Många företag ivrigt besatta över saker som att generera trafik, öka konverteringar eller göra deras webbplats ser tilltalande, men mycket få anser faktiskt deras trovärdighet.

Spelar webbplatsens trovärdighet till och med? Tydligen gör det det. Forskning visar att 34% av konsumenterna nämner en butiks ansedda varumärke som deras främsta anledning till att handla med ett varumärke. Studier har också publicerats som avslöjar ett samband mellan varumärkets trovärdighet och konsumenternas beslut att köpa från ett varumärke. Kort sagt, desto mer trovärdigt ditt märke, desto mer försäljning kommer det att generera.

Genom att utnyttja tillgänglig forskning och psykologiska studier delar denna artikel 7 beprövade tips du kan använda för att öka trovärdigheten på din webbplats:

1. Aktivera SSL på din webbplats

Tillgänglig data visar att 78,9% av webbplatserna inte har något SSL-certifikat eller ett ogiltigt SSL-certifikat. Detta är ganska intressant, särskilt med tanke på att det att ha ett SSL-certifikat inte bara kommer att öka försäljningen och trafiken utan det kommer också att öka din trovärdighet.

Forskning har visat att aktivering av SSL på din webbplats – med att “HTTPS” framför din webbplatsadress och att besökarnas webbläsare visar dem ett grönt hänglås varje gång de besöker din webbplats – kan öka konverteringarna med upp till 87%.

Här är några intressanta exempel på företag som kunde öka sin trovärdighet och förbättra omvandlingar genom att aktivera SSL:

 • PaperCheck upplever en 87% ökning av registreringar efter aktivering av SSL på sin webbplats.
 • Central Reservation Service (CRS) upplevde en försäljningsökning på 30% helt enkelt genom att aktivera SSL.
 • Dwell.co.uk ökade konverteringarna med 13,8% och en månatlig försäljning med över $ 35 000 genom att aktivera SSL. För dem var detta en avkastning på 48 000% för deras investering i ett SSL-certifikat
 • Fitness Footwear, Ltd. upplevde en minskning av vagnen med 13,3% och en försäljningsökning med 16,9% efter aktivering av SSL.

Som du kan se från ovanstående exempel kommer aktivering av SSL alltid att översättas till försäljning; när människor ser hänglåset och den gröna fältet känner de sig säkrare när de utför transaktioner på din webbplats och de litar naturligtvis mer på dig. Den förbättrade uppfattningen av din trovärdighet påverkar så småningom din försäljning.

2. Hävstångssäkerhet för säkerhetsförtroende

Mycket få företag har ett säkerhetsförtroende på sin webbplats, och konsekvensen är att de tappar mycket försäljning. Forskning visar att hela 48% av människorna inte helt litar på en webbplats som inte använder sig av ett säkerhetsförtroende. I själva verket avslöjades det att människor litar på en webbplats som har ett förtroendeställe över en webbplats som tidigare har använts av en vän, kollega eller familjemedlem.

Detta är vettigt med tanke på att webben är infekterad med virus, och vi hör ganska mycket om nya hackar regelbundet. Att ha ett förtroendeställe visar att din webbplats har kontrollerats av ett tredjeparts säkerhetsföretag, att din webbplats har uppfyllt vissa standarder och att användare säkert kan utföra transaktioner på din webbplats.

Som sagt, de mest betrodda förtroendeförseglingarna är Norton (35,6%), McAfee SECURE (22,9%) respektive TRUSTe (13,2%).

Hävstångsförtroende förseglar

3. Strategiskt placera vittnesmål på viktiga platser på din webbplats

Forskning visar att vittnesmål och muntliga rekommendationer påverkar upp till 50% av alla inköpsbeslut, men bara en tredjedel av företagen söker aktivt kundutlåtanden.

Det finns ett populärt talesätt att inget lockar en folkmassa som en folkmassa. Ingen vill vara en ensam varg. Detta faktum är faktiskt förankrat i psykologi, och det har att göra med hur vår hjärna är kopplad. Enligt en studie publicerad i tidskriften Current Biology observerades att området i vår hjärna som är förknippat med belöning är mer aktivt när andra håller med om våra åsikter. Den psykologiska förklaringen av detta beror på spegelneuroner i hjärnan; en spegelneuron är en neuron som “skjuter både när ett djur agerar och när djuret observerar samma handling som utförs av en annan.” Psykologer har också observerat närvaron av spegelneuroner hos människor, och det har visat sig att bara att se andra göra något kan påverka oss att göra samma sak.

