11 Shopify funktioner för att raket din försäljning

Har du en Shopify-butik? Är du redo att ta den till nästa nivå? Är du redo att göra mer försäljning med mindre ansträngning? Nu går vi.


I del 1 av den kompletta Shopify-guiden gick vi igenom den enkla processen att inrätta en Shopify-butik från grunden (och hur man kommer online på bara 19 minuter).

I den här delen dyker vi djupare in i Shopifys låda med tricks. De avancerade teknikerna i det här inlägget hjälper dig att öka försäljningen, locka fler kunder och förbättra effektiviteten i din butik.

Fånga upp vår kompletta Shopify-guide

 • Del 1: Hur man ställer in en Shopify-butik på bara 19 minuter
 • Del 2: 11 Shopify-funktioner som kommer att öka din försäljning
 • Del 3: Shopify SEO: 9 Essentials för att öka din butiks Google Rank
 • Del 4: “Hur lockar jag kunder ??” De första 7 stegen för att marknadsföra din Shopify-butik
 • Är Shopify för dig? Läs vår djupgående Shopify-granskning

Shopify-comp

Notera

Vissa av funktionerna i det här inlägget paketeras i Shopify-standardplanen, men vissa kräver en uppgradering.

1. Övergiven återhämtning av vagnen

Den genomsnittliga kunduppgivningsgraden online är 68,81%. Med andra ord, 7 av 10 kunder lägger till produkter i sin korg och lämnar utan att köpa.

Det är ett enormt antal försäljningar du skulle kunna missa. Se själv genom att navigera till Order > Övergivna utcheckningar på din Shopify-instrumentbräda.

Shopify Abandoned Cart Recovery

Här ser du en lista över alla kunder som placerade föremål i sin korg, men inte kolla in. Tänk om du kunde skicka ett e-postmeddelande och påminna dem?

I standard Shopify-planen är ditt enda alternativ att manuellt skicka ett e-postmeddelande till varje kund en och en för att påminna dem om sin korg.

Övergivna order

Genom att uppgradera till den “avancerade” planen eller ladda ner en app för att överge vagnar, och du kan ställa in ett utlöst e-postmeddelande som automatiskt skjuter till varje kund som lämnar en övergiven vagn.

Gör det rätt, så kommer du att ta tillbaka många av dessa kunder för att slutföra sin kassa.

2. Beräkna fraktpriser automatiskt för varje kund

En av de svåraste aspekterna av att driva en onlinebutik är att beräkna fraktkostnaderna. Om du underskattar kan du förlora mycket pengar. Överskatta, och du kan skrämma kunder med höga priser.

För att undvika detta, använd “leverans i realtid”. Detta beräknar den exakta fraktkostnaden för varje kund baserat på deras plats och produktens storlek / vikt.

Beräkna frakt

För att göra detta måste du aktivera “Advanced Shopify” -planen och välja en transportör (UPS, FedEx etc) för att beräkna priserna.

3. Ta betalningar var som helst med Shopify POS

POS (eller ‘Point of Sale’) är praktiskt om du planerar att sälja dina produkter också i den verkliga världen. Kanske i en pop-up-butik, en marknad eller en tegelbutik.

Ta betalning med Shopify POS

Shopify POS är en app som låter dig ta betalningar i den verkliga världen med en kortläsare (som kostar 59 £). Varje försäljning kopplas automatiskt till ditt online Shopify-konto så att dina konton och lager matchar, oavsett var du säljer.

4. Skapa kundprofiler för att identifiera dina bästa köpare

Genom att be dina kunder att skapa ett konto innan de köper från dig är det möjligt att spåra och övervaka deras information och köpshistorik.

Det kanske låter läskigt, men det är super användbart. Genom att ha kundkonton kan du se exakt vem som köpte vad. Nu är det enkelt att identifiera dina bästa kunder.

Kundkonton

Med den här informationen kan du skicka riktade försäljningsmeddelanden. Låt oss säga att du äger en bokhandel och att du sålde 230 exemplar av en populär roman. Några månader senare börjar du sälja uppföljaren och du vill skicka e-post till alla som köpte den första boken för att berätta för dem.

Genom att spåra köphistorik genom kundkonton vet du exakt vem som köpte den första boken, så att du kan skicka dem direkt. Gå till Inställningar för att aktivera detta > Kolla upp. Ställ sedan in kundkontonavsnittet till “valfritt” eller “obligatoriskt”. Detta kommer nu att be kunderna att logga in eller skapa ett konto när de köper.

Shopify kundkonton

5. Använd rabattkoder

Det är ingen hemlighet att rabatter och försäljningar bidrar till att öka intäkterna, men hur gör du det i Shopify?

Det bästa sättet att göra detta är att använda en Shopify-app som ‘Bulk Rabatter’. Genom att använda detta kan du generera rabattkoder för dollarvärde, procentuell rabatt eller gratis frakt.

6. Sälj presentkort för semestern

Presentkort är särskilt populära under hela helgdagarna och Shopify gör det enkelt att skapa dem.

Köp presentkort

Navigera till produkter > Presentkort. Här kan du skapa ett presentkort, precis som du skulle göra för någon annan produkt.

Notera

Du måste uppgradera till planen “Shopify” på mellannivå för att aktivera presentkort.

