Kuinka luoda ensimmäinen aloitussivu (+14 vinkkejä sen optimoimiseksi)

Laskeutumissivut. Ne ovat olennainen osa kaikkea hyvää markkinointikampanjaa.


Ne lisäävät tuloksia, lisäävät myyntiä ja kannustavat ilmoittautumisia. Valitettavasti heitä ymmärretään hieman väärin ja harvoin optimoidaan täyteen kapasiteettiinsa.

Ensinnäkin, vastataan suureen kysymykseen:

Mikä on aloitussivu?

Shopify

Aloitussivu on räätälöity verkkosivusto, joka on suunniteltu erityisesti muuttamaan asiakkaita. Se on erittäin tarkka, kohdistettu ja laserille optimoitu myyntiä tai ilmoittautumista varten.

Niitä käytetään usein kanavoimaan kävijöitä mainoslinkkeistä sosiaalisessa mediassa tai Googlessa.

Se on itsenäinen sivu, jota ei yleensä linkitetä etusivullesi tai muuhun verkkosivustoosi. Jos ihmiset ovat aloitussivullasi, he ovat jo kiinnostuneita tuotteestasi tai palvelustasi. He ovat jo kiinnostuneita.

Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on muuntaa ne, jotka voit tehdä kahdella päätavalla:

  1. Luo liidit ilmoittautumislomakkeen kautta
  2. Myy jotain!

Kuinka aloitussivu eroaa kotisivusta??

Facebookissa ja Googlessa näet yleensä paljon ilmoituksia, jotka osoittavat ihmiset verkkosivuston kotisivulle. Tämä on usein virhe.

Kotisivu on hyvin yleinen. Tavoitteena on esitellä passiivinen vierailija yrityksellesi ja antaa heidän tutkia omassa tahdissaan. Kotisivulla on paljon erilaisia ​​käyttäjämatkoja ja tuloksia.

Aloitussivu on kuitenkin erittäin tarkka ja kohdistettu vain yhteen mainoskampanjaan. Aloitussivulla on vain yksi mahdollinen käyttäjän matka. Haluat vain yhden tuloksen: myynnin tai ilmoittautumisen.

Joten miten luomme yhden näistä aloitussivuista??

a. Käytä WordPress-laajennusta

Jos käytät WordPressiä verkkosivustosi isäntänä, saatat joutua työskentelemään teeman rajoissa. Joissain tapauksissa on mahdollista yksinkertaisesti luoda uusi sivu. Voit muotoilla sen haluamallasi tavalla ja antaa sille uuden URL-osoitteen (lisää siitä pian).

aloitussivun laajennus

Jos etsit jotain joustavampaa, voit asentaa aloitussivun laajennuksen. Yksi parhaimmista on osuvasti nimetty ”WordPress-aloitussivut”, jonka avulla voit valita malleista luodaksesi mukautetun suunnittelun. Sen avulla voit myös suorittaa A / B-jakautumistestit, mikä on kätevä muuntoprosentin optimoimiseksi.

b. Asenna vetämällä ja pudottamalla WordPress-teema

Kun kyse on WordPress-teemoista, vedä ja pudota -asetukset ovat kaikkein monipuolisimpia ja joustavimpia. Yksi suosikeistani on Divi, jonka sisällysimme parhaiden WordPress-teemaluetteloomme. Divin avulla voit nopeasti ja helposti lisätä uuden aloitussivun ja luoda mukautetun asettelun vetämällä ja pudottamalla -ruutuilla.

C. Maksetut vaihtoehdot

Voit käyttää myös maksettua vaihtoehtoa, kuten Lander tai Leadpages. Se maksaa vähän rahaa, mutta auttaa luomaan aloitussivun yksinkertaisilla vaiheittaisilla ohjeilla. Ei tarvita monimutkaista koodausta, ja nouseminen ja käyminen vie vain noin 30 minuuttia. Valittavana on tonnia olemassa olevia malleja, ja voit muokata niitä, kun menet.

Leadpages®

Nyt kun olemme saaneet perustiedot alas, puhutaanpa optimointia. Kuinka saat eniten myyntiä ja tuloksia aloitussivulta?

14 vinkkiä aloitussivun optimoimiseksi tuloksia!

