6 skäl till varför webbplatsens hastighetsfrågor

Hur länge väntar du på att en webbplats laddas?


Enligt statistiken väntar hälften av oss inte ens två sekunder tills webbplatsinnehållet dyker upp!

Det är därför jag skapade Bitcatcha-hastighetscheckaren. Jag ville se till att min server reagerade så snabbt som möjligt. Och jag vill hjälpa dig också testa din.

Men varför är laddningshastigheten på webbplatsen så viktig? Vilken skillnad gör en bråkdel av en sekund?

Svaret? Det gör en stor skillnad! Det påverkar användarupplevelsen, sökrankningar och till och med försäljning och konverteringar.

1. Webbplatsens hastighet är det första intrycket du någonsin gör

Första intryck är viktiga på nätet.

Dina kunder, läsare och besökare på webbplatsen gör en omedelbar bedömning om dig och ditt företag.

Om din webbplats laddas snabbt har du direkt gjort ett starkt första intryck. Det är en snabb vinst för användarupplevelse! Om det laddas snabbt är din nya besökare omedelbart nöjd.

Det är ren psykologi. Vi anser att snabba webbplatser är professionella och pålitliga. Vi relaterar hastighet till effektivitet, förtroende och förtroende.

"Om det är snabbt måste det vara professionellt!"

En långsam webbplats däremot gör att vi tycker att den är osäker, osäker och opålitlig. Och det är verkligen svårt att vända det negativa första intrycket.

 • 79% av online-shopparna säger att de inte kommer tillbaka till en webbplats om de har haft problem med lasthastigheten.

Du får ingen andra chans när det gäller användarupplevelse. Nästan 80% av din potentiella publik kommer inte tillbaka.

2. Vi räknar med hastighet!

Internet sätter en hög bar när det gäller webbplatshastighet. Vi förväntar oss och kräver snabba laddningstider.

Här är de svåra fakta:

 • 47% av människorna förväntar sig att din webbplats laddas på mindre än 2 sekunder.
 • 40% kommer att överge den helt om det tar längre tid än 3 sekunder.

Du får lite mer utrymme att flytta med mobila besökare, men inte mycket.

 • 85% av internetanvändarna förväntar sig att en mobilwebbplats laddas lika snabbt eller snabbare än på deras skrivbord.

All statistik med tillstånd av Kissmetrics.com

När vi är på farten tenderar vi att vara ännu mindre tålamodiga. Vi vill ha svar snabbt!

Folkets förväntningar på mobilhastighet

Det är tydligt att vi alla förväntar oss snabba resultat oavsett om vi är på en bärbar dator, skrivbord, surfplatta eller mobiltelefon. Tänk på hur du använder internet varje dag. Du letar efter snabba svar och omedelbara resultat.

När det gäller välkända webbplatser och myndigheter är människor villiga att vänta lite längre. Om du är Google eller Facebook tolererar besökarna en liten försening eftersom de är ett etablerat namn.

Tyvärr, för små företag och nystartade företag har du inte alltid den lyxen. Det är bäst att vara så snabb som möjligt redan från början.

3. Användarupplevelse

Jag har skrivit mycket om användarupplevelse och UX-design. Jag tror att det är ett av få sätt som webbplatser verkligen kan skilja sig från tävlingen.

I grunden handlar bra UX-design om att skapa en fantastisk och enkel upplevelse för dina besökare. Det finns två grundläggande faktorer som är involverade i en positiv användarupplevelse:

 • Ge besökarna vad de letar efter
 • Ge dem snabbt.

Det är därför webbplatshastighet är din första prioritet när det gäller användarupplevelse. Personer som besöker din webbplats letar efter något. Ge dem det så snabbt som möjligt.

Så fort dina besökare är förvirrade eller frustrerade har du gjort något fel. Och ingenting frustrerar oss som en långsam webbplats!

4. Långsamma webbplatser dödar omvandlingar

Låt oss snabbt gå igenom en av de första statistikerna som vi visade dig:

 • 40% av människorna lämnar din webbplats om det tar längre tid än 3 sekunder att ladda.

Låt oss säga 100 000 personer besöker din webbplats varje månad. Om du bromsade ner till 4 sekunder kan du förlora 40 000 potentiella kunder.

40 tusen!

Om långsam lasthastighet driver människor bort, så försvinner det din försäljning. Det är inte bara spekulation. Några av de största företagen på planeten har testat detta.

 • Amazon gjorde tester som visade att de skulle förlora 1,6 miljarder dollar varje år om de bromsade med bara en sekund.

Och Amazon är ett etablerat, igenkännbart företag. Om kunderna inte väntar bara en extra sekund på Amazon, vilken chans har resten av oss?

5. Den långsiktiga effekten av långsam webbplatshastighet

Vi har konstaterat att långsam laddningshastighet leder till en omedelbar drop-off för besökare. Nästan hälften av dina potentiella besökare har redan försvunnit. Men det finns en långsiktig effekt också här. Den långa laddningstiden bedömer gradvis din naturliga tillväxt och mun-till-mun.

Kunder slutar långsamt att hänvisa din tjänst till andra på grund av en dålig upplevelse. Det är mindre troligt att etablerade webbplatser länkar tillbaka till ditt innehåll. Det kan till och med låta folk registrera sig för ditt nyhetsbrev.

Vi länkar ofta en långsam webbplats till en brist på trovärdighet, vilket kan skada ditt varumärke på lång sikt.

6. Webbplatsens hastighet påverkar din Google-rankning

Google har en själv erkänd kärlek till snabbhet.

“Vi strävar efter att göra hela webben snabbt”

De är i uppdrag att se till att internet är supersnabbt, lättillgängligt och användbart. Hittills gör de ett ganska bra jobb.

Det finns mycket information om Google, laddningshastighet och din sökrankning. En del av det är sant, en del av det inte så mycket. Det här är vad vi säkert vet från munnen på Google själva.

 • Google tar hänsyn till hastigheten på webbplatsens belastning vid rankning av webbplatser (tillkännagav 2010)
 • Men det är en mycket liten “signal” (jämfört med relevans och auktoritet)

”Även om webbplatshastigheten är en ny signal, har den inte så mycket vikt som en sidans relevans. För närvarande påverkas färre än 1% av sökfrågorna av webbplatsens hastighetssignal ”

Det betyder i princip att de genomsnittliga webbplatserna inte kommer att se mycket förändring. Men om din webbplats är super långsam, kommer du att lida.

Men här är den intressanta biten:

"Google kommer att minska mängden sökrobotar som den skickar till din webbplats om din server är långsammare än två sekunder."

Det betyder att Google är mindre benägna att hämta ditt senaste blogginlägg, eller märker några andra senaste uppdateringar. Och det kan skada dig.

För att se till att din serverhastighet är upp till standard använder du vår Bitcatcha-serverhastighetschecker och ser till att din webbplats mäter upp. Om det är mindre än två sekunder kan du effektivt dölja dig för Googles sökrobotar.

Proffstips : 

Om din webbplats körs på WordPress, se till att du kontrollerar dessa hanterade WordPress-värd eftersom deras tjänster är väl optimerade för hastighet.

Hastighet är viktig. Det påverkar din användarupplevelse, det påverkar din sökrankning. Det påverkar din försäljning och konverteringar.

Om du undrar hur din serverhastighet mäter sig, gå vidare till vår hastighetschecker nu och jämför din webbplats med miljontals andra.

Om du har några frågor eller tankar om laddningshastighet på webbplatsen eller svarstider på servern, vänligen lämna en kommentar nedan!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map