En stark online närvaro hjälper nästan alla företag. Men för en e-handel är en väl genomtänkt webbplats en nödvändighet.

Din e-handelssajt är som en butik. Din butik kan vara full av alla typer av dolda och värdefulla skatter, men om den är trasslad, rörig och smutsig är få få modiga nog att våga sig in.

Medan vissa trivs på jakten och älskar att spendera timmar på att skura loppmarknader för den perfekta lilla prydnaden, har de flesta inte tid – särskilt om de handlar online.

De flesta kommer helt enkelt att gå vidare till det rena, organiserade, lätt att bläddra utrymmet bredvid. Samma gäller i den virtuella världen.

Nyckeln är att göra det enkelt för människor att hitta det de letar efter på din webbplats och se till att det är enkelt att göra affärer med dig. Låt inte någon arbeta för hårt – de kommer bara att bli avskräckta och snabbt gå vidare. När allt kommer omkring finns det troligtvis en annan butik bara ett klick bort.

# 1 Rock Your Homepage

Första intryck räknas – och ingenstans är detta tydligare än online. Om du inte är ett väletablerat varumärke, är chansen att din potentiella kund första introduktion till dig kommer att finnas på din hemsida.

Om du har en fysisk butik, tillbringar du mycket tid på att få fasaden att se vacker ut, och dina fönster är lämpligt utformade för att locka människor som går förbi att komma in och titta. Samma bör gälla för din hemsida.

Din hemsida är där du vill uppmuntra dina besökare att titta djupare – oavsett om det innebär att utforska dina produkter, klicka på din om-sida eller lära dig vad som får dig att kryssa i din blogg.

Först och främst bör din hemsida tydligt förmedla vad du handlar om. Du bör ha tydligt varumärke och göra det enkelt för dina potentiella kunder att ta reda på vad du säljer.

Du måste också ha tydlig navigering. Detta är utgångspunkten för din kund, så du vill göra det enkelt för dem att hitta det de letar efter. Din sökruta ska vara fram och mitt, så det är uppenbart.

Utformningen av din hemsida kan göra långt för att suga människor längre in på din webbplats eller stänga av dem. Du kan lägga till lite intresse med tilltalande fotografering och andra bilder, men håll det enkelt och rent.

Du vill också göra det enkelt för kunder att kasta föremål i sin virtuella kundvagn, även från din hemsida. Så lägg fram dina bästa produkter fram – precis som i butiksfönster. Har länkar till dina populära produkter och ha ett separat försäljningsavsnitt. Du vet att alla älskar en affär.

Var inte rädd för att bli personlig. Du kan göra en personlig kundupplevelse genom att använda saker som plats, visade sidor, tidigare köp, enheten som används, nyckelord osv. Så att din kund känner att din webbplats är anpassad efter deras behov.

Amazon är mästaren i att göra relevanta rekommendationer. Om du någonsin har köpt något från Amazon, har du utan tvekan blivit hälsad med en mängd förslag på deras hemsida – oavsett om det är tråkiga bilder av “relaterade till artiklar som du har sett”, artiklar “inspirerade av din surfhistorik, “Eller” fler artiklar att tänka på. “

amazon-hemsida-exempel

Här är några andra extrafiler att inkludera på din hemsida:

Länk till dina vanliga frågor, så att en ny kund enkelt kan ta reda på dina returpolicyer, vilka betalningar du accepterar, garantier och hur länge de kommer att behöva vänta på att de beställer.
• Har Delningsknappar för sociala webbplatser att dra nytta av gratis word of mouth-reklam.
• Display gratis frakt, eller din schablonbelopp om det är vad du erbjuder.
• Överväg att använda livechatt programvara.
• Visa din telefonnummer och en fysisk plats om du har en för att förbättra din trovärdighet och pålitlighet.

# 2 Bygg förtroende med din Om oss-sida

Om du gillar Target eller Nordström har människor antagligen hört talas om dig. De kan till och med ha besökt dina fysiska butiker. Men vad händer om du uteslutande är en e-handelsföretag utan fysisk butik? Nya kunder kanske inte vet något om dig och kanske är försiktiga med att göra ett köp från dig.

Ange om-sidan. Din om-sida är där du kan bygga förtroende hos potentiella kunder och tappa deras rädsla. Du vill att din kund ska dela med sina pengar – så du måste låta dem veta att du är legitim. De måste tro på att deras ordning kommer att komma.