1. URL-osoitteen valitseminen

Et ehkä kiinnitä paljon huomiota verkkosivujen osoitteessa olevien sanojen tai kirjeiden sekoitukseen. Sillä on kuitenkin enemmän vaikutusta kuin luulisi. Ensinnäkin hyvä URL on välttämätöntä SEO-tarkoituksiin. Sen avulla voit puristaa oikeat avainsanat ja auttaa Googlea löytämään sivustosi.

Mutta aloitussivulla heillä on vielä suurempi rooli. Ehdotan URL-osoitteen käyttöä toimintakehotuksen vahvistamiseksi. Oletetaan, että käytät aloitussivusi mainostaaksesi uutta sovellustasi. Tee tässä tapauksessa URL:

www.my-business.com/download-the-app

Se on yksinkertainen, alitajuinen napahdus vierailijallesi. Pidä URL aina lyhyt, tarkka ja tarkoituksenmukainen.

2. Aseta yksi selkeä tavoite

Parhaat aloitussivut ovat erityisiä. Muista, että tämä ei ole paikka tarjota useita tarjouksia. Aloitussivu on tarkoitettu vain yhteen tarkoitukseen.

Kuten alla olevasta Code Akatemian aloitussivulta näet, heidän ainoana tavoitteenaan on ihmisten allekirjoittaminen ohjelmaan. Aivan kirjaimellisesti aloitussivulla ei ole muuta kohdetta tai linkkiä!

Codecademy-aloitussivu

Mikä on yksi tavoitteesi? Saako ihmiset kirjautumaan postituslistallesi? Ladataanko uutta sovellustasi? Vai myytkö uutta tuotetta? Valitse yksi ja keskity siihen selvästi.

3. Poista kaikki, mikä häiritsee tätä tavoitetta

Web-suunnittelijat sanovat usein, että 90% heidän työstään on leikkaamista! Kun olet suunnitellut aloitussivusi, mieti kaikkia häiriötekijöitä, joista voit päästä eroon.

Katso tämä esimerkki CampusTapista. Se on yksi yksinkertaisimmista, virtaviivaisemmista aloitussivuista, joita olen törmännyt. Suunnitteluelementtejä on vain neljä: otsikko, selittäjä, toimintakehotus ja kuva. Mitä muuta tarvitset?

Yksinkertainen aloitussivu

4. Varmista, että muita lähtöpisteitä ei ole

Perinteisellä verkkosivulla haluat paljon linkkejä, joiden avulla vierailijat voivat tutustua verkkosivustoosi. Aloitussivullesi haluat kuitenkin vain yhden linkin: toimintakehotuksen.

Poistumispaikkoja ei pitäisi olla, jotta vierailijat voivat häiritä tai johtaa heidät muualle. Se, että sivulla ei ole ulkoisia linkkejä, tuntuu varsin haastavalta, mutta se on paras tapa muuntaa asiakkaasi.

Ei poistumispaikkoja

Jos he eivät voi napsauttaa pois toiseen sivuston osaan, he napsauttavat todennäköisemmin toimintakehotustasi.

5. Tehokas toimintakehotus

Toimintakehotuksesi on aloitussivun tärkein osa. Se on osta-painike tai kirjaudu-painike. Itse asiassa se on niin tärkeää, että omistautimme kokonaisen blogin tähän pieneen elementtiin.

Perimmäinen tavoite on saada kävijä napsauttamaan tätä painiketta. Tee kopiosta välkkyvä, suoraan pisteeseen ja pakottava. Puhu suoraan kävijöillesi, kuten tämä esimerkki Crazy Egg -sivustolta.

Crazyeggin toimintakehotus

Harkitse myös väriä ja muotoilua. Parhaat värit ovat keltainen, oranssi ja vihreä. Miksi? Koska ne luovat selvän kontrastin ja erottuvat sivulta. He vetävät silmän suoraan heihin.

6. Muunna yhdellä napsautuksella

Parhaimmilla aloitussivuilla on yksinkertainen prosessi asiakkaiden muuntamiseksi. Ihannetapauksessa haluat muuntaa ihmiset yhdellä napsautuksella.

