Kuinka lisätä Google Analytics WordPressiin

Google Analytics on työkalu, jota monet aloittelevat bloggaajat, verkkokauppojen omistajat ja verkkosivustojen omistajat yleensä käyttävät liian vähän. Nykypäivän digitaaliaikana tiedot ja tiedot ovat ehdottoman välttämättömiä, jos haluat menestyvän verkkosivuston.


Verkkosivun omistajana sinun tulee ehdottomasti olla asennettuna Google Analytics verkkosivustollesi. Olemme kirjoittaneet vaiheittaisen oppaan, jotta voit asentaa sen ilman suuria vaikeuksia.

Mutta ennen kuin teemme niin, katsotaanpa mitä Google Analytics tarkoittaa ja miksi se on ensisijaisesti niin tärkeää. Jos tiedät jo Google Analyticsista, voit siirtyä suoraan alla olevaan oppaan.

Mikä on Google Analytics?

Kuinka lisätä Google Analytics WordPressiin

Google Analyticsia käytetään keräämään käyttötietoja verkkosivustolle

Lyhyesti sanottuna, Google Analytics on ilmainen verkkosivustojen seurantatyökalu, joka kerää verkkosivustolle tietoja, kuten tulokset, verkkosivuston liikenteen, käyttäjän käyttäytymisen ja niin edelleen. Se on ehdottomasti yksi suosituimmista käytettävissä olevista tiedonseurantapalveluista.

Google Analyticsin tarkoituksena on tarjota sinulle tietoja, joiden avulla voit poimia hyödyllisiä tietoja, kuten kuinka paljon liikennettä verkkosivustosi vastaanottaa ja mistä se tulee ja miten käyttäjät käyttäytyvät verkkosivustollasi ollessaan..

Google Analyticsin avulla voit myös viedä kaikki kyseiset tiedot useissa muodoissa (ts. Excel, docs, pdf jne.) Tai jopa luoda oman mukautetun kojetaulun, joka antaa sinulle syötteitä tarvitsemiesi tietojen kanssa.

Mikä tekee Google Analyticsista välttämättömän?

Kun luodaan WordPress-verkkosivusto, jolla on yleensä tavoite mielessä.

Bloggaajalle se voi olla asioita, joista olet intohimoinen. Yritykselle se saattaa olla verkkokaupan perustaminen.

Tai ehkä haluat vain verkkosivuston jakaa sisältöä ihmisille.

Syystä riippumatta haluat saada ihmiset käymään verkkosivustollasi, ja sinun on ymmärrettävä yleisösi.

Mistä kävijät tulevat, millaista sisältöä he haluavat tai jopa mitä sivua he haluavat käydä – kaikkia näitä tietoja voidaan käyttää nähdäksesi mikä toimii ja mihin voit keskittyä verkkosivustosi parantamiseksi edelleen.

Google Analyticsin avulla voit nähdä, mikä verkkosivustosi sisältö resonoi vierailijoidesi kanssa. Sieltä voit parantaa blogiisi suunnittelemalla sisältöäsi tai artikkeleitasi alueille tai aiheille, joita lukijat haluavat.

Vaikka Google Analyticsin käytöstä on paljon etuja, suurin hyöty on se, että se on ilmainen. Haluatko oppia analytiikasta vai ei, ei haittaa se, että Google Analytics toimii taustalla ja kerää tietoja verkkosivustollesi.

Mitä mittareita sinun on tarkkailtava?

Aloittelijoille ymmärrä, että kaikki Google Analyticsin tiedot voivat olla hiukan ylivoimaisia. Auttaaksemme sinua ulos, olemme luetteloineet joitain tärkeitä tietoja, jotka sinun tulisi pitää silmällä, kun sitä käytetään.

GA-kojelauta

Esimerkki Google Analyticsin hallintapaneelista

 1. Liikenteen lähde
  Jäljet, joista vierailijat tulevat (ts. Google-haku, suoraan sivustoosi, Google-mainokset, sosiaalisen median alustat, muu verkkosivusto) & jne).
 2. sivunäytöt
  Seuraa käyttäjien määrää, joka lataa ja tarkastelee verkkosivustoasi.
 3. Poistumisprosentti
  Mittaa ja seuraa käyttäjien määrää, jotka laskeutuvat sivuillesi ja poistuvat heti.
 4. istunnot
  Seuraa verkkosivustosi kävijöiden määrää.
 5. Sivuja / istunto (tai istunnon kesto)
  Seuraa ja mittaa kuinka kauan käyttäjä pysyy verkkosivustollasi ja kuinka monta sivua hän vieraili istunnossa.
 6. Tulokset (tai tavoitteet)
  Mittaa ja seuraa vierailijoiden määrää, jotka suorittivat tietyn toiminnon asettamasi sivustosi sivustolle. Tämä voi olla mitä tahansa käyttäjien täyttäessä ja lähettämällä yhteyslomakkeita tai kirjautumalla rekisteröinteihin.

Nyt kun olet saanut perustiedot käsiksi, on aika asentaa Google Analytics WordPress-verkkosivustoosi!

Google Analyticsin asentaminen WordPressiin

Asentaaksesi Google Analyticsin oikein, sinun on suoritettava useita vaiheita.

Älä ole, jos olet huolissasi koodien käsittelystä. Opastamme sinut läpi kaikki vaiheet, jotta kaikki asennetaan oikein.

Aloitetaan ensimmäisestä vaiheesta!

