Detta är ett gästpost av Mustaasam Saleem från Cloudways.

När du har en WordPress-webbplats måste du ladda upp filer då och då för att hålla din webbplats aktiv och vacker. Så du måste veta att det finns mer än ett sätt att ladda upp din bild, tema eller något annat innehåll till din WordPress.

I princip finns det tre sätt att ladda upp filer i WordPress:

 1. Logga in på din webbhotell genom att öppna deras online filhanterare.
 2. Anslut till din server via en FTP-klient som FileZilla.
 3. Ladda upp dina media, teman eller plugin-filer direkt från WordPress Dashboard.

Om du vill ladda upp något annat än media, teman eller plugins kan du alltid ladda upp dem via en filhanterare. För alla vanliga uppladdningar navigerar du dock helt enkelt till önskad plats i WordPress Dashboard och välj lägg till / ladda upp fil.

Om du till exempel vill lägga till en video navigerar du till Media -> Lägg till ny och välj antingen filen från din dator eller så kan du bara dra och släppa den i rutan. Här är en skärmdump:

Filstorleksfel på WordPress

Men märkte du något konstigt? Nej, inte i artikeln. I skärmdumpen ovan. Ja, den maximala uppladdningsfilgränsen på bara 5 MB. Är det inte så förskräckligt? Och denna gräns gäller också när du vill ladda upp ett tema eller plugin direkt från WordPress Admin Dashboard. Tröskeln varierar dock från värd till värd. Vissa tillåter till och med bara 2 MB som standard medan andra tillåter mer.

Oroa dig dock inte; Vi är här för att berätta exakt hur du ökar uppladdningsgränsen.

Låt oss komma igång utan vidare.

PROFFSTIPS

Långsam webbplats döda försäljningen! Ladda din WordPress-hastighet med dessa 8 hack.

Det finns flera sätt att ta bort det här kapslet på filstorlek, men vi arbetar med tre inställningar inom PHP som bör hantera uppladdningsgränsen. Låt oss först definiera inställningarna så att du vet vad du faktiskt gör:

 • upload_max_filesize
  Detta definierar den maximala överföringsgränsen för filer.
 • post_max_size
  Detta definierar den maximala överföringsgränsen som ska hanteras i en POST-begäran.
 • memory_limit
  Detta definierar hur mycket minne som tilldelas för PHP. Detta nummer bör vara lika eller högre än upload_max_filesize.

Låt oss anta att vi har en 20MB-fil. Vi ställer in upload_max_filesize till 25MB, post_max_filesize till 27MB, och memory_limit till 30MB.

Här är stegen du kan vidta för att öka överföringsgränsen. Beroende på din server bör någon av dem fungera.

Notera

Se till att skapa en säkerhetskopieringsfil innan du gör några ändringar.

1. Skapa eller ändra PHP.ini-filen

PHP.ini innehåller PHP-konfigurationen för din server. Du kan hitta det i rotkatalogen på din server. Gå till din root-katalog och leta efter php.ini-filen. Av säkerhetsskäl kan det vara doldt, så glöm inte att markera “Visa dolda filer”.

Öppna php.ini-filen med vilken textredigerare som helst och sök efter de tre inställningarna för att ändra dem enligt ditt krav. Vi kommer att använda följande nummer för detta exempel:

Filstorlek som ska laddas upp: 20 MB.

 • upload_max_filesize = 25MB
 • post_max_size = 27MB
 • minne_limit = 30 MB

Om du inte hittade php.ini-filen, oroa dig inte! Du kan skapa den med högerklicka med musen och välja Lägg till ny fil. Öppna den nya filen och klistra in de tre raderna ovan och spara den som php.ini.

Ibland namnges serverns php.ini-fil som php5.ini. Därför blir du inte förvirrad mellan de två.

2. Skapa eller ändra .htaccess

.htaccess är en viktig fil och innehåller olika konfigurationer för din server. De flesta värdleverantörer håller det dock doldt. För att ändra den måste du kontrollera “Visa dolda filer” igen och hitta .htaccess-filen i rotkatalogen på din server.

Öppna den med valfri redigerare och klistra in dessa tre rader i slutet av filen där den står #END WordPress:

 • php_value upload_max_filesize 25 MB
 • php_value post_max_size 27 MB
 • php_value memory_limit 30MB

Om du inte hittar .htaccess-filen kan du skapa en och klistra in standardattributen för WordPress .htaccess och klistra in de tre raderna ovan för att öka uppladdningsgränsen.

3. Ändra en WordPress-fil

Om ovanstående två metoder inte fungerade för dig finns det alltid ett alternativ. Du kan klistra in följande tre rader i dina WordPress-filer. Dessa rader kan skrivas i wp-config.php, temafunktioner.php-fil etc. Detta är dock inte det rekommenderade sättet att öka gränsen för uppladdning av filstorlek.

 • @ini_set (‘upload_max_size’, ’25MB’);
 • @ini_set (‘post_max_size’, ’27MB’);
 • @ini_set (‘minne_limit’, ’30MB’);

4. Direkt från plattformen

Vissa WordPress-värdleverantörer som Cloudways har en inbyggd funktion för att ändra filstorleksgränsen. Så här kan du göra det direkt från plattformen om du har Cloudways som din webbhotell:

Gå till servrar från fältet uppe och komma in på önskad server. Välj Inställningar & Paket från den vänstra rutan så ser du Laddningsstorlek under fliken grundinställningar. Ändra det till ditt krav. I vårt fall kommer vi att använda 25 MB.

Cloudways Edit Memory

5. Plugin

Om du inte vill göra det manuellt finns det alltid ett plugin i WordPress-förvaret. Du behöver bara hitta rätt plugin som är kompatibel med din nuvarande WordPress-version. Försök använda Öka uppladdning Max Filstorlek som är kompatibel med den senaste versionen av WordPress.

Gå till vänster i din WordPress Dashboard och naviger till Plugins -> Lägg till nytt, sök efter plug-in-programmet för öka uppladdning Max Filesize från det övre högra hörnet och installera det.

Installera plugin

När plugin är aktiverat; navigera till dess inställningar och ange önskad storlek för din nya uppladdningsstorlek.

Ange värdet

Det är allt! Du har precis ökat WordPress Maximum Upload File Size Limit.

6. Det sista alternativet

Om inget annat fungerar ber du bara din webbhotell att öka gränsen för uppladdning av filstorlek på din WordPress-applikation så kommer de säkert att hjälpa dig. Cloudways 24 × 7-stöd är mycket lyhörda och du kommer att kunna arbeta dig mot ditt mål på kort tid.

Om du känner till andra sätt att öka gränsen för uppladdning av fil, känn dig fri att dela den med hjälp av kommentaravsnittet nedan. Låt oss också veta vilket alternativ som fungerade perfekt för din WordPress-applikation!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me