Esimerkiksi aloitussivullasi saattaa olla kirjautumislomake. Kun asiakas täyttää tietonsa, yritä olla sisällyttämättä toista tai kolmatta vaihetta. Napsauttamalla tätä toimintakehotusta tulisi olla vaihtovaiheen loppu. Jokainen prosessin suorittamiseen tarvittava lisävaihe menettää tulokset. Pidä se yksinkertaisena.

7. Hanki yleisösi päähän

Kun vierailija on saapunut aloitussivullesi, sinulla on muutama sekunti vakuuttaa heidät ottamaan seuraava vaihe. Yksi tapa tehdä tämä on päästä heidän päähänsä!

Yritä luoda aloitussivu, joka yhdistää heihin heti. Nauti heidän tunteistaan ​​- etenkin heidän unelmistaan ​​ja tavoitteistaan. Katso, kuinka AwesomeTalk pääsee suoraan päähän heidän taitava aloitussivunsa avulla. Se ei kuvaa palvelua – sen ei tarvitse. Sen sijaan se käyttää luonnollisia tunteitasi inspiroimaan napsautusta.

Napsauta yleisön tunteita

Kaikki, mikä hyödyntää jonkun emotionaalisia vastauksia, tulee päähänsä ja toivottavasti vakuuttaa heidät napsauttamaan edelleen.

8. Suunnittelun johdonmukaisuus

Yleensä kävijä on saapunut aloitussivullesi mainoslinkin kautta. Facebook-ilmoitukset ovat usein hienoja ihmisten ohjaamiseen kohti aloitussivua. Tässä vaiheessa sinun tulisi pitää kuvat ja muotoilu mahdollisimman johdonmukaisina.

Toisin sanoen, käytä samaa kuvaa aloitussivulla, jota käytit itse ilmoituksessa. Käytä samaa kopioita ja selittäjää. Miksi? Koska tämä vahvistaa viestisi automaattisesti uudestaan ​​ja uudestaan. Se auttaa myös tasoittamaan askelta ja estää asiakkaasi häiritsemästä.

9. Käytä tarjouksia ja alennuksia

Kaikki rakastavat hyvää tarjousta tai alennusta. Se voi olla vain asia, joka tarvitset vakuuttamaan jonkun ilmoittautumaan tai ostamaan tuotteesi. Netflixillä on siellä yksi parhaimmista aloitussivuista (tässä tapauksessa se on myös heidän kotisivunsa). Ja se perustuu kaikki ytimessä olevalle tarjoukselle, joka on liiketoiminnan ydin: ilmainen kuukauden kokeilu.

Netflix-tarjous ja alennukset

Jos omistat verkkokaupan verkkosivuston, voit käyttää aloitussivusi mainostaaksesi tietyn tuotteen myyntiä. Tai käytä sitä pakataksesi samankaltaiset tuotteet yhteen kauppaan. Alennus tai myynti lisää todennäköisyyttä, että passiivinen vierailija tekee oston.

10. Ota mukaan sosiaalinen todiste

Jos joku on saapunut aloitussivullesi, hän on melkein vakuuttunut. Olet jo kiinnostunut heistä ja houkuttanut he kirjautumissivullesi. Kitkaa on jäljellä vain pieni kerros. Niissä on vain muutama kysymys tai varaus.

Sinun tehtäväsi on poistaa kaikki viimeiset varaukset ja saada ne yli linjan! Yksi loistava tapa tehdä tämä on sosiaalinen todiste. Toisin sanoen, käytä tätä tilaisuutta näyttääksesi kuinka monet muut ihmiset käyttävät tuotteitasi tai palveluasi. Kerro vierailijallesi, että muut käyttävät sitä ja rakastavat sitä.

Lisää sosiaalinen todiste aloitussivullesi

Tässä esimerkissä tehtäväluettelo-sovellus, Todoist, muistuttaa iloisesti, että 2 miljoonaa muuta käyttävät sitä jo. Se on melkein tarpeeksi saamaan sinut tuntemaan olosi poissa!

Voit tehdä samanlaisen tekemällä lainaamalla suosituksia aloitussivullasi, etenkin suurten asiakkaiden tai ostajien suosituksia.

