Me kaikki rakastamme Super Mario Brosia, eikö niin? Tai ehkä olet enemmän Candy Crush -henkilö …

Mutta onko pelaamisella (tai pelaamisella) oma sijainti yrityksessäsi?

Super Mario

No, jos kysyt Nikeltä – jonka kuntosovellus on pelaamisen mestariteos – vastaus on kuuluva kyllä.

Gamifioinnista on tullut hiukan asiasana viime vuosina. Katso vain tämä Google-trendikaavio nähdäksesi kuinka se on kasvanut vuodesta 2011:

gamifikaatiokaavio

Mutta se ei ole vain temppu. Gamification toimii, koska se laukaisee todellisia, voimakkaita ihmisen tunteita.

Onnellisuus, juonittelu, jännitys …

Nämä ovat positiivisia käyttökokemuksia. Ja positiivinen käyttökokemus johtaa parempaan sitoutumiseen, uskollisuuteen ja suurempaan myyntiin.

Mikä on gamification?

Palataan sekuntiin. Gamification on prosessi, jolla pelimäisiä elementtejä käytetään liiketoiminnan ja markkinoinnin strategioissa.

Yksi yksinkertaisimmista pelimuodoista on leiman hankkiminen joka kerta kun ostat kahvia. Kerää kymmenen leimaa ja saat ilmaisen juoman. Se on kuin tason suorittaminen ja palkinnon saaminen.

Verkossa voi olla kyse pelielementeistä, kuten tulostaulut, edistymispalkit ja uskollisuuspisteet. Nämä temput hyödyntävät luonnollisia vaistojamme: kilpailu, etsintä, uteliaisuus.

Itse asiassa se on erittäin taitava psykologian käyttö.

Kuka käyttää gamificationia?

No, melkein kaikki. Itse asiassa 50% äskettäin kyselyyn vastanneista startup-yrityksistä kertoi integroivansa pelielementtejä strategiaansa tänä vuonna. Mutta kuka tekee sen parhaiten?

Nike+

nike plus gamification

Niken juokseva sovellus, Nike + on yksi maailman erottuvista peleistä.

Miksi? Se hyödyntää luonnollista kilpailuhenkeämme. Sovellus seuraa käynnissä olevia tilastojamme ja mittaa edistymistä kohti tavoitteita. Se pakottaa meidät lähtemään ja voittamaan ennätyksemme seuraavan kerran.

Paitsi, että se liittyy myös sosiaaliseen mediaan, jotta voimme kilpailla ystävien kanssa (tai kertoa heidän kanssaan). Niken etuna on, että se saa enemmän ihmisiä ulos ja juoksee, mikä viime kädessä johtaa Niken myyntiä.

Codecademy

Pelaaminen toimii erityisen hyvin, kun sisältösi on tiheää tai monimutkaista. Koodin oppiminen on erityisen hankala, joten Codecademy tekee gamificationista hauskan ja riippuvuutta aiheuttavan.

Katso tämä kojelauta alla. Se näyttää enemmän kuin Legend of Zelda-kojelauta kuin opetusohjelmasivusto.

codecademy gamification

Kojelauta kartoittaa koko kurssin palkintomerkillä matkalla hajottaaksesi sen. On selviä “tasoja”, joihin päästä. Voit noutaa tunnusmerkit palkkioina matkan varrella. Se pitää jopa juoksupisteesi parhaimmista pisteistäsi ja nopeista juovista pitämään sinut kilpailukykyisenä.

Duolingo

Duolingo tekee samanlaisen asian, mutta kielen oppimiseen.

Duolingo

Kuten huomaat, sovellus käyttää monivalintakysymyksiä ja kartoitti vaiheet pitämään käyttäjät kiinnostuneina. Voit myös asettaa tavoitteita, noutaa merkkejä ja ansaita pisteitä ostaaksesi lisävoimia matkan varrella.

Mint Money Manager

Se ei ole paljon tylsäämpää kuin rahasi hallinta. Rahapaja yrittää tehdä siitä hieman helpompaa yksinkertaisilla pelielementeillä.

Minttu gamification

Sovellus seuraa kulujasi ja mittaa edistymistäsi henkilökohtaisen rahoituksen tavoitteisiin nähden.

Starbucks

Starbucks suorittaa siellä yhden menestyneimmistä pelattujen palkitsemis- ja uskollisuusohjelmista.