Till att börja med, gör din om-sida lätt att hitta. Ha en länk från din hemsida. Blir inte för söt med det du kallar det. Använd något som Om oss, eller Möt teamet för att göra det tydligt.

Sidan om är där du kan berätta din historia, men kom ihåg att hålla den om kunden. Använd din egen röst och var konsekvent med resten av din webbplats. Förklara vad du gör och varför.

Gå vidare och infusera viss personlighet. Presentera vem som är med på laget. Gör det roligt genom att lägga till intressanta nycklar, som marknadsföringsdirektören är en ivrig storvågsurfare i sin fritid, eller att lagerschefen odlar prisbelönta rosor. Håll det riktigt och låt dem veta att du är mänsklig. Det hjälper till att inkludera riktiga foton (inte generiska lagerbilder), eller till och med en video för att hålla det intressant.

Naturligtvis handlar inte din om-sida faktiskt om dig. Det är ett bra ställe att låta dina kunder veta vad du kan göra för dem. Fokusera på hur du kan lösa deras problem.

Kom ihåg att göra det enkelt för människor att komma i kontakt med dig. Din kontaktinformation ska finnas på flera platser på din webbplats, inklusive din om-sida.

Och som med allt ditt innehåll, glöm inte att uppdatera din om-sida ofta. Håll den aktuell och livlig. Låt dina kunder veta om den heta nya klienten eller din senaste designtriumf. Du kan inkludera utvalda kundutlåtanden och länkar till priser. Men gå inte överbord.

# 3 Gör det enkelt att ladda upp kundvagnar

Föreställ dig en kund som anländer till en livsmedelsbutik och måste söka efter en kundvagn för att lägga in sina varor. Det finns en anledning till att butikerna lägger sina vagnar framför och mitt i närheten av ingången. Detsamma bör gälla för din e-handelswebbplats.

kundvagn-bitcatcha

Allt ska vara intuitivt för dina kunder. Gör dina lägg till i kundvagnen / kassan knappar tydliga. Det är också bra att ta med bilder av de valda produkterna direkt i vagnen.

Det är ingen överraskning att Apple träffar alla viktiga punkter med sin virtuella kundvagn. Som du kan se i screengrab nedan är vagnen enkel, men förmedlar helt klart all viktig information.

Det finns bilder på artiklarna. Priset är på förhand, inklusive uppskattad moms och frakt. Det finns till och med en linje som låter dig veta när du kan förvänta dig ditt paket (gratis två dagars frakt på beställningar kl. 17.00). Och den ljusgröna utcheckningsknappen tigger bara om att klickas.

Bitcatcha-äppel kundvagn

Naturligtvis är det bara början att tillhandahålla tillgängliga kundvagnar. Även om din kund har kastat några saker i sin kundvagn är det inte dags att bli för upphetsad ännu. BI Intelligence uppskattade att varor med ett värde av fyra biljoner dollar lämnades okravade i kundvagnar förra året.

Köpare gillar inte överraskningar och de uppskattar inte hinder. eMarketer fann att 28% av kunderna inte slutförde köpet på grund av fraktkostnader. Ytterligare 23% övergav sina varor eftersom de inte ville skapa ett nytt användarkonto för att slutföra köpet.

Gör det så enkelt som möjligt för dina kunder. Låt dem inte registrera sig för något. Låt dem kolla in som gäst och ge dem sedan möjligheten att skapa ett konto i slutet.

Ge dem också gott om betalningsalternativ. Förutom att acceptera kreditkort, låt dem använda PayPal eller GoogleWallet, så att de bara kan ansluta ett lösenord istället för att behöva söka efter sin plånbok.

Men förtvivla inte om kunder inte checkar ut direkt. Inte alla som lägger varor i sin kundvagn planerar att köpa dem omedelbart. För vissa är en kundvagn nästan som en önskelista. Visst – det kan vara artiklar som de är intresserade av att köpa, men de är inte riktigt redo att dra avtryckaren.

En “ihållande” kundvagn gör det möjligt för människor att lägga varor i sin kundvagn och komma tillbaka dagar senare, och dessa föremål är fortfarande lockande där. De behöver inte söka igenom artiklarna igen, vilket gör det lättare för dem att slutföra sina köp.

Att bara ha någon i varorna kan vara en seger. Med det draget har du fångat in alla typer av information. Du vet nu vilka saker de är intresserade av. Du kan rikta om dessa köpare med e-postmeddelanden efter att de har lämnat din webbplats.