Berömda psykologiska studier som Jenness’s Conformity-experiment från 1932, Sherifs autokinetiska effektförsök från 1936 och Asch’s Conformity Experiment från 1955 pekar alla på det faktum att även om människor redan håller en uppfattning om något, kan det höra att en grupp människor håller en annan uppfattning dem svänger mot gruppens syn. Detta är i huvudsak vetenskapen bakom vittnesmål; det faktum att andra människor – som potentiella användare av ditt varumärke – litar på och rekommenderar ditt varumärke räcker för att få människor att lita på dig också.

4. Uppmuntra och visa upp användargenerat innehåll

Precis som vittnesmål har användargenererat innehåll också observerats för att öka trovärdigheten och, som en konsekvens, förbättra försäljningen.

Här är några anmärkningsvärda fallstudier av mycket framgångsrika användningar av användargenererat innehåll:

 • 2009 lanserade klädmärket Burberry The Art of the Trench – dess webbplats som gör det möjligt för användare att ladda upp och kommentera bilder på människor som bär Burberry-produkter. Den sociala beviseffekten av detta var så betydande att det resulterade i en försäljningsökning på 50% från året efter lanseringen av webbplatsen.
 • Coca Cola lanserade först kampanjen “Dela en koks” i Australien 2011 – det är kampanjen som märker koksflaskor med kundens namn och sedan ber dem dela bilder av sin personliga koksflaska på sociala medier. Detta var oerhört framgångsrikt och med tanke på kampanjens framgång utvidgade Coca Cola den till USA och andra delar av världen. Resultaten? En ökning med 2% av Coca Cola-försäljningen i USA efter mer än ett decennium av minskande intäkter.
 • Det grekiska yoghurtföretaget Chobani utnyttjade användargenererat innehåll 2009 när det bad lojala kunder att skicka in videor och bilder som berömde sin yoghurt. Innehållet marknadsfördes sedan omfattande av Chobani. Resultatet var en ökning med 225,9% i intäkter mellan 2009 och 2010.

Användargenererat innehåll är en av de bästa formerna för trovärdighet för ditt företag. Det berättar inte bara för människor att många andra använder dina produkter och tjänster, det låter faktiskt de som använder dina produkter och tjänster säga världen med sin egen röst hur fantastisk du är.

5. Snabba din väg till bättre trovärdighet

Vi växer alltmer otåliga och mycket forskning vittnar om detta. Det kanske mest kända är en 2015-studie från Microsoft Corporation som undersökte 2 000 personer och studerade hjärnaktiviteten hos 112 andra personer med elektroencefalogram (EEG). Det observerades att vårt uppmärksamhetsområde har minskat massivt från de 12 sekunder som det brukade vara under 2000 till 8 sekunder nu. Däremot har vi ett kortare uppmärksamhetsområde än en guldfisk – som har ett uppmärksamhetsområde på 9 sekunder.

Det finns så många statistik om hur snabbt spelar på webbplatser – både när det gäller att generera trafik och konverteringar – och här är några av de mer intressanta:

 • En sekunders fördröjning av platsbelastningstiden kommer att resultera i en förlust på 7% i omvandlingen
 • En sida som tar 6 sekunder att ladda kommer att uppleva en konvertering på 50%
 • Långsamma webbplatser kostar den amerikanska e-handelsmarknaden mer än 500 miljarder dollar per år

Vad betyder hastighet dock för trovärdighet?

 • 51% av kunderna kommer att lämna ett köp på grund av långsam webbplatshastighet.
 • 88% av kunderna kommer troligen inte att återvända efter en dålig upplevelse.
 • Cirka hälften av shopparna utvecklar en mindre positiv uppfattning om det berörda företaget.
 • Mer än en tredjedel av shopparna berättar för andra om sin besvikelse.

