Du finder masser af artikler om WordPress-tip, tricks og teknikker over hele internettet, men Joomla er ikke lige så populær. Alligevel er Joomla stadig en meget levedygtig mulighed for mange websteder.

For at undersøge forskellene mellem de to, og hvorfor du vælger den ene over den anden, kontaktede vi David Attard, ekstraordinær blogger og ejer af Dart Creations, en informativ webdesignblog til at dele Joomla !, WordPress, marketing til små virksomheder, søgemaskineoptimering og mange andre nyttige tip til webdesignere og små og spirende webstedsejere. Han er produktchef for et digitalt marketingbureau om dagen, webdesignhobbyist siden altid. David brænder for mange ting, teknisk, begejstret for marketing, SEO og måder at øge webstedets trafik på.

Er Joomla eller WordPress bedst til dit websted med e-handel?

Hej David og velkommen til Bitcatcha! Du har et fantastisk sted, der er fyldt med gode råd om webdesign og masser af oplysninger om to af de mest populære CMS-muligheder derude: WordPress og Joomla. Du har imponerende legitimationsoplysninger, men jeg håber du kan fortælle os lidt mere om din baggrund inden for udvikling af webstedets design.

David Attard

Jeg har været en webdesigner / udvikler, så længe jeg vil huske. Når jeg voksede op i 90’erne, da Internettet oplevede sin første boom (og buste), er det kun naturligt, at jeg ville blive fascineret af hele nettet. Efter uddannelsen i IT var mit første job inden for webudvikling, så det var kun naturligt, at webdesign ville være noget, jeg ville blive lidenskabelig over. Siden da har jeg designet sider professionelt og som en hobby.

Opret forbindelse til David: 

Opret forbindelse med David via Facebook Opret forbindelse med David via Twitter Opret forbindelse med David via Google+

Hvad med din oplevelse med Joomla og WordPress? Du tilbyder masser af gode råd om Dart Creations, så du har tydeligvis tilbragt en masse tid med disse blogplatforme.

Et par måneder efter Joomla blev grundlagt kom jeg over det, og jeg blev straks overtaget af, hvor let det var at opsætte et helt sted og holde det vedligeholdt. Når jeg ser tilbage, kan jeg sige, at det var konceptet med et CMS, der havde mig tilsluttet. Mærkeligt nok, omtrent samme tid, stødte jeg på WordPress, men det var ikke så raffineret, som det er i dag dengang, og jeg ignorerede et stykke tid.

Jeg har designet sider mest med Joomla op til et par år tilbage. For nylig får jeg meget mere erfaring med WordPress, og jeg er virkelig, virkelig glad for at have genopdaget dette CMS og dets vidunder.

FYI, folkens, Joomla blev skabt i 2005, så David har MANGE år under sit bælte og arbejder med dette CMS. Med en nylig statistik, der viser, at WordPress har en 59,3% markedsandel på tværs af alle indholdsstyringssystemer, er det den klare vinder over Joomla med en 6,1% andel samt andre CMS’er som Drupal og Blogger. Men hvad med dig, David? Hvilken vil du sige er din favorit i dag?

Det er svært at virkelig vælge en favorit. Jeg kender Joomla virkelig godt, og min omfattende erfaring gør det nemt at arbejde med for mig. Derefter igen er WordPress blevet så let at arbejde med. I dag har jeg svært ved at vælge mellem de to.

Det er okay, vi får dig ikke til at vælge! Mellem WordPress og Joomla, som en har de bedste funktioner med hensyn til tilpasning af dit websted, både fra et designmæssigt synspunkt såvel som funktionalitet?

At vælge mellem et CMS og et andet er ligesom at vælge mellem alt andet.

Du vælger ikke en bil bare for det faktum, at det fører dig fra A til B – der er så meget mere end det.

Jeg finder ud af, at begge CMS’er i dag er meget, meget modne, selvom Joomla stadig har lidt af en længere læringskurve, og nogle ting er stadig ikke så let at opnå med Joomla som med WordPress.

Jeg har altid fastholdt, at styrken ved et CMS hovedsagelig stammer fra bredden af ​​udvidelserne, skabeloner og tredjepartskomponenter, det understøtter, ikke kun fra dens kerne. Både Joomla og WordPress har tusinder af tredjepartskomponenter, selvom jeg finder ud af, at WordPress har kanten i den henseende. Der er meget mere valg af plugins med WordPress helt sikkert. Der er også meget mere information tilgængelig, så i den forbindelse tror jeg, at WordPress har en fordel.

Ja, vi har fundet, at det er sandt. Så det er en meget individuel beslutning?

Ja. Hver bruger skal træffe et valg baseret på det aktuelle projekt, han eller hun arbejder på. Der er ikke et klart valg for hvert projekt. Du skal vælge Joomla, WordPress (eller enhver anden CMS) baseret på kravene til hvert specifikt projekt, du arbejder på.

