Att klicka på en webbplatslänk verkar vara en så enkel sak.

Men bakom kulisserna pinglas hundratals förfrågningar direkt över hela världen för att ge dig bilder och text. Det händer mycket på de några korta sekunderna, och det finns mycket som kan gå fel.

Det kan börja sakta ner och ta med din webbplats.

Om du har hållit upp med min nuvarande serie om lastningshastighet på webbplatsen vet du att långsamma webbplatser är dåliga nyheter! Faktum är att en lat webbplats kan kosta tusentals besökare och konverteringar.

Med det i åtanke går jag bakom kulisserna för att se vad som händer. Låt oss zooma in de några sekunderna och se vad som håller upp saker!

Proffstips

Långsam webbplats döda försäljningen! Ladda din WordPress-hastighet med dessa 8 hack.

1. Serverprestanda

Din webbplats laddas från grunden. När någon klickar på din webbplats är det som att vrida nyckeln i en bil. Din besökare ber din motor att starta.

Det allra första som händer är detta: Din webbläsare (Firefox, Safari, etc) skickar en ping till din server. Den ber om all information och data så att den kan ladda upp din webbplats.

Om serverns prestanda är dålig tar det längre tid att svara. Oavsett hur snabbt allt annat är, kommer en långsam server alltid att ge dig en långsam start.

Dålig serverprestanda är nästan alltid till din webbhotell. En billig webbhotell ger dig vanligtvis en delad server, vilket innebär att du delar utrymme och resurser med otaliga andra webbplatser. Om din webbplats går långsamt beror det på att du är i en kö med många andra webbplatser!

2. Serverplats

Om du någonsin har ringt ett långt samtal vet du att det tar längre tid att göra anslutningen. Det beror på att informationen måste resa fysiskt för att komma dit. Uppgifterna går via kablar och de överförs via satelliter.

En liknande sak händer när du klickar på en webbplats. När du klickar på en webbplats skickar du ett meddelande till servern. Du ber den ladda.

Låt oss säga att din server är baserad i Amerika. När en japansk besökare klickar på din webbplats måste informationen resa hela vägen över Stilla havet. Den måste begära åtkomst till servern. Sedan måste den resa hela vägen tillbaka över havet för att ladda den på deras skärm.

Data går snabbt. Men det är inte magi!

3. Massor av trafik

Om du upplever mycket trafik kommer det så småningom att din webbplats kommer att sakta ner.

På sin nuvarande nivå kan din webbserver endast betjäna ett visst antal personer samtidigt. Det är lite som att stå i kö i en butik. Ju fler människor kommer in i butiken, desto långsammare får de serveras.

Inte bara det utan även butiken behöver dra ytterligare resurser för att hjälpa till. De måste ringa extra personal bakifrån för att hjälpa till att tjäna alla. Men nu saknar backend-grejerna också.

Samma sak händer på din webbplats. Din server kommer att försöka hantera all extra trafik, men den kommer att sakta någonstans.

4. Extra stora bilder (och komplexa filformat)

Kommer du ihåg de gamla dagarna med uppringd internet? En stor bild kan ta upp till en minut att ladda, en liten bit åt gången! Det var irriterande!

Saker har förbättrats sedan bredband, men den allmänna regeln gäller fortfarande.

När du har pingat servern börjar den transportera varje bit av webbplatsen till din webbläsares skärm. Servern kommer att ha innehåll, text och bilder. Det här är som vår butiksinnehavare som tar ut ditt lager ur ryggen.

När du tänker på det så här är det enkelt. Stora, tunga föremål kommer att ta längre tid att ta fram.

En stor bild kommer att ta lång tid att ladda upp. Om du har massor av stora bilder på din webbplats lägger du till extra laddningstid för varje bild.

Filformatet är också viktigt här. Webbläsare kan ladda JPG-, PNG- och GIF-bilder bra och snabbt. Men tunga format som TIFF och BMP kommer att äta enorma bitar i din laddningstid. Undvik dem!

5. Koddensitet

Du kanske känner av ett tema här redan. Stora, täta element bromsar din webbplats. Ett av de tätaste elementen på din webbplats är koden som skapar den.

Om du är bekant med CSS, HTML och Javascript vet du att det finns en enorm mängd kod bakom din webbplatsdesign.

Till exempel finns det 60 miljoner rader kod på Facebook ensam.

Miljoner rad med kod

(Se hela bilden)

(Det är mer än Hadron Collider)

((Men fortfarande mindre än Google!)).

Om backend på din webbplats är igensatt med överskott av kodning och javascript, kommer det att ta längre tid att dra den upp.

6. Textgrafik

Många webbplatser använder fortfarande bilder för att visa text.

Du kanske använder en bild för att visa din logotyp, till exempel. Eller så kan du ha en förklarande text som en del av en stor bild på din hemsida.

Som du kan föreställa dig tar grafik som dessa mycket längre tid att ladda jämfört med ett enkelt teckensnittalternativ.

7. För många filförfrågningar (RTT)

Jag har redan förklarat hur stora, tunga element tar mycket längre tid att ladda. Det handlar inte bara om deras storlek. Det är hur många av dem som finns.

Varje litet element på din webbplats kräver en annan filförfrågan för att ladda. Varje CSS-fil, varje bild, varje social delningsknapp och varje bit av Javascript är en ny filbegäran.

Din server kan bara hantera en viss mängd förfrågningar per sekund.

Låt oss säga att din webbplats använder 50 filförfrågningar varje gång den laddas. Om 100 personer alla kommer åt din webbplats samtidigt, betyder det 5 000 filförfrågningar på en sekund. Om du är på en liten server kommer det allvarligt att sakta ner saker.

Kom ihåg att det bara finns så många resurser att servera filerna.

8. För många plugins

Om du kör WordPress har du antagligen en mängd plugins bakom kulisserna. Tja, var och en av dem gör sin egen filbegäran. Var och en har en CSS-fil och ett javascript att ladda.

Det betyder mer vikt att bära och fler filförfrågningar. Om du kör många plugins kommer det att sakta ner saker. Fråga dig själv vilka som är absolut nödvändiga.

9. Onödiga omdirigeringar

Föreställ dig att du ber om vägbeskrivning till tågstationen. Då kommer du dit och upptäcker att det är stängt. Det har flyttats till andra sidan staden, och nu måste du gå över staden.

Tar dig åldrar, gör det inte?

Samma sak händer med omdirigeringar. Det är som att ladda en sida två gånger. Undvik omdirigeringar på din webbplats om du inte har ett fantastiskt skäl för att göra det.

10. En föråldrad CMS

Om du använder WordPress, Drupal eller Wix för att hantera din webbplats kommer du att märka en vanlig popup. Det ber dig installera uppdateringar eller nya versioner av programvaran.

En uppdatering innebär i allmänhet att de har strykit bort alla problem och problem, särskilt vad gäller hastighet. Installera de senaste versionerna av all programvara och plugins för att ladda din webbplats snabbare och smidigare.

Tack för att du läser! Håll mig fast, för nästa vecka följer jag upp det här inlägget med en djupgående guide för att fixa vart och ett av dessa problem. [Uppdaterad: 14 belysningstrick för att påskynda din webbplats]

I själva verket uppmuntrar jag att kolla in min e-bok på de exakta stegen jag tog för att få Bitcatcha.com laddad inom tre sekunder.

Låt mig veta om du har några frågor om webbplatsens hastighet i kommentarerna nedan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me