Detta resulterar i sin tur i stora märkesskador och påverkar allvarligt din trovärdighet.

Även om det är till synes enkelt är det att öka din webbplatshastighet en av de bästa sakerna du kan göra för att öka din webbplats och varumärkes trovärdighet. Lösningen är därför att finjustera din webbplats för förbättrad prestanda eller få en bättre webbhotell. Vi föreslår InMotion Hosting, här är anledningen.

6. Godkännande från myndighetskällor

Forskning har visat att ett av de största sätten att säkerställa efterlevnad är en begäran från en myndighetskälla. i själva verket observerades att de flesta människor kommer att följa instruktioner från myndighetens siffror även om det innebär att orsaka dödlig skada på någon annan. Föreställ dig att få råd från din läkare, advokat eller en brottsbekämpande agent; hur allvarligt kommer du att ta deras ord jämfört med någon annans?

Kanske den mest kända studien om efterlevnad och lydnad mot myndighet var Milgram-experimentet. Experimentet genomfördes av Yale University-psykolog Stanley Milgram med målet att observera människors reaktion när man blev ombedd att göra något av en myndighet. Det involverade vanliga människor som genom en tidningsannons uppmanades att administrera elektriska stötar till andra människor “som dem” baserat på instruktioner från en myndighet. Det observerades att, även efter att de människor som elektrokuterades inte längre svarade (en indikation på att de kan vara överlämnade eller döda), fortsatte 65% av deltagarna i experimentet att administrera chocken så länge de instruerades att göra det av myndighetens figur. Detta visar hur mycket vi litar på och är villiga att göra någonting, ofta utan frågor, om en myndighetsperson blir ombedd att göra det.

En nyare, och relatabel, erfarenhet av påverkan myndighetens stöd kan ha på trovärdighet är “The Oprah Effect.” I grund och botten är allt Oprah stöder guld. Mer nyligen ökade hon helt enkelt en andel i märket Weight Watchers sitt aktievärde med 170% nästan över natten.

Oprah stöder en friterare

Oprah stöder en friterare

Vill du öka trovärdigheten på din webbplats? Få en myndighetsfigur som stöder dig.

7. Filtrera inte ut det “negativa”

En noggrann titt på de flesta webbplatser avslöjar några negativa eller till och med lite obehagliga saker som folk säger om varumärket – som om det är perfekt. Även om det bara är naturligt att vilja lyfta fram de bästa sakerna folk säger om ditt varumärke, är det inte nödvändigtvis det mest försiktiga att göra när det gäller trovärdighet. Undersökningar från Reevoo fann att dåliga recensioner kan förbättra omvandlingen med 67%; besökare litar mer på ditt märke om de ser en balanserad kombination av bra och dåliga saker som folk säger om dig. Det observerades också att så många som 30% av människor misstänker censur eller falska recensioner när de bara ser positiva saker om dig.

Filtrera inte bort det negativa

Här är några anmärkningsvärda exempel på detta i handling:

 • Tuscan, ett vin som kostar $ 60 per flaska, upplevde en 5% hög försäljningsökning efter att en populär granskare liknade sin doft med stinkiga strumpor.
 • Shake Weight, en vibrerande hantel, blev inte bara förlöjligad i media, utan det var vid en tidning som kallas “den mest löjliga fitnessgadgeten genom tiderna” av en tidning. Resultatet? Över 50 miljoner dollar i försäljning.
 • Marknadsexperter Jonah Berger, Alan T. Sorenson och Scott J. Rasmussen, i ett experiment som observerade försäljningsmönster på cirka 250 fiktioner som granskades i New York Times 2001-2003, fann att dåliga recensioner orsakade försäljning av böcker av okända författare till öka med i genomsnitt 45%.

Oavsett om det har att göra med ditt godkännande av andra varumärken eller godkännande av ditt varumärke av andra, att låta folk se några “inte-så-positiva” saker som har sagts om dig kommer att gå långt för att öka trovärdigheten.

För ägaren av en e-handelswebbplats är trovärdighet av största vikt när det gäller att öka försäljningen. Dessa sju tips gör snyggt tricket. Har du några råd du kan lägga till i denna lista?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me