieke websites hier en daar.

  Met Surfshark kunt u dit op twee manieren doen: u kunt een app op uw apparaat toestaan ​​om de VPN-service volledig te omzeilen, of u kunt een aantal website-URL’s (adressen) toevoegen aan de Whitelister en ze rechtstreeks openen.

 • Camouflagemodus
 • Dit is wat Surfshark serververduistering noemt. Het is een andere optie die u kunt gebruiken als er nog steeds sites zijn die u moet openen, maar om een ​​of andere reden specifiek VPN-verkeer hebben geblokkeerd. Verkeerverduistering wordt toegepast op uw verbinding om het meer op normaal internetverkeer te laten lijken in plaats van op VPN-verkeer.

 • Geen grensmodus
 • Voor sommigen in zeer beperkende gebieden zoals China, is regelmatige VPN-bediening mogelijk niet voldoende om extreem hoge toezichthouders te omzeilen om diensten te blokkeren. Dit is waar de No Borders-modus van Surfshark van pas komt. Druk gewoon op een schakelaar en laat de app het werk voor je doen.

 • CleanWeb
 • Als een andere service met toegevoegde waarde, geeft Surfshark u de CleanWeb-optie om advertenties en trackers te blokkeren, waardoor u een schonere (excuseer de woordspeling) websurfervaring krijgt. Over het algemeen heb ik gemerkt dat dit een beetje een gemengde ervaring is, omdat ik het liever door mijn internetbeveiligingssoftware laat doen.

Wat we niet leuk vonden aan Surfshark

1. Dodgy klantenservice

Ten eerste biedt Surfshark, ondanks de titel, snelle eerstelijnsondersteuning via hun online chat op de website. Ze reageren ook snel op e-mails voor hulp. Ik ontdekte echter dat hun antwoorden in sommige gevallen een beetje twijfelachtig leken in termen van nauwkeurigheid.

Als een voorbeeld hiervan vertelde een van hun klantenservice-vertegenwoordigers me dat IKEv2 de standaard verbindingsinstelling was bij het installeren van hun Windows-applicatie, maar dit leek niet correct te zijn. Ik zeg niet dat hun klantenservice slecht is, maar soms een beetje twijfelachtig (een redelijke twijfel misschien?).

2. Zwakke aanwezigheid op sociale media

In tegenstelling tot de meeste VPN-serviceproviders die een groot bereik hebben op sociale kanalen, vertoont Surfshark’s Twitter-account nauwelijks activiteit. Hun Facebook-pagina krijgt ook zelden updates en beide kanalen lijken slechts een handvol volgers te hebben.

Hoewel het zelf geen zwarte vlek is tegen het bedrijf of de dienst, roept het nog meer twijfels op over wat een populaire consumentendienst zou moeten zijn. Ze zouden toch zeker meer mensen moeten hebben die geïnteresseerd zijn in hun activiteiten – hun klanten op zijn minst.

3. Staat P2P toe van alle servers

Afgezien van het streamen van Netflix, is mijn volgende aandachtspunt P2P. Ik ben een torrent-zwijn en hoewel Surfshark beweert torrenting op de meeste van hun servers te ondersteunen, merkte ik over het algemeen dat torrent-snelheden behoorlijk slecht zijn met Surfshark op.

Ik moest hun app-whitelisting gebruiken om de Surfshark-verbinding te omzeilen om weer fatsoenlijke snelheden op mijn torrent-client te krijgen.

Conclusie: Surfshark is geweldig!

Nu weet je alle ups en downs die ik heb gehad met Surfshark en ik moet concluderen dat het echt een heel goede service is. Ik ben momenteel bezig met hun tweejarenplan en het was de afgelopen maanden mijn favoriete VPN (met enkele pauzes tussendoor om andere services te testen).

De belangrijkste afhaalrestaurants die ik opnieuw wil benadrukken, zijn de zeer consistente snelheden die ik heb gekregen met het gebruik van de service, hun fantastische prijzen en ten slotte hun naadloze streaming van Netflix. Sommigen van jullie hebben misschien andere vereisten, maar ik geloof dat Surfshark qua basisprestaties en privacy redelijk goed scoort.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map