15 tips för mobil design för att öka försäljningen av e-handel

Visste du att 55% av all e-handelstrafik nu finns på en mobil enhet?


Det stämmer, mer än hälften av alla människor som tittar på shoppingplatser finns på sin telefon eller surfplatta.

Ändå är här problemet: 46% av de 50 återförsäljarna har fortfarande inte en responsiv mobilwebbplats. Så även om hälften av all shoppingtrafik sker på en mobil, är hälften av detaljhandlarna inte inställda på det. Det betyder att hälften av kunderna klämmer och zoomar och vrider sin telefon för att se en webbplats korrekt.

Så vi är överens om att en lyhörd, engagerande mobilwebbplats är avgörande. Men det är bara början. Liksom en stationär webbplats kan du finjustera och optimera din mobilwebbplats så att den ökar försäljningen ytterligare. Här är hur:

1. Enkelhet

Att arbeta med en så liten skärm kommer alltid att bli svårt. Det är därför enkelhet är ditt främsta mål. För e-handelswebbplatser är det särskilt svårt, eftersom det finns så mycket innehåll att pressa på. Hur marknadsför du alla dina produkter utan att skada det lilla skärmutrymmet?

Titta på hur ETQ visar sitt sortiment av skor på sin mobila webbplats. Det är vackert i sin enkelhet. De har lämnat majoriteten av skärmutrymmet helt fritt för att ge sina produkter mitt i scenen. Till och med färgpaletten har valts för att matcha sitt sortiment. Det ger hela webbplatsen en enkel, sammanhängande känsla. Trots att skärmen är liten känns den rymlig.

2. Tänk på tummen!

Försök hålla din smartphone nu. Flytta tummen runt skärmen och känna var den är mest bekväm och naturlig. Allas tumstorlek är annorlunda, men i allmänhet gäller den här bilden nedan för de flesta:

tumspårning

Med detta i åtanke vill du inte sätta några knappar eller viktiga komponenter i de översta avsnitten. Lämna det bara för rubriker. Placera allt ditt rullande innehåll och knappar i mitten så att det är lätt och bekvämt att nå. (Glöm inte att tänka på vänsterhandlare! Vänd bilderna ovan för att se hur saker och ting fungerar för vänster).

3.… Särskilt de stora tummen

Förutom tummen “nå” bör du också ta hänsyn till den “stora tummen”. Vi har alla använt en mobilwebbplats där du måste klicka på den minsta länken. Det är svårt och frustrerande, eller hur? Den allmänna regeln är att välja större element än du anser nödvändigt.