6 skäl till varför ägare av onlinebutiker älskar WordPress

WordPress driver 24% av internet.


Det är mer än 75 miljoner webbplatser.

Om du har läst min guide för att inrätta en onlinebutik, vet du att jag redan rekommenderar den starkt. Det är det bästa stället att starta ditt nya online shoppingimperium.

Håll upp, vad är exakt WordPress?

Wordpress

Om du är ny i spelet är WordPress en plattform som låter dig bygga din egen webbplats. Du väljer design, layout, adress. De gör alla dator trick. Det är det enklaste och snabbaste sättet att skapa din egen webbplats.

Innan vi fortsätter är det värt att notera att jag talar om WordPress.ORG inte WordPress.COM. Det är en skillnad. På WordPress.COM är din kontrollnivå begränsad och du delar värden med miljontals andra. På WordPress.ORG laddar du ner programvaran och är värd för den själv. Det är lite mer arbete, men du får mycket mer kontroll och kreativitet. Om du bygger en onlinebutik är WordPress.ORG där du behöver vara.

Okej, så varför älskar onlinebutiker det??

Anledning nr 1. Det är gratis

Du kan inte argumentera med WordPress pricetag. Det kostar ingenting att ladda ner programvaran och komma igång. Du kommer att märka att andra online-butiksalternativ oftast kommer med en startkostnad.

Den huvudsakliga konkurrenten, Shopify, börjar till exempel med en stadig kostnad på $ 29 per månad och blir dyrare när du växer. Andra plattformar, som Etsy och eBay, tar en sund del av dina försäljningsintäkter.

Med WordPress kan du ställa in butik och sälja din första produkt utan att betala ett öre till värden. De låter dig hålla mer av din vinst än någon annan tjänst online.

Om du är en ny butiksägare, räknar varje öre.

Anledning # 2. Det är verkligen lätt att ställa in

WordPress har en berömd “fem minuters installation”. Det är inte en överdrift. Steg-för-steg-guiden leder dig enkelt genom den och du kommer att ha en webbplats online på några minuter.

Den enda svåra delen är att ställa in din webbhotell. För att använda WordPress.org behöver du en bästa blogghosting. Det är tomten som låter dig bygga webbplatsen.

Lyckligtvis har vi på Bitcatcha alla webbhotell-svar! Vi har en fullständig lista över rekommenderade webbhotell så att du kan hitta rätt för dig. Vi har till och med intervjuat användare och frågat dem hur bra deras webbhotell presterar.

Anledning # 3. Du behöver inte vara en kreativ webbdesigner eller ett kodningsgeni

Många människor undviker att bygga sin egen webbplats eftersom de inte vet hur man skriver kod.

Det fina med WordPress är att du inte behöver känna till en enda HTML-rad (även om det kan hjälpa lite). Detta är perfekt för ägare online som bara vill fokusera på att sälja sin produkt!

Det finns tusentals gratis teman – eller mönster – som du kan välja mellan. Ett tema är en mall för din webbplats som du kan justera och ändra. De flesta av dem är gratis; du klickar helt enkelt på din favorit och ser din webbplats förvandlas till din önskade design.

Personligen rekommenderar jag att du betalar lite pengar för ett unikt tema med bättre kvalitet. Om du letar efter ett snabbt svar kan du prova Avada-temat. Det är det mest populära temat där ute, och det ger omedelbart din webbplats en professionell känsla.

Avada

Du vill också se till att temat är kompatibelt med WooCommerce. (WooCommerce är verktygssatsen du behöver för att driva shoppingmekanismen på din webbplats). Ett tema som Divi är perfekt för detta.

Anledning # 4. Det är mobilvänligt

Du kanske inte vet detta, men mer än hälften av all internetanslutning sker på en mobil enhet. Det betyder att de flesta av dina potentiella kunder använder en smartphone eller en surfplatta när som helst.

Om det inte är överraskande nog är här några mer mobila shoppingstatistik:

 • Mobil tillgång till internet har nu överträffat skrivbord och bärbar dator.
 • Mobilshopping blomstrar och hoppade från 8% till 15% 2019.
 • 72% av e-handeln kommer att ske på en mobil enhet 2021.

(statistik från Selz.com)

Men hur i all värld skapar jag en mobil webbplats??

Det gör du inte, WordPress gör det åt dig! Kom bara ihåg att välja en lyhörd tema när du utformar din webbplats. “Responsive” betyder att din webbplats kommer att anpassa sig till vilken enhet som ansluter till den. Om din kund är på en iPhone kommer din webbutik att förändras så att den passar en iPhone-skärm. Om det är en surfplatta eller ett skrivbord kommer det att fästas så att det passar den större skärmen. Avada-temat som jag rekommenderade tidigare är helt lyhörda.

Att välja ett lyhört WordPress-tema innebär att du inte behöver oroa dig för var dina kunder kommer ifrån. Du måste bara göra fantastiska produkter.

Anledning # 5. Tusentals plugins låter dig göra precis vad du vill

“Plugins” är enkla programvarubitar som ansluter till din webbplats för att lägga till nya funktioner och funktioner. Om du har en idé till din webbplats finns det nästan alltid ett plugin som hjälper dig att göra det.

Vill du samla e-postadresser med ett registreringsformulär? Enkelt, MailChimp-plugin kommer att ta hand om det.

Vill du automatiskt beräkna frakt och skatt för dina kunder? Enkelt, det finns ett WooCommerce-tillägg för det.

Vill du dela knappar för sociala medier över hela din webbplats? En social plugin kommer också att göra det. Ladda helt enkelt din WordPress admin sida och gå till fliken “plugins”. Sök efter den du vill ha och ladda ner den med ett klick. Du behöver inte heller ha någon teknisk kunskap för att göra det. Alla anpassningsalternativ är enkla och enkla.

Wordpress-plugins

[Håll med oss, för nästa vecka kommer vi in ​​i en värld av plugins för att visa dig alla de bästa alternativen för onlinebutiker.]

Det är live! En nybörjarguide till WooCommerce & De 8 väsentliga förlängningarna

Anledning # 6. Det är säkert och säkert

Visste du att 51% av kunderna lämnar sin online-vagn eftersom de inte känner sig bekväma att ange sina kreditkortsuppgifter? Onlinebedrägeri är en mycket verklig oro. Och om du driver en webbutik hanterar du lite otroligt känslig information.

Du behöver en plattform som du kan lita på. Och att dina kunder litar på. WordPress är tätt skyddat mot hackare tack vare sin enorma infrastruktur. Du får inte 75 miljoner webbplatser utan ett starkt säkerhetssystem! Du kan lita på WordPress, och även dina kunder.

Att inrätta en onlinebutik har aldrig varit så enkelt, säkert (och gratis!)

Under de närmaste veckorna kommer vi att avslöja de väsentliga teman och plugins som kommer att förvandla din onlinebutik till en pengar att göra pengar, så håll dig hos oss.

Det är live! En nybörjarguide till WooCommerce & De 8 väsentliga förlängningarna

P.S. Jag skulle gärna höra från alla butiksägare som för närvarande använder WordPress. Har du positiva (eller negativa) upplevelser på plattformen? Dela dina tankar eller frågor i kommentaravsnittet.

Nu kan du se varför de bästa WordPress-webbutikerna använder Managed WordPress-värdplattform som bas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map