16 megatips för att öka din e-handelsomvandling

Jag är fascinerad av konverteringsfrekvenser.


Eftersom du kan öka din försäljning utan att spendera ett enda öre på extra marknadsföring.

I stället för att jaga nya kunder kan du strama upp din webbplats och få ut mer av din befintliga trafik.

Vänta, vad är konverteringsgraden?

Enkelt, det är varje gång din kund klickar på “köp-knappen”. Eller varje gång de registrerar sig för din tjänst. Din konverteringsfrekvens är procentandelen av de totala besökarna som klickar på den viktiga knappen.

Låt oss kliva av jaget och visa hur du skickar din e-handelsomvandlingsfrekvens skyhög.

1. Ställ in mindre konverteringar

Visste du att 90% av dina butiksbesökare inte är redo att köpa från dig ännu? Det tar ett tag att bygga upp det förtroendet och övertyga någon att köpa från dig.

Men snarare än att säga adjö till de 96%, sätt upp några mindre konverteringar på vägen – som en e-postregistrering. Även om du inte gör försäljningen direkt får du en e-postadress. Det betyder att du kan vårda dem. och göra den stora konverteringen senare.

Marie Claire - mindre konvertering

Ta en titt på hur Marie Clare erbjuder dig sina 50 bästa skönhetstips i utbyte mot en e-postadress. De vet att deras potentiella kunder kommer att älska det, och de gör en liten konvertering.

Så småningom kommer den abonnenten sannolikt att köpa av dem. Fullständig konvertering slutförd!

2. Ta bort risken

De flesta är skeptiska till att köpa från ett litet företag de aldrig har hört talas om. Vår försiktiga instinkt sparkar in, och vi pratar ofta oss själva ur det.

Så ta bort risken innan din kund har chansen att tänka på den! Förvänta varför en potentiell kund kan tveka om att köpa din produkt. Låt oss säga att du driver en modebutik. Dina kunder är oroliga för följande risker:

 1. kläderna passar inte ordentligt
 2. de kommer inte att gilla det när du provar det
 3. de har slösat bort sina pengar vid leveransen

Så ta bort dessa risker från ordet “gå”.

Hugo Boss - Minska kundernas risk

Hugo Boss gör detta precis längst upp på deras webbplats. De berättar genast att de kan returnera varan gratis. Och de kommer till och med att göra kompletterande ändringar för dig.

Om du inte gillar kläderna får du tillbaka dina pengar, eller så kan du byta ut dem. Risken och ångesten är borta.

3. Socialt bevis

Ett annat sätt att bryta ner dessa försiktiga hinder och säkra extra konverteringar är med socialt bevis. Visa dina besökare det riktiga människor använder redan din produkt.

Kunderna är får; de vill veta att andra människor litar på din tjänst!

Asos gör detta bättre än någon med sin #AsSeenOnMe-funktion. Kunder laddar upp bilder av dem som bär Asos-kläder.

Visa din produkt i aktion

Det övertygar besökarna att andra människor litar på dina produkter. Och det ger dem förtroende att klicka på ‘köp’ -knappen. Den här funktionen låter människor också se hur kläderna ser ut på “vanliga” människor. (d.v.s. inte en modell!) vilket går långt för att hjälpa människor att fatta sitt beslut.

Marknadsguruen Mark Schaefer sa detta bättre än någon annan:

Socialt bevis

4. Köp med ett klick

Gissa hur många kundvagnar online som överges innan du checkar ut?

68%.

68% !! Det är en enorm mängd människor som ligger precis vid mållinjen, men klickar bort innan du köper. Varför händer detta?

Ett svar är en komplicerad kassaprocess. Kunderna blir uttråkade, frustrerade eller distraherade.

Det är ditt jobb att få dem att kolla snabbt. Att förenkla betalnings- och kassaprocessen är högsta prioritet.

För befintliga kunder som redan är inloggade, ställ in ett-klick-köp.

Amazon - kassaprocess

Du vet redan att Amazon är kungarna för att klicka med ett klick. Du har antagligen fallit för det (jag menar använt det) redan. Systemet kommer ihåg alla dina detaljer, så du kan beställa utan att gå igenom den röriga kassaprocessen.

5. “Köp-som-gäst”

Det finns en annan anledning till att kunder överger sina vagnar så ofta. Frågas om oändliga mängder information. Kom ihåg att du försöker få så många omvandlingar genom dörren som möjligt. Gör den här delen så enkel som möjligt.

Ge människor ett superlätt sätt att betala och gå vidare. Ju mer information du ber om, desto mer sannolikt är det att du tappar försäljningen.