Vaihe 1: Luo Google Analytics -tili

 • Ennen kuin voit lisätä Google Analyticsin WordPress-verkkosivustoosi, sinulla on ensin oltava Google-tili. Jos sinulla ei ole sellaista, luo se täällä.
 • Kun sinulla on tili, mene eteenpäin ja kirjaudu sisään Google Analyticsiin.
 • Sinua sitten kehotetaan luomaan Google Analytics -tili. Noudata vain vaiheita, jotta tilisi otetaan käyttöön.

Kun Google Analytics -tilisi on määritetty, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen, joka yhdistää sen WordPress-verkkosivustoosi.

Vaihe 2: Yhdistä Google Analytics WordPress -sivustoosi

Yleensä tässä vaiheessa sinun on lisättävä Google Analytics -seurantakoodi WordPress-verkkosivustoosi yhdistääksesi ne molemmat. Tämä vaatisi vähän koodausta Googlen tarjoamalla Javascript-koodilla.

Tämä voi kuitenkin olla melko hämmentävää ja hämmästyttävää, varsinkin jos olet aloittelija tai aloittelija. Sen sijaan aiomme käyttää laajennusta, joka ei vaadi sinua tekemään mitään koodausta.

Laajennus, jota suosittelemme käyttämään, on MonsterInsights. Se on yksi WordPressin suosituimmista laajennuksista, joissa on yli 2 miljoonaa aktiivista asennusta, ja se on sijalla 1 WordPressin Google Analytics -laajennuksella.

MonsterInsight-hallintapaneeli

Esimerkki MonsterInsights-hallintapaneelista WordPressissä

Noudata alla olevia vaiheita saadaksesi laajennus käyttöösi heti.

 1. Lataa MonsterInsight-laajennus. (Voit valita joko ilmaisen tai maksetun version)
 2. Asenna ja aktivoi laajennus WordPress-tiliisi.
 3. Kun se on asennettu. Siirry Insights-valikon Asetukset-paneeliin ja napsauta “Todenna Google-tililläsi”.
 4. Sitten sinua pyydetään kirjautumaan Google-tiliisi ja sinun on sallittava Monsterinsghtsin muodostaa yhteys Google Analytics -tiliin..
 5. Seuraava vaihe on määrittää profiili, josta linkität sivustosi. Valitse avattavasta valikosta ”Kaikki verkkosivustiedot” sillä verkkosivustolla, johon haluat muodostaa yhteyden, ja napsauta sitten ”Täydellinen todennus” -painiketta..
 6. Ja olet valmis! Google Analyticsin tulisi seurata kaikkia sivustosi tietoja. Jos haluat nähdä tietoja koskevia raportteja, voit siirtyä MonsterInsightsin ”Raportit” -osaan.

Vaihe 3: Tietojen analysointi

Asennuksen jälkeen MonsterInsights antaa sinulle runsaasti tietoja WordPress-verkkosivustostasi ”Raportit” -sivulla. Tiedot esitetään kaavioissa ja kaavioissa, jotta niitä voidaan helposti tarkastella ja ymmärtää.

Kaavio ja kuvaaja MonsterInsights-ohjelmassa

MonsterInsightsin avulla voit analysoida tietojasi

Lisäksi voit selata käyttöliittymän eri osia saadaksesi yksityiskohtaisempia tietoja ja tietoja, kuten muuntokurssit ja trendikkäät hakutermit Googlessa.

Muutamia mittareita, joita suosittelemme analysoimaan, ovat:

 1. sivunäytöt
  Käyttäjäistuntoa kohden seuraavien sivun katselumäärien seuraaminen voi antaa sinulle kuvan siitä, kuinka sitoutuneet käyttäjät ovat verkkosivustosi kanssa. Jos he lähtevät nopeasti yhden sivun jälkeen, sinun on selvitettävä, kuinka saada heidät pysymään.
 2. istunnot
  Liikennevirran rakenteen ymmärtäminen voi auttaa sinua maksimoimaan sisällön näkyvyyden. Jos esimerkiksi saat paljon ainutlaatuisia istuntoja lounasaikana, niin sisällön lähettäminen kyseisenä ajanjaksona antaa sinulle eniten näyttökertoja.
 3. lähetteet
  Jos kävijät tulevat sivuillesi muilta sivustoilta, voit yrittää tavoittaa kyseiset sivustot nähdäksesi onko mahdollisuus yhteistyöhön.
 4. Vierailijat (uudet ja palaavat)
  Ensimmäisen kerran käyneiden ja toistuvien kävijöiden prosenttimäärän tunteminen voi olla hyödyllinen sen selvittämiseksi, houkutteletko tarpeeksi uusia yleisöjä ja pidättekö vanhempia.
 5. Laitteen käyttö / erittely
  Tietäen, mitä laitetta käyttäjät käyttävät sisältösi kuluttamiseen, voit auttaa optimoimaan sivustosi suunnittelun. Jos suurin osa käyttäjistäsi käyttää mobiililaitteita, mobiililaitteille sopiva verkkosivusto olisi hyvä idea.

Paketoida

Google Analytics on tehokas työkalu.

On todella valitettavaa, että verkkosivustojen omistajat ovat käyttäneet sitä vakavasti.

Google Analyticsin tarjoamien tietojen avulla voit oppia ja ymmärtää yleisöäsi paremmin, mikä voi auttaa sinua parantamaan verkkosivustoasi pitkällä tähtäimellä.

Toivottavasti pystyt tämän artikkelin avulla asentamaan Google Analyticsin asennukseen, jolloin saat kaikki tarvitsemasi oivallukset suoraan sinne WordPress-hallintapaneeliin.!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map