Google Analytics er et værktøj, som mange begyndere-bloggere, online-butikkejere og webstedsejere har en tendens til at underudnytte. I dagens digitale tidsalder er data og information absolut vigtig, hvis du vil have et vellykket websted.

Som websteejer skal du bestemt have Google Analytics installeret på dit websted. Vi har skrevet en trinvis vejledning, så du kan installere den uden meget besvær.

Men før vi gør det, lad os se på, hvad Google Analytics handler om, og hvorfor det er så vigtigt i første omgang. Hvis du allerede kender til Google Analytics, kan du springe direkte til guiden nedenfor.

Hvad er Google Analytics?

Sådan tilføjes Google Analytics til din WordPress

Google Analytics bruges til at indsamle brugsdata på et websted

Kort sagt er Google Analytics et gratis webstedssporingsværktøj, der indsamler data på et websted, såsom konverteringer, webstedstrafik, brugeradfærd og så meget mere. Det er bestemt en af ​​de mest populære datasporingstjenester, der i øjeblikket er tilgængelige.

Formålet med Google Analytics er at give dig data, som du kan bruge til at udtrække nyttige oplysninger, f.eks. Hvor meget trafik dit websted får, og hvor det kommer fra, og hvordan brugerne opfører sig, når de er på dit websted.

Med Google Analytics kan du også eksportere alle disse data i flere formater (dvs. eksel, dokumenter, pdf osv.) Eller endda opbygge dit eget brugerdefinerede dashboard, der giver dig mulighed for at få de oplysninger, du har brug for.

Hvad der gør Google Analytics væsentligt?

Når man opretter et WordPress-websted, har man som regel et mål i tankerne.

For en blogger kan det være de ting, du brænder for. For en virksomhed kan det være at starte en online butik.

Eller måske vil du bare have et websted til at dele indhold med folk.

Uanset årsagen, ønsker du at få folk til at besøge dit websted, og for at gøre det, skal du forstå dit publikum.

Hvor dine besøgende kommer fra, hvilken slags indhold de foretrækker eller endda hvilken side de gerne vil besøge – alle disse oplysninger kan bruges til at se, hvad der fungerer, og hvad du kan fokusere på for at forbedre dit websted yderligere.

Med Google Analytics kan du se, hvilket indhold på dit websted, der resonerer med dine besøgende. Derfra kan du forbedre din blog ved at planlægge dit indhold eller artikler omkring områder eller emner, som dine læsere ønsker.

Selvom der er masser af fordele ved at bruge Google Analytics, er den største fordel, at det er gratis. Uanset om du er interesseret i at lære om analyse eller ej, skader det ikke at have Google Analytics kørt i baggrunden og indsamle data til dit websted.

Hvilke målinger skal du overholde?

For nybegynder skal forstå, at alle data fra Google Analytics kan være en smule overvældende. For at hjælpe dig, har vi listet nogle af de nøgledata, som du skal holde øje med, når du bruger dem.

GA betjeningspanel

Et eksempel på Google Analytics-betjeningspanelet

 1. Trafikskilde
  Spor, hvor dine besøgende kommer fra (dvs. Google-søgning, direkte til dit websted, Google-annoncer, sociale medieplatforme, andet websted & etc).
 2. sidevisninger
  Sporer antallet af brugere, der indlæser og ser dit websted.
 3. Afvisningsprocent
  Måler og sporer antallet af brugere, der lander på dine sider og forlader øjeblikkeligt.
 4. Sessions
  Sporer antallet af besøgende, som dit websted modtager.
 5. Sider pr. Session (eller sessionens varighed)
  Sporer og måler den varighed, en bruger forbliver på dit websted, og hvor mange sider de har besøgt i en session.
 6. Konverteringer (eller mål)
  Måler og sporer antallet af besøgende, der har afsluttet en bestemt handling på dit websted, som du har oprettet. Dette kan være alt fra brugere, der udfylder og indsender kontaktformularer eller tilmelder sig til registreringer.

Nu, hvor du har dækket det grundlæggende, er det tid til at installere Google Analytics på dit WordPress-websted!

Installation af Google Analytics på WordPress

Hvis du vil installere Google Analytics korrekt, skal du udføre et antal trin.

Hvis du er bekymret for håndtering af koder, skal du ikke være det. Vi guider dig gennem alle trinene, så alt installeres korrekt.

Lad os starte med det første trin!