Apple gästkassa

Apple har ett fantastiskt system här. Naturligtvis hamnar du i slutändan din e-postadress, men lämna den rätt tills slutet. Ta dem till betalningsporten först.

6. Gratis frakt

Som kund kommer vi ofta att förbinda oss att köpa något. Vi kommer att motivera priset i våra huvuden och vi ska äntligen gå till utcheckningen.

Och sedan – vänta – de har precis lagt till 5 $ frakt! Det är en liten mängd, men det förändrar hela köpspsykologin. Det är en annan barriär som kanske bara vänder bort människor.

gratis frakt

Försök att lägga till gratis leverans till allt och prissätt leveranskostnaden till dina produkter istället. Vi vet att detta kommer att göra saker lite svåra för dig och dina konton, men det finns sätt att hjälpa dig.

7. Minska antalet produkter som visas

Sunt förnuft säger oss att sälja så många produkter som möjligt. När allt, alla älskar val, eller hur?

Sanningen är faktiskt ganska annorlunda. När kunder står inför många produkter tenderar de att välja ingen av dem. De är överväldigade och kan inte bestämma.

När det bara finns ett litet urval av alternativ, tycker de att det är lättare att välja.

Vissa Stanford University-experter testade detta i en jam-shop. När de erbjöd kunder färre valmöjligheter med syltstopp smög försäljningen.

få produkter konverterar bättre

Ta ett blad ur Apples bok här. Du kan räkna antalet produkter de säljer på två händer. Och de är världens största detaljhandelsföretag. Helvete, de är det största företaget i världen (när det gäller marknadspris.)

8. Skapa knapphet

Vi är alla rädda för att missa en fantastisk affär eller erbjudande. Om du berättar för kunderna att du bara har ett begränsat lager kvar, är det mycket mer troligt att de köper det.

Enligt en ny studie ökade detta trick en marknadsförares omvandlingsfrekvens med en häpnadsväckande 332%.

Om du berättar för kunderna att ett erbjudande slutar om 6 minuter och 18 sekunder kommer de att skynda sig till “köp” -knappen. Och snabbt.

Boohoo - knapphet

Den här är enkel psykologi. Och det behöver inte nödvändigtvis vara sant heller. Men det kommer säkert att öka dina omvandlingsfrekvenser. Vi hatar att missa en hel del. FOMO är verklig!

9. En magnetisk uppmaning

En uppmaning är den enskilt viktigaste knappen på din webbplats. Det är knappen “köp” eller “anmälan”.

Det är konverteringsknappen.

Ditt mål är att få så många människor som möjligt att klicka på den. Så det måste vara magnetiskt. Det finns ett par regler att följa när det gäller CTA:

 1. Gör det till en djärv färg
 2. Ge det gott om klart utrymme så att det drar ögat
 3. Använd brådskande kopia

Jag gillar särskilt följande exempel, som följer alla tre reglerna och lägger till lite “clincher” så ta bort all kundångest.

Manliga varor - Uppmaning

Det är ljusgrönt och det kräver uppmärksamhet. Det finns gott om klart utrymme för att dra ögat, och det har en känsla av brådskande; “Komma igång”. Men den bästa biten är den lilla klämman, “Gå med i 1000-tal män som redan har anmält sig”. (Jag kan till och med förlåta den fruktansvärda användningen av apostrofen).

Det innehåller socialt bevis (som vi talade om tidigare), och det tar bort den känslan av risk eller försiktighet.

10. Slipa ditt värdeproposition

Ditt värdeförslag är förmodligen den viktigaste faktorn i dina konverteringsfrekvenser. Det är också det svåraste att få rätt.

Aldrig hört talas om det förut? Här är ett värdeförslag i handling, med tillstånd av ‘Square’:

kvadratvärdeproposition

Enligt min mening är det en av de bästa värdeförslagen på webben.

En värdetillgång är en kombination av kopia, bilder och en CTA som fångar hela ditt företag på en delad sekund.

Låt oss titta på exemplet ovan. Kombinationen av ord och bild är så väldigt enkel att du direkt vet vad den gör och varför du behöver det. Och titta bara på den CTA: “Få din gratis kortläsare”. De borde lära ut detta i marknadsföringsskolan.

Om du kan berätta för kunderna vem du är och varför de ska köpa från dig på mindre än en sekund kommer din konverteringsgrad att skjuta genom taket.

Proffstips

Se Alex Osterwalder prata om att utforma det perfekta värdeförslaget. [/ Markera]

11. Anpassning

Kunder är mer benägna att köpa från dig om de känner sig värderade och förståda. Förutse vilka produkter de kommer att gilla, och du konverterar dem gång på gång.