Starbucks palkitsee

My Starbucks Rewards -palvelun avulla käyttäjät saavat kultaisen tähden joka kerta kun maksavat kahvistaan ​​mobiilisovelluksella. Viisi kulta tähteä antaa sinulle ‘vihreän’ aseman, joka antaa sinulle ilmaisen täyttöpakkauksen.

Kun saavut 30 tähteä, avaa kultajäsenyys ja saat mukautetun kultakortin. Se on nerokas pelattu siirto yksinoikeuden ja kohotetun tilan luomiseen. On selvää, että me kaikki haluamme kultakortin!

Psykologia: miksi pelaaminen toimii?

Okei, joten nämä esimerkit osoittavat, kuinka gamification näyttää todellisessa maailmassa. Mutta mikä tekee siitä niin voimakkaan?

Yksinkertaisesti, se laukaisee tunteita, jotka liittyvät positiiviseen käyttökokemukseen. Ja jos seurasi käyttäjäkokemuksemme sarjaa, tiedät, että nämä tunteet ovat todella tärkeitä.

1. Se antaa käyttäjälle hallinnan

Olemme aiemmin puhuneet vierailijasi johtamisesta pisteestä A pisteeseen B.

Potentiaalisen asiakkaan johtaminen kohti haluamaasi tavoitetta on kaikki osa käyttäjän matkaa.

Yksinkertainen psykologia kertoo kuitenkin, että ihmiset eivät halua pakottaa tai vetää määränpäähän. He haluavat olla oman kohtalonsa mestarit. Useimmat ihmiset haluavat tuntea olonsa hallitsevaksi.

Joten tee siltä, ​​että ne olisivat kuljettajan istuimella. Se on pelaamisen ydin.

Se on kuin “valitse oma-seikkailu” -kirja tai valitsemalla taso pelataksesi peliä.

Verkkokurssit tekevät tämän erittäin hyvin, kuten Codeacademy, kuten aiemmin katsoimme. Toinen esimerkki on Udemy, sivusto, joka isännöi kursseja kaikenlaisista aiheista.

udemia Gamification

Heidän pelattu järjestelmä antaa käyttäjän hallita koko ajan. Voit valita luennot (tasoittain muotoilut) ja napsauttaa ‘seuraava luento’. Se on yksinkertainen temppu, mutta saamme potkun omien päätösten tekemisestä.

2. Kartat auttavat meitä tietämään, missä olemme ja minne olemme menossa

Tämä on jälleen yksinkertainen psykologia. Haluamme tietää minne olemme menossa. Haluamme tietää missä olemme prosessissa.

Muuten käyttäjät ovat pimeässä kasvaessaan yhä varovaisempia.

On syytä, miksi saat kartan World of Warcraft, Zelda ja Mario -tuotteista! Voit ottaa tämän kartoitusjärjestelmän ja soveltaa sitä sovelluksen tai verkkosivuston eri osa-alueisiin.

edistymispalkki

Jotain niin yksinkertaista kuin edistymispalkki toimii käyttäjille suunnatun kartan tavoin. He tietävät missä ovat prosessissa. He tietävät, kuinka pitkälle heidän on mentävä.

Jos lisäät saavuttamisen virstanpylväät matkan varrella, vielä paremmin.

edistymispalkki

Se hajottaa matkan ja tekee siitä helpommin hallittavissa. Tämä on jälleen hieno käyttökokemus.

3. Hyvän käyttäytymisen vahvistaminen

Jos haluat käyttää pelkistävää esimerkkiä, palkitset koiran herkkuilla harjoitellessasi sitä. Kun se käyttäytyy hyvin, koira saa hemmottelun. Se jatkaa hyvää käyttäytymistä, koska se palkitaan.

Sama asia tapahtuu gamificationilla. Kun suoritat tason, saat palkinnon – esimerkiksi uuden merkin tai käynnistyksen. Joten teet sen uudestaan ​​ja uudestaan. Se vahvistaa tapaa tai käyttäytymistä.

Pelatut sivustot ja sovellukset tekevät saman asian. Ja paras verkkosivusto tämän tekemisessä?

Facebook.

Facebook kuten

Facebook on loistava sisältämään hienovaraisen gamifikaation. Esimerkiksi, kun lähetät tilan tai kuvan, palkitaan (toivottavasti) heti tykkäyksillä. Peukalot ovat psykologinen palkinto Facebookista.