Lad os bare sige, at du vil oprette et websted for e-handel. Du ved, at der er udvidelser til online butikker til både WordPress og Joomla. Du ved også, at dit e-handelswebsted muligvis er din livline, så du bliver nødt til at sikre dig, at det websted, du bygger, FULLT er fokuseret på e-handel. I det omfang, selvom WordPress og Joomla muligvis har løsninger til et e-handelswebsted, ville jeg være mere tilbøjelig til at bruge en CMS, der er bygget specifikt til e-handel som Magento. Det er mere sandsynligt, at det opfylder de fulde krav på et e-handelswebsted.

Lad os gå efter et enklere eksempel. Lad os bare sige, at du vil opbygge et simpelt websted med masser af blogfunktioner. Du vil sandsynligvis finde ud af, at WordPress er meget mere velegnet end Joomla til en blog. Selvom Joomla har mulighederne for blogging, er det ikke det er et stærkt punkt, og du er muligvis nødt til at gå til en blogudvidelse for at få alle de funktioner, som WordPress ville have at tilbyde ud af boksen.

Joomla har også dets stærke punkter. Det er fuldt mobil-aktiveret, inklusive back-end, naturligt. Du har ikke brug for apps eller noget for at få adgang til og sende.

I sidste ende koger det virkelig ned til det specifikke ved hvert projekt.

Med alle sikkerhedsbrud over hele kloden i de senere år er sikkerhed et stort emne. Efter din mening er WordPress eller Joomla mere sikre?

Dette er en hård en.

Jeg tror, ​​at WordPress har haft flere højprofilerede sårbarheder oftere end Joomla har, men Joomla har også haft sin retfærdige andel af sårbarheder. At holde Joomla og WordPress sikkert kræver, at du tager en række forebyggende trin, såsom:

 • Pas på at installere opdateringer regelmæssigt
 • Brug af netværkssikkerhed
 • Brug af komplekse adgangskoder
 • Brug kun hæderlige tredjepartsudvidelser og plugins
 • Udførelse af regelmæssige sikkerhedskopier

Lær mere @ Dart-Creations:

 1. Top 10 Joomla-sikkerhedsproblemer (og hvordan du løser dem)
 2. 17 måder at forhindre WordPress-hacking: Den væsentlige checkliste for at sikre WordPress

Virkelig og virkelig kan hver CMS være meget sikker og meget sårbar. Ethvert CMS, der ikke holdes opdateret med ALLE de nyeste rettelser, bliver sårbart. Det er det virkelig. Det er kun et spørgsmål om tid, før dit websted bliver sårbart, hvis det ikke har:

 • Seneste kerneopdateringer
 • Seneste opdateringer af tredjepartskomponenter
 • Seneste temaopdateringer

Der er andre ting, der skal tages i betragtning, såsom et hostingfirma, der interesserer sig for dit websteds sikkerhed. Det er meget vigtigt.

Webhostingfirmaet gør en stor forskel, som vi kan attestere her på Bitcatcha. Hvad nu med SEO? Synes du WordPress eller Joomla er mere SEO-venlige?

Mere og mere bliver SEO uafhængig af faktorer på siden og mere om indhold i topkvalitet og off-side faktorer, såsom gode autoritative backlinks. Valget af CMS til SEO er for det meste irrelevant i mine øjne, så længe du er i stand til at gøre det grundlæggende.

Du har brug for et SEO-plugin uanset hvilken CMS, du bruger, for at sikre dig, at du sørger for alle SEO-faktorer på siden. I øvrigt har vi omfattende artikler om, hvordan man gør Joomla SEO, og en komplet tjekliste for WordPress onpage SEO.

Kan du venligst gå nærmere ind på styrker og svagheder ved hver CMS med hensyn til SEO?

Jeg finder ud af, at WordPress har SEO dækket virkelig, virkelig pænt gennem Yoast SEO-plugin, fordi det leder dig til on-side SEO faktorer, mens du skriver dit indhold.

Desværre er WordPress generelt ikke i stand til at oprette en websteds-URL-struktur, som er foretrukket af Google, f.eks. Sted / emne / underemne / søgeordstitel.html.

Interne links er heller ikke noget, der kommer ud af boksen.

Begge disse er meget stærke rangeringssignaler.

Joomla er på den anden side i stand til at oprette en Google-anbefalet webstedsstruktur ud af boksen med struktursite / emne / underemne / søgeordstitel.html, der oprettes gennem kategorier og underkategorier. Interne links er også meget lette at oprette. Du skal blot linke fra menuerne til kategorier og underkategorier. Dette har fungeret meget godt for mit websted indtil videre.

SEO-plugins til Joomla er virkelig, virkelig gode, men de er stadig ikke så raffinerede som dem til WordPress.

Så hvad angår SEO-plugins er WordPress vinderen! David, kan du forklare mere om grundene til det?