Och om deras artiklar fortfarande sitter i den ihärda kundvagnen när de kommer tillbaka, har du gjort det så mycket lättare för dem att avsluta köpet.

# 4 Få fler besökare med din blogg

Du kanske har underbara produkter som massor av människor skulle älska att ha, men om ingen besöker din webbplats kommer de inte att flytta från dina hyllor. Alla e-handelsföretag behöver trafik till sin webbplats för att göra försäljningen.

Men hur lockar du nya besökare till din webbplats? Nåväl, ett effektivt sätt är en blogg.

Du kanske tänker – ok. Jag hatar att skriva. Men bloggar är ett av de bästa sätten att bygga din publik, öka engagemanget och generera trafik till din webbplats.

blog-innehålls

Bloggar är en bonanza för SEO-syften. Genom att konsekvent posta nya blogginlägg visar det att din webbplats uppdateras. Och sökmotorer kommer att lägga märke till det. Du kan till och med skapa ditt innehåll kring vissa nyckelord och dra fler besökare. Att bara ha fler sidor på din webbplats ger dig en SEO-boost.

En blogg är ett sätt att skapa tvingande innehåll kontra en produktsida, vilket gör det mer troligt att folk delar det på sociala medier.

Blogga är ett sätt att göra dig själv framstående som en myndighet inom ditt område, inte där du gör något hårt säljande. Det är bra att läsa in saker om ditt företag, men gör inte allt om dig. En blogg är där du kan erbjuda lösningar på dina kunders problem och svara på deras pressande frågor.

Om du har tappat bort vilka ämnen du ska täcka i din blogg är här några idéer för att ge dig en kickstart:

Hur man gör tutorials. Låt dina potentiella kunder veta hur de kan använda dina produkter för att göra deras liv lättare.
Inlägg om händelser som din målgrupp skulle vara intresserad av.
• Låt din publik veta om en kommande försäljning så att de kan fylla i dina varor.
Prata om branschutvecklingen så du kan ställa in dig själv som en go-to-källa.
• Beskriv hur dina produkter tillverkas. EN bakom kulisserna turnén kan vara spännande.

Oavsett vad du skriver om, hitta en intressant vinkel och fokusera inte bara på ditt företag. Om du tillhandahåller något av värde kommer folk snart att flytta till din webbplats för mer information och förhoppningsvis göra ett köp.

# 5 Använd kundrecensioner för att pumpa upp trovärdighet

För all vår tapperhet och förmodade vågighet tycker de flesta av oss inte vara de första att prova något. Vi föredrar att höra om hur det gick för någon annan först. Samma gäller för att göra ett online-köp. Dina kunder vill veta att andra har gått före dem och hur deras upplevelser var.

star-recensioner-bitcatcha

Recensioner kan ge dina potentiella kunder försäkran om att du är den riktiga affären, och de kommer faktiskt att få det de beställde, och det passar deras behov. iPerceptions fann att 63% av kunderna är mer benägna att köpa från en webbplats som har användarrecensioner. Och Reevoo fann att recensioner ger en genomsnittlig uppsättning av försäljningen på 18%.

Och recensioner behöver inte ens vara positiva för att ge dig en lyft. Även dåliga recensioner har fördelar. En blandning av positiva och negativa recensioner kan verkligen öka din förtroendefaktor. Om varje recension på din webbplats glödar, kommer människor att undra om de är falska.

Här är några sätt att locka recensioner:

Använd leverantörer av utvärderingar från tredje part som Reevoo eller Bazaarvoice. De verifierar köp, så att dina kunder vet att recensionerna har skrivits av riktiga människor.
E-postkunder efter ett köp och be dem lämna en recension. Detta är en taktik som Amazons säljare från tredje part ofta använder.
Erbjuda incitament. Det tar tid att göra en recension, så varför inte ge din recensent en chans att vinna ett pris.

Recensioner ger också unikt innehåll för din webbplats, vilket gynnar din SEO. Plus att ha recensioner direkt på din webbplats hjälper också till med sökordssökningar. Vem har inte anslutit “produktnamn + recension” i sökrutan när man letar efter ett objekt?

Din webbplats är bara början

Din webbplats är inte i ett vakuum. En stark online-närvaro är bara början. Du måste överföra vad du har börjat på din webbplats till dina verkliga kundinteraktioner. Detta innebär att du alltid tillhandahåller utmärkt kundservice genom att följa upp, leverera varor som folk vill ha och hålla dina löften.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me