Joten teet sen uudelleen. Ja uudelleen. Ja todellinen voittaja on Facebook, joka pitää sitoutumisen ja käyttäjämäärät korkealla.

Palkitse käyttäjiä jokaisessa matkan vaiheessa, ja se vahvistaa sitä, mitä haluat heidän tekevän.

4. Saavutustunne

Saavutus on yksi ihmisen käyttäytymisen tehokkaimmista psykologisista ajo-tekijöistä. Kaikki mitä teemme, teemme jonkin saavuttamiseksi.

Jos joku on verkkosivustollasi tai käyttää sovellustasi, he yrittävät saavuttaa jotain. Esimerkiksi oppimiskoodi, rahan hallinta tai sopeutuminen.

Jos voit saada käyttäjän tuntemaan, että hän on saavuttanut jotain, he tulevat takaisin. Jotain niin yksinkertaista kuin sanonta “hyvä työ!”, Kun käyttäjä suorittaa tehtävän, auttaa luomaan virstanpylväs ja luomaan tunteen suorittavan taso.

Me kaikki tiedämme, että jotain “oppimiskoodia” on valtava tehtävä. Joten sinun täytyy hajottaa se ja luoda tämä saavutustunne säännöllisin väliajoin.

Palatessaan esimerkiksi Duolingoon, he päivittävät säännöllisesti sujuvuusprosentin:

duolingo-pelaaminen

5. Rakastamme asettaa tavoitteita ja kilpailla itsemme kanssa

Ihmiset ovat luonteeltaan kilpailukykyisiä. Suurin osa meistä haluaa ajaa itsemme pidemmälle ja kovemmalle.

Käyttämällä ‘henkilökohtaiset bests’ ja ‘aikaisemmat tietueet’ voit vakuuttaa käyttäjät palaamaan ja yrittämään uudelleen. Tämä on jälleen kerran Nike + -sovelluksen suosion taustalla.

Näytä meille omat tilastotiedot, ja haluamme melkein aina voittaa sen.

Jillian Michaels ylläpitää tavoitteiden seurantaa koskevaa verkkosivustoa, joka seuraa syömis- ja liikuntatapojasi päivittäin. Näyttämällä jatkuvasti edellisen viikon tilastot (ja edistyminen asetettuihin tavoitteisiin nähden), käyttäjien on pakko lyödä se seuraavan kerran. Yksinkertainen mutta tehokas.

pelillistäminen

6. Mutta se ei ole mitään verrattuna muiden kanssa kilpailuun!

Jos luulet olevan kilpailukykyinen itsemme kanssa, vedämme todella pysähtymiset kilpaillessamme muiden kanssa.

Arvaa taas, kuka on paras tässä? Jep, Facebook. Ja Twitter, Pinterest, Instagram. Kaikki sosiaaliset verkostot kukoistavat tämän idean pelillisestä kilpailusta.

Kuka voi saada lisää tykkää? Kuka voi saada lisää seuraajia, lisää nastaa, enemmän sydäntä. Se on kaikki yksi iso peli. Avoin toimintakenttä.

Tietysti tästä on tarkempia esimerkkejä. Jokainen verkkosivusto, joka käyttää tulostauluja ja parhaita pisteitä, laukaisee tuon luonnollisen vaiston kilpailla heti!

Jokin aika sitten BBC antoi käyttäjille mahdollisuuden luoda pieniä liigoja ihmisille ennustamaan tuloksia Euro-jalkapalloturnauksessa. Koko perheeni oli koukussa, tarkistaen BBC: n verkkosivuston useita kertoja päivässä nähdäkseni, onko tulokset oikein, ja tarkistaako ohitsitko liigassa olevia ihmisiä.

BBC: n gamification

7. Ihmiset rakastavat tutkia ja paeta

Koko syy siihen, että rakastamme videopelejä, on heidän eskapismi. Eksyminen roolipelimaailmoihin ja muuttuneen tilan tutkimiseen ovat miksi sellaiset pelit kuin Final Fantasy ja World of Warcraft ovat niin suosittuja.

Kun annat käyttäjillesi vapauden tutkia, se luo intrigaatioita ja jännitystä. Kaksi erittäin voimakasta tunnea. Ja positiivinen käyttökokemus.

Tietysti tämän etsinnän tulisi olla huolellisesti jäsennelty, jotta käyttäjät eivät eksy.