Vi vet alla att Amazon är lysande på detta. De visar dig rullar med personliga objekt baserat på din surfhistorik och tidigare köp. Det bygger förtroende och stärker kundrelationen.

Asos gör det också med en höjdpunktsrulle som heter ‘Du kanske också gillar …’ Baserat på din shoppinghistoria sammanställer de en lista med relaterade objekt och produkter. Det känns personligt, så kunderna är mycket mer benägna att trycka på “köp” -knappen.

Asos-relaterade artiklar

Om du använder WooCommerce för att driva din butik kan du använda tillägget ‘kundhistorik’ för att övervaka kundköp och erbjuda personliga förslag.

12. Sluta sälja informationen, sälj fördelarna

Om du vill ha en anledning till att Apple säljer fler produkter än sina konkurrenter är det här. Det här är Dells försäljningssida:

överbelastning av information

Informationsöverbelastning!!

De försöker sälja produkten genom att ange dess funktioner och specifikationer.

Låt oss nu titta på Apples försäljningssida:

Apple - försäljning

Inte en enda statistik i sikte. De säljer inte informationen, de säljer fördelarna. De visar hur deras produkt kommer att hjälpa du vara mer kreativ. Det är inspirerande.

(Det är också rent, enkelt, med ett stort förslag på värde).

Sluta att beskriva dina produkter och börja visa kunderna hur det kommer att förändra deras liv.

13. Förenkla din webbdesign. Ta bort distraktioner

Din webbplats har bara ett enda mål: att sälja produkter.

Allt annat är bara en distraktion. Släng det.

En av de svåraste sakerna för alla företagare att göra är att förenkla deras produkt, företag eller webbplats. Allt verkar så grundläggande, höger? Men det är dags att vara modig och göra nedskärningar på webbplatsen.

Här är webbplatsen för Beats. De säljer fler hörlurar än något annat företag på planeten.

Beats - enkelhet

Du kommer att märka att det bokstavligen inte finns något att klicka på förutom produkterna själva. Det finns inget som distraherar dig från att utforska vidare och i slutändan köpa.

Internet är utformat för distraktion. Vi går vilse i kaninhål och innehåll. När det gäller din försäljningssida, se till att det bara finns en väg ut. Köpknappen!

14. Visa produkten i aktion

De bilder du använder på webbplatsen är oerhört viktiga. Det är ingen hemlighet att vackra bilder säljer produkter. Kunderna vill se alla detaljer i högupplöst innan de köper. Det minskar risken och ökar lusten!

Men för en konverteringsfrekvens på toppen kan du gå ett steg längre. Visa din produkt i aktion.

Go Pro-värde prop

Här är en GoPro-kamera i sin naturliga miljö. Du behöver inte ens se en bild av själva kameran, men du vill direkt en!

Asos gör detta ännu bättre genom att visa en catwalk av sina kläder. Det är ett mycket bättre sätt att se hur deras kläder passar än ett par noggrant redigerade bilder.

y6dk3asos - catwalk

15. En bra ol-försäljning

Det är det äldsta tricket i detaljhandelsboken, men det fungerar som en charm.

asos - försäljning

Försäljning inspirerar till brådskande och ger människor en ännu större anledning att klicka på “köp” -knappen. Uppenbarligen kan du inte driva försäljning dygnet runt, men du kan rotera vilket lager och objekt som finns till försäljning.

Du kan kanske lägga alla herrkläder till försäljning i en vecka. Då alla kvinnors kläder. Sedan bara skor. Fortsätt rotera, så kommer du alltid ha något till salu och skicka konverteringsfrekvensen högt.

16. A / B-test

Har du två fantastiska rubriker i åtanke, men vet inte vilken som är mer effektiv?

Eller kanske du försöker välja mellan två olika färger för din uppmaning.

Istället för att gissa eller välja blint, kör ett A / B-test för att ta reda på det säkert vilken fungerar bäst. Ett A / B-test serverar ett alternativ till hälften av dina besökare och ett annat alternativ för de andra.

Den som konverterar bäst är din vinnare. Och sedan kan du implementera det på hela webbplatsen.

Börja göra detta med varje större beslut, och du kommer att skärpa din konverteringsfrekvens avsevärt. Du kommer snabbt att inse att varje liten aspekt av din webbplats påverkar din försäljning. Du vill testa allt!

Beväpnad med dessa 16 megatips kan du öka din försäljning utan att spendera ett öre på extra marknadsföring.

Har du några frågor, idéer eller åsikter? Meddela mig i kommentarerna så svarar jag gärna.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map