Trin 1: Opret en Google Analytics-konto

 • Inden du kan tilføje Google Analytics til dit WordPress-websted, skal du først have en Google-konto. Hvis du ikke har en, skal du oprette en her.
 • Når du har en konto, skal du gå videre og logge på Google Analytics.
 • Du skal derefter blive bedt om at oprette en Google Analytics-konto. Følg blot trinnene for at få din konto konfigureret.

Med din Google Analytics-konto konfigureret, kan du derefter gå videre til det næste trin, der forbinder den til dit WordPress-websted.

Trin 2: Forbind Google Analytics med dit WordPress-sted

Normalt i dette trin skal du tilføje en Google Analytics-sporingskode til dit WordPress-websted for at forbinde dem begge. Dette kræver en smule kodning med en Javascript-kode, som Google leverer.

Dette kan dog være ret forvirrende og overvældende, især hvis du er nybegynder eller nybegynder. I stedet vil vi bruge et plugin, som ikke kræver, at du foretager nogen kodning overhovedet.

Det plugin, som vi anbefaler dig at bruge, er MonsterInsights. Det er et af de mest populære plugins til WordPress med over 2 millioner aktive installationer og er rangeret som nr. 1 som et Google Analytics-plugin til WordPress.

MonsterInsight Dashboard

Et eksempel på MonsterInsights betjeningspanel på WordPress

Følg nedenstående trin for at få pluginet op og køre:

 1. Download MonsterInsight-pluginet. (Du kan vælge enten gratis eller betalt version)
 2. Installer og aktiver plugin på din WordPress-konto.
 3. Når det er installeret. Gå over til panelet “Indstillinger” under “Insights” -menuen, og klik på “Autentificer med din Google-konto”.
 4. Derefter bliver du bedt om at logge ind på din Google-konto, og så skal du tillade Monsterinsghts at oprette forbindelse til Google Analytics-kontoen.
 5. Det næste trin er at konfigurere din profil, som du kan oprette forbindelse til dit websted til. I rullemenuen skal du vælge “Alle webstedsdata” på det websted, du vil have forbindelse, og klik derefter på knappen “Komplet godkendelse”.
 6. Og du er færdig! Google Analytics skal spore alle dine websteds data. Hvis du vil se rapporter om dataene, kan du gå til afsnittet “Rapporter” i MonsterInsights.

Trin 3: Analyse af dine data

Når det først er installeret, vil MonsterInsights give dig en masse oplysninger om dit WordPress-websted under siden “Rapporter”. Dataene vil blive repræsenteret i diagrammer og grafer, så de let kan ses og forstås.

Diagram og graf over MonsterInsights

Brug MonsterInsights til at analysere dine data

Derudover kan du også navigere på tværs af forskellige sektioner af UI for at få mere detaljerede målinger og data, f.eks. Konverteringsfrekvenser og tendenser til søgeudtryk i Google.

Et par målinger, som vi varmt anbefale at analysere, er:

 1. sidevisninger
  Sporing af antallet af sidevisninger pr. Brugersession kan give dig en idé om, hvor engagerede dine brugere er med dit websted. Hvis de forlader hurtigt efter en side, skal du finde ud af, hvordan du får dem til at blive.
 2. Sessions
  At forstå mønsteret for din trafikstrøm kan hjælpe dig med at maksimere synligheden af ​​dit indhold. For eksempel, hvis du får en masse unikke sessioner i løbet af frokosttiden, får du flest visninger ved at lægge indhold i denne periode.
 3. Henvisninger
  Hvis besøgende kommer til din side fra andre sider, kan du prøve at nå ud til disse websteder for at se, om der er en chance for samarbejde.
 4. Besøgende (nye og vende tilbage)
  At kende procentdelen af ​​din første gang og gentage besøgende kan være nyttigt at identificere, om du trækker nok nye målgrupper, og hvis du bevarer ældre.
 5. Enhedsbrug / fordeling
  At vide, hvilken enhed dine brugere bruger til at forbruge dit indhold, kan hjælpe dig med at optimere dit websteds design. Hvis de fleste af dine brugere er på mobile enheder, ville det være en god ide at have et mobilvenligt websted.

Pak ind

Google Analytics er et kraftfuldt værktøj.

Det er virkelig uheldigt, at det er underudnyttet alvorligt af webstedsejere.

Med de data, som Google Analytics leverer, kan du lære og forstå dit publikum bedre, hvilket kan hjælpe dig med at forbedre dit websted i det lange løb.

Forhåbentlig med denne artikel vil du være i stand til at få Google Analytics installeret, hvilket giver dig al den indsigt, du har brug for lige der på dit WordPress-dashboard!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me