Husk, at markedet for WordPress-plugins er meget mere lukrativt, så du kan forvente, at plugins generelt bliver mere raffinerede for WordPress. Husk at gå efter de velprøvde, populære og betroede plugins. Populariteten af ​​WordPress medfører også en masse lav kvalitet plugins.

Når vi taler om plugins, skal vi nævne, at hvert plugin har en øget sikkerhedsrisiko (flere komponenter, der skal holdes opdateret).

Og hvis du vil have et hurtigt websted, skal du holde plugins på et absolut minimum.

Bemærk : 

Vi opfordrer vores læsere til at kontrollere hastigheden på deres server ved hjælp af vores gratis serverhastighedstestværktøj.

Alle disse faktorer, hastighed, SEO, sikkerhed, er meget vigtige for et forretningswebsted. Hvilket CMS vil du anbefale til et e-handelswebsted?

Spørgsmålet, man skal stille, er dette: Hvad er webstedets primære funktion? Er det butikken, eller er det andet indhold såsom information om virksomheden, blogs osv.

Hvis butikken ikke er den primære funktion på webstedet, kan du bruge WordPress med et e-handels-plugin som Woocommerce eller Joomla med en online-butiksudvidelse.
Husk, at du også skal vælge et tema, der er fuldt ud kompatibelt med det valgte webshop-plugin. Dette sparer dig meget hjertesorg senere.

Hvis dit websted primært er baseret på onlinebutikken, ville jeg vove mig uden for Joomla og WordPress og gå efter noget stærkere inden for e-handel som Magento.

Er der visse typer online-virksomheder, der er bedst egnet til det ene eller det andet?

Jeg tror ikke, at der er specifikke nicher, der er bedst egnet til Joomla eller WordPress.

Jeg starter aldrig et projekt med et valg af CMS på forhånd, medmindre der er en særlig grund til at gøre det.

Der er ingen hårde og hurtige regler for at vælge et CMS til en bestemt type online-forretning. Hvert projekt har sine egne kendetegn, og de fleste gange kan både Joomla og WordPress gøre et godt stykke arbejde.

For eksempel var et af vores nylige projekter IntentMultimedia. Klienten var allerede tilpas med at bruge Joomla, så hvorfor har klienten gennemgået hele læringskurven for at lære WordPress? De var glade for at fortsætte med at bruge Joomla, så vi opgraderede deres websted, gjorde det lydhør og de var mere end glade.

En anden gang, hvor vi arbejdede for Malta Climbing Club-webstedet, valgte vi Joomla. Klienten var ikke begejstret for det, og designerne, vi arbejdede med, hadede virkelig ideen om at bruge Joomla i modsætning til WordPress. Få dage nedefter vendte vi beslutningen og gik med Joomla. Du skal virkelig se, hvad der bedst tjener dine klienter i slutningen af ​​dagen, ikke dine egne præferencer. Du kan ikke tvinge ting ned på folks hals, bare fordi du foretrækker det på den måde selv. Til sidst vil en forkert vurderet beslutning vende tilbage til dig og skade dig.

Ethvert råd til at hjælpe nogen med at bestemme, hvad der er bedst for deres e-handelswebsted?

Den måde, jeg anbefaler at gå rundt på, er ved at besvare følgende spørgsmål.

 • Har du erfaring med Joomla eller WordPress?
 • Vil du specifikt skifte væk fra dit nuværende CMS?
 • Kan du opnå den funktionalitet, du ønsker med Joomla, eller skulle du stole på hacks for at opnå det ønskede slutresultat? (Jeg har en tendens til at holde hacking af kode til et minimum for at sikre, at jeg følger med ALLE seneste opdateringer af sikkerhedsmæssige årsager)
 • Er der specifikke grunde til, at Joomla vil arbejde bedre på dette websted?
 • Er der temaer for Joomla, der er gode nok til dine designideer?

Når du har disse svar klare i hovedet, kan du træffe en veluddannet og undersøgt vurdering af, hvilket CMS du skal gå til.

For eksempel, hvis du planlægger at bygge en masse tilpassede sider, vil du opdage, at WordPress-pagebuildere som Divi er meget mere produktive og modne end i Joomla.

Jeg vil ikke sige, at WordPress BØR bruges til disse typer virksomheder. Du skal veje fordele og ulemper ved at arbejde med begge dele. Du vil også blot opdage, at nogle mennesker er mere komfortable eller partiske til at arbejde med et specifikt CMS. Hvis de er i stand til at opnå gode resultater med deres valg af CMS, så er de fair nok, hvem er vi til at diskutere og prøve at overbevise dem ellers?

David, du har været en enorm hjælp for vores læsere til at sortere forskellene og fordelene ved at bruge Joomla eller WordPress. Læsere, for at få yderligere oplysninger og detaljer om dette emne, skal du sørge for at besøge Dart Creations.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me