11. Varmista, että se on mobiiliystävällinen

On vuosi 2016, ja minun melkein ei tarvinnut mainita tätä! Mutta niin monet aloitussivut eivät ole edelleenkään mobiiliystävällisiä. Koska mobiililaitteella on nyt yli 50% kaikista Internet-yhteyksistä, aloitussivusi on näyttävä ohealta kaikilta laitteilta.

Tämä on erityisen tärkeää, jos liikenteesi hidastaa sosiaalisen median mainosta. Mobiililaitteella käytetään valtavasti sosiaalisen median käyttöä, joten tämän prosessin on oltava saumaton. Jos rakennat aloitussivusi käyttämällä artikkelin alussa selittämiäni menetelmiä, niiden kaikkien tulisi antaa sinulle mahdollisuus varmistaa, että se on reagoiva.

Älä menetä tuloksia, koska aloitussivusi imee mobiililaitteesta!

12. Lisää jakopainikkeet

Voit saada vieläkin vastinetta rahalle aloitussivulla lisäämällä jakopainikkeita. Käytät usein vähän rahaa mainostamalla aloitussivua Facebookissa tai Googlessa. Kun ihmiset alkavat tulvia, tee heille kuitenkin helppo jakaa se ystäviensä kanssa.

Loppujen lopuksi se on ilmainen myynninedistäminen! Pyydä aina kävijöitä jakamaan aloitussivu, jos he löytävät jotain hyödyllistä. Kuten alla voit nähdä, SaaS: n ihmiset kannustavat sinua jakamaan heidän e-kirjansa, kun olet ladannut sen. Se johtaa lukemattomiin lisäkäynteihin aloitussivulle.

Jaa-painike aloitussivullasi

13. Nopeus

Puhumme aina nopeudesta täällä Bitcatchassa. Loppujen lopuksi palvelimemme nopeustesti on se, mitä teemme parhaiten! Sillä on kuitenkin todella merkitystä aloitussivullesi. Tavalliset lukijat tietävät, että hidas verkkosivusto voi vaikuttaa rajusti muuntoprosenteihisi.

Itse asiassa mikä tahansa kuin kolme sekuntia hitaampi voi leikata tulokset puoleen. Mikään yritys ei voi varaa menettää puolta potentiaalisesta myynnistään. Varsinkin kun nopeusongelman ratkaiseminen on niin helppoa. Jos olet noudattanut toistaiseksi neuvoja, aloitussivusi tulisi olla yksinkertainen ja melko tyhjä. Sen pitäisi tehdä asioista mukavia ja nopeita. Jos se on edelleen hidasta, taustalla olevassa palvelimessa tai verkkoisäntässä voi olla ongelma.

14. Testi, testi, testi

Koska prioriteettisi numero yksi on tulokset, on aika testata tarkalleen, kuinka hyvin se toimii. Pian huomaat, että aloitussivusi työtä ei koskaan tehdä! Aina on uusi asettelu, jota voidaan kokeilla. Aina on erivärinen toimintakehotus kokeilla. Käytettävissä on aina erilainen lause tai kappale. Aina erilainen kuva.

Kaikilla pienillä nipistyksillä voi olla valtava vaikutus tulokseesi. Joten, jos et ole varma, mikä asettelu tai kuva on tehokkain, muuta sitä ja testaa vastaus.

AB-testaus

Google Analyticsin “tavoitteet” -toiminnolla voit seurata tarkalleen kuinka monta tulosta saat tietyltä sivulta. Joka kerta kun säädät tai muutat, tarkkaile siirtyykö muuntokurssi ylös vai alas.

Jos käytät jotakin aikaisemmin mainittua maksettua aloitussivun luojaa, he antavat sinun A / B testata usein erilaisia ​​vaihtoehtoja ennen sitoutumista lopulliseen suunnitteluun. Jos haluat tonnia tuloksia, tämä on tärkein asia, jonka voit tehdä!

Laskeutumissivut ovat yksi parhaista tavoista lisätä tuloksia ja lisätä huomattavasti myyntiä ja ilmoittautumisia.

Valitettavasti, jos et optimoi niitä oikein, ne voivat tuhlata paljon rahaa.

Onko sinulla ollut onnea aloitussivuillasi? Voit vapaasti jakaa salaisuutesi ja vinkkisi kommenttiosassa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map