7. Integrera Shopify med Facebook

Om du har fått ett stort socialt följande kan du återskapa hela din butik på din Facebook-sida med en “butik” -flik. Kunder kan köpa direkt från dig utan att behöva omdirigera till din webbplats, vilket garanterar en smidigare försäljningsprocess.

Facebook Shopify-fliken

Med hjälp av ett API synkroniserar Facebook-butiken automatiskt betalningar och lager med ditt Shopify-konto, så att du fortfarande hanterar allt från ett ställe.

Börja med att navigera till Inställningar > Försäljningskanaler > Lägg till försäljningskanal > Facebook. Det finns några steg för att koppla upp detta, vilket Shopify beskriver här.

8. Låt Shopify uppfyllandetjänster göra det tunga lyft

Att hantera förpackningar och frakt är lätt den mest tidskrävande aspekten av att driva en butik, särskilt när de stora beställningarna börjar rulla in.

Du kan få Shopify att göra det tunga lyftet här – bokstavligen!

Genom att samarbeta med befintliga uppfyllandetjänster, som Amazon eller Rakuten, kommer de att hantera lager, förberedelser och frakt på dina vägnar. Allt du behöver göra är att lagra ditt lager i ett av deras uppfyllande centra.

Rakuten Super Logistics Shopify App

För att ställa in detta, gå till Inställningar > Frakt > Dropshipping & Uppfyllelse > Lägg till Dropshipping Service och välj önskad uppfyllandetjänst.

9. Bli av med inventeringen helt med Shopify dropshipping

Dropshipping är ett helt nytt sätt att driva en onlinebutik. Den bästa delen? Du behöver inte köpa massor av lager för att komma igång.

När en kund köper en produkt från din butik gör du en beställning hos en tredjepartsleverantör, som sedan skickar produkten till din kund.

Så vitt de vet, kommer det direkt från dig. Det betyder bara att du inte behöver ha ett sovrum eller ett lager fullt av lagerlådor.

För att ställa in det här i Shopify, prova att använda en av de många dropshipping-apparna som Ordoro. De hjälper dig att samarbeta med en leverantör och hantera allt från ett ställe.

10. Använd Shopify “experter”

Shopify marknadsför en handfull expertpartner inom programmering, design, marknadsföring och fotografering för att få ut mesta möjliga av din onlinebutik.

Shopify experter

Shopify listar sina experter utifrån pris, plats och specialisering, så att du kan välja rätt expert för din butik.

Om du inte har tid eller färdigheter för att få din butik precis rätt är detta användbart (om än ofta dyrt) alternativ.

11. Spåra allt med Shopify-analyser och rapporter

Analytics är viktigt för att se hur bra din webbutik fungerar. Hur många besökare kommer till din butik? Var kommer de ifrån? Hur länge stannar de kvar? Och vilken webbplats hänvisade dem?

Navigera till avsnittet “rapporter” för att ladda ner detaljerade diagram över din försäljning, trafik och kundvagnsanalys.

Jag rekommenderar också att integrera Google Analytics i din Shopify-butik. För att göra detta, klistra in din Google Analytics-kod i det angivna fältet på din Shopify-instrumentbräda (finns i Online Store > Inställningar > Google Analytics).

Med hjälp av dessa inbyggda verktyg kan du ladda din Shopify-butik för att generera mer försäljning och fler kunder. Samtidigt kan du minska krångel bakom kulisserna.

Har du någon erfarenhet av dessa Shopify-verktyg? Har du frågor om hur de fungerar? Låt mig veta i kommentarerna så gör jag mitt bästa för att svara!

I del 3 ligger fokus på sökmotorer. Hur exakt justerar vi din Shopify-butik för att rankas högt i Googles sökningar? Leta efter det nästa vecka här på Bitcatcha-bloggen.

Avatar

Om författaren

Ben är copywriter och redaktör från London. Hans arbete visas regelbundet i The Huffington Post, och han har arbetat med flera framgångsrika copywritingkampanjer för Sony UK. Känn dig gärna kontakt med Ben via Twitter.

Gilla vad du har läst?

Gå med i våra prenumeranter som får uppdatering från Bitcatcha. Vi skickar ut exklusiva tips och tricks på nätet.

Nästa “

Varför ska du ansluta Etsy till en Wix-webbplats & Hur man gör det på 10 minuter

«Föregående

Uppgraderingar av innehåll – det snabbaste sättet att fler prenumeranter (den definitiva e-postmarknadsföringsguiden del 2)

Är din webbplats snabb nog?

Förlora inte försäljning. Kontrollera din serverhastighet här.

Se vår rekommenderade webbhotell

Anslut med oss

rss-icon   facebook-icon   twitter-icon edin-icon

Börja här

 • Din onlinebutik på 19 minuter: Hur du ställer in Shopify (komplett Shopify-guide del 1)
 • 11 Shopify-funktioner du inte visste om (men de kommer att raket din försäljning): Komplett Shopify-guide del 2
 • Shopify SEO: 9 väsentligheter för att öka din butiks Google Rank (den kompletta Shopify-guiden del 3)
 • “Hur lockar jag kunder ??” De första 7 stegen för att marknadsföra din Shopify-butik (komplett Shopify-guide del 4)
 • UX-design del 1: Hur du skapar ditt värdeförslag & Övertyga användare att vidta åtgärder

Skapa Shopify Online Store

snabblänkar

Shopify

Planen / prissättning

mallar

Installationsguide

14-dagars rättegång

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map