Mieti kuitenkin, kuinka Netflix antaa käyttäjille mahdollisuuden hallita ja tutkia omassa tahdissaan. Antamalla ihmisille löytää kaninreiät lisää heidän uteliaisuuttaan. Tunne, että saatat kompastua jotain uutta, on jännittävä. Kannusta sitä.

Netflixin etsintä

8. Rakastamme palkintoja

Tätä ei melkein tarvitse selittää.

Kaikki rakastavat palkintoja. Olemme jo puhuneet saavutustunteen luomisesta. Mutta miksi et siirry askeleen eteenpäin ja tarjoa todellinen, konkreettinen palkkio?

Ilmeinen esimerkki on Starbucks, joka tarjoaa palkkioita tietyn määrän ostosten jälkeen. Toinen esimerkki on Kierrätyspankki, joka tarjoaa jäsenilleen palkkioita kierrätyksestä. Jäsenet voivat kerätä pisteitä vaihtaaksesi tarjouksia ja paikallisia alennuksia.

Useimmat ihmiset menevät pois tieltään saadakseen kätensä palkinnon.

Kahvileima on klassinen esimerkki. Et todennäköisesti viettäisi lähes yhtä paljon Caffe Nerossa, jos ilmaista kahvia ei olisi houkutettu.

caffe nero -leimasinkortti

Palkitsee toiminnan.

9. Ihmiset tekevät melkein mitä tahansa yksinoikeuden vuoksi!

On syytä, miksi ihmiset maksavat tuhansia dollareita ensimmäisen luokan lentolipusta. Toki, saat sängyn ja lasillisen samppanjaa. Mutta et maksa ominaisuuksista. Maksat tila.

Yksinoikeus luo juonittelua, kateutta ja uteliaisuutta. Ihmiset tekevät kovasti töitä saavuttaakseen tämän aseman. Starbucks (jälleen) saa tasapainon täydelliseksi, kun sen kulta-asema on tavallinen asiakas.

Se on kuin salapelin vapauttaminen videopelissä. Se antaa sinulle valtavan dopamiinihitun ja antaa sinut kulissien takana.

10. Ryhmätyö ja yhteistyö

Toinen keskeinen psykologinen ajuri on yhteisö ja yhteistyö. Olemme sosiaalisia eläimiä, minkä vuoksi rakastamme moninpelejä (ja huutaa kuulokkeita ihmisille ympäri maailmaa).

Tämä kääntyy hyvin pelaamiseen. Jos voit saada käyttäjät tuntemaan olevansa osa joukkuetta tai yhteisöä matkalla, luot uskollisuuden ja positiivisen käyttökokemuksen.

Kickstarter menestyy tässä yhteisöpelissä. Ensinnäkin heillä on pelaamassa edistymispalkkeja, yksinoikeudella palkittuja tarjouksia, aikaraja ja suuri tavoite. Itse asiassa se on yksi Internetin pelatuimmista verkkosivustoista.

potkurin pelaaminen

Mutta heidän yhteisöllisyyden ja yhteistyön henki merkitsee menestystä. Kun projekti lopulta saavuttaa rahoitustavoitteensa, se on kuin yhteinen saavutus.

Yritä löytää tapoja tuoda ihmisiä yhteen yhteiseen tavoitteeseen tai saavutukseen sovelluksessasi tai verkkosivustollasi.

11. Dopamiini ja riippuvuus

Gamification laukaisee dopamiinihäiriön.

Se on niin yksinkertaista. Tasaaminen, palkinnon saaminen, palautteen saaminen tai kaiken saavuttaminen antaa sinulle pienen kiireen.

Se on dopamiini aivoissa. Mielestäsi sinun on tehtävä se uudelleen, koska se tuntuu hyvältä! Ja silloin riippuvuus alkaa.

On syytä, että olemme riippuvaisia ​​peleistä. Ja on syytä, miksi verkkosivut ja sovellukset, jotka hyödyntävät pelaamista, pitävät käyttäjänsä. Palaat jatkuvasti tuon dopamiinihitun vuoksi.

Pelaaminen ei ole pelkästään buzzword tai temppu. Tehty oikein, se laukaisee todellisia, voimakkaita ihmisen tunteita.

Se tuottaa positiivisia käyttäjäkokemuksia, lisää sitoutumista ja uskollisuutta.

Käytätkö mitään pelaamista koskevia temppuja verkkosivustollasi tai sovelluksessasi? Haluaisin kuulla, kuinka käytät hyötyäsi! Jätä kommenttisi alla.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me