Verkkosivustolinkin napsauttaminen tuntuu niin yksinkertaiselta.

Mutta kulissien takana satoja pyyntöjä kiinnitetään heti ympäri maailmaa, jotta ne tarjoavat sinulle kuvia ja tekstiä. Muutamassa lyhyessä sekunnissa tapahtuu paljon, ja paljon voi mennä pieleen.

Asiat voivat alkaa hidastua ottaen verkkosivustosi sen mukana.

Jos olet pitänyt ajan tasalla verkkosivustosi latausnopeudesta, tiedät, että hitaat verkkosivustot ovat huonoja uutisia! Itse asiassa laiska sivusto voi maksaa sinulle tuhansia kävijöitä ja tuloksia.

Tämän mielestä menen kulissien taakse nähdäkseni mitä tapahtuu. Lähennetään muutamassa sekunnissa ja katsotaan, mikä pitää asiat ajan tasalla!

Pro-vinkki

Hidas sivuston myynti! Lataa WordPress-nopeutesi näillä 8 hakkeroinnilla.

1. Palvelimen suorituskyky

Verkkosivustosi latautuu alusta alkaen. Kun joku napsauttaa sivustoasi, se on kuin kääntämällä avain auton moottoriin. Vierailijasi pyytää moottoriasi käynnistymään.

Aivan ensimmäinen asia, joka tapahtuu, on tämä: Selaimesi (Firefox, Safari jne.) Lähettää ping palvelimellesi. Se pyytää kaikkia tietoja, jotta se voi ladata verkkosivustosi.

Jos palvelimesi suorituskyky on heikko, vastaaminen vie kauemmin. Huolimatta siitä, kuinka nopea kaikki muu on, hidas palvelin antaa sinulle aina hitaan käynnistyksen.

Huono palvelimen suorituskyky on melkein aina Web-isäntäsi vastuulla. Halpa verkkoisäntä antaa sinulle yleensä jaetun palvelimen, mikä tarkoittaa, että jaat tilaa ja resursseja lukemattomien muiden verkkosivustojen kanssa. Jos sivustosi on hidas, se johtuu siitä, että olet jonossa monien muiden sivustojen kanssa!

2. Palvelimen sijainti

Jos olet koskaan soittanut kaukopuhelun, tiedät, että yhteyden muodostaminen vie kauemmin. Tämä johtuu siitä, että tietojen on fyysisesti matkustettava päästäkseen sinne. Tiedot kulkevat kaapeleiden kautta, ja ne siirretään satelliittien kautta.

Samanlainen asia tapahtuu, kun napsautat verkkosivustoa. Kun napsautat verkkosivustoa, lähetät viestin palvelimelle. Pyydät sitä latautumaan.

Oletetaan, että palvelimesi sijaitsee Amerikassa. Kun japanilainen vierailija napsauttaa verkkosivustoasi, tietojen on kuljettava Tyynen valtameren läpi. Sen on pyydettävä pääsy palvelimelle. Sitten sen on kuljettava kaikki takaisin valtameren yli ladataksesi sen näytölle.

Tiedot ovat nopeita. Mutta se ei ole taikuutta!

3. Paljon liikennettä

Jos koet paljon liikennettä, verkkosivustoosi hidastuu lopulta.

Nykyisellä tasolla verkkopalvelimesi voi palvella vain tiettyä lukumäärää ihmisiä kerralla. Se on vähän kuin jonottaminen kaupassa. Mitä enemmän ihmisiä tulee kauppaan, sitä hitaammin he saavat palvelun.

Paitsi, että kaupan täytyy sitten vetää lisäresursseja auttaakseen. Heidän on kutsuttava takaapäin ylimääräistä henkilöstöä auttamaan kaikkia palvelemaan. Mutta nyt myös taustatiedot hidastuvat.

Sama asia tapahtuu verkkosivustollasi. Palvelimesi yrittää hallita kaikkea ylimääräistä liikennettä, mutta se hidastuu jossain.

4. Erittäin suuret kuvat (ja monimutkainen tiedostomuoto)

Muistatko puhelinverkkoyhteyden vanhoista ajoista? Suuren kuvan lataaminen voi kestää minuutin, yksi pieni kerrallaan! Se oli tuskallinen!

Asiat ovat parantuneet laajakaistan jälkeen, mutta yleistä sääntöä sovelletaan edelleen.

Kun olet pingistänyt palvelimen, se alkaa kuljettaa jokaista verkkosivuston bittiä selaimen näytölle. Palvelin siirtää sisältöä, tekstiä ja kuvia. Tämä on kuin kauppias, joka tuo varastosi takaapäin.

Kun ajattelet tätä näin, se on yksinkertaista. Suurten, raskaiden esineiden tuonti kestää kauemmin.

Suuren kuvan lataaminen vie kauan. Jos verkkosivustollasi on paljon suuria kuvia, lisäät ylimääräisen latausajan jokaiselle kuvalle.

Tiedostomuoto on myös tärkeä tässä. Selaimet voivat ladata JPG-, PNG- ja GIF-kuvia mukavasti ja nopeasti. Mutta raskaat muodot, kuten TIFF ja BMP, syövät valtavia paloja latausaikaasi. Vältä heitä!

5. Kooditiheys

Saatat jo tunnistaa teeman täällä. Suuret, tiheät elementit hidastavat verkkosivustoasi. Yksi sivustosi tiheimmistä elementeistä on koodi, joka sen luo.

Jos tunnet CSS: n, HTML: n ja Javascriptin, tiedät, että verkkosivustosi suunnittelussa on valtava määrä koodia.

Esimerkiksi, on 60 miljoonaa koodiriviä Facebookissa yksin.

Miljoonat rivit koodia

(Katso koko kuva)

(Se on enemmän kuin Hadron Collider)

((Mutta silti vähemmän kuin Google!)).

Jos sivustosi taustalla on tukkeutunut ylimääräinen koodaus ja javascript, kestää kauemmin, kun vedät sen ylös.

6. Tekstigrafiikka

Monet verkkosivustot käyttävät edelleen kuvia tekstin näyttämiseen.

Saatat käyttää kuvaa esimerkiksi logon näyttämiseen. Tai sinulla voi olla selittäjäteksti osana suurta kuvaa kotisivullasi.

Kuten voitte kuvitella, tällaisten grafiikoiden lataaminen vie paljon kauemmin kuin yksinkertainen kirjasinvaihtoehto.

7. Liian monta tiedostopyyntöä (RTT)

Olen jo selittänyt, kuinka isojen, raskaiden elementtien lataaminen vie paljon kauemmin. No, se ei koske vain heidän kokoaan. Se on kuinka monta heistä on.

Jokainen pieni sivustosi elementti vaatii erilaisen tiedostopyynnön lataamiseksi. Jokainen CSS-tiedosto, jokainen kuva, jokainen sosiaalisen jakamisen painike ja jokainen Javascript-kappale on uusi tiedostopyyntö.

Palvelimesi pystyy käsittelemään vain tietyn määrän pyyntöjä sekunnissa.

Oletetaan, että verkkosivustosi käyttää 50 tiedostopyyntöä joka kerta, kun se latautuu. Jos 100 henkilöä käyttää kaikkia sivustoasi kerralla, se tarkoittaa 5000 tiedostopyyntöä sekunnissa. Jos olet pienellä palvelimella, se hidastaa asioita vakavasti.

Muista, että tiedostojen palvelemiseen on vain niin paljon resursseja.

8. Liian monia laajennuksia

Jos käytät WordPressiä, sinulla on todennäköisesti joukko laajennuksia kulissien takana. No, jokainen niistä tekee oman tiedostopyynnön. Jokaisella on CSS-tiedosto ja ladattavaa javascriptiä.

Tämä tarkoittaa enemmän kantamista ja enemmän tiedostopyyntöjä. Jos sinulla on paljon laajennuksia, se hidastaa asioita. Kysy itseltäsi, mitkä ovat ehdottoman välttämättömiä.

9. Tarpeettomat uudelleenohjaukset

Kuvittele, että pyydät ohjeita rautatieasemalle. Sitten pääset sinne ja huomaat, että se on suljettu. Se on siirretty toiselle puolelle kaupunkia, ja nyt joudut kävelemään kaupungin poikki.

Vie ikäsi, eikö se?

Sama asia tapahtuu uudelleenohjausten kanssa. Se on kuin sivun lataaminen kahdesti. Ellei sinulla ole fantastista syytä siihen, vältä uudelleenohjauksia sivustollesi.

10. Vanhentunut CMS

Jos käytät WordPressiä, Drupalia tai Wixiä verkkosivustosi hallintaan, huomaat säännöllisen ponnahdusikkunan. Se pyytää sinua asentamaan ohjelmiston päivitykset tai uudet versiot.

Päivitys tarkoittaa yleensä, että ne ovat tasoittaneet mahdolliset ongelmat ja ongelmat, etenkin nopeuden suhteen. Asenna uusimmat versiot kaikista ohjelmistoista ja laajennuksista auttaaksesi lataamaan sivustosi nopeammin ja sujuvammin.

Kiitos lukemisesta! Pysy kanssani, koska seuraavalla viikolla seuraan tätä viestiä perusteellisen oppaan avulla näiden ongelmien ratkaisemiseksi. [Päivitetty: 14 valaistustemppua verkkosivustosi nopeuttamiseksi]

Itse asiassa rohkaisen tarkistamaan e-kirjani tarkista vaiheista, joita tein saadakseni Bitcatcha.com-sivuston latautumaan 3 sekunnissa.

Kerro minulle, jos sinulla on kysyttävää sivuston nopeudesta alla olevissa